ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 28 Empty Re: Asylum

Post by metilda 26/9/2021, 11:36

Asylum - Page 28 372f1110

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 26/9/2021, 19:44

A group of professional people posed this question to a group of 4 to 8 year-olds, 'What does love mean?' The answers they got were broader, deeper, and more profound than anyone could have ever imagined!
'When my grandmother got arthritis, she couldn't bend over and paint her toenails anymore... So my grandfather does it for her all the time, even when his hands got arthritis too. That's love.' Rebecca - age 8
'When someone loves you, the way they say your name is different. You just know that your name is safe in their mouth.' Billy - age 4
'Love is when a girl puts on perfume and a boy puts on shaving cologne, and they go out and smell each other.' Karl - age 5
'Love is when you go out to eat and give somebody most of your French fries without making them give you any of theirs.' Chrissy - age 6
'Love is what makes you smile when you're tired.' Terri - age 4
'Love is when my mommy makes coffee for my daddy, and she takes a sip before giving it to him, to make sure the taste is OK.' Danny - age 8
'Love is what's in the room with you at Christmas if you stop opening presents and just listen.' Bobby - age 7 (Wow!)
'If you want to learn to love better, you should start with a friend who you hate.' Nikka - age 6
(we need a few million more Nikka's on this planet)
'Love is when you tell a guy you like his shirt, then he wears it every day.' Noelle - age 7
'Love is like a little old woman and a little old man who are still friends even after they know each other so well.' Tommy - age 6
'During my piano recital, I was on a stage, and I was scared. I looked at all the people watching me and saw my daddy waving and smiling.
He was the only one doing that. I wasn't scared anymore.' Cindy - age 8
'My mommy loves me more than anybody. You don't see anyone else kissing me to sleep at night.' Clare - age 6
'Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.' Elaine - age 5
'Love is when Mommy sees Daddy smelly and sweaty and still says he is handsomer than Robert Redford.' Chris - age 7
'Love is when your puppy licks your face even after you left him alone all day.' Mary Ann - age 4
'I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new ones.' Lauren - age 4
'When you love somebody, your eyelashes go up and down and little stars come out of you.' (what an image!) Karen - age 7
'Love is when Mommy sees Daddy on the toilet, and she doesn't think it's gross...' Mark - age 6
'You really shouldn't say 'I love you' unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget.' Jessica - age 8
And the final one: The winner was a four-year-old child whose next door neighbor was an elderly gentleman who had recently lost his wife. Upon seeing the man cry, the little boy went into the old gentleman's yard, climbed onto his lap, and just sat there. When his mother asked what he had said to the neighbor, the little boy said, 'Nothing, I just helped him cry.' 

Asylum - Page 28 Fb_i1478

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 08:17

Zašto su ubili Isusa? Pilat je znao ali ipak Ga je dao ubiti.  Zašto griješimo? Jer smo slabi, jer ne možemo sami, jer se ne borimo koliko bi mogli. Kada bih molili ozbilnije, sabranije, kada ne bi Bogu ostavljali trash time, kada bi razmatrali Isusovu Muku i Smrt, kada bi razmišljali o suzama Marijinim ili samo šutjeli pred Gospodinomu miru, bez žurbe... bilo bi bitno drugačije.

Zašto su ubili Isusa?
"Znao je (Pilat) doista da ga glavari svećenički bijahu predali iz zavisti."(Mt 15,10)

Neki mladić otrča te javi Mojsiju: »Eldad i Medad«, reče, »prorokuju u taboru!« Jošua, sin Nunov - reče: »Mojsije, gospodaru moj, ušutkaj ih!« Mojsije mu odgovori: »Zar si zavidan zbog mene! Oh, kad bi sav narod Gospodnji postao prorok! Kad bi Gospodin na njih izlio svoga duha!« (Br 11, 28-29)

- Zavist je PRVI GRIJEH! Zavist ubija našu slobodu, ubija priliku drugome da se ostvari, ubija da mi budemo ono što trebamo biti, što je Bog odredio za nas. Jer ako smo slobodni, tada ne gledamo druge, osim kada im želimo pomoći da budu bolji. Ostvarimo se tražeći volju Božju za naš život, u molitvi, u vjeri, u nadi i ljubavi. Ostvarimo se dajući drugima potporu a ne klipove, trač, zavist. Najbolje ćemo ostvariti sebe dajući prilike drugima, služeći poput Isusa, pomažući i hvaleći druge - drugi će procvjetati i oživjeti. A mi ćemo imati mir koji smo dugo tražili na krivim mjestima.

Najprije reci djetetu da je dobro, pohvali ga, motiviraj, daj mu da se razvije psihički i duhovno. Ne šalji ga samo na klavir i nogomet nego mu budi trener ljubavi. Zahvali svojim roditeljima za sve jer su činili najbolje što su mogli, da im uljepšaš starost, olakšaš bol. Reci susjedu nešto lijepo, motivirajuće, ohrabrujuće. Možda će mu to biti jedina zraka svjetla danas. A ti, ti ćeš biti bolji čovjek. Pretrpi nekad, nemoj sve reći, nemoj zamjerati jer ne znaš kako je drugome. A i tebe truje i skraćuje ti život. I ako biljku psuješ uvenut će, a ako travi pjevaš, procvjetat će! Neka drugi budu bolji a ti budi svet! 

Kada je roditelj najsretniji? Kada su mu djeca sretna. Budi kao otac i majka mnogima,  budi poput Bog jer si slika Božja, imaš dostojanstvo koje ti je Bog dao, imaš gene Božje. Budi kao Bog koji je čista, nepatvorena ljubav. 

»Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama.« A Isus reče: »Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. Tko nije protiv nas, za nas je.« (Mk 9,38)

Svi imaju pravo na Boga, biti Božji. Činiti u ime Božje. Što će ostati od tebe kada odeš sa ovoga svijeta? Zar neće sve propasti što si gradio...osim što si volio, ljubio, što si srcem izgrađivao u drugima...samo to neće nikada propasti jer si tada gradio za vječnost. Samo ono što je voljeno nikada neće umrijeti. 

Ljubav ostavi kao trag i bit će ti putokaz u Nebo. Šifra za Raj! Samo ako ljubiš ne brini, samo tada!
I sjeti se nekoga u molitvi i misnoj nakani koja je vaša.

Krešimir Josip

Asylum - Page 28 Fb_i1488

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 08:37

metilda wrote:A group of professional people posed this question to a group of 4 to 8 year-olds, 'What does love mean?' The answers they got were broader, deeper, and more profound than anyone could have ever imagined!
'When my grandmother got arthritis, she couldn't bend over and paint her toenails anymore... So my grandfather does it for her all the time, even when his hands got arthritis too. That's love.' Rebecca - age 8
'When someone loves you, the way they say your name is different. You just know that your name is safe in their mouth.' Billy - age 4
'Love is when a girl puts on perfume and a boy puts on shaving cologne, and they go out and smell each other.' Karl - age 5
'Love is when you go out to eat and give somebody most of your French fries without making them give you any of theirs.' Chrissy - age 6
'Love is what makes you smile when you're tired.' Terri - age 4
'Love is when my mommy makes coffee for my daddy, and she takes a sip before giving it to him, to make sure the taste is OK.' Danny - age 8
'Love is what's in the room with you at Christmas if you stop opening presents and just listen.' Bobby - age 7 (Wow!)
'If you want to learn to love better, you should start with a friend who you hate.' Nikka - age 6
(we need a few million more Nikka's on this planet)
'Love is when you tell a guy you like his shirt, then he wears it every day.' Noelle - age 7
'Love is like a little old woman and a little old man who are still friends even after they know each other so well.' Tommy - age 6
'During my piano recital, I was on a stage, and I was scared. I looked at all the people watching me and saw my daddy waving and smiling.
He was the only one doing that. I wasn't scared anymore.' Cindy - age 8
'My mommy loves me more than anybody. You don't see anyone else kissing me to sleep at night.' Clare - age 6
'Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.' Elaine - age 5
'Love is when Mommy sees Daddy smelly and sweaty and still says he is handsomer than Robert Redford.' Chris - age 7
'Love is when your puppy licks your face even after you left him alone all day.' Mary Ann - age 4
'I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new ones.' Lauren - age 4
'When you love somebody, your eyelashes go up and down and little stars come out of you.' (what an image!) Karen - age 7
'Love is when Mommy sees Daddy on the toilet, and she doesn't think it's gross...' Mark - age 6
'You really shouldn't say 'I love you' unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget.' Jessica - age 8
And the final one: The winner was a four-year-old child whose next door neighbor was an elderly gentleman who had recently lost his wife. Upon seeing the man cry, the little boy went into the old gentleman's yard, climbed onto his lap, and just sat there. When his mother asked what he had said to the neighbor, the little boy said, 'Nothing, I just helped him cry.' 

Asylum - Page 28 Fb_i1478
Ovo me baš raznježilo 🥰
Što bi ti kao odrasla osoba rekla: Što je ljubav?

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 09:59

Kao odrasla osoba ću upasti u filozofiranje pa ću napisati riječima djeteta. Ljubav je kad tata mami toliko nedostaje da spava grleći  njegovu neopranu pidžamu i miriše je ispod pazuha. ☺☺☺

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 10:02

metilda wrote:Kao odrasla osoba ću upasti u filozofiranje pa ću napisati riječima djeteta. Ljubav je kad tata mami toliko nedostaje da spava grleći  njegovu neopranu pidžamu i miriše je ispod pazuha. ☺☺☺
A majke ti mile!
Ja bih ju odmah oprala 😀

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 10:12

Sad si me podsjetila na moju potragu za omekšivačem za rublje ( inače imam fetiš na takve proizvode).
Nigdje osim Mullera nisam našla baš taj koji mi se sviđa. Miriše po čistoći!
I zanimljivo, nitko ga ne kupuje pa se bojim da će ga povući iz prodaje.
Evo ga:
Asylum - Page 28 20210910

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 10:22

Samo da napomenem, drugačiji je miris dok njuškamo i rezultat..
Nježno svjež..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 10:23

metilda wrote:Kao odrasla osoba ću upasti u filozofiranje pa ću napisati riječima djeteta. Ljubav je kad tata mami toliko nedostaje da spava grleći  njegovu neopranu pidžamu i miriše je ispod pazuha. ☺☺☺
Što je ljubav?!
Ne znam...osjećaj pripadnosti?!

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 10:24

mativka wrote:Samo da napomenem, drugačiji je miris dok njuškamo i rezultat..
Nježno svjež..

Ali nema miris tate.  :love

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 10:57

metilda wrote:
Nježno svjež..

Kada sam spomenula miris tate, gotovo me nisu strpali na psihijatriju.

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 11:03

mativka wrote:
metilda wrote:
Nježno svjež..

??? Ovisi u kojem si ga kontekstu spomenula. Ako si mislila i na svog tatu to nije za psihijatriju. Eventualno za mr freuda.  study

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 11:05

metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
Nježno svjež..

??? Ovisi u kojem si ga kontekstu spomenula. Ako si mislila i na svog tatu to nije za psihijatriju. Eventualno za mr freuda.  study
Otac mi je umro, a ja sam i dalje osjećala njegov miris..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 11:12

mativka wrote:
metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
Nježno svjež..

To je ljubav prema roditeljima. Ti koji su te htjeli strpati na psihijatriju su pravi pacijenti.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 11:20

metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
Nježno svjež..

To je ljubav prema roditeljima. Ti koji su te htjeli strpati na psihijatriju su pravi pacijenti.
Metka, a što je s ostalima koji zbog nepoćudnih pitanja su u stanju...sve..

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 12:26

mativka wrote:
metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
mativka wrote:
metilda wrote:
Nježno svjež..

Metka, a što je s ostalima koji zbog nepoćudnih pitanja su u stanju...sve..

Ovisi koji su to svi, da li ljudi koje ne možeš izbjeći jer su ti u obiteljskoj ili poslovnoj okolini i o čemu se u njihovom djelovanju prema nama radi. Tada treba uložiti trud da se to ponašanje proomijeni,a li do određene granice. Čim prijeđe u fizičko i psihičko zlostavljanje podvući crtu i reći NE.
Ako se radi o ljudima koje možemo izbjeći jer su nam slučajni prolaznici poput ovih na forumu onda treba odvagnuti koristi i štetnosti druženja s njima.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 12:34

Gade mi se ponašanja i osobe na ovom forumu.

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 13:20

mativka wrote:Gade mi se ponašanja i osobe na ovom forumu.

Ja sam to riješila, ali za rješenje je potrebno duboko samopreispitivanje. Kod mene je uvijek u pitanju moj odnos prema Bogu i prema tom odnosu gradim sve ostalo. A ljubav prema Bogu ide ruku pod ruku uz ljubav prema čovjeku, posebno neprijateljima. Nažalost, na forumu sam stekla puno neprijatelja. I često vraćala oko za oko, zub misleći da imam pravo na to. Međutim, događalo se da sam se tim načinom samo ja spuštala na njihovu razinu, što nije bilo dobro. Uz to, Evanđelje lijepo kaže da moramo ljubiti svoje neprijatelje. Jer i oni su, ma koliko to bilo teško razumljivo, i oni su ljubljena djeca Božja. I tako, kako se oni nisu mijenjali jer nemaju taj modus operandi ljubavi prema neistomišljenicima, morala sam se promijeniti ja i to ne samo formalno mijenjanjem načina pisanja na forumu nego i u svojim razmišljanjima. i uz puno molitve, puno samoanalize, puno razmatranja Evanđeoskih istina to mi je i uspjelo. Prije svega treba uvijek imati pred očima da su i oni ljubljena djeca Božja, da ih Bog ljubi istom mjerom kao i mene. Sasvim je druga stvar njihova ljubav ili mržnja prema Bogu, to nije moj problem, to je stvar između njih i Boga.

E sad, maknuti se ili ne od takvih ljudi.. to sam riješila otvaranjem Azila. Forum je mjesto gdje volim doći, volim pročitati neke ljude, susrećem ih već 17 godina. Zbog čega se odreći toga zbog nekolicine koja mi usokraćuje slobodu pisanja mojim meta jezikom na ostalim temama? Oni i ne vide dvostruka mjerila čak ni na temi o koroni. Dok opravdano zamjeraju Eri nedostatak empatije i sklonost fašističko-nacističko-komunističkim principima određivanja ljudskih prava i sloboda, oni rade to isto prema Eri i prema ostalima koji s njima ne dijele isto mišljenje o drugim temama, konkretno o pokušajima NWO i satanizma da unište judeokršćansku civilizaciju.

Ti si imala jednu krasnu temu - Na rubu gluposti - u ono vrijeme kad sam te ja progonila po forumu. Prevladale smo to uz obostrani trud, ali bitno je naglasiti obostrani. Mislim da se ne trebaš micati s tema na kojima voliš pisati. Svačije zapažanje, raspoloženje, averzija ili antipatija, simpatija i osjećaj pripadnosti nekom "mi" dio je foruma. Ako se nekome to ne sviđa treba poraditi prije svega na sebi. Uključujući i mene i tebe. Ne samo "njih" ali uključujući i "njih".

Nadam se da sam dobro objasnila. :x

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 13:21

Jesi, al ne mogu biti mirna 😚

2018-08-07

Back to top Go down

Post by metilda 27/9/2021, 13:23

mativka wrote:Jesi, al ne mogu biti mirna 😚

Taj mir je duboko u tebi, samo ga pusti da nađe put do površine. :x

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by mativka 27/9/2021, 13:26

metilda wrote:
mativka wrote:Jesi, al ne mogu biti mirna 😚

Taj mir je duboko u tebi, samo ga pusti da nađe put do površine. :x
Jedino smrt može donijeti smiraj duše..

2018-08-07

Back to top Go down