Korona novosti i spoznaje
Page 5 of 50
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
drago mi je :)epikur37 wrote:ebenica wrote:na kojoj si dozi? mislio si da će jesen bit mirna? ai trči po novu, sigurnost je na klimavim nogicama....epikur37 wrote:Virus se mijenja, normalno da se cjepiva dograđuju...
prosto jednostavno
Čekam treću da.
Opušteno, već sad sam s dvije dobro siguran, treća će to pojačati za jesen i zimu.
Sve 5.
Guest- Guest
violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
Nisam otvorio link, ali sam uvjeren da ispod imaju u žuto ofarbanu zamolbu
za donaciju Guardianu pa makar i 1€.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Shaw_(broadcaster)
da se znanstveni dokazi, nakon što su dokazani, i dalje moraju propitkivati?
Kome si to prodao znanstveni rad, koji se još mora propitkivati i dokazivati?
Ispratio sam tvoju prijepisku s Marcom, u koju se uključila znanstvenica Ventilator
sa tvrdnjama sličnim tvojim.
Dakle, jel može link s tvojim znanstveniom referencama, znanstveniče?
Ooo, done, jesi li se odmorio? :) Neka si ti njima osvjezen i oran za nova nasladjivanja!
A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Dobro!
Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
1. Ne brkam ja ništa, već to radiš ti: Znanstvene spoznaje su nepromjenjive, kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz. Teorije su teorije, one se mogu mijenjati kako se kome digne milokliz.
2. Znanost jest napredovala, iako ne bitno, 17. stoljeće je bilo stoljeće velikih znanstvenih otkrića, 19. je bilo stoljeće kad je znanost doživjela fetišizaciju, ali XX stoljeće definitivno neće biti upamćeno po proboju znanosti (donijelo je doduše teorije relativnosti i big banga i obje su i dokazane u međuvremenu) već po razvoju tehnologije. Razvoj tehnologije nije razvoj znanosti. Ima veze s praktičnom primjenom.
3. Spoznaje se proširuju i nadograđuju, ali se NE MIJENJAJU. Ako se spoznaja može promijeniti, onda to nije bila spoznaja. Moje klinke znaju jako puno toga o koječemu, ali njihovo znanje se svaki dan proširuje. Ne poništava naučeno i ne zamjenjuje nečim drugim, jer im gledamo uvijek davati činjenice na sva pitanja, ali prilagođene njihovoj dobi i kognitivnom razvoju, tj. simplificirane.
ebenica wrote:drago mi je :)epikur37 wrote:ebenica wrote:na kojoj si dozi? mislio si da će jesen bit mirna? ai trči po novu, sigurnost je na klimavim nogicama....epikur37 wrote:Virus se mijenja, normalno da se cjepiva dograđuju...
prosto jednostavno
Čekam treću da.
Opušteno, već sad sam s dvije dobro siguran, treća će to pojačati za jesen i zimu.
Sve 5.
I sve 5, eto vidiš kako nema problema.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
trebao sam i ja napisati sve 5? oprosti, nisam razumio.epikur37 wrote:ebenica wrote:drago mi je :)epikur37 wrote:ebenica wrote:na kojoj si dozi? mislio si da će jesen bit mirna? ai trči po novu, sigurnost je na klimavim nogicama....epikur37 wrote:Virus se mijenja, normalno da se cjepiva dograđuju...
prosto jednostavno
Čekam treću da.
Sve 5.
I sve 5, eto vidiš kako nema problema.
i sve 5 ;)
Guest- Guest
ebenica wrote:https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/israel/Eroo wrote:COVID-19: U BiH 26 smrtnih slučajeva
https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2021/9/2/covid-19-u-rs-u-prijavljeno-14-smrtnih-slucajeva
Niska procijepljenost, jedna od najnižih u Europi.
U Kini nula preminulih, u UK zanemariva itd...Visoka procjepljenost.
Neuki, ako želiš raspravljati o današnjoj epidemiološkoj slici u Israelu naprije moraš razumjeti ova 2 gantograma.
Prvi se odnosi na kompletan postotak cijepljenih u Israelu, s 2 i 1 dozom.
Drugi dijagram se odnosi na gantogram od prije 6 mjeseci, isto tako s 2 i 1 dozom.
Ako od prvog oduzmeš drugi (zbog pada učinkovitosti nakon 6 mjeseci) imaš
zaštitu israelske poulacije koja je danas puno manja nego u Hrvatskoj.
Ako ovo ne razumiješ ni kad je nacrtano onda ne vidim smisla da o tome s tobom raspravljam na ovu temu.
.
Eroo- Posts : 78966
2016-07-22
PS:
Israel se užurbano cijepi s 3. dozom i to se već pozna na zaustavljanju povećavanja smrtnosti.
Israel se užurbano cijepi s 3. dozom i to se već pozna na zaustavljanju povećavanja smrtnosti.
Jok, to je ona koja ima dunning krugerov efekt. Ispodprosječne je inteligencije a smatra da je pametnija nego što je. Stoga se nabacuje frazama koje naučila napamet na sociologiji a zapravo ništa posebno ne znače i usput podcjenjuje druge. Šuplja si ko' švicarski sir zapravo mala moja.violator wrote:ebenica wrote:to je ona citirala svoju ogorčenu babu, ne zamaraj se.Eroo wrote:To je sad tek odkaz, čim je na ingleškom, što bi se na ispravnom rvacom reklo - na stanjskom...violator wrote:ebenica wrote:vidiš da se mijenjaju, docjepljuje se, kad vidiš da nešto ne radi onda samo docijepiš, pa kad opet ne radi ponovo docijepiš. mačka lovi svoj rep reklo bi se na selu.violator wrote: A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results...
;)
bolje se idi testirat možda ti treba druga, treća, peta doza...kašljuckaš mi nešto.
Je! :D To je ona sto dimi i cita Sandoru Malleus Maleficarum!
I da, ovu zlokobnu knjižurinu su čitali ii primjenjivali baš takvi . Ti si sada puna predrasuda i tražiš vještičji trag ili gušterski u korona uroti i gensku terapiju u andolu. Oni su radili istu stvar, sumnjiva im bila tuča ili oluja ili kuga pa su mislili da je to vještičje djelo.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
PS.:
Ovo gore je spam? Ne, samo dokazi.
Israel je s cijepljenjem sačuvao puno svojih garađana od smrti i još više od teških covid - oboljevanja.
I za to imam dokaze...
Israel ima 9,5 milijuna stanovnika i više od upola manje umrlih od COVID-19 od Hrvatske.
To znači da im je smrtnost bila manja više od 4x od smrtnosti u Hrvatskoj.
Zašto su kasnili s 3. dozom i za to ima objašnjenje.
Ende.
Israel je s cijepljenjem sačuvao puno svojih garađana od smrti i još više od teških covid - oboljevanja.
I za to imam dokaze...
Israel ima 9,5 milijuna stanovnika i više od upola manje umrlih od COVID-19 od Hrvatske.
Ende.
Eroo- Posts : 78966
2016-07-22
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Hrvatska ima veću smrtnost ali nije do ovih primitivaca .Mislim da je do toga što se kasno jave i loše ih liječe. Hr ima veću smrtnost i od raka. Bitange su ti to. Njima paše prazna bolnica. Čim dobiju posla kenjaju daj mjere da isprazne bolnicu.Eroo wrote:PS.:
I za to imam dokaze...
Ende.
2015-08-15
pa iebemu mater da ti mozak ne vidi nelogičnosti koje pišeš. u jednoj rečenici si opisala sebe i ono što radiš taj tren.kaya wrote:
Jok, to je ona koja ima dunning krugerov efekt. Ispodprosječne je inteligencije a smatra da je pametnija nego što je. Stoga se nabacuje frazama koje naučila napamet na sociologiji a zapravo ništa posebno ne znače i usput podcjenjuje druge. Šuplja si ko' švicarski sir zapravo mala moja.
Guest- Guest
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
željni su tvog društva pa im treba vremena, to da mogu s tobom na cugu i otkrivat ti detalje zaraze.kaya wrote:Hrvatska ima veću smrtnost ali nije do ovih primitivaca .Mislim da je do toga što se kasno jave i loše ih liječe. Hr ima veću smrtnost i od raka. Bitange su ti to. Njima paše prazna bolnica. Čim dobiju posla kenjaju daj mjere da isprazne bolnicu.Eroo wrote:PS.:
I za to imam dokaze...
Ende.
pa ti ništa ne znaš cijeniti :(
Guest- Guest
ebenica wrote:za sad je jedina učinkovita metoda zarazit se i prebolit i miran si, nikakvo docjepljivanje ti ne treba, primjer: beroš, Kenwood Kenon, milanović....michaellcmacha wrote:
a kako onda neki Vladin činovnik jučer tvrdi da je cjepivo jedino učinkovito sredstvo za zaštitu od virusa... tvrdnja iznesena u sklopu teme početka školske godine
i ispada da ono koji se ne cijepe i zaraze rade najbolju stvar za sebe, kad prebole mirni su. možda bi država trebala poradit na zarazi u kontroliranim uvjetima umjesto pustih milijardi koje su bacili na cjepiva.
kao toplice, odeš zaraze te izliječe i boli te kurac.
je ako preživiš. Kolegica moje žene, isti ured, mlada relativno žena, 40 i nešto, zdrava, ubilo je.
ovi moji susjedi koji su preboljeli još uvijek nemaju osjet mirisa.
i usput to što si prebolio ne znači da se neš zarazit ponovo. Isto ko i cjepivo - i isto kao i kod gripe. Preboliš je ove godine, možeš je opet dobit nagodinu. Cijepiš se ove godine, dogodine je novi soj.
dakle bolje se cijepit što ti treba sat vremena do velesajma i natrag nego ležat tjednima doma ili u bolnici i molit boga da te ne satre
srk.marcellus wrote: kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz.
Guest- Guest
ebenica wrote:srk.marcellus wrote: kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz.
dobro gle ljudima poput tebe se ne dokazuje jer dokaze ne prihvaćate i ne razumijete nego vas se istuče kurcem po glavi i kaže vam se gdje trebate kopat.
marcellus wrote:ebenica wrote:srk.marcellus wrote: kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz.
dobro gle ljudima poput tebe se ne dokazuje jer dokaze ne prihvaćate i ne razumijete nego vas se istuče kurcem po glavi i kaže vam se gdje trebate kopat.
2015-08-15
ja ne poznam nikoga da je uopće imao koronu a vi svi na forumu neke smrtne slučajeve.marcellus wrote:ebenica wrote:za sad je jedina učinkovita metoda zarazit se i prebolit i miran si, nikakvo docjepljivanje ti ne treba, primjer: beroš, Kenwood Kenon, milanović....michaellcmacha wrote:
a kako onda neki Vladin činovnik jučer tvrdi da je cjepivo jedino učinkovito sredstvo za zaštitu od virusa... tvrdnja iznesena u sklopu teme početka školske godine
i ispada da ono koji se ne cijepe i zaraze rade najbolju stvar za sebe, kad prebole mirni su. možda bi država trebala poradit na zarazi u kontroliranim uvjetima umjesto pustih milijardi koje su bacili na cjepiva.
kao toplice, odeš zaraze te izliječe i boli te kurac.
je ako preživiš. Kolegica moje žene, isti ured, mlada relativno žena, 40 i nešto, zdrava, ubilo je.
jel ima netko na ovom forumu tko ne pozna nikoga da je umro od kortone ili sam to samo ja?
Guest- Guest
od kad kišne gliste imaju kurac? jel si ti vidio sebe u ogledalu? čuj istučeš i čuj kurcem...ai marčelo ne seri.marcellus wrote:ebenica wrote:srk.marcellus wrote: kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz.
Guest- Guest
Odi se ti igrati rađe na šibiceebenica wrote:željni su tvog društva pa im treba vremena, to da mogu s tobom na cugu i otkrivat ti detalje zaraze.kaya wrote:Hrvatska ima veću smrtnost ali nije do ovih primitivaca .Mislim da je do toga što se kasno jave i loše ih liječe. Hr ima veću smrtnost i od raka. Bitange su ti to. Njima paše prazna bolnica. Čim dobiju posla kenjaju daj mjere da isprazne bolnicu.Eroo wrote:PS.:
I za to imam dokaze...
Ende.
pa ti ništa ne znaš cijeniti :(
2015-08-15
to je to. drž se toga ;)kaya wrote:marcellus wrote:ebenica wrote:srk.marcellus wrote: kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz.
a ti bi da ti skinu brnjicu da možeš pričat, jesi blesava :/
Guest- Guest
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje