Hoce li rat?
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Hoce li rat?
dijagram wrote:Poslat ce ga plenki da brani ukrajinu od rusa:)Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Nece se dopustiti izvlacenje na ratne uvjete.
Taj dio politike, hercegbosanski kokus u hdz-u ne podržava.
To sam jasno rekoa grliću i radmanu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
2015-08-06
Ne zanosi se, tebe ni u bunilu ne vidim u toj kategorijiepikur37 wrote:Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Čim sam spomenuo rasplod ti se javljaš.
Noor wrote:Ne zanosi se, tebe ni u bunilu ne vidim u toj kategorijiepikur37 wrote:Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Mnh, ponuđena kao počašćena :)
2015-08-06
Metiljavi i gingavi nisu moj tipepikur37 wrote:Noor wrote:Ne zanosi se, tebe ni u bunilu ne vidim u toj kategorijiepikur37 wrote:Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Sad žicaju pare od Njmačke.
-
Meljnik je, krajnje nediplomatski, zatražio od Berlina pravo na odštetu, ne samo za kulturna dobra uništena tokom Drugog svetskog rata, već i za ahiv Johana Sebastijana Baha koji je Ukrajina pre dvadeset godina poklonila Nemačkoj. Usledila je rekacija Nemačke, odakle je poručeno da je Ukrajina već primila reparacije od Nemačke posle Drugog svetskog rata, uz ocenu da je Meljnikova izjava, kako je rekao poslanik Bundestaga Štefan Kojter, krajnje gruba i nediplomatska.
Meljnik u pismu objavljenom u medijima navodi da je arhiva Bahovih partitura, predata Nemačkoj 2001.godine, vredna desetihe milijardi evra, a da u Ukrajini nisu sigurni u legalnost takvog koraka. Podsetio je i da je Ukrajina tokom okupacije u Drugom svetskog ratu potpuno razorena i da je tom prilikom uništeno veliko kulturno nasleđe.
-
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1061669/kijev-trazi-odstetu-nemacke-berlin-plati-izgubljeno-kulturno-blago
-
Meljnik je, krajnje nediplomatski, zatražio od Berlina pravo na odštetu, ne samo za kulturna dobra uništena tokom Drugog svetskog rata, već i za ahiv Johana Sebastijana Baha koji je Ukrajina pre dvadeset godina poklonila Nemačkoj. Usledila je rekacija Nemačke, odakle je poručeno da je Ukrajina već primila reparacije od Nemačke posle Drugog svetskog rata, uz ocenu da je Meljnikova izjava, kako je rekao poslanik Bundestaga Štefan Kojter, krajnje gruba i nediplomatska.
Meljnik u pismu objavljenom u medijima navodi da je arhiva Bahovih partitura, predata Nemačkoj 2001.godine, vredna desetihe milijardi evra, a da u Ukrajini nisu sigurni u legalnost takvog koraka. Podsetio je i da je Ukrajina tokom okupacije u Drugom svetskog ratu potpuno razorena i da je tom prilikom uništeno veliko kulturno nasleđe.
-
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1061669/kijev-trazi-odstetu-nemacke-berlin-plati-izgubljeno-kulturno-blago
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Noor wrote:Metiljavi i gingavi nisu moj tipepikur37 wrote:Noor wrote:Ne zanosi se, tebe ni u bunilu ne vidim u toj kategorijiepikur37 wrote:Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Sve je u oku promatračice...
2015-08-06
Bilorusija u međuvrimenu dobila novu isporuku oklopnih vozila BTR-82A od Rusije.
Ovaj APC je recimo neusporedivo bolji neg ukrajinski BTR-4. Sićam se kad su Iračani naručili od Ukra te BTR-4, pa ih većinu morali vratiti jerbo ne valjaju ništ.
Ovaj APC je recimo neusporedivo bolji neg ukrajinski BTR-4. Sićam se kad su Iračani naručili od Ukra te BTR-4, pa ih većinu morali vratiti jerbo ne valjaju ništ.
Nevazno , ima se biti poslusan i slusati struku.epikur37 wrote:dijagram wrote:Poslat ce ga plenki da brani ukrajinu od rusa:)Noor wrote:Epi s 5 doza moze na razminiravanje, njemu nista ne moze biti :)dijagram wrote:U rat ce moci samo oni s covid potvrdom.
Taj dio politike, hercegbosanski kokus u hdz-u ne podržava.
To sam jasno rekoa grliću i radmanu.
Barem vi poslusni znate kako se to radi.
dijagram-
2015-08-09
Kiev je danas dobio pedalu od Europe a njima ako se ratuje imaju Brite i Bidena pa nek napadaju.
2014-04-11
O jeboteled, pa ni auto ne znas i bojis se voziti, kam se penjes u avioneepikur37 wrote:Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
Mozes malo posjetit kolegice, biti im rame za plakanje.epikur37 wrote:Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
Sad ih pere samo tako.
Jebga, tako je kad si moj igrac, nedodirljiv i velik
dijagram-
2015-08-09
Noor wrote:O jeboteled, pa ni auto ne znas i bojis se voziti, kam se penjes u avioneepikur37 wrote:Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
Auto je dosadno.
Idem sa Zemunik u subotu ako atmosferilije buduu ok. Inače do Pule je manje od sat. Za pola sata preletim Kornate i županiju.
2015-08-06
Ubavezno padobran, i par bocica moderne;)epikur37 wrote:Noor wrote:O jeboteled, pa ni auto ne znas i bojis se voziti, kam se penjes u avioneepikur37 wrote:Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
Auto je dosadno.
Idem sa Zemunik u subotu ako atmosferilije buduu ok. Inače do Pule je manje od sat. Za pola sata preletim Kornate i županiju.
dijagram-
2015-08-09
..i bar 1 fajzer, za svaki slucaj, nek se nađedijagram wrote:Ubavezno padobran, i par bocica moderne;)epikur37 wrote:Noor wrote:O jeboteled, pa ni auto ne znas i bojis se voziti, kam se penjes u avioneepikur37 wrote:Imenjače probni let mi je u subotu , preletit ću preko OŠ, da polijem ploču usput ;)
Auto je dosadno.
Zapad ne želi sukob s tom silom, ideja je miroljubive koegzistencije, možda i neke vrste savezništva kako bi se formirao neformalni savez za ograničavanje kineskog behemota. U toj su igri Ukrajina, Gruzija i Moldova premali ulozi. Veći dio članica NATO-a smatra da je rizik daljnjeg širenja veći od mogućih postignuća.
Te će tri zemlje ostati pod ruskim utjecajem. Sve imaju zamrznuti sukob pa ih takve NATO ne može primiti u članstvo, a EU ne želi, dovoljan je bio Cipar. Pa će se morati i u sigurnosnom smislu zadovoljiti aranžmanom poput Istočnog partnerstva u odnosima s EU. Ništa više od toga. U pitanju je sigurnost Europe. I bitka za Euraziju koja i dalje jamči globalni primat. Kina je ne smije dobiti.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sada-je-definitivno-potvrdeno-zasto-je-putin-nagomilao-vojsku-na-granici-od-invazije-nece-biti-nista-evo-sto-se-zbiva-15127660
Te će tri zemlje ostati pod ruskim utjecajem. Sve imaju zamrznuti sukob pa ih takve NATO ne može primiti u članstvo, a EU ne želi, dovoljan je bio Cipar. Pa će se morati i u sigurnosnom smislu zadovoljiti aranžmanom poput Istočnog partnerstva u odnosima s EU. Ništa više od toga. U pitanju je sigurnost Europe. I bitka za Euraziju koja i dalje jamči globalni primat. Kina je ne smije dobiti.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sada-je-definitivno-potvrdeno-zasto-je-putin-nagomilao-vojsku-na-granici-od-invazije-nece-biti-nista-evo-sto-se-zbiva-15127660
2014-04-11
Normalno da ništa od rata
Za mjesec dana nova tema na forumu o ratu u Ukraini i kako Rusi dolaze do kijeva za dva dana, dok u Siriji se par godina mučili oko dva grada...
Za mjesec dana nova tema na forumu o ratu u Ukraini i kako Rusi dolaze do kijeva za dva dana, dok u Siriji se par godina mučili oko dva grada...
Ukrajinci su tu da budu radna snaga EU i to je to. Novi gastajbajteri.
Krim je Rusija, ono polje krumpira na istoku je Ukrajina al je nebitno i nek tamo ćule u tom kantunčiću kako Ukrajina ne bi u NATO.
Krim je Rusija, ono polje krumpira na istoku je Ukrajina al je nebitno i nek tamo ćule u tom kantunčiću kako Ukrajina ne bi u NATO.
2014-04-11
Ono šta je bitno je da im se otvoreno poručilo da nikad neće postat članica NATOa ni EU jer sad političke stranke u Ukrajini to ne mogu stavljat u političke programe. Mogu samo stavljat približavanje Zapadu i ništa više.
Onda proglašenje neovisne ukrajinske crkve jer to je jedna posebna priča a bitna je te pad nataliteta i iseljavanje koje se odvija u Ukrajini i izraženo je.
Onda proglašenje neovisne ukrajinske crkve jer to je jedna posebna priča a bitna je te pad nataliteta i iseljavanje koje se odvija u Ukrajini i izraženo je.
2014-04-11
Ako NATO instalira nuklearno oružje u Poljsku, onda će Minsk dati prijedlog za to isto Moskvi, izjavio je bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko (Zapad ne priznaje njegov predsjednički mandat, op.GN.) u intervjuu s poznatim ruskim novinarom Dmitrijem Kiseljevom.
“Onda ću predložiti Putinu da vrati nuklearno oružje Bjelorusiji”, kazao je. Lukašenko i dodao kako će se o tome dogovoriti sa svojim ruskim kolegom.
-
https://www.geopolitika.news/vijesti/lukasenko-spreman-vratiti-nuklearno-oruzje-u-bjelorusiju/
“Onda ću predložiti Putinu da vrati nuklearno oružje Bjelorusiji”, kazao je. Lukašenko i dodao kako će se o tome dogovoriti sa svojim ruskim kolegom.
-
https://www.geopolitika.news/vijesti/lukasenko-spreman-vratiti-nuklearno-oruzje-u-bjelorusiju/
2014-04-11
Šta se mene tiče sve je ok. Točno ako kako sam i sam isplanirao.
Idući izbori u Ukrajini 2024 a tad istiće i ugovor o plinu itd a to znači do tada ih držat u pat poziciji.
Americi se šalje znak da gubi na šahovskoj ploći.
Jebo te KOMŠIĆ.
Idući izbori u Ukrajini 2024 a tad istiće i ugovor o plinu itd a to znači do tada ih držat u pat poziciji.
Americi se šalje znak da gubi na šahovskoj ploći.
Jebo te KOMŠIĆ.
2014-04-11
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ako Zapad neće - ima ko hoće!
» Oni hoće da se odcijepe,mi kao ne damo
» Srbi hoće Unu
» Hoce'l bit rata?
» SPD hoće „porez za bogate“
» Oni hoće da se odcijepe,mi kao ne damo
» Srbi hoće Unu