Švicarska i Finska uvode komunizam
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Švicarska i Finska uvode komunizam
red wolf wrote:Shvatite jednu stvar, ovaj je sustav neodrživ. Što se nalazi iza ove ideje? Ne nerad. Temeljni dohodak znači riješiti čovjeka egzistencijalne krize. Ali, taj dohodak je minimum. No svi uvijek težimo višem. Želimo lijepo živjeti. Zato će velika većina raditi uz temeljni dohodak. Ali što je važnije, ljudi će se moći posvetiti sebi.
dokolica je đavolje igralište
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
tamo gdje ljudi nisu prisiljeni raditi da bi opstali, intelektualno i moralno zakržljaju
a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
a ne ne...odvratili su vas od meditacije, poniranja u samog sebe...marcellus wrote:red wolf wrote:Shvatite jednu stvar, ovaj je sustav neodrživ. Što se nalazi iza ove ideje? Ne nerad. Temeljni dohodak znači riješiti čovjeka egzistencijalne krize. Ali, taj dohodak je minimum. No svi uvijek težimo višem. Želimo lijepo živjeti. Zato će velika većina raditi uz temeljni dohodak. Ali što je važnije, ljudi će se moći posvetiti sebi.
Guest- Guest
A ja sam mislio da ćeš razumijeti...marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
Brzo ćete vi promijeniti svoje razmišljanje...Novi svijet je pred nama...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
Ja sam vec u novom svijetu..i dobro mi je...red wolf wrote:Brzo ćete vi promijeniti svoje razmišljanje...Novi svijet je pred nama...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
Nisi ne. Raspada ti se pred očima.bogomdani wrote:Ja sam vec u novom svijetu..i dobro mi je...red wolf wrote:Brzo ćete vi promijeniti svoje razmišljanje...Novi svijet je pred nama...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
Pa bas i ne..red wolf wrote:Nisi ne. Raspada ti se pred očima.bogomdani wrote:Ja sam vec u novom svijetu..i dobro mi je...red wolf wrote:Brzo ćete vi promijeniti svoje razmišljanje...Novi svijet je pred nama...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
O da. Ni 1929. godine to nisu shvaćali...bogomdani wrote:Pa bas i ne..red wolf wrote:Nisi ne. Raspada ti se pred očima.bogomdani wrote:Ja sam vec u novom svijetu..i dobro mi je...red wolf wrote:Brzo ćete vi promijeniti svoje razmišljanje...Novi svijet je pred nama...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Last edited by red wolf on 30/12/2015, 21:58; edited 1 time in total
Guest- Guest
Bude ovo u Švici uspjelo red, ne?
točno, poslova uvijek ima, ali nema novcadanni1 wrote:Zajamčeni dohodak je ok ali moraš raditi. Bilo što,čistit ulice,krčit šume,livade....
U tom slučaju posla ima za sve.
Ako nekome možeš zajamčiti dohodak onda mu nije problem naći poso.
Posla uvijek ima,problem je što nema para.
eto i sad smo došli do toga da se država ne može financirati iz poreza kojeg uzima građanima pogotovo ne iz poreza na rad
država mora ubacivati novce u ekonomiju, nužno mora voditi deficit ili vršiti emisije otpuštanja novca ako želi građanima omogućiti da mogu primati plaće i štedjeti
tako da ako će HDZ i MOST rezati potrošnju i smanjivati količinu novca u gospodarstvu neće biti novca ni za isplatu plaća ni u privatnoim sektoru,
porast će nezaposlenost
dva su načina na koji u danajšnim ekonomijama nastaje novac, ili ga stvaraju privatne banke kreditima, ili ga stvara država
pa ili država financira svoje građane vođenjem deficita / emisijom novca, ili građani financiraju državu dizanjem kredita u privatnim bankama, jedno od toga dvoje mora biti
a to da građani financiraju državu se meni čini naopako i suprotno svrsi postojanja države,
svrha države je da stvara novac potreban za rad ekonomije te da kroz poreze upravlja njime
imaš npr. post-keyensijansku, odnosno modernu monetarnu teoriju koja su upravo bavi takvim stvarima
no naši su političari i mediji sa ekonomskim znanjem čini mi se zapeli u 80ima trenutno, kasnimo za amerikom 50ak godina
Last edited by deda na aparatima on 30/12/2015, 22:29; edited 3 times in total
Guest- Guest
Možda hoće, možda neće...To je probni balon...Ali, mislim da ti je to sve nebitno...A zašto, shvatiti ćeš u skorašnjoj budućnosti...AlfaOmega wrote:Bude ovo u Švici uspjelo red, ne?
Guest- Guest
razumio sam bez brige. Ti bi lezilebario i filozofirao a da ne moraš brinuti o tome ko će ti staviti hranu na stol a da neko drugi radired wolf wrote:A ja sam mislio da ćeš razumijeti...marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
2014-04-16
red wolf wrote:a ne ne...odvratili su vas od meditacije, poniranja u samog sebe...marcellus wrote:red wolf wrote:Shvatite jednu stvar, ovaj je sustav neodrživ. Što se nalazi iza ove ideje? Ne nerad. Temeljni dohodak znači riješiti čovjeka egzistencijalne krize. Ali, taj dohodak je minimum. No svi uvijek težimo višem. Želimo lijepo živjeti. Zato će velika većina raditi uz temeljni dohodak. Ali što je važnije, ljudi će se moći posvetiti sebi.
eh, servantes... jesi ti kad gledao malo misto?
2014-04-16
I noga u guzicu je korak naprijed, govorio je veliki vođa i učitelj Mao...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
2014-04-16
naravno..u svabiji nema milosti..Dok radis siguran si,ako izgubis posao opravdano,pokriva te drzava,ako se zaebaes,odjebe te i drzava,a na mamu i tatu ne racunaj..Stede za Ibizu iduceg ljeta..marcellus wrote:I noga u guzicu je korak naprijed, govorio je veliki vođa i učitelj Mao...bogomdani wrote:E da se mame i tate malo izmaknu u podrsci svojim princevima i princezama,da vidis kako bi se hvatala svaka prilika za posao..naravno,isprva bi guzica ispala na cestu bar dvaput,a zeludac bi krcao od jutra do sutra..marcellus wrote:a egzistencijalnu krizu si zabij u šupak. Ako hoćeš živjet bez rada pitaj si mamu da te hrani cijeli život, ako neće ona sigurno neću ni ja.
Guest- Guest
tribo ih kazniti jer su uspješni?marcellus wrote:aben wrote:Mislin da je hoti reći da negative income tax nije dobra ideja, a ne da mulja.
A o komunizmu svi znomo sve. Ok, osin tebe i provokatora..
Htio sam reći da je u redu da bogatiji plaćaju porez u nešto većem postotku.
postotak je sun po sebi progresivan, i bogati ploćaju više ionako.
2014-04-16
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Austrija, Švicarska i Finska novi masovni sexualni napadi!
» komunizam na najjace
» Komunizam napreduje
» Bozanić v.s. komunizam -part 665
» Crko komunizam u Rusiji
» komunizam na najjace
» Komunizam napreduje
» Bozanić v.s. komunizam -part 665
» Crko komunizam u Rusiji
Page 6 of 6