Sandra Švaljek: Hrvatska ima malo poreza stoga treba uvesti još par!!!
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Sandra Švaljek: Hrvatska ima malo poreza stoga treba uvesti još par!!!
asilovski wrote:jbg-a moraš raditi utvrđivanaje prava vlasništva i tužiti sve bivše vlasnike, naravno formalno, moraš sa stanaraima raditi parcelaciju, novu česticu i etažiranje, ili ako imaš uvjeta posebni isrpravni postupak, ali to ne možeđ u tvojem slučaju već ovo jer se zgrada radila za vrijeme komunizma pa vjerojatno piše livada ili stara kuća koja je srušena prije 45 godina, u biti bi to Grad trebao zajedno sa stanarima do kraja 2016 da se izjednači stanje u zemljišnim sa faktičnim, te da se poveže zemljište sa zgradamamarcellus wrote:a da ovaj stan mi isto još nije uknjižen. Kupljen kao nov, pravomoćna građevna, etažni elaborat, porez na zemljište plaćen i isto investitor platio kešem, zgrada nema hipoteke ni ništa, sve riješeno. A na gruntovnici kažu da zgrada ne postoji na tom mjestu...
nema bivših ja sam prvi vlasnik čist ugovor i sve, nema novog etažiranja jer je sve etažirano makar bi mi odgovarala jer je stan de facto 4 kvadrata više (lođa od 8 kvadrata je etažirana kao terasa, 0.25 umjesto .75 koeficijent)
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
zemljište je povezano sa zgradom pravomoćnom građevnom koja je bila pravomoćna prije nego je lopata u zemlju zabodena
Čekaj zgrada ne postoji a etažirana??? pošalji mi zk izvadak da vidim
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:gjde je uknjižio? znači da su napravili zk tijelo posebno gdje se stan mogao upisati i parcelaciju, odi sa rakijom i poklonima kod komšije, pa kopiraj papire ili uzmi istog odvjetnikamarcellus wrote:susjed ispod je uknjižio, ne zna ni sam kako, angažirao odvjetnika...
ne to se mora povezati po Zakonu tj. trebalo bi ali si rekao da nema zgrade, e sada nema zgrade ili tvojeg stanamarcellus wrote:zemljište je povezano sa zgradom pravomoćnom građevnom koja je bila pravomoćna prije nego je lopata u zemlju zabodena
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Čekaj zgrada ne postoji a etažirana??? pošalji mi zk izvadak da vidim
budem ti poslao papire ugovor i sve ma oni nemaju pojma na gruntovnici ko im glavu nosi a kamoli gdje su zgrade ono čekaj 2006 je sagrađeno a sad je tek 2016 malo je to vremena da oni zgradu provedu kroz papire
asilovski wrote:ne to se mora povezati po Zakonu tj. trebalo bi ali si rekao da nema zgrade, e sada nema zgrade ili tvojeg stanamarcellus wrote:zemljište je povezano sa zgradom pravomoćnom građevnom koja je bila pravomoćna prije nego je lopata u zemlju zabodena
ne kad sam pred par godina otišao na gruntnovnicu to uknjižit rekli su da nema zgrade nema niš na toj adresi ono nikad čuli nene to je livada po njima
a ima li energetski certifikat?asilovski wrote:Čekaj zgrada ne postoji a etažirana??? pošalji mi zk izvadak da vidim
Guest- Guest
nemoj pitat ni meni nije bilo niš jasno kad su mi rekli da nema zgrade ono imam kopiju građevne i sve u fasciklu s dokumentima od stana ugovore etc
inače od sve hrvatske birokracije s kojom sam ikad imao posla gruntovnica je ono uvjerljivo najgori dezorganizirani šljam
Nikad nisam čuo da je ikad itko išta upisao bez višegodišnjeg natezanja i sranja ma kako čisti papiri bili
radio sam u gruntovnici tako da, poslušaj asilu, dobre rakije i kod voditelja zk službe-
kic wrote:radio sam u gruntovnici tako da, poslušaj asilu, dobre rakije i kod voditelja zk službe-
sekira, provjerena metoda
ili nek se kćerka zajebava s upisom kad odraste i naslijedi...
kic wrote:radio sam u gruntovnici tako da, poslušaj asilu, dobre rakije i kod voditelja zk službe-
Guest- Guest
daj jel imaš zk ul, to mora bit knjiga položenih ugovora, sad i mene zanima šta je to-
bum pogledal kaj imam, imam ugovor o kupnji stana prije svega i papire koje sam prije toga tražio, građevnu, kasnije etažni neki kurac i to
zk ul imam od zemljišta (čestice) i ugovor o kupnji te čestice od strane firme koja je gradila, sve čisto, ne bi dobili građevnu da nije bilo
dakle stan prije mene nije upisan nigdje jer ga nije bilo ja sam ga kupio kao novog i prvi sam vlasnik.
a koliko još stanova ima u toj zgradi, morate svi skupa dati potpise u prijedlogu za uknjižbu-
Moguće . Ljudi su kupovali stanove ( i to na kredit) koji su postojali samo na papiru ili čija je gradnja tek započeta. Česta praksa kod novogradnje.asilovski wrote:Čekaj zgrada ne postoji a etažirana??? pošalji mi zk izvadak da vidim
Trinity-
2014-04-17
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Švaljek: Odbila sam ponudu Mosta da postanem hrvatska premijerka!
» Karlovačka škola uvela uniforme-treba li ih uvesti i drugdje?
» Ovo je karta poreza na kupnju. Hrvatska je najgora u EU
» Kviz pitanje.Hoce li Hrvatska uvesti sankcije Dodiku?
» Poljski premijer opleo po Hrvatskoj zbog uvodjenja eura:'Hrvatska je primjer zasto necemo uvesti euro.'
» Karlovačka škola uvela uniforme-treba li ih uvesti i drugdje?
» Ovo je karta poreza na kupnju. Hrvatska je najgora u EU
» Kviz pitanje.Hoce li Hrvatska uvesti sankcije Dodiku?
» Poljski premijer opleo po Hrvatskoj zbog uvodjenja eura:'Hrvatska je primjer zasto necemo uvesti euro.'
Page 4 of 6