Asylum
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Asylum
Otpada je u Crkvi uvijek bilo, od samih početaka. Opisano je već u Otkrivenju, u pismima sedmerim Crkvama, a nešto dalje Ivan piše o zmaju koji obori trećinu zvijezda. Po nekim tumačenjima zvijezde su svećenici od kojih će se trećina odmetnuti od Boga i prikloniti Sotoni, a to su svi oni koji nas danas sablažnjavaju pedofilijom i razvratom, mijenjanjem Objave i podržavanjem krivih nauka. Ali ako je Isus rekao da je ni vrata paklena neće nadvladati, a Isus nikada ne laže, onda se ne treba bojati za Crkvu.
metilda- Posts : 5140
2021-02-20
Svaki dar Duha Svetoga poput skupocjenog je vozila ili stroja. Tako je od trenutka krizme u našoj duhovnoj garaži parkirano sedam novih vozila, poput automobila, kamiona, autobusa, kombija, brodova, helikoptera, bagera ili bilo čega drugog korisnog nama i drugima. Na krizmi primamo sve te darove, no oni u nama ostaju zapečaćeni do trenutka kad stvarno svim srcem odlučimo da se želimo njima služiti. Tek tada Bog skida pečat s njih i tek ih tada možemo početi upotrebljavati. Mislim da se možemo složiti da nas Duh Sveti savršeno poznaje i da neće početi surađivati s nekim tko ga iskreno ne želi, ne cijeni njegove darove, nije na njima iskreno zahvalan i ne čezne za njima. Ti su darovi za nas sasvim besplatni, no trebali bismo znati da su ipak plaćeni. Isus ih je „platio‟ svojom krvlju.
Josip Lončar
Josip Lončar
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
karizmatici nebi smijeli imati ništa sa rimokatoličkom relligijom po domeni kontakta direktnog sa pukom
danas se kao zna za najmanje desetak svijetova u svakome od nas o kojima nemamo pojma il kao nešta znamo samo o efektima
u to nebi smijeli dirati osim na konkretne pokazatelje pokušati promjenit navike
religija mora ostati u svojim domenama il postaje govno ka gospa koja krvari ,,, a jadnici koji traže zadnju slamku spasa su vjerovali u tu zlouporabu
danas se kao zna za najmanje desetak svijetova u svakome od nas o kojima nemamo pojma il kao nešta znamo samo o efektima
u to nebi smijeli dirati osim na konkretne pokazatelje pokušati promjenit navike
religija mora ostati u svojim domenama il postaje govno ka gospa koja krvari ,,, a jadnici koji traže zadnju slamku spasa su vjerovali u tu zlouporabu
Gast- Guest
Ima ona izreka: gdje Bog gradi katedralu vrag gradi kapelu. Uvijek je bilo prevaranata koji su iskorištavali ljudsku muku ali takvi se brzo razotkriju. I to nisu bili karizmatici nego prevaranti. Ja sam skeptična prema karizmaticima i preispitam dobro njihovo djelovanje i tumačenje Pisma prije nego ih uzmem ozbiljno. Ne slažem se da ne bi smjeli javno djelovati jer su i apostoli bili prvi karizmatici i Isus ih upućuje: idite po svem svijetu i propovijedanje evanđelje. Ima toga na više mjesta u NZ ali mi se ne traže citati. Ovaj tjedan se stalno čita jedan odlomak Ivanovog evanđelja pa mi je to lako naći a glasi: Ivan 14,12 Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti, jer ja idem k Ocu.
Dakle, Isus nagoviješta buduće karizmatike i očito upućuje na njihovo javno djelovanje jer čemu će im služiti dar ozdravljanja ako ne bi smjeli izlaziti iz sobe.
Dakle, Isus nagoviješta buduće karizmatike i očito upućuje na njihovo javno djelovanje jer čemu će im služiti dar ozdravljanja ako ne bi smjeli izlaziti iz sobe.
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
pričati o isusu po osnov nečeg što je netko napisao nebih nazvao vjerom
karizmatici koriste dvije platforme od naših desetak nedostupnih formata života ,,, a pojma nemaju o tom
o tom što karizmatici koriste najviše zna od nama poznatih domančić,,,a on sam kaže da nema pojma , i nezna šta će se desit poslje terapije nego samo da ima iskustva koja su samo slučaj a ne neka spoznaja
dakle ,,,,, okanise tog
karizmatici koriste dvije platforme od naših desetak nedostupnih formata života ,,, a pojma nemaju o tom
o tom što karizmatici koriste najviše zna od nama poznatih domančić,,,a on sam kaže da nema pojma , i nezna šta će se desit poslje terapije nego samo da ima iskustva koja su samo slučaj a ne neka spoznaja
dakle ,,,,, okanise tog
Gast- Guest
Ne poznaješ dobro NZ, ali hajdemo se dogovoriti - nećemo jedno drugom nametati svoje mišljenje, možemo samo argumentirati.
Vidi što na tu temu piše u Djelima apostolskim:
"Petar i apostoli odvrate: »Treba se većma pokoravati Bogu negoli ljudima! Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha. I mi smo svjedoci tih događaja i Duh Sveti kojega dade Bog onima što mu se pokoravaju.«
Nato se oni razgnjeviše i htjedoše ih ubiti. Ali ustade u Vijeću neki farizej imenom Gamaliel, zakonoznanac, kojega je poštovao sav narod. On zapovjedi da ljude načas izvedu pa će vijećnicima: »Izraelci, dobro promislite što ćete s tim ljudima. Ta prije nekog vremena podiže se Teuda tvrdeći da je netko, i uza nj prista oko četiri stotine ljudi. Bi smaknut i sve mu se pristaše razbjegoše i netragom ih nesta. Nakon toga se u dane popisa podiže Juda Galilejac i odvuče narod za sobom. I on propade i sve mu se pristaše raspršiše. I sad evo kanite se, velim vam, tih ljudi i otpustite ih. Jer ako je taj naum ili to djelo od ljudi, propast će; ako li je pak od Boga, nećete ga moći uništiti – da se i s Bogom u ratu ne nađete.« Poslušaju ga pa dozovu apostole, išibaju ih, zapovjede im da ne govore u ime Isusovo pa ih otpuste. Oni pak odu ispred Vijeća radosni što bijahu dostojni podnijeti pogrde za Ime. I svaki su dan u Hramu i po kućama neprestance učili i navješćivali Krista, Isusa."
Znači već skoro 2000 godina se osporava svjedočenje apostola i Isusova povijesnost i nauk još nije zaboravljen niti je propao što znači da je od Boga. I tu stvarnost potvrđuju brojni autori nakon evanđelista. Crkva nije mrtva teorija koja je nekad napisana pa je se sad sjećamo poput Homerove Odiseje, ona je živi organizam.
A ako hoćeš možeš napisati što znaš o svjetovima u nama, baš me zanima.
I Domančić nije karizmatik, on je bioenergičar.
"Petar i apostoli odvrate: »Treba se većma pokoravati Bogu negoli ljudima! Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo. Njega Bog desnicom svojom uzvisi za Začetnika i Spasitelja da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha. I mi smo svjedoci tih događaja i Duh Sveti kojega dade Bog onima što mu se pokoravaju.«
Nato se oni razgnjeviše i htjedoše ih ubiti. Ali ustade u Vijeću neki farizej imenom Gamaliel, zakonoznanac, kojega je poštovao sav narod. On zapovjedi da ljude načas izvedu pa će vijećnicima: »Izraelci, dobro promislite što ćete s tim ljudima. Ta prije nekog vremena podiže se Teuda tvrdeći da je netko, i uza nj prista oko četiri stotine ljudi. Bi smaknut i sve mu se pristaše razbjegoše i netragom ih nesta. Nakon toga se u dane popisa podiže Juda Galilejac i odvuče narod za sobom. I on propade i sve mu se pristaše raspršiše. I sad evo kanite se, velim vam, tih ljudi i otpustite ih. Jer ako je taj naum ili to djelo od ljudi, propast će; ako li je pak od Boga, nećete ga moći uništiti – da se i s Bogom u ratu ne nađete.« Poslušaju ga pa dozovu apostole, išibaju ih, zapovjede im da ne govore u ime Isusovo pa ih otpuste. Oni pak odu ispred Vijeća radosni što bijahu dostojni podnijeti pogrde za Ime. I svaki su dan u Hramu i po kućama neprestance učili i navješćivali Krista, Isusa."
Znači već skoro 2000 godina se osporava svjedočenje apostola i Isusova povijesnost i nauk još nije zaboravljen niti je propao što znači da je od Boga. I tu stvarnost potvrđuju brojni autori nakon evanđelista. Crkva nije mrtva teorija koja je nekad napisana pa je se sad sjećamo poput Homerove Odiseje, ona je živi organizam.
2021-02-20
metilda wrote:Ne poznaješ dobro NZ, ali hajdemo se dogovoriti - nećemo jedno drugom nametati svoje mišljenje, možemo samo argumentirati.
a šta koriste karizmatici
Gast- Guest
Razlika između Domančića i katoličkih karizmatika je višestruka. On kaže da liječi on svojom energijom, oni kažu da liječi Isus preko njih i uvijek to naglašavaju. Porijeklo Domančićeve energije je nepoznato, karizmatikove je poznato.
Domančić tvrdi da zna da Bog postoji ali odbacuje Crkvu iako je Isus rekao Petru: ti si stijena i na toj stijeni sagradit ću crkvu svoju. Znači da Domančić ne priznaje autentičnost Evanđelja. I Sotona zna da postoji Bog, on ne vjeruje nego zna. Ne tvrdim time da je Domančićeva energija sotonska, samo naglašavam različitosti. Domančić prima novčane darove za svoje usluge liječenja, karizmatici ne. Oni su dobili besplatno i dijele besplatno. I tako dalje.
Ja osobno se ne bih usudila primiti energiju nepoznatog porijekla.
Domančić tvrdi da zna da Bog postoji ali odbacuje Crkvu iako je Isus rekao Petru: ti si stijena i na toj stijeni sagradit ću crkvu svoju. Znači da Domančić ne priznaje autentičnost Evanđelja. I Sotona zna da postoji Bog, on ne vjeruje nego zna. Ne tvrdim time da je Domančićeva energija sotonska, samo naglašavam različitosti. Domančić prima novčane darove za svoje usluge liječenja, karizmatici ne. Oni su dobili besplatno i dijele besplatno. I tako dalje.
2021-02-20
metilda wrote:Razlika između Domančića i katoličkih karizmatika je višestruka. On kaže da liječi on svojom energijom, oni kažu da liječi Isus preko njih i uvijek to naglašavaju. Porijeklo Domančićeve energije je nepoznato, karizmatikove je poznato.
svatko ima bioenergiju ako diše ,,, čak i mrtvi neko vrijeme imaju bioenergiju ,,,
o bioenergiji nitko nezna ništa ,,,koriste je sve religije , sve ideologije i znaju je samo koristiti
koriste je mnogi a da i neznaju da je koriste
bioenergija karizmatičara ima veze sa religijom kao i hodanje u hodočašću
Gast- Guest
Ja to gledam s druge pozicije, pozicije vjernika koji Božji dah života ne naziva bioenergijom nego dušom. Umjesto da kažem da svaki čovjek ima bioenergiju ja kažem da svaki čovjek ima uopće mogućnost disanja i osnovnih životnih funkcija poput hodanja naprimjer isključivo zato jer je u svakom čovjeku bilo vjerniku bilo nevjerniku prisutan Duh Sveti po kojemu živimo, mičemo se i jesmo. Darovi Duha Svetoga, karizme, ne ovise ni o našim sposobnostima, ni zaslugama ni molitvama, one su čisti dar Božji i stoga da se opet vratim negdje na početak ne mogu biti zatvorene u sobu i udaljene iz društva kako si predlagao. Ako je nepoznato odakle dolazi bioenergija, meni a i svakom vjerniku jasno je odakle nam dolazi životna energija. Usporedbu sa hodanjem i hodočašćem nisam shvatila jer mi se užasno spava. 🥱🥱🥱
2021-02-20
2021-02-20
Zemlja je dolina suza, kaže jedna katolička molitva. Ovdje se neprestano rastajemo. Tu nitko ne može neprestano biti uz nekoga. To mogu biti fizički rastanci, ali i psihički; to može biti i duhovni rastanak, ako se dvoje ljudi zavade, ako se ne razumiju i među njima nastane bolna šutnja. To je rastanak koji boli jednako, ili još više nego fizički odlazak. Treba zato učiti tješiti. Utješiti nekoga tko doživljava bol znači preko njega prebaciti ogrtač zaštićenosti i skrovitosti. Moguće je preživjeti sve rastanke, ako ispred sebe uvijek vidimo nove sastanke, još bogatije, još nježnije i još trajnije. Nije teško rastajati se sa stvarima, mjestima, pa i ljudima, ako ispred nas stoji Bog koji nas svagdje čeka, prati i koji nam je svuda dom u koji će dovesti i one koje smo upravo napustili.
Nikamo bez Boga.
Tomislav Ivančić
2021-02-20
2021-02-20
2021-02-20
JUTARNJA MOLITVA
Gospodine, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ.
Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi.Riječ mi još nije na jezik došla, a ti, Gospodine, sve već znadeš.
Bože, hvala ti za ovo jutro,za novi dan. Danas bih htio biti marljiv i uslužan. Pomozi mi da budem pažljiv prema svima.
Molim te, blagoslovi moju obitelj i svakoga onoga koji mi se danas približi i bude na mom putu. Hvala ti što nas sve zajedno voliš. Amen.
Gospodine, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ.
Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi.Riječ mi još nije na jezik došla, a ti, Gospodine, sve već znadeš.
Bože, hvala ti za ovo jutro,za novi dan. Danas bih htio biti marljiv i uslužan. Pomozi mi da budem pažljiv prema svima.
Molim te, blagoslovi moju obitelj i svakoga onoga koji mi se danas približi i bude na mom putu. Hvala ti što nas sve zajedno voliš. Amen.
2021-02-20
Ponekad je dovoljan osmijeh upućen nekome u 6.30.
Kupnja nekome toplog peciva.
Telefonski poziv prijatelju kojeg dugo niste čuli.
Recite nekome: "Ja sam s tobom, vjerujem u tebe."
Pitajte: "Kako mogu pomoći?"
Recite mami: "Hvala što si skuhala ručak."
Nekoga propustiti u redu u trgovini, pomoći starici pročitati cijenu.
Zagrliti nekoga da može zaplakati.
Imati vremena za drugoga.
Pohvaliti nečiju vožnju i borbu s parkiranjem.
Svakodnevno imamo na desetke mogućnosti učiniti nešto dobro.
Za nas su to možda nevažne stvari, nekome drugome mogu uljepšati dan, pa i život.
Zašto to rijetko radimo? Možda smo se previše prepustili rutini života? Da, možda i jesmo, ali danas je prilika da to promijenimo.
Kupnja nekome toplog peciva.
Telefonski poziv prijatelju kojeg dugo niste čuli.
Recite nekome: "Ja sam s tobom, vjerujem u tebe."
Pitajte: "Kako mogu pomoći?"
Recite mami: "Hvala što si skuhala ručak."
Nekoga propustiti u redu u trgovini, pomoći starici pročitati cijenu.
Zagrliti nekoga da može zaplakati.
Imati vremena za drugoga.
Pohvaliti nečiju vožnju i borbu s parkiranjem.
Svakodnevno imamo na desetke mogućnosti učiniti nešto dobro.
Za nas su to možda nevažne stvari, nekome drugome mogu uljepšati dan, pa i život.
Zašto to rijetko radimo? Možda smo se previše prepustili rutini života? Da, možda i jesmo, ali danas je prilika da to promijenimo.
2021-02-20
Doći će opet onaj teški trenutak. Da te netko povrijedi, ignorira. Nešto ti ružno kaže. Tada smogni snage za samo jednu stvar. Da dođeš ispred te osobe, pogledaš je u oči i priupitaš: „Jesi li dobro?“ Možda će te čudno pogledati, zbuniti se i nešto nesuvislo promrsiti. Ali nemoj odustati. Ponovno je priupitaj jeli dobro. Onim sućutnim pogledom. Onim blagim pogledom. Jer da je dobro, doista ti to ne bi činila.
Ljudi koji su dobro ne povrjeđuju. Ovi drugi to čine. Možda je to njihov vapaj u pomoć. Kojega na pogrešan način pokazuju. Jer zapamti, nije pred tobom neke čudovište. Pred tobom je osoba koja je dobila premalo ljubavi. Kojoj su mnogi okrenuli leđa. A najviše ona sama sebi. Nemoj je osuđivati. Niti sebe sažalijevati. Znam, nije lako. Kada si i sam postao njena žrtva. Ali zatvori jednom taj lanac povreda. Iziđi iz njega. Tiho. Dostojanstveno.
- Mario Žuvela
Ljudi koji su dobro ne povrjeđuju. Ovi drugi to čine. Možda je to njihov vapaj u pomoć. Kojega na pogrešan način pokazuju. Jer zapamti, nije pred tobom neke čudovište. Pred tobom je osoba koja je dobila premalo ljubavi. Kojoj su mnogi okrenuli leđa. A najviše ona sama sebi. Nemoj je osuđivati. Niti sebe sažalijevati. Znam, nije lako. Kada si i sam postao njena žrtva. Ali zatvori jednom taj lanac povreda. Iziđi iz njega. Tiho. Dostojanstveno.
- Mario Žuvela
2021-02-20
Jeste li čuli za čudesnu priču o nazaretskoj kućici u kojoj je Isus odrastao?
U njoj je anđeo Gabrijel navijestio Isusovo rođenje i tu je Isus proveo većinu svojega života. Godine 1291. u zoru drvosječe su na brežuljku ugledali tri zida male kuće od crvenoga kamena koje dotad nikad nisu vidjeli. Te noći Majka Božja ukazala se don Aleksandru Jurjeviću i objavila mu da je to kuća Svete Obitelji. Nakon tri godine i 7 mjeseci, kućica je tajanstveno nestala, a od 1296. nalazi se na brežuljku, na kojem je potom nastao gradić Loreto, u Italiji.
Vjerovali u tu priču ili ne – svetište Majke Božje Trsatske najstarije je marijansko svetište u Hrvatskoj koje danas slavi svoju zaštitnicu.
Molimo se Majci Božjoj Trsatskoj za zagovor
U njoj je anđeo Gabrijel navijestio Isusovo rođenje i tu je Isus proveo većinu svojega života. Godine 1291. u zoru drvosječe su na brežuljku ugledali tri zida male kuće od crvenoga kamena koje dotad nikad nisu vidjeli. Te noći Majka Božja ukazala se don Aleksandru Jurjeviću i objavila mu da je to kuća Svete Obitelji. Nakon tri godine i 7 mjeseci, kućica je tajanstveno nestala, a od 1296. nalazi se na brežuljku, na kojem je potom nastao gradić Loreto, u Italiji.
Vjerovali u tu priču ili ne – svetište Majke Božje Trsatske najstarije je marijansko svetište u Hrvatskoj koje danas slavi svoju zaštitnicu.
Molimo se Majci Božjoj Trsatskoj za zagovor
2021-02-20
Sjetila sam se - Travko. Škutor bi mogao biti Travko.
2021-02-20
2021-02-20
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Similar topics
» Asylum
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world
» Benefits are luring false asylum-seekers to EU, says Serbian PM
» Asylum
» Asylum
» Asylum flow to industrial world