ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 32 of 50 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 32 Empty Re: Asylum

Post by Guest Sun 3 Oct - 23:33

Speare Shaker wrote:
Venus wrote:
metilda wrote:Ovako nekako izgleda kada se u molitvi trudiš Isusu objasniti kako ti je teško u životu. 

Asylum - Page 32 Fb_i1517

Zanimljivo, imamo potpuno različit pogled na istu sliku. Ja vidim redatelja i glumca, redatelja koji daje upute glumcu koji je našminkan, a ne krvav. Proračun za film je bio 30 mil dolara (navodno Melovih, njegove produkcije) + 15 mil dolara na marketing, a zarada je nekih 16-17 puta viša od uloženog. Ja tako vidim ovu sliku, pa se pitam trebam li oftalmologu ili mi se malo skvrčilo srce, šta misliš? & Nadam se da su nešto dobro napravili s novcem koji su zaradili. :)

Naravno da imate različit pogled kad ti vidiš samo ono što je oku dostupno, lukrativno i profano.
Eliminativni materijalizam.

Da si čitao s razumijevanjem onda bi mogao pročitati da ja prihvaćam da nas dvije imamo potpuno različit pogled na istu sliku, čak to nalazim zanimljivim (za čudo Božje). 

Ako netko vidi bijele sove koje mu donose poruke iz Hogwartsa, ja zaista vjerujem da ta osoba to vidi, ne negiram, kužiš.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 3 Oct - 23:40

metilda wrote:
Venus wrote:
metilda wrote:Ovako nekako izgleda kada se u molitvi trudiš Isusu objasniti kako ti je teško u životu. 

Zanimljivo, imamo potpuno različit pogled na istu sliku. Ja vidim redatelja i glumca, redatelja koji daje upute glumcu koji je našminkan, a ne krvav. Proračun za film je bio 30 mil dolara (navodno Melovih, njegove produkcije) + 15 mil dolara na marketing, a zarada je nekih 16-17 puta viša od uloženog. Ja tako vidim ovu sliku, pa se pitam trebam li oftalmologu ili mi se malo skvrčilo srce, šta misliš? & Nadam se da su nešto dobro napravili s novcem koji su zaradili. :)

Zanimljivo. Razmišljaš li tako dok gledaš svaki film? O tome koliko su glumci zaradili šminkanjem i koliko je zaradio redatelj? Dok gledaš svoj omiljeni film Uspomene jedne gejše?

Naravno da razmišljam kako su se super uživjeli, to im je posao. Ponekad toliko dobro glume da se uhvatim emotivnom, dakle ciljali su me i pogodili. Drago mi je da si zapamtila da su mi neki ulomci iz gejše dragi, baš dobar film, sa puno umjetničkih elemenata, no s druge strane je loše jer su "ameri" umiješali prste, bio bi mi draži da su ga snimili japanci. 

Pitanje za tebe: jesi li sretna kad si onako ispod pojasa otrovna prema drugima, ispunjava li te to? Što ti Isus kaže na to?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 5:38

Venus wrote:
Speare Shaker wrote:
Venus wrote:

Naravno da imate različit pogled kad ti vidiš samo ono što je oku dostupno, lukrativno i profano.

Da si čitao s razumijevanjem onda bi mogao pročitati da ja prihvaćam da nas dvije imamo potpuno različit pogled na istu sliku, čak to nalazim zanimljivim (za čudo Božje). 

Ako netko vidi bijele sove koje mu donose poruke iz Hogwartsa, ja zaista vjerujem da ta osoba to vidi, ne negiram, kužiš.

Da si čitala s razumjevanjem onda bi možda i shvatila da ja u potpunosti razumijem i prihvaćam činjenicu da su svi ljudi različiti, da ne postoje dvije identične ljudske osobe na svijetu, nisu postojale i nikada neće postojati, pa se kao jedini logičan zaključak nameće onaj kako ne samo vas dvije nego također doslovce svi imamo različite poglede na istu sliku.
Bar donekle i u detaljima, ali različitu.
Nalazim da je to ne samo zanimljivo nego doslovce i fascinantno, nebitno što je riječ samo o običnoj činjenici temeljenoj na zakonima prirode, poput recimo gravitacije.
Ja zaista vjerujem da ti vidiš to što kažeš da vidiš, druga je priča što to nema nikakve veze sa bilo kakvom vrstom duhovnosti.
Niti u tragovima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 5:43

Venus wrote:

Pitanje za tebe: jesi li sretna kad si onako ispod pojasa otrovna prema drugima, ispunjava li te to? Što ti Isus kaže na to?

"Vi imate đavla za oca..." - Ivan; 8, 44.
Prevedeno za one koji nisu u stanju čitati s razumjevanjem, ponekad je otvoreno izricanje za neke čak i vrlo neugodne istine važnije od slijepog držanja pravila bontona.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 6:46

Speare Shaker wrote:
Venus wrote:
Speare Shaker wrote:
Venus wrote:

Da si čitala s razumjevanjem onda bi možda i shvatila da ja u potpunosti razumijem i prihvaćam činjenicu da su svi ljudi različiti, da ne postoje dvije identične ljudske osobe na svijetu, nisu postojale i nikada neće postojati, pa se kao jedini logičan zaključak nameće onaj kako ne samo vas dvije nego također doslovce svi imamo različite poglede na istu sliku.
Bar donekle i u detaljima, ali različitu.
Nalazim da je to ne samo zanimljivo nego doslovce i fascinantno, nebitno što je riječ samo o običnoj činjenici temeljenoj na zakonima prirode, poput recimo gravitacije.
Ja zaista vjerujem da ti vidiš to što kažeš da vidiš, druga je priča što to nema nikakve veze sa bilo kakvom vrstom duhovnosti.
Niti u tragovima.

Eto, dođosmo mi, ti i ja, do kraja, kad "razgovor" postaje besmislen jer štogod da ja odgovorim ti ćeš to izvrtati u želji da "pobijediš". 

I tako si ostao sam, sam u pravu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 7:59

Danas slavimo sv. Franju Asiškog. Neka nam njegov primjer jednostavnosti i poniznosti bude svjetlo na putu ka svetosti. Sv. Franjo, moli za nas!

Asylum - Page 32 Fb_i1519

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka Mon 4 Oct - 9:04

metilda wrote: ...Zadovoljna sam odgojem moje djece. :) I koliko god da je okolina tj. šira društvena zajednica imala utjecaj na njih u adolescentskim previranjima i pobunama, na koncu je prevladao moj odgoj. :)
Vjerujem da je i to jedan od razloga zbog kojeg osjećaš mir u sebi. Svaka ti čast!
Šestero djece odgojiti, obrazovati i to uspješno, nije niti malo lak zadatak. Meni u glavi prolaženje 6 puberteta i raznoraznih pobuna...šest, ..al' šest!!! Poznavajući sebe ja bih već negdje na psihijatriji završila 😀
Prije 60 - 70 godina taj broj je bio normalka, ali tada je bilo sve i drugačije. Potpuno drugačiji odgoj u kom su većinom starija djeca brinula o mlađoj dok su roditelji po cijele dane radili raznorazne poslove.

A što se tiče slike, men se čini da su obojica sjela malo odmoriti, zaslužili su😊

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 9:10

Venus wrote:
metilda wrote:
Venus wrote:

Zanimljivo. Razmišljaš li tako dok gledaš svaki film? O tome koliko su glumci zaradili šminkanjem i koliko je zaradio redatelj? Dok gledaš svoj omiljeni film Uspomene jedne gejše?

Naravno da razmišljam kako su se super uživjeli, to im je posao. Ponekad toliko dobro glume da se uhvatim emotivnom, dakle ciljali su me i pogodili. Drago mi je da si zapamtila da su mi neki ulomci iz gejše dragi, baš dobar film, sa puno umjetničkih elemenata, no s druge strane je loše jer su "ameri" umiješali prste, bio bi mi draži da su ga snimili japanci. 

Da se osvrnem i na ovo.
Najprije da objasnim samu fotografiju i moj komentar na nju. Umjetnost je zrcalo stvarnosti i zrcalo transcendentnog. Fotografija je zrcalo čina ispovijedi, čina kad Isusu priznajemo koliko smo grešni, koliko smo sagriješili protiv ljubavi. Često mu se pojadamo
koliko nam je teško u životu. A on, shvaćajući naše boli jer ih je i sam podnio sluša naše tužaljke, sluša ih i krvav na križu i proslavljen u uskrsnuću. To je čin sakramenta ispovijedi. Onoliko koliko poznajem forumaše čini mi se da nitko ne pristupa tom sakramentu pa je malo kome sama fotografija bila jasna, osim možda teoretski.
Dakle, tom mom komentaru ti dolaziš sa boldanim. Pitaš se koliko su zaradili tim filmom i koliko su tim novcem učinili dobra. Uz to ti se kažeš skvrčilo srce.

Ako to nije udarac ispod pojasa onda ne znam što je.

Ja na ovom topicu ne udaram ispod pojasa. I ne samo na topicu, otkad sam se vratila na forum, potaknuta svojom unutarnjom promjenom ne zadajem nikome udarce ispod pojasa, potpuno sam iskrena, otvorena čak i kada kritiziram. Pitanja koja sam ti postavila bila su retorička jer uz sve kontroverze koje je Pasija pobrala bilo je sasvim jasno na što ti ciljaš. To su bili tvoji udarci ispod pojasa. Koje si onda projicirala na mene. Pa ideš još i dalje pitajući me što Isus kaže na to.

Isus kaže ono što ti je napisao Speare - "Vi imate đavla za oca" (Iv 8, 44)
A đavao je otac laži.
Lažeš o tome da si samo različito vidjela fotografiju. Ne, ti si se htjela narugati s mojim viđenjem fotografije. Udarcima ispod pojasa.
I onda ti nije pravo što si razotkrivena.
I što još kaže Isus: 'Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!'“ (Mk 1,14-15).
Svatko ima slobodu odazvati se ili se ne odazvati. Nije na meni da pogađam gdje ćeš ti biti. Moje se srce neće skvrčiti. Bit ću otvorena na svaki tvoj izbor.

Last edited by metilda on Mon 4 Oct - 9:14; edited 1 time in total

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 9:14

mativka wrote:
metilda wrote: ...Zadovoljna sam odgojem moje djece. :) I koliko god da je okolina tj. šira društvena zajednica imala utjecaj na njih u adolescentskim previranjima i pobunama, na koncu je prevladao moj odgoj. :)
Vjerujem da je i to jedan od razloga zbog kojeg osjećaš mir u sebi. Svaka ti čast!
Šestero djece odgojiti, obrazovati i to uspješno, nije niti malo lak zadatak. Meni u glavi prolaženje 6 puberteta i raznoraznih pobuna...šest, ..al' šest!!! Poznavajući sebe ja bih već negdje na psihijatriji završila 😀
Prije 60 - 70 godina taj broj je bio normalka, ali tada je bilo sve i drugačije. Potpuno drugačiji odgoj u kom su većinom starija djeca brinula o mlađoj dok su roditelji po cijele dane radili raznorazne poslove.

A što se tiče slike, men se čini da su obojica sjela malo odmoriti, zaslužili su😊

O Mate.. :x
Zadržala sam se sad u odgovoru Venus pa nemam vremena. Moram kuhati ručak. Kako je rekla mala Terezija od djeteta Isusa - idem se posvećivati uz lonce. :D Koliko sam se nakuhala u ovih mojih 35 godina braka već sam i postala svetica. :^0

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 13:44

Da nisam vidio zlo u svijetu, ne bih se znao radovati dobru,

Da nisam sreo mržnju,
ne bih znao tražiti ljubav,

Da nisam bio odbačen, ne bih Ti hrlio u zagrljaj,

Da nisam vidio dijete koje plače, ne bih razumio suzu roditelja,

Da nisam bio pogažen, 
ne bih znao ustati,

Da nisam nikada bio sam, 
ne bih se znao radovati susretu prijatelja, 

Da mi Ti nisi prvi oprostio, ne bih niti ja oprostio nikome... 

Da me Ti nisi prvi volio, ne bih znao da je ne voljeti grijeh...

I da je ljubiti jedina snaga kojoj zlo nikada neće naći lijeka. 

Znam, dopustio si zlo da zavolim dobro... I da ga odaberem za vječnost...

Znam, stari lukavče ljubljeni da si sve ovo pustio da se nikada od tebe ne odmaknem. 

I da samo želim Tvoju ljubav kako bi je dao drugima. 
Jer ti to želiš. Da se volimo. Kao što Ti voliš nas. 

Jer ti si Sve.

Krešimir Josip 

Asylum - Page 32 Fb_i1520

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 15:05

violator wrote:Bas mi je drago da sam te izvukla iz onog Sanatoriuma pa sad mozes direktno pjevati, a ne kukavicki stancati stranice uvreda pod krinkom Bozje ljubavi.

A evo, ipak ću ti pojasniti ovdje, tamo se svi odgovori nabrzinu izgube i ostane svađa kao najbitniji element. Primijetila sam da si otišla na ViP uz asistenciju ebenice jer ti je na Denkiju premalo svađe, a ovdje na Asylumu ne želiš pisati jer ga smatraš mojim sanatorijem. Zaboravljaš da ste me ti i venus otpravile na religiju, a ja sam to prihvatila iz čistog altruizma, da vam ne smetam u vašem duhovnom rastu i forumskom opuštanju.

Pa da objasnim i onu Kristovu: Ljubite svoje neprijatelje...

Očito je da si ti neprijatelj kršćanstva i kršćana.
Očito je da ne propuštaš priliku da me uvrijediš upravo zbog moje vjere.
Očito je da pri tome primjenjuješ dvostruke kriterije jer meni spočitavaš ono što ti u izobilju radiš.

A Isus kaže: ljubi violatoricu iako ti je neprijatelj i mrzi te.

O kakvoj to ljubavi goovri Isus?

Ne traži od mene leptiriće u trbuhu kad vidim svaki tvoj novi upis. 
Ne traži od mene da trčim za tobom, ali ni da te izbjegavam.
Ne traži od mene da pristajem na svaku tvoju nebulozu (da, da, smijem reći istinu) nego traži od mene da ti uzvratim pristojno i argumentirano ne odustajući od svoje istine.
Traži od mene da ne lažem protiv tebe.
Traži od mene da molim za tebe iako zna koliko mi to izgleda uzaludno i besmisleno.

To je kršćanski altruizam i ljubav prema neprijateljima.
Svakako da i nekršćani imaju altruizma, ali po čemu se razlikuju od kršćana rekao je sam Isus:

Poučavajući mnoštvo Isus će: "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite, dakle, savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski."

Mt 5,43-48

Ti ljubiš samo svoje istomišljenike. Pogani, pagani, ljube samo svoje.

Ako ti dakle moja ljubav djeluje neiskreno, tvoj je problem. Jer si ti u nemogućnosti pružiti istu vrstu i količinu ljubavi koju ja pružam tebi. A sam Bog zna koliko je čovjeku teško ljubiti nekoga tko koristi svaku priliku da se izruga s njim i s njegovom vjerom.

Doduše, meni to više nije problem. Rastem u ljubavi. Iz dana u dan.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 17:24

S godinama ima jedna neopisiva stvar koja te vuče sve više i više. Miran život. Ostaviti se svih nepotrebnih prepucavanja, dokazivanja i odmaknuti se od sitnih ambicija drugih. A pomalo i od svojih. Uživati u svom miru i pustiti što će drugi reći. Ne brinuti više za ono što je bilo. Okrenuti leđa svemu što ti donosi stres i gledati svoja posla. Povući se negdje na osamu i slušati tišinu. Previjati rane koji su ti nanijeli neki ljudi.

S godinama ima jedna neopisiva stvar, više živjeti život po onom kako ti govori duša, a manje po mišljenjima drugih. Sjećati se svih oluja koje si prošao i biti ponosan na sebe što si ih preživio. Što si ostao na nogama usprkos svemu što te rušilo. Lijepo je to što s godinama manje gledaš na ono što će biti, a više na onaj trenutak sada. Onaj jednostavni trenutak postojanja. A on je u konačnici jedino što imaš.

- Mario Žuvela 

Asylum - Page 32 Fb_i1521

metilda
metilda

2021-02-20

mativka likes this post

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 18:08

metilda wrote:
violator wrote:Bas mi je drago da sam te izvukla iz onog Sanatoriuma pa sad mozes direktno pjevati, a ne kukavicki stancati stranice uvreda pod krinkom Bozje ljubavi.

A evo, ipak ću ti pojasniti ovdje, tamo se svi odgovori nabrzinu izgube i ostane svađa kao najbitniji element. Primijetila sam da si otišla na ViP uz asistenciju ebenice jer ti je na Denkiju premalo svađe, a ovdje na Asylumu ne želiš pisati jer ga smatraš mojim sanatorijem. Zaboravljaš da ste me ti i venus otpravile na religiju, a ja sam to prihvatila iz čistog altruizma, da vam ne smetam u vašem duhovnom rastu i forumskom opuštanju.

Pa da objasnim i onu Kristovu: Ljubite svoje neprijatelje...

Očito je da si ti neprijatelj kršćanstva i kršćana.
Očito je da ne propuštaš priliku da me uvrijediš upravo zbog moje vjere.
Očito je da pri tome primjenjuješ dvostruke kriterije jer meni spočitavaš ono što ti u izobilju radiš.

A Isus kaže: ljubi violatoricu iako ti je neprijatelj i mrzi te.

O kakvoj to ljubavi goovri Isus?

Ne traži od mene leptiriće u trbuhu kad vidim svaki tvoj novi upis. 
Ne traži od mene da trčim za tobom, ali ni da te izbjegavam.
Ne traži od mene da pristajem na svaku tvoju nebulozu (da, da, smijem reći istinu) nego traži od mene da ti uzvratim pristojno i argumentirano ne odustajući od svoje istine.
Traži od mene da ne lažem protiv tebe.
Traži od mene da molim za tebe iako zna koliko mi to izgleda uzaludno i besmisleno.

To je kršćanski altruizam i ljubav prema neprijateljima.
Svakako da i nekršćani imaju altruizma, ali po čemu se razlikuju od kršćana rekao je sam Isus:

Poučavajući mnoštvo Isus će: "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite, dakle, savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski."

Mt 5,43-48

Ti ljubiš samo svoje istomišljenike. Pogani, pagani, ljube samo svoje.

Ako ti dakle moja ljubav djeluje neiskreno, tvoj je problem. Jer si ti u nemogućnosti pružiti istu vrstu i količinu ljubavi koju ja pružam tebi. A sam Bog zna koliko je čovjeku teško ljubiti nekoga tko koristi svaku priliku da se izruga s njim i s njegovom vjerom.

Doduše, meni to više nije problem. Rastem u ljubavi. Iz dana u dan.

Volis ti umisljat' kojesta, je l'? :)

Kakva je to ljubav u kojoj postoji svijest o neprijatelju? Ljubi "violator", iako ti je neprijatelj? :D

Po cemu sam ja to neprijatelj krscana? Jer isticem da su na europskom kontinentu bili stovani drugi i drugaciji bogovi od tog vaseg pustinjskog boga? Jer u mojoj blizini ne mozes odglumiti koliko si zapravo shebano bice i koliko tu istu vjeru koristis kao nacin da sakrijes i pred sobom i pred drugima te pukotine koje probijaju tu glatku vanjstinu koju neprestance moras graditi? Ili sam neprijatelj jer me ne mozes uvjeriti u nista od onoga u sto sama vjerujes ili zelis vjerovati? Jer sam kamencic koji te zulja i ne dopusta tvojim sumnjama da lagano usnu?

Sto ti zelis, zapravo? Zasto me slijedis? Zasto mi ispisujes stranice na Asylumu? Zasto?! Kome ti odgovaras citavo vrijeme? Meni? Ali ne. :) Sebi. Sebe nastojis uvjeriti u nesto citavo ovo hebeno vrijeme.

Pa, zbogom "neprijateljice"! ;)

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 18:50

metilda wrote:
Venus wrote:
metilda wrote:
Venus wrote:

Da se osvrnem i na ovo.
Najprije da objasnim samu fotografiju i moj komentar na nju. Umjetnost je zrcalo stvarnosti i zrcalo transcendentnog. Fotografija je zrcalo čina ispovijedi, čina kad Isusu priznajemo koliko smo grešni, koliko smo sagriješili protiv ljubavi. Često mu se pojadamo
koliko nam je teško u životu. A on, shvaćajući naše boli jer ih je i sam podnio sluša naše tužaljke, sluša ih i krvav na križu i proslavljen u uskrsnuću. To je čin sakramenta ispovijedi. Onoliko koliko poznajem forumaše čini mi se da nitko ne pristupa tom sakramentu pa je malo kome sama fotografija bila jasna, osim možda teoretski.
Dakle, tom mom komentaru ti dolaziš sa boldanim. Pitaš se koliko su zaradili tim filmom i koliko su tim novcem učinili dobra. Uz to ti se kažeš skvrčilo srce.

Ja na ovom topicu ne udaram ispod pojasa. I ne samo na topicu, otkad sam se vratila na forum, potaknuta svojom unutarnjom promjenom ne zadajem nikome udarce ispod pojasa, potpuno sam iskrena, otvorena čak i kada kritiziram. Pitanja koja sam ti postavila bila su retorička jer uz sve kontroverze koje je Pasija pobrala bilo je sasvim jasno na što ti ciljaš. To su bili tvoji udarci ispod pojasa. Koje si onda projicirala na mene. Pa ideš još i dalje pitajući me što Isus kaže na to.

A đavao je otac laži.
Lažeš o tome da si samo različito vidjela fotografiju. Ne, ti si se htjela narugati s mojim viđenjem fotografije. Udarcima ispod pojasa.
I što još kaže Isus: 'Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!'“ (Mk 1,14-15).
Svatko ima slobodu odazvati se ili se ne odazvati. Nije na meni da pogađam gdje ćeš ti biti. Moje se srce neće skvrčiti. Bit ću otvorena na svaki tvoj izbor.

Tvoj um čita ono što ja pišem tako da simultano to prevodi kako mu paše, pa nema smisla daljnjeg razgovora.

Ti, Spear i Mate imate zajedničku karakteristiku, a to je grozan strah. Bojite se svoje sjenovite strane, bojite se strašno da je u vama skriveno sve ono što vam se ne sviđa ili gadi kod mene. Ja barem priznajem da sam svoju sjenu osvijestila, prigrlila. Vama želim puno sreće u susretu sa svojim talogom.

Pišite što god vas je volja, zapamtite da uvijek pišete samo o sebi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 20:01

violator wrote:Volis ti umisljat' kojesta, je l'? :)

Kakva je to ljubav u kojoj postoji svijest o neprijatelju? Ljubi "violator", iako ti je neprijatelj? :D

Što konkretno umišljam?
Istina je da sam te prilično upoznala sve ove godine tipkanja na forumima.  Imamo dugo iskustvo pisanja i na Traumu. Imamo višegodišnju povijest tvojih vrištanja na svaki moj upis. NIsam istina ni ja ostajala dužna na tvoje ismijavanje katolicizma na oba foruma. Prema tome, ništa ne umišljam. Činjenice su činjenice. Sad, to što bi ti htjela prikazati sada sebe kao žrtvu mog stalkanja, to je druga priča. Istina je da smo zanimljive jedna drugoj. Da nisam i ja tebi, ti ne bi otvarala Azil i ne bismo dolazile u rasprave.

Svijest o neprijatelju postoji kod svake osobe koja ima IQ veći od 75. Svaka osoba zna, osjeća da je nekome draga ili da je nekome mrska. Po djelima, gestama, riječima. Mi ovdje imamo pisanu riječ i po tvojoj pisanoj riječi razvidno je da me ne susrećeš jednako kao Venus ili Noor ili Ra ili ebenicu ili gnječa ili branda ili kica. Dapače. tvoj odnos prema meni je dijametralno suprotan. Kako ovdje imamo samo riječ - taj odnos se može svesti pod nazivnik forumskog neprijateljstva.
Kad smo dakle ustanovili da svaka osoba sa IQ višim od 75 ima svijest, pa i svijest o neprijateljstvu, Isus je taj koji postavlja zakon: ljubite svoje neprijatelje - ne uzvraćajte im istom mjerom. Ako oni vas zaspu grubim riječima, vi budite ljubazni, trezveni, mirni, argumentirani. Možda bi ti htjela da se ja pjenim kao prije, ali to sam prevazišla.

violator wrote:Po cemu sam ja to neprijatelj krscana? Jer isticem da su na europskom kontinentu bili stovani drugi i drugaciji bogovi od tog vaseg pustinjskog boga?
Sama sintagma "tog vašeg pustinjskog boga" pokazuje tvoj neprijateljski stav prema kršćanskom vjerovanju. I nismo ovdje od jučer i postoji povijest tvojih upisa o kršćanskom Bogu kojemu nisi dala ni priliku da ti kaže što ima reći. Danas si na ViP-u izjavila da se o Bogu u tvojoj kući nije govorilo. Ali tvoja duša traži nešto u što će vjerovati. Privlačniji su ti keltski, slavenski i germanski bogovi i boginje? U redu, ali onda ostavi na miru nas koji štujemo Boga u Trojstvu. Nalaziš čudotvornu moć runa i kristala - u redu - ali pusti nama da vjerujemo u moćni i čudotvorni zagovor naših svetaca o čijim čudima postoje opsežne dokumentacije. Ako ti možeš predočiti takva čuda koja čine Perun, Odin, Thor i ostali paganski bogovi rado ću ih pročitati. Ako postoji ijedan dokument o čudesnom izlječenju na njihov zagovor rado ću se uvjeriti u to.

violator wrote:Jer u mojoj blizini ne mozes odglumiti koliko si zapravo shebano bice i koliko tu istu vjeru koristis kao nacin da sakrijes i pred sobom i pred drugima te pukotine koje probijaju tu glatku vanjstinu koju neprestance moras graditi?

A sad mi reci zbog čega bih ja uopće pisala na forumu da moram nešto glumiti pred tobom i drugima? Je li to možda tvoja projekcija? I mislim da je svakome jasno da se čovjek izgrađuje dok je živ. Onoga trenutka kad postane toliko zaljubljen u samoga sebe da se smatra savršenim i da ništa više na sebi ne mora raditi - takav čovjek počinje moralno i duhovno i psihički propadati. Ničija vanjština nije glatka jer nitko nije savršen.
Samo netko to shvaća a netko ne. Tako ni moja nije savršena. Nije ni tvoja, ali je pitanje trudiš li se ti na tom putu. Jer Isus nama konkretno kaže: "Budite savršeni kao Otac vaš nebeski". Taj put nije lagan i svaka se hrapavost jasno vidi. Ali uloženi trud je od neprocjenjive vrijednosti.

violator wrote:Ili sam neprijatelj jer me ne mozes uvjeriti u nista od onoga u sto sama vjerujes ili zelis vjerovati? Jer sam kamencic koji te zulja i ne dopusta tvojim sumnjama da lagano usnu?

Zar misliš da Azil pišem samo tebi? Pišem ga jer volim stavljati tekstove koji su u drugom duhu od većine foruma, a da je tema posjećena - jest - i sigurno je ti nisi otvorila 10000 puta.

Dalje, nemam nikakvih sumnji glede moga vjerovanja da bi me tvoji kamenčići žuljali. Imam 61 godinu. Ako nisi pohađala vjeronauk koji je uveden 90. ili 91. onda možeš imati najviše 35-40 godina, dakle bih ti mogla biti majka. Pripadam trećoj dobi, onoj koja se bliži svršetku svog života, u dobi sam kada se iskustvo taloži u životnu mudrost.

violator wrote:Sto ti zelis, zapravo? Zasto me slijedis? Zasto mi ispisujes stranice na Asylumu? Zasto?! Kome ti odgovaras citavo vrijeme? Meni? Ali ne. :) Sebi. Sebe nastojis uvjeriti u nesto citavo ovo hebeno vrijeme.

Ne slijedim te. Čitam što se piše i vidim da si postala aktivna na ViP-u. Tebi svakako ne ispisujem stranice na Azilu, ali istina, potaknula me na to da demantiram new age prisvajanje Tolkiena i svete Hldegarde. Zar ima u tome nešto loše? Pokazati te katolike u svjetlu drugačijem od onoga na koji ih prikazuje new age.

Već sam rekla da broj čitanja teme govori da ne pišem tebi nego svima koji žele čitati a očito ih ima.

violator wrote:Pa, zbogom "neprijateljice"! ;)

Ok. Idi u miru Božjem. :)

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda Mon 4 Oct - 22:43

Venus wrote:
metilda wrote:
Venus wrote:
metilda wrote:
Venus wrote:

Da se osvrnem i na ovo.

A đavao je otac laži.

Tvoj um čita ono što ja pišem tako da simultano to prevodi kako mu paše, pa nema smisla daljnjeg razgovora.

Ti, Spear i Mate imate zajedničku karakteristiku, a to je grozan strah. Bojite se svoje sjenovite strane, bojite se strašno da je u vama skriveno sve ono što vam se ne sviđa ili gadi kod mene. Ja barem priznajem da sam svoju sjenu osvijestila, prigrlila. Vama želim puno sreće u susretu sa svojim talogom.

Venus, znaš li da svaki napisani tekst podliježe interpretaciji? Koliko čitatelja toliko interpretacija. Naravno, nisu sve točne. Međutim, postoje i analize teksta koje se najviše približe onome što je pisac htio reći. Posebno ako toga pisca čitaš godinama na forumu. Dakle, ti si interpretirala moj tekst, ja tvoj. Meni se nije svidjela tvoja maliciozna interpretacija, tebi se nije svidjelo što sam zaključila da je maliciozna. Pa si u tekst uvela strah od sjene. Neću govoriti u Matino i Spearevo ime nego samo u svoje.
Ne bavim se Jungom i ispraznim psihologiziranjem. U mom vrijednosnom sustavu nema nikakve sjene nego razlikovanje dobra i zla, dobra i grijeha.  
Ima li netko tko je bez grijeha? Apostol Ivan kaže: „Tko kaže da je bez grijeha, lažac je!“ (1Iv 1,8).
Tko se pomiri sa svojim grijehom i prihvati ga kao sastavni dio svog bića neće daleko dospjeti na duhovnom putu. Pa zvao ga on i sjenom ili kako god.
Dakle, kod mene nema nikakvog straha. Osim neprestanog biranja dobra u cjelodnevnim mislima, riječima i djelima svaku večer vršim ispit savjesti. Ako pronađem da sam napravila teži grijeh pokajem se ali nakon toga odem na ispovijed da svoj grijeh iznesem na sakramentalni način. To ne razumiješ pa neću objašnjavati. Dakle, svoju "sjenu" ne tetošim i ne tepam joj nego je odsiječem da mi ne zastire pogled. Samo tako, rasvjetljavanjem svog uma, duha i duše čovjek može rasti u svom približavanju onoj savršenosti na koju nas poziva Isus. 

I da završim, svi mi ovdje pišemo o sebi. Najsjenovitije pišemo onda kad želimo poniziti sugovornika ad hominem razinom. 
Svi se kad tad uhvatimo u tu zamku. Ja se trudim izbjegavati je a ne prihvatiti je kao dio sebe.
Nego, nema facea pa ćete biti pošteđeni mojih tekstova koje sam uglavnom otud stavljala. 
Lijepo se odmorite.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Guest Mon 4 Oct - 23:06

metilda wrote:
Venus wrote:

Venus, znaš li da svaki napisani tekst podliježe interpretaciji? Koliko čitatelja toliko interpretacija. Naravno, nisu sve točne. Međutim, postoje i analize teksta koje se najviše približe onome što je pisac htio reći. Posebno ako toga pisca čitaš godinama na forumu. Dakle, ti si interpretirala moj tekst, ja tvoj. Meni se nije svidjela tvoja maliciozna interpretacija, tebi se nije svidjelo što sam zaključila da je maliciozna. Pa si u tekst uvela strah od sjene. Neću govoriti u Matino i Spearevo ime nego samo u svoje.
Ne bavim se Jungom i ispraznim psihologiziranjem. U mom vrijednosnom sustavu nema nikakve sjene nego razlikovanje dobra i zla, dobra i grijeha.  
Ima li netko tko je bez grijeha? Apostol Ivan kaže: „Tko kaže da je bez grijeha, lažac je!“ (1Iv 1,8).
Tko se pomiri sa svojim grijehom i prihvati ga kao sastavni dio svog bića neće daleko dospjeti na duhovnom putu. Pa zvao ga on i sjenom ili kako god.
Dakle, kod mene nema nikakvog straha. Osim neprestanog biranja dobra u cjelodnevnim mislima, riječima i djelima svaku večer vršim ispit savjesti. Ako pronađem da sam napravila teži grijeh pokajem se ali nakon toga odem na ispovijed da svoj grijeh iznesem na sakramentalni način. To ne razumiješ pa neću objašnjavati. Dakle, svoju "sjenu" ne tetošim i ne tepam joj nego je odsiječem da mi ne zastire pogled. Samo tako, rasvjetljavanjem svog uma, duha i duše čovjek može rasti u svom približavanju onoj savršenosti na koju nas poziva Isus. 

I da završim, svi mi ovdje pišemo o sebi. Najsjenovitije pišemo onda kad želimo poniziti sugovornika ad hominem razinom. 
Svi se kad tad uhvatimo u tu zamku. Ja se trudim izbjegavati je a ne prihvatiti je kao dio sebe.
Nego, nema facea pa ćete biti pošteđeni mojih tekstova koje sam uglavnom otud stavljala. 
Lijepo se odmorite.

Šta radiš drame di ih nema, u pisdu materijalnu hormonalnu. 
Ja sam mirno konstatirala da nas dvije drugačije gledamo na jednu te istu sliku. Moj doživljaj Isusa Krista nema veze sa našminkanim Jimom Caviezelom, za Boga miloga pa daj mi da imam pravo na svoj doživljaj. Pa ne bi ti bila kćer ni u devet života, jel stvarno mora bit uvijek tvoja zadnja i sve ti najbolje za svih pa i za mene znaš, svi trebaju pokraj tebe stajat u stavu mirno i diviti ti se premudroj, presvetoj i presvetloj. Koji ego.
Vratila sam se da se osvrnem na ono boldano, razumijem taj dio i dobro da nisi pošla objašnjavati dalje, zaista nema potrebe. Dobro je da si izguglala junga, nije loš.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda Tue 5 Oct - 7:08

U životu je bitno na vrijeme zaustaviti se. I shvatiti koje stvari nisu vrijedne borbe. Koji ljudi. Koja iskustva. Jer čemu izgarati kao svijeća za nekoga kome vaša svjetlost niti malo ne znači? A život je takav i nauči te mnoge stvari kada ih debelo osjetiš na svojoj koži. I kada ih platiš živcima, ali još više srcem. Koliko se samo emocija izgubi dajući ih nekome tko ih ne zna cijeniti? Koliko smo puta ruku pružili, a kada je nama trebalo ništa nismo dobili? 

Ljudi su takvi, na početku daju puno obećanja, ali kako vrijeme ide zaborave na sve. Kako god bilo osmijeh na lice i guraj svoju priču dalje. Mrvice tvoje bajke mogu postati stvarnost kad prestaneš gledati što drugi rade. I suditi im.  Možeš mnogo bolje. A ljudi koji o tebi govore loše sami će se ukloniti iz tvog života kad prestaneš njima biti opterećen. I povedeš računa o onima koji to doista zaslužuju. Dobrim ljudima. Ljudima kojima je stalo do tebe. Ljudima koji vrijede. 

- Mario Žuvela 

Asylum - Page 32 Fb_i1522

metilda
metilda

2021-02-20

mativka likes this post

Back to top Go down

Post by mativka Tue 5 Oct - 9:19

metilda wrote:S godinama ima jedna neopisiva stvar koja te vuče sve više i više. Miran život. Ostaviti se svih nepotrebnih prepucavanja, dokazivanja i odmaknuti se od sitnih ambicija drugih. A pomalo i od svojih. Uživati u svom miru i pustiti što će drugi reći. Ne brinuti više za ono što je bilo. Okrenuti leđa svemu što ti donosi stres i gledati svoja posla. Povući se negdje na osamu i slušati tišinu. Previjati rane koji su ti nanijeli neki ljudi.

S godinama ima jedna neopisiva stvar, više živjeti život po onom kako ti govori duša, a manje po mišljenjima drugih. Sjećati se svih oluja koje si prošao i biti ponosan na sebe što si ih preživio. Što si ostao na nogama usprkos svemu što te rušilo. Lijepo je to što s godinama manje gledaš na ono što će biti, a više na onaj trenutak sada. Onaj jednostavni trenutak postojanja. A on je u konačnici jedino što imaš.

- Mario Žuvela 

Asylum - Page 32 Fb_i1521
Miran život..
Da, to mi je jedan od prioriteta. Al' s godinama postajem sve nemirnija jer konstantno razmišljam o onome što će biti, a uvjetovano je svim ovim što se događa oko nas...
Imamo li pravo na miran život i mjesto u kom nas moćnije "ljudske" radnje i odluke neće dohvatiti?

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda Tue 5 Oct - 9:24

Venus wrote:

Šta radiš drame di ih nema, u pisdu materijalnu hormonalnu. 
Ja sam mirno konstatirala da nas dvije drugačije gledamo na jednu te istu sliku. Moj doživljaj Isusa Krista nema veze sa našminkanim Jimom Caviezelom, za Boga miloga pa daj mi da imam pravo na svoj doživljaj. Pa ne bi ti bila kćer ni u devet života, jel stvarno mora bit uvijek tvoja zadnja i sve ti najbolje za svih pa i za mene znaš, svi trebaju pokraj tebe stajat u stavu mirno i diviti ti se premudroj, presvetoj i presvetloj. Koji ego.
Vratila sam se da se osvrnem na ono boldano, razumijem taj dio i dobro da nisi pošla objašnjavati dalje, zaista nema potrebe. Dobro je da si izguglala junga, nije loš.

Venus, opet si dopustila sjeni da se razmaše. Kako misliš, izguglala JUnga? Junga sam pročitala prije nego si se ti rodila. Imali smo u gimnaziji predmet psihologija i bilo je in čitati Freuda i Junga. Ali nisu mi sjeli, umjesto da stvari pojednostave i objasne oni su ih samo komplicirali.
Nešto kasnije, kad sam otišla na fakultet, imali smo pri župi izvrsnog vjeroučitelja za mlade i susrela sam se s kršćanskom antropologijom.
“Tako su dvije moje volje, jedna stara, druga nova, jedna tjelesna, druga duhovna, bile u međusobnom sukobu i neslogom svojom kidale moju dušu” - govorio nam je sveti Augustin i to je bilo vrlo jednostavno i razumljivo. Sveti Pavao je to lijepo obrazložio plodovima Duha i plodovima tijela:

"Ali ako vas Duh vodi, niste pod Zakonom. A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine kraljevstva Božjega neće baštiniti. Plod je, pak, Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona. Koji su Kristovi razapeše tijelo sa strastima i požudama. Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo!"
Gal 5,18-25

Boldala sam ono što vidim u tvom komentaru. Ni jedan argument osim profiliranja moje osobe, dolaziš čak dotle da pretpostavljaš kakav je moj odnos sa kćeri, tj kćerima jer ih imam dvije. Ne znam imaš li djece, ali ako ih imaš zar ne bi nastojala njima ukazati na područja u kojima zbog svoje mladosti i neiskustva griješe? To je ipak roditeljska dužnost. Pri tome dolazimo i do opaske da moja mora biti zadnja. Nije li ovo forumska diskusija? Nema moranja biti zadnji ni moranja biti u pravu. Diskutiramo. Onoliko koliko tko ima primjedbi razgovor traje. Naravno, bilo bi lijepo kad bi se primjedbe odnosile na sadržaj rasprave a ne na osobu u raspravi.

Ipak mislim da ne razumiješ koncept sakramenta ispovijedi. Jer da razumiješ ne bi sliku komentirala sa izrazito materijalističkog osnova. Fotografija je bila ilustracija sadržaja ispovijedi. Gibson je tu predstavljao čovjeka koji ispovijeda svoje grijehe, svoju sjenu Isusu. Nema veze što je taj Isus na fotografiji bio samo glumac. Pa dopuštaš li ti da je umjetnost zrcalo stvarnosti i zrcalo transcendentnog? Ili je svodiš na odnos uloženog i zarađenog novca? I pitanja je li svaki režiser uložio zarađeni novac u nešto dobro. Ili se to pitanje odnosi samo na zaradu od Pasije.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka Tue 5 Oct - 9:29

Što se sjene tiče, naletila sam na citat koji mi se svidio:

"Pazite da tvari ne izgubite hvatajući sjenu". - Ezop

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Sponsored content