ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anketa o cijepljenju

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Kakav je vaš vakcinacijski status

Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap33%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 33% 
[ 13 ]
Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap0%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap10%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 10% 
[ 4 ]
Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap3%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 3% 
[ 1 ]
Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap3%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 3% 
[ 1 ]
Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_lcap51%Anketa o cijepljenju - Page 4 Vote_rcap 51% 
[ 20 ]

Total Votes : 39

Anketa o cijepljenju - Page 4 Empty Re: Anketa o cijepljenju

Post by Slovoslagar Sat 26 Jun - 16:59

Gnječ wrote:
otprilike se zna zašto neki brutalno obole a neki ne. razlog je manjak interferona u tijelu. pitanje je što uzrokuje manjak interferona? da li starija populacija već ima manjak interferona ( slab imunitet ) ili virus ili spike protein deaktivira proizvodnju interferona kod nekih ljudi. ili nešto drugo?  
Interferon (odnosno njegov manjak) nije dubinski uzrok, nego ajmo reći "neposredan" uzrok zašto netko najebe.
Dubinski uzrok je u mnogo kompliciranijoj i ne posve dobro razjašnjenoj biokemiji i interakciji između molekula u našem tijelu.

Prilično sam siguran da dobar dio odgovora leži u vitaminu D (koji zapravo nije vitamin nego hormon).

Vitamin D općenito ima izravni učinak na sva tkiva u ljudskom tijelu, čak ja mislim i B-stanice imaju receptore za vitamin D (nemoj me lovit za riječ). Osim toga, vitamin D je ključan sastojak robusnog imunološkog sustava i njegova kronično niska razina (uglavnom godinama) povezana je sa progresijom različitih "sistemskih" boljki bez očitog uzroka, autoimunih bolesti i čak 17 različitih vrsta karcinoma.

Rekao bih da je skoro nemoguće precijeniti važnost vitamina D na zdravlje.
Inače, ja se suplementiram vitaminom D na svakodnevnoj bazi još od 2013. godine, otkako sam otkrio koliko je važan.

Vezano za interferon i vitamin D, jedan primjer na problemu MS-a:
https://nn.neurology.org/content/nnn/6/6/e622.full.pdf

Vezano za COVID jedan primjer:
https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00315.2020

Slovoslagar

2021-04-25

Back to top Go down

Post by kaya Sat 26 Jun - 17:06

Jel odmaraju ikad ova you tube doktora?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Slovoslagar Sat 26 Jun - 17:09

kaya wrote:Jel odmaraju ikad ova you tube doktora?
Kao što rekoh na drugoj temi - ti baš uživaš u tome što si glupa i neuka, jelda cheers
Slovoslagar
Slovoslagar

Male
2021-04-25

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 26 Jun - 17:33

Cijepljen 2x i oženjen samo 1x. Ako bude trebalo i 3x ću...mislim cijepiti, naravno. :D
Mojih dvoje je od danas u ZDŽ, na jednom otoku. Sve se crveni, jbte...
Ali, na svu sreću  oboje su cijepljeni 2x. Sa AZ.
To me  smiruje, inače bi bio u panici.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Jun - 17:40

Slovoslagar wrote:
Gnječ wrote:
otprilike se zna zašto neki brutalno obole a neki ne. razlog je manjak interferona u tijelu. pitanje je što uzrokuje manjak interferona? da li starija populacija već ima manjak interferona ( slab imunitet ) ili virus ili spike protein deaktivira proizvodnju interferona kod nekih ljudi. ili nešto drugo?  
Interferon (odnosno njegov manjak) nije dubinski uzrok, nego ajmo reći "neposredan" uzrok zašto netko najebe.
Dubinski uzrok je u mnogo kompliciranijoj i ne posve dobro razjašnjenoj biokemiji i interakciji između molekula u našem tijelu.

Prilično sam siguran da dobar dio odgovora leži u vitaminu D (koji zapravo nije vitamin nego hormon).

Vitamin D općenito ima izravni učinak na sva tkiva u ljudskom tijelu, čak ja mislim i B-stanice imaju receptore za vitamin D (nemoj me lovit za riječ). Osim toga, vitamin D je ključan sastojak robusnog imunološkog sustava i njegova kronično niska razina (uglavnom godinama) povezana je sa progresijom različitih "sistemskih" boljki bez očitog uzroka, autoimunih bolesti i čak 17 različitih vrsta karcinoma.

Rekao bih da je skoro nemoguće precijeniti važnost vitamina D na zdravlje.
Inače, ja se suplementiram vitaminom D na svakodnevnoj bazi još od 2013. godine, otkako sam otkrio koliko je važan.

Vezano za interferon i vitamin D, jedan primjer na problemu MS-a:
https://nn.neurology.org/content/nnn/6/6/e622.full.pdf

Vezano za COVID jedan primjer:
https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00315.2020

hvala za linkove. našao sam nekoliko podataka koji upotpunjuju ovo iznad za vitamin D.

da bi tijelo preradilo vitamin D treba kolesterol. puno ljudi uzima lijekove za smanjivanje kolesterola tzv. statini. iznenađujuće je da uzimanje statina povećava količinu vitamina D u krvi za 3x

Rosuvastatin (Crestor) can raise vitamin D levels about threefold in the blood.
Atorvastatin (Lipitor) can have a similar effect on vitamin D as rosuvastatin.
Other statins, such as lovastatin (Mevacor) and simvastatin (Zocor), can also increase the concentration of vitamin D in the blood.
In contrast to the statins listed above, fluvastatin (Lescol) does not appear to raise vitamin D levels.

Small studies have found that vitamin D3 supplements at a dose of 800 IU/day can lower levels of atorvastatin (by about 10%) and the chemicals into which it is broken down inside the body. Yet, despite these reduced levels of atorvastatin, the combination of vitamin D and atorvastatin appeared to have increased cholesterol-lowering activity more than either substance did alone.

statini za covid-19 :

The researchers found that statin use prior to hospital admission for COVID-19 was associated with a more than 50 percent reduction in risk of developing severe COVID-19, compared to those with COVID-19 but not taking statins.

Statins Reduce COVID-19 Severity, Likely by Removing Cholesterol That Virus Uses to Infect
Analyzing anonymized patient medical records, UC San Diego researchers discovered that cholesterol-lowering statins reduced risk of severe COVID-19 infection, while lab experiments uncovered a cellular mechanism that helps explain why

https://health.ucsd.edu/news/releases/Pages/2020-09-23-statins-reduce-covid-19-severity-likely-by-removing-cholesterol-virus-uses-to-infect.aspx

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hartmann Sat 26 Jun - 22:12

Nisam i ne namjeravam.Dok god je "vakcina" na nivou genske terapije koja je jos u fazi istrazivanja,a rezultati u najmanju ruku trosmisleni,dokaz tome,svako malo se mjenjaju parametri(dobna skupina,razmak izmedju 1. i 2. doze,previse negativne i agresivne nuspojave,potpisivanje za vlastitu odgovornost u slucaju smrti ili drugih terminalnih dogadjaja....) oko davanja "vakcine" ljudima.
Trenutno na svijetu postoje samo dvije vakcine,temeljene na starom prokusanom receptu(oslabljeni virus),a to su ruska i kineska cjepiva(ucinkovita prema onome sto postizu).Zapadna "cjepiva" nisu u sustini cjepiva,nego genske terapije,koje bi trebale prepoznati genetski kod virusa i napasti ga.Dogadja se da to "prepoznavanje" nije jos postiglo svoj nivo ucinkovitosti,pa se dogadjaju promjene u ljudskom genetskom sustavu,sto nasumicno rezultira kratkim ali brutalnim oboljenjima,i finalno smrtima,dok ovi drugi koji su primili,a nemaju negativne posljedice,mozda ce poslije nekog vremena svjedociti nekim drugim promjenama u svojem genetskom sustavu.Imunosni sustav se u slucaju genskih terapija,ne aktivira,jer nije niti izvrseno njegovo "uzbunjivanje" napadom virusa (ili oslabljenim virusom u slucaju vakcine),tako da je potrebno svakih 6 mjeseci ponovno cjepljenje,kao prevenciju,ako je virus opet napao organizam.

2021-01-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 26 Jun - 22:15

kineska cijepiva su govno nad govnetom, i kinezi su priznali da su efikasni samo 53%, ako su toliko priznali kinezi onda znači da nisu niti pola od toga.. države koje su se cijepile kineskim smećem nisu uopće ništa obuzdali pandemiju, a pitaj boga šta su unjeli u sebe..

ruski sputnik je sa druge strane OK, da baš se moram cijepiti onda bi ruskim cijepivom, nisam baš čitao o nuspojavama a pruža solidnu zaštitu, plus nevjerujem da bi Putin išao na masovnu sterilizaciju i trovanje svoje populacije.. Kineska komunistička partija ne jebe kineze 2%, ako im je zabranila da imaju djecu i ako ih je mogla pobiti 50milijuna onda ih boli kurac..

naravno zapadna elita ne jebe zapadnjake isto, o tome pišemo po forumu godinama..
Putin nevjerujem da bi išao kontra Rusa pa po toj logici bi uzeo Rusko cijepivo jedino iako bi i njega trebalo izbjegavati jer kao i svako cijepivo nije dugoročno ispitano

zapadna cijepiva imaju solidnu zaštitu ali nuspojave

kinesko smeće nikakvu zaštitu i nuspojave i fala kurcu ozbiljne države , ako si cijepljen kineskim cijepivom uopće ne priznaju da si cijepljen.  jedino mi priznajemo to, iz nekoga razloga da srbi koji su najviše cijepljeni tim smećem mogu dolaziti kod nas
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hartmann Sat 26 Jun - 22:18

Da,sto se tice kineskog,nesto sam se zamislio i ukucao,dakle,kineska nisu best buy...
ostalo stoji sto sam napisao

2021-01-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 26 Jun - 22:28

pa kinezi su lagali od početka.. ono što sam pisao prije godinu ipo dana, ispalo sve istina. čak sam se tada i ruga sa kineskim cijepivom ispalo istina..

ja osobno da moram birati Rusko, čisto iz neke "logike" i informacija.. ali svakako izbjegavati, meni i netreba cijepivo, em prebolio a nisam je niti osjetio.. a opet država mi ne priznaje da sam imao kornu kakve gluposti

2018-06-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sat 26 Jun - 22:37

AssadNaPodmornici wrote:pa kinezi su lagali od početka.. ono što sam pisao prije godinu ipo dana, ispalo sve istina. čak sam se tada i ruga sa kineskim cijepivom ispalo istina..

ja osobno da moram birati Rusko, čisto iz neke "logike" i informacija.. ali svakako izbjegavati, meni i netreba cijepivo, em prebolio a nisam je niti osjetio.. a opet država mi ne priznaje da sam imao kornu kakve gluposti
Iza sputnika stoji koliko toliko suverena država. Iza sinokuracpalac stoji komunistička partija, a ostali su korporacije koje vjerojatno imaju istog vlasnika koji kontrolira medije, vlade, WHO, pa do alemke&beroša

2015-09-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sat 26 Jun - 22:39

marcellus wrote:cijepio sam se i drago mi je da jesam...

i meni
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Hartmann Sat 26 Jun - 22:40

Mene brine to laboratorijsko "petljanje" u genetski kod covjeka..

2021-01-04

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sat 26 Jun - 22:43

crvenkasti wrote:
marcellus wrote:cijepio sam se i drago mi je da jesam...

i meni
:^0 lol!

2015-09-14

Back to top Go down

Post by T. Sun 27 Jun - 0:30

Eroo wrote:Cijepljen 2x i oženjen samo 1x. Ako bude trebalo i 3x ću...mislim cijepiti, naravno. :D

Tik tak tik tak...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 27 Jun - 1:15

T. wrote:
Eroo wrote:Cijepljen 2x i oženjen samo 1x. Ako bude trebalo i 3x ću...mislim cijepiti, naravno. :D

Tik tak tik tak...
najjača stvar, - izgleda da nažalost bi mogao i četvrti val(iako se svi slažemo u nešto slabijem obliku) - taj delta soj(i dalje relativno bezopasan za zdravije/mlađe ali za ostale opasniji), izgleda da delta soy zaobilazi dosta ova cijepiva , pa će as opet zagovarati lockdowne(koji ne pomažu) i povlačiti vezu za treću i četvrtu dozu...
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 27 Jun - 2:08

AssadNaPodmornici wrote:
T. wrote:

Tik tak tik tak...
najjača stvar,  -  izgleda da nažalost bi mogao i četvrti val(iako se svi slažemo u nešto slabijem obliku) - taj delta soj(i dalje relativno bezopasan za zdravije/mlađe ali za ostale opasniji), izgleda da delta soy zaobilazi dosta ova cijepiva , pa će as opet zagovarati lockdowne(koji ne pomažu) i povlačiti vezu za treću i četvrtu dozu...
https://croexpress.eu/njemacka-zadarsku-zupaniju-proglasila-rizicnom-odluka-stupa-na-snagu-u-nedjelju/

Ne živiš u realnom svijetu. Po stoti put kažem:- Bez  covid-potvrde nećeš moći ni na posao. Nikud.
Zanima me zašto ti treba to da se "svi slažu"? Stalno tražiš podršku za svoje mišljenje. Probaj mućnit samo svojom glavom.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 27 Jun - 2:14

T. wrote:

Tik tak tik tak...

Pojedinačna arogantna razmišljanja su  irelevantna.
Moraš biti u stanju sumirati relevantna razmišljanja u svijetu od kojega ovisiš.
S današnjim danom važi da je ZDŽ rizična za njemačke turiste. Tu županiju farbaju u crveno.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 27 Jun - 2:48

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/zgomba-iz-udruzenja-putnickih-agencija-incidenti-poput-onog-u-zadru-su-atak-prvo-na-zdravlje-ljude-a-onda-i-turizam-foto-20210626

Prije nego stignu neki odgovori evo im još jedan link.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber Sun 27 Jun - 7:02

Hartmann wrote:Da,sto se tice kineskog,nesto sam se zamislio i ukucao,dakle,kineska nisu best buy...
ostalo stoji sto sam napisao
şvetoje ti buš kod turaka nabavil. ko i mesinu.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sun 27 Jun - 7:08

Eroo wrote:
T. wrote:

Tik tak tik tak...

Pojedinačna arogantna razmišljanja su  irelevantna.
Moraš biti u stanju sumirati relevantna razmišljanja u svijetu od kojega ovisiš.
S današnjim danom važi da je ZDŽ rizična za njemačke turiste. Tu županiju farbaju u crveno.
Anketa o cijepljenju - Page 4 20200445
čisto da se prisjetimo tvojih analiza, prognoza i matematike.

konjino udbaška, daj odi hraniti golubove.

probaj biti čovjek-to je teško za sančoudbaša, konjinu staru izniklu iz udbe.
probaj stajati iza toga što napišeš, imati svoj ja.

danas u doba interneta svi nađemo upise.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 27 Jun - 7:09

Ra wrote: 
Od samog početka sam postavljala to pitanje, zašto se ne radi na lijeku umjesto na cjepivu. Nisam pristalica cjepiva. Ne, nisam antivakser generalno, neka cjepiva su doista neophodna, ali sve što se može preboljeti i pustiti organizmu da sam stekne imunitet, tu ne treba cjepivo. Jednako sam mislila i za Koronu. Nisam se bojala bolesti, ne bojim se ni sada, vjerujem da me ne bi dotukla, ali smo igrom slučaja svi doma ostali neokrznuti. A dvoje nas je svaki dan radilo s priličnim brojem ljudi i koristilo javni prijevoz.

Odgovor na to pitanje je jako jednostavan. Covid je virusna bolest, pa stoga na njega ne djeluju antibiotici. Ne postoji učinkovit lijek niti za jednu virusnu boleset, za njih imamo samo cjepiva. Ne postoji ni lijek za jebenu prehladu ni za AIDS, bar ne učinkovit, a i cijene su astronomske. Prehlada traje cca sedam dana i postoje samo lijekovi koji olakšavaju simtpome.

Dakle, današnja medicina nema lijeka za viruse, i zato se razvija cjepivo, a ne lijek.

Ali i inače je cijepljenje bolja ideja od liječenja, uvijek i kod svake bolesti. Jer kad jednom trebaš liječenje, već imaš ozbiljan problem, i vjerojatno si zarazio još deset ljudi dok nisi skužio da si bolestan (problem covida je ekstremno dug period inkubacije).

A liječenje nikad nije sto posto učinkovito, uvijek će netko umrijeti ili imati ogromnih problema dok preboli

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics