Hoce li rat?
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Hoce li rat?
Lukašenko : Krim je Rusija.
https://www.advance.hr/vijesti/promjena-stajalista-lukasenko-porucio-kako-je-krim-i-de-jure-dio-rusije-iz-kijeva-navode-kako-bi-ovo-mogla-biti-tocka-nakon-koje-nema-povratka-u-bilateralnim-odnosima-izmedu-bjelorusije-i-ukrajine/
https://www.advance.hr/vijesti/promjena-stajalista-lukasenko-porucio-kako-je-krim-i-de-jure-dio-rusije-iz-kijeva-navode-kako-bi-ovo-mogla-biti-tocka-nakon-koje-nema-povratka-u-bilateralnim-odnosima-izmedu-bjelorusije-i-ukrajine/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mutava baštarda wrote:marcellus wrote:Rata će bit, kad tad. Uvijek dođe, obično kad ne treba.
Ne postoji mir. Postoji samo pauza između dva rata.
Vidi ove dvojice širokih obrazovanih intelektualaca općeg tipa.
Jači ste i od Nine i Marije zajedno.
Postoji mir i postoji rat.
Jednostavno kao pasulj i prosto kao grah.
Guest- Guest
Zapad sve zemlje u okruženju pumpa protiv Rusije, a onda kad ruska vojna sila krene, ostavlja ih na cjedilu. Ukrajina će biti ponovljena priča s Gruzijom, ako zarate Ukrajina i Rusija, Zapad/NATO se neće miješati, a do tada će slati brodove u Crno more, kad počne rat podvit će rep i više neće biti blizu ni Brita ni Amera. Ukrajinci će jesti svoja govna, kao onomad Sakašvili svoju kravatu.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Speare Shaker wrote:mutava baštarda wrote:marcellus wrote:Rata će bit, kad tad. Uvijek dođe, obično kad ne treba.
Ali ovdje je Marcel ipak u blagoj prednosti.
Jer rat će se neminovno dogoditi prije ili kasnije. Negdje i nekakav.
Kakav i gdje, to je već posebno pitanje i tema.
Guest- Guest
Nemre to biti rat. Rat mere biti između Rusije i cilog NATO-a, Kine i Indije, Sjev. Koreje - Južne Koreje, Izraela - Hamasa, itd... ono kad su oba protivnika jaka i kad su borbe mukotrpne.
Da Rusija krine na Ukrajinu, to ne bi bija rat. To bu bilo ka u travnju 1940. kad su Njemci ušetali u Dansku. Jel to bija rat sa Danskom?
Da Rusija krine na Ukrajinu, to ne bi bija rat. To bu bilo ka u travnju 1940. kad su Njemci ušetali u Dansku. Jel to bija rat sa Danskom?
AlfaOmega wrote:Nemre to biti rat. Rat mere biti između Rusije i cilog NATO-a, Kine i Indije, Sjev. Koreje - Južne Koreje, Izraela - Hamasa, itd... ono kad su oba protivnika jaka i kad su borbe mukotrpne.
2015-08-09
Kaže mi pri nekoliko dana jedan naš forumaš ovak - "gle, usljed hrpe slobodnog vrimena, jer nikaj drugo ne delam, ja sam mukotrpno proučava vojne mogućnosti Rusije spram mogućnosti Ukrajine. I onda kad sam pomno sve analizira, skužija sam da više nemam kaj navijati za Ukrajinu, jer je komparacija besmislena. Isto ka što sam prista navijati i za pro-zapadne islamiste tam u Siriji čim su se Rusi upetljali. Odsad se bavim samo koronom".
Et, to je reka jedan naš forumaš koji je zamolija da ostane anoniman. Ono, ni ni da je bitan, al et, da podilim kaj i on veli.
Et, to je reka jedan naš forumaš koji je zamolija da ostane anoniman. Ono, ni ni da je bitan, al et, da podilim kaj i on veli.
Da, Zapad predstavlja čopor vukova, ali medvjed (Rusija) je pravi šumski terorist.melkior wrote:AlfaOmega wrote:Nemre to biti rat. Rat mere biti između Rusije i cilog NATO-a, Kine i Indije, Sjev. Koreje - Južne Koreje, Izraela - Hamasa, itd... ono kad su oba protivnika jaka i kad su borbe mukotrpne.
2015-08-09
Ukrajina nema saveznika.
Ovakav probritanski lik na čelu Ukrajine bi podržao i Komšića u BiH jer viri iz britanskog šupka.
Pusti vodu neka govna odu.
Ovakav probritanski lik na čelu Ukrajine bi podržao i Komšića u BiH jer viri iz britanskog šupka.
Pusti vodu neka govna odu.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:mutava baštarda wrote:marcellus wrote:Rata će bit, kad tad. Uvijek dođe, obično kad ne treba.
nemoj mene trpat u to, ja nisam rekao da ne postoji mir. Samo da ratovi dolaze ciklički, kao i potresi, ekonomske krize, šumski požari, i razumne vlade. Kad tad će se dogodit. Nitko ne zna kad točno, ali posve je sigurno da će rata biti.
Stoltenberg praktički priznao da NATO neće vojno intervenirati u slučaju invazije na Ukrajinu
"Važno je razlikovati saveznike u NATO-u i partnersku Ukrajinu. NATO saveznici, tu mi dajemo jamstva (iz članka 5), jamstva za kolektivnu obranu. Mi ćemo braniti i štititi sve saveznike. Ukrajina je partner, visoko cijenjen partner. Postoji razlika između partnera Ukrajine i saveznika, kao što je, na primjer, Latvija", naglasio je Stoltenberg.
"Pokazali smo svoju sposobnost da nametnemo cijenu ekonomskom, političkom akcijom. Također, tijekom godina smo povećali našu vojnu prisutnost u ovoj regiji", rekao je Stoltenberg i naznačio da bi, u slučaju ruske agresije, uslijedile "teške ekonomske i financijske sankcije, političke sankcije".
.................
Ukratko, ukri malo vas ložimo ako dobijete po nosu sami se snalazite
"Važno je razlikovati saveznike u NATO-u i partnersku Ukrajinu. NATO saveznici, tu mi dajemo jamstva (iz članka 5), jamstva za kolektivnu obranu. Mi ćemo braniti i štititi sve saveznike. Ukrajina je partner, visoko cijenjen partner. Postoji razlika između partnera Ukrajine i saveznika, kao što je, na primjer, Latvija", naglasio je Stoltenberg.
"Pokazali smo svoju sposobnost da nametnemo cijenu ekonomskom, političkom akcijom. Također, tijekom godina smo povećali našu vojnu prisutnost u ovoj regiji", rekao je Stoltenberg i naznačio da bi, u slučaju ruske agresije, uslijedile "teške ekonomske i financijske sankcije, političke sankcije".
.................
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A ne može to baš tako. Ipak su nam jako vioko cijenjeni partner i pružit ćemo im podršku, pomoć, opremu itd.epikur37 wrote:
.................
Ja ću im poslat rolu tariguza da ne seru u gaće.
2014-04-11
Moje je skromno mišljenje da se Ukrajina nije smjela nagovoriti da uđe u sukob s Rusijom pred 7 godina.
Ukrajina ne bi vidjela zajedničko tržište ni EU. Ostaje joj Rusija, čega se držala 20-ak godina, i velikih problema nije bilo.
Bilo je korupcije i siromaštva, ali ima ga i ovdje.
Nije bilo rata ni nestabilnosti.
Gruzijci su još luđi.
Ukrajina ne bi vidjela zajedničko tržište ni EU. Ostaje joj Rusija, čega se držala 20-ak godina, i velikih problema nije bilo.
Gruzijci su još luđi.
niels-
2021-04-26
epikur37 likes this post
AlfaOmega wrote:Kaže mi pri nekoliko dana jedan naš forumaš ovak - "gle, usljed hrpe slobodnog vrimena, jer nikaj drugo ne delam, ja sam mukotrpno proučava vojne mogućnosti Rusije spram mogućnosti Ukrajine. I onda kad sam pomno sve analizira, skužija sam da više nemam kaj navijati za Ukrajinu, jer je komparacija besmislena. Isto ka što sam prista navijati i za pro-zapadne islamiste tam u Siriji čim su se Rusi upetljali. Odsad se bavim samo koronom".
Sto anoniman kad je jedino Nihi bio za Majdanovce i Dzihadi Perice ili je bio jos netko? Ah da, Ero.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Pirate wrote:AlfaOmega wrote:Kaže mi pri nekoliko dana jedan naš forumaš ovak - "gle, usljed hrpe slobodnog vrimena, jer nikaj drugo ne delam, ja sam mukotrpno proučava vojne mogućnosti Rusije spram mogućnosti Ukrajine. I onda kad sam pomno sve analizira, skužija sam da više nemam kaj navijati za Ukrajinu, jer je komparacija besmislena. Isto ka što sam prista navijati i za pro-zapadne islamiste tam u Siriji čim su se Rusi upetljali. Odsad se bavim samo koronom".
Sto anoniman kad je jedino Nihi bio za Majdanovce i Dzihadi Perice ili je bio jos netko? Ah da, Ero.
dobro ovo je yoda sve podržavao i ložio..
trenutno je na novoj revoluciji ovoj anticijepiva..još malo kao beogradski otpor
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
niels wrote:Moje je skromno mišljenje da se Ukrajina nije smjela nagovoriti da uđe u sukob s Rusijom pred 7 godina.
Gruzijci su još luđi.
To sam ja ko manit ponavljao, do te mjere da sam opciju rata smatrao nemogucom, suprotno od Marca koji je tvrdio da ce doci do rata.
Enormna steta za tako lijepu zemlju sa toliko potencijala i se ne malim brojem ljudi, zemlja koja je mogla biti jaca i od Poljske ali neeee... Ajmo nasjesti na prazna obecanja i uci u sukob sa najblizinjima.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Upravo tako. Osobno smatram da će Rusija napast Ukrajinu, iz više razloga:epikur37 wrote:Stoltenberg praktički priznao da NATO neće vojno intervenirati u slučaju invazije na Ukrajinu
.................
1. Amerika je posve fokusirana na Kinu, a Putin je dobro procijenio da je američko društvo podjeljenije nego ikad prije, da SAD nema snažno vodstvo i da Biden piša u pelene niti da zna koliko godina ima ni gdje se nalazi.
2. EU je u banani zbog korona krize, Putin dodatno destabilizira EU preko Bjelorusije putem migranata, ispipavajući sposobnost EU-a na krize i njihovu odlučnost za možebitni odgovor na rusku invaziju
3. Došla je zima, a Rusija je glavni dobavljač plina za EU. Napadom Rusije na Ukrajinu cijena plina će skočiti nebu pod oblake, a Njemačka, čija agencija je odbila dati suglasnost za puštanje Sjevernog toka 2 u pogon, bit će zbog obustave plina kroz Ukrajinu primorana pod hitno dati potrebna ovlaštenja
4. Napadom na Ukrajinu, Putin se neće usredotočiti isključivo na Lugansk i Donetsk, već će ići na rušenje režima u Kijevu i postavljanje nove vlasti koja će se okrenuti od Zapada i napustiti mokre snove o ulasku u NATO.
5. Možebitne sankcije Rusiji ionako ništa neće značiti jer Rusija je pod ekonomskim sankcijama Zapada još od odlaska Jeljcina s vlasti, sankcije su čak i pomogle da se pokrene ruska proizvodnja i poljoprivreda, Rusi su danas ekonomski manje ovisni od Zapada nego ikad prije.
Putin je dobro procijenio da je sada dobar trenutak za napad, i da će reakcija Zapada biti mlaka i deklaratorna. Briti sami neće ništa bez SAD-a, a SAD ima prečih briga od Ukrajine.
Ukrajina će popušit, a Hrvatska će biti preplavljena ukrajinskim izbjeglicama, navalit će na desetke tisuća ukrajinskih udavača u Hrvatsku.
Kao jedna od izravnih posljedica ruskog napada na Ukrajinu, EU će konačno shvatit da mora puno više ulagati u vlastitu obranu, a mnoge zemlje će početi vraćati obvezni vojni rok. Time će i postojeća liberalna agenda u Europi doživjeti hladan tuš.
2015-08-09
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ako Zapad neće - ima ko hoće!
» Oni hoće da se odcijepe,mi kao ne damo
» Srbi hoće Unu
» Hoce'l bit rata?
» SPD hoće „porez za bogate“
» Oni hoće da se odcijepe,mi kao ne damo
» Srbi hoće Unu
» Hoce'l bit rata?