ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)

Page 6 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice) - Page 6 Empty Re: Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)

Post by melkior Sat 12 Jun - 16:53

marcellus wrote:
melkior wrote:Tražit ću ga opet idući tjedan da se još malo spraksiram, ali idem dalje od grada na lokalne seoske ceste, unaprijed RIP kokošima, mačkama i babama.

dobro, za babe i kokoši nije neka šteta... ja volim mačke
Predmnijevam da ću manju štetu ipak napravit u selu nego u gradu :rasta

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice) - Page 6 Empty Re: Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)

Post by niels Sat 12 Jun - 17:02

Ok, je li konzilij usuglasio stajališta?

Meni se čini da ste se ukopali na tri:
1. Mate Rimac je genijalac koji surađuje s najboljim autoindustrijama svijeta, za koje osmišljava inovacije i proizvodi dijelove, a sad kreće i u prodaju Nevere. Tko ne razumije kakav je to doseg je jalnuški diletant, socijalistički rezidual, općenito pravi Hrvatek i kumek;

2. Rimac ništa ne proizvodi, ili barem ne tako spektakularno kako marcellus prikazuje. Bavi se integracijom dijelova u komponente, koje se onda drugdje ugrađuju. Razlog? Cijena, imaju hrpu takvih dobavljača, u svojoj tvornici sastavljaju samo finalni proizvod.

A ima i treći…:)

3. Dobro, Rimac nije autoindustrija po sebi. Možda ni nema toliko inovacija sam po sebi, koliko koristi postojeće inovacije i uvezuje ih u novi proizvod/rješenja, te funkcionira kao dobavljač autoindustrijama koje ga mogu pojesti, a kad im više ne bude bio koristan ili kad mu dosadi, vjerojatno i hoće. Financira ga država, EU fondovi, banke, Kinezi i John. Ali, Nevera postoji, to mu nitko ne može oduzeti, tu je i planirana izgradnja kampusa. Popularizirao je IT rješenja i nove tehnologije, rastući novi sektor u Hrvatskoj koji ima visoku stopu dodane vrijednosti, i za koji izgleda da smo i nadareni i inspirirao je hrpe klinaca.

Pa zar je to malo?
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 17:19

1) točno
2) cijena nije faktor, rimac je ekstremno skup. Kod njega kupuju vrhunski proizvođači jer ima vrhunsku tehnologiju
3) Rimac je više Steve Jobs nego Dennis Ritchie - potonij je osmislio unix i C, umro je par dana nakoj jobsa i nitko nije primijetio, a postavio je temelje. Dakle, Rimac je Gieppeto, radi cool igračke i sve to, ali zna kako od govna napraviti pitu, i od veš mašine superautomobil. Usput zarađuje hrpu love sebi i hrvatskoj i stavio na je na kartu tehnološki razvijenog svijeta. Za Hrvatsku su do Rimca uglavnom čuli po ratu i turizmu. Sad su čuli i za vrhunsku hrvatsku tehnologiju, aute koji su tehnološki korak iznad švaba i japanaca. Ne, nije malo.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by niels Sat 12 Jun - 17:39

marcellus wrote:1) točno
2) cijena nije faktor, rimac je ekstremno skup. Kod njega kupuju vrhunski proizvođači jer ima vrhunsku tehnologiju

Ili jer vrhunski integrira postojeću tehnologiju? U toj klasi, nitko nije jeftin. Mate je samo malo manje skup od toga da šire tvornicu za finalnu integraciju u pogon koji još nešto mora proizvesti. I da, i to treba znati. I da, ne može to svatko.

Pazi, to nije malo, omogućuje mu suradnju.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels Sat 12 Jun - 17:45

3) Rimac je više Steve Jobs nego Dennis Ritchie - potonij je osmislio unix i C, umro je par dana nakoj jobsa i nitko nije primijetio, a postavio je temelje. Dakle, Rimac je Gieppeto, radi cool igračke i sve to, ali zna kako od govna napraviti pitu, i od veš mašine superautomobil. Usput zarađuje hrpu love sebi i hrvatskoj i stavio na je na kartu tehnološki razvijenog svijeta. Za Hrvatsku su do Rimca uglavnom čuli po ratu i turizmu. Sad su čuli i za vrhunsku hrvatsku tehnologiju, aute koji su tehnološki korak iznad švaba i japanaca. Ne, nije malo.

Drago mi je da si ih spomenuo. Ja sam primjetio, Unix i C su stvorili pretpostavke za svijet kakav danas postoji. Jobs me ni najmanje ne zanima, znam da je znao prodati skupe igračke zaluđenim milijunima, a koje im nisu zapravo trebale. Moja unuka ima sve na Apple, uključujući i ručnik.

Jobs je prodavao govna pod pitu. Jedino dobro što mogu o njemu reći - nikada se nije preseravao da je Bill i Melinda Gates. Bio je tu da zaradi lovu svojom snalažljivošću i sposobnošću da proda.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by pokerjocker Sat 12 Jun - 17:47

šank sveznalice   :^0  ne može biti bolji opis ovdašnjih debila  :tu
pokerjocker
pokerjocker

2017-09-13

Back to top Go down

Post by Guest Sat 12 Jun - 18:06

niels wrote:Ok, je li konzilij usuglasio stajališta?

1. Mate Rimac je genijalac koji surađuje s najboljim autoindustrijama svijeta, za koje osmišljava inovacije i proizvodi dijelove, a sad kreće i u prodaju Nevere. Tko ne razumije kakav je to doseg je jalnuški diletant, socijalistički rezidual, općenito pravi Hrvatek i kumek;

2. Rimac ništa ne proizvodi, ili barem ne tako spektakularno kako marcellus prikazuje. Bavi se integracijom dijelova u komponente, koje se onda drugdje ugrađuju. Razlog? Cijena, imaju hrpu takvih dobavljača, u svojoj tvornici sastavljaju samo finalni proizvod.

3. Dobro, Rimac nije autoindustrija po sebi. Možda ni nema toliko inovacija sam po sebi, koliko koristi postojeće inovacije i uvezuje ih u novi proizvod/rješenja, te funkcionira kao dobavljač autoindustrijama koje ga mogu pojesti, a kad im više ne bude bio koristan ili kad mu dosadi, vjerojatno i hoće. Financira ga država, EU fondovi, banke, Kinezi i John. Ali, Nevera postoji, to mu nitko ne može oduzeti, tu je i planirana izgradnja kampusa. Popularizirao je IT rješenja i nove tehnologije, rastući novi sektor u Hrvatskoj koji ima visoku stopu dodane vrijednosti, i za koji izgleda da smo i nadareni i inspirirao je hrpe klinaca.

Pa zar je to malo?

malo je prema nekim drugim firmama u rh koje nisu dobile ni jednog centa od države a posluju na svjetskoj razini prisutne su u skoro pa svim državama svijeta i njihove usluge koristi cijela planeta ali se rimac favorizira i od njega radi genije ne znam iz kog patološkog razloga tolika nacionalna i medijska histerija. možda jer je jebenim maloumnim rvatekima auto fetiš? ili su mentalno poremećeni? to svakako jesu jer je dokazivo bez puno mudrovanja. jebe mi se za rimca nemam ništa protiv njega neka radi ali me iritira ta medijska histerija oko jednog auta i dizanje tog rimca ko da je rvacku oslobodio osmanlija i srba.

sa druge strane o Infobip kompaniji iz Vodnjana u Istri niti jedne jebene riječi u prokletim rvackim režimskim nounama koje pišu tupavi psihopatski rvati nounari. nema, Infobip ne postoji ma da može pojesti rimca u jednom zalogaju.

neću ništa pisati nema potrebe koga zanima nek si pročita na linkovima ili potraži na netu.

https://www.infobip.com/

https://www.infobip.com/offices/croatia-vodnjan

https://en.wikipedia.org/wiki/Infobip

Infobip is Europe’s latest unicorn — next step, an IPO

The Croatian company is the biggest business you have never heard of. Some 5bn people — or 2/3 of the world's population — have used its services.

Infobip is one of those big companies that no one has heard of but everyone has used. If you’ve ever received a message from your bank, or from Facebook or Uber, you’ve used Infobip. The Croatian company provides the messaging platform for some 750 banks, and works with some 650 mobile operators around the world.

https://sifted.eu/articles/infobip-unicorn-ipo/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Sat 12 Jun - 18:18

melkior wrote:
marcellus wrote:zapravo je više za grad... električari (još) nisu tolko za auto cestu... stvar navike. Vozio sam strujića, jebiga razlika je ko zadnji ajfon i nokija 3310... od benzinca.

Samo brzo se navikneš
U biti da, to što je automatik me više jebe nego što je električni, ali čisto radi sigurnoati prometa, nije dobro da auto bude potpuno nečujan, ionako ima budala koje prelaze cestu sa slušalicama na ušima, i to na najprometnijim križanjima u Zagrebu :facepalm
nije automatik.
nema getribu. ima difercijal planetarni.
kod struje nema potrebe za getribom. to ti je kao tramvaj
motori krenu i odmah imaš momente.
frekventi pretvarač ti mijenja frekvenciju struje, zato se tako i zove :D
a, on je spojen s gasom. to kao kada ja na stroju mijenjam linearno brzinu, bez getribe.

a on je pak spojen s frekventnim regulatorom.

da previše ne ulazim u tehničke detalje, ako se sjećaš starih tramvaja u osijeku i zagrebu od đure đakovića.
vozač je onom polugom radio upravo to. 
danas to radi elektronika.
zagrebački tramvaji imaju asinhrone motore. zbog istosmjerne mreže od 600V imaju pretvarače za trofaznu struju i motore klasične za trofaznu struju 380-420V

ništa nije rimac napravio novog.
samo je sve to uklopio.

neka meni dadu auto na jedan dan, ali bez oklopa. zanima ju me motori, frekventni pretvarač, kontroleri i napon baterije. i to je to.
davno je tesla napravio temelje.

čuđenje izaziva kod neukog puka.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by niels Sat 12 Jun - 19:23

Gnječ wrote:
niels wrote:Ok, je li konzilij usuglasio stajališta?

Pa zar je to malo?

malo je prema nekim drugim firmama u rh koje nisu dobile ni jednog centa od države a posluju na svjetskoj razini prisutne su u skoro pa svim državama svijeta i njihove usluge koristi cijela planeta ali se rimac favorizira i od njega radi genije ne znam iz kog patološkog razloga tolika nacionalna i medijska histerija. možda jer je jebenim maloumnim rvatekima auto fetiš? ili su mentalno poremećeni? to svakako jesu jer je dokazivo bez puno mudrovanja. jebe mi se za rimca nemam ništa protiv njega neka radi ali me iritira ta medijska histerija oko jednog auta i dizanje tog rimca ko da je rvacku oslobodio osmanlija i srba.

sa druge strane o Infobip kompaniji iz Vodnjana u Istri niti jedne jebene riječi u prokletim rvackim režimskim nounama koje pišu tupavi psihopatski rvati nounari. nema, Infobip ne postoji ma da može pojesti rimca u jednom zalogaju.

neću ništa pisati nema potrebe koga zanima nek si pročita na linkovima ili potraži na netu.

https://www.infobip.com/

https://www.infobip.com/offices/croatia-vodnjan

https://en.wikipedia.org/wiki/Infobip

Infobip is Europe’s latest unicorn — next step, an IPO

The Croatian company is the biggest business you have never heard of. Some 5bn people — or 2/3 of the world's population — have used its services.

Infobip is one of those big companies that no one has heard of but everyone has used. If you’ve ever received a message from your bank, or from Facebook or Uber, you’ve used Infobip. The Croatian company provides the messaging platform for some 750 banks, and works with some 650 mobile operators around the world.

https://sifted.eu/articles/infobip-unicorn-ipo/

To sam htio da paralelno otvorimo - ostala uspješna poduzeća u Hrvatskoj, posebno IT, a ponajviše Infobip.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:40

niels wrote:

Drago mi je da si ih spomenuo. Ja sam primjetio, Unix i C su stvorili pretpostavke za svijet kakav danas postoji. Jobs me ni najmanje ne zanima, znam da je znao prodati skupe igračke zaluđenim milijunima, a koje im nisu zapravo trebale. Moja unuka ima sve na Apple, uključujući i ručnik.

Jobs je prodavao govna pod pitu. Jedino dobro što mogu o njemu reći - nikada se nije preseravao da je Bill i Melinda Gates. Bio je tu da zaradi lovu svojom snalažljivošću i sposobnošću da proda.

generalno, jobs je bio teški šupak, a obožavan. Gates nije bio neki šupak, a svi ga mrze. Jobsu sam umjesto panegirika napisao jebeno ružnu osmrtnicu, tih stvari su se jutarnji i ostali sjetili tjedan dana kasnije. Za početak, nije htio priznati svoje dijete čija je majka živjela s njim na socijali a već je bio milijarder. Dok je radio kao programer u attariju u biti je woz radio njegov posao. Štedio je na svemu, nikad nije jednu kunu dao u dobrotvorne svrhe, ali je apple uvijek bio jako "društveno odgovorna" gay i ostalo friendly kompanija. Jako su politički korektni, ali im u kompaniji radi jedno 2 posto crnaca, uglavnom u kantini. Itd.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:42

ipak, ne bih u tom smislu usporedio rimca i jobsa - rimac nikad nije bio šupak, naprotiv, bio je uvijek simpa lik, dok je vozio rejs i to. Pristupačan i sve. Ljudi su navijali za takve poput njega u "uradi sam" krntijama, ne za dečke koji su dolazili s ferrerijima i turbo porscheima. Ljudi bi uvijek protiv njih navijali za fiću sa 700 konja, peglicu s motorom hayabuse ili staru rimčevu bemburu s 1000 konja na struju.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:43

@veber - ima mjenjač, s jednom brzinom. Tehnički to i dalje spada pod mjenjač. Iako je upitno. Rimac ima pravi mjenjač s dvije brzine na stražnjim kotačima i s jednom naprijed. Plus rikverc.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:45

a usput, nije bitno tko je što dobio od države - dobio je poticaje i infobip.

poticaji nisu socijalna kategorija, nisu za luzere nego najuspješnije. Poticaje treba davati i stranim kompanijama da ovdje posluju, irci su tako izgradili najbogatiju zemlju eu od najsiromašnije.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Sat 12 Jun - 19:46

marcellus wrote:

Gates nije bio neki šupak, a svi ga mrze. 

Mediokritet koji nije smislio ništa posebno orginalno i vrijedno, uglavnom je kupovao ili čak krao tuđe ideje i riješenja, a došao je do enormnog bogatstva i to prodajom masama softwarea očajne kvalitete i ne baš tako male cijene.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:48

niels wrote:

Ili jer vrhunski integrira postojeću tehnologiju? U toj klasi, nitko nije jeftin. Mate je samo malo manje skup od toga da šire tvornicu za finalnu integraciju u pogon koji još nešto mora proizvesti. I da, i to treba znati. I da, ne može to svatko.

Pazi, to nije malo, omogućuje mu suradnju.

stvar je u tehnologiji. Ne isplati im se razvijati tehnologije koje on već ima. Skupo. A Rimac radi za najbolje, Porsche, Aston Martin, Jaguar, ono što se zna. I puno ugovora za koje se ne smije znati.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:51

njegovo polje ekspertize su električni automobili visokih performansi, a to je ono gdje drugi štekaju jer nitko nije prije njega puno razmišljao o tome. Prije deset godina električni auti su imali 30 konja, gradske vespe na 4 kotača, nitko nije razmišljao o tome da napravi stvarno jebeno brz električni auto, i tu je rimac uletio u prazan prostor i našao sebi nišu.

usput, on je sam rekao da pod svojim imenom nikad neće raditi više od 100 auta godišnje - jer bi inače izgubio lukrativne ugovore s astonom, porscheom i ostalima (nitko ne želi financirati konkurenciju - 100 auta mu toleriraju, više od toga bi ga satrli)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:51

njegovo polje ekspertize su električni automobili visokih performansi, a to je ono gdje drugi štekaju jer nitko nije prije njega puno razmišljao o tome. Prije deset godina električni auti su imali 30 konja, gradske vespe na 4 kotača, nitko nije razmišljao o tome da napravi stvarno jebeno brz električni auto, i tu je rimac uletio u prazan prostor i našao sebi nišu.

usput, on je sam rekao da pod svojim imenom nikad neće raditi više od 100 auta godišnje - jer bi inače izgubio lukrativne ugovore s astonom, porscheom i ostalima (nitko ne želi financirati konkurenciju - 100 auta mu toleriraju, više od toga bi ga satrli)

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:53

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:

Gates nije bio neki šupak, a svi ga mrze. 

Mediokritet koji nije smislio ništa posebno orginalno i vrijedno, uglavnom je kupovao ili čak krao tuđe ideje i riješenja, a došao je do enormnog bogatstva i to prodajom masama softwarea očajne kvalitete i ne baš tako male cijene.

da, ali poslovni genij. Sjećam se kad je Borland s paradoxom bio na vrhu sa svojim bazama. Jednostavno je dao njihovom najboljem inženjeru ponudu koju nije mogao odbiti, par milijuna dolara godišnje plaće da prijeđe u microsoft i u biti ne radi ništa...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sat 12 Jun - 19:53

mislim, jebene poslovne prakse, ali posao je posao - plivaš s morskim psima. Jobs je privatno bio šupčina.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber Sat 12 Jun - 19:55

nije problem u rimcu.
neka radi, neka radi i s maznutom lovom kako veli gnječ.
nije poanta u tome.

na kraju će zapošljavati 3000 ljudi.
mladi koji će završavati strojarstvo, elktroniku, čak i IT, a u krajnoj liniji i bravari, plastičari i ostali. porš radi inkubator budućih kadrova koje će trebati na lokacijama.

prije su ljudi odlazili hrmbati, vraćali se slomljenih leđa. doduše najviše iz bosne.
danas ljudi odlaze sa znanjem, iskustvom i jezikom.

meni je nevjerovatno da jedan čovjek, od mog frenda stari proveo u njemačkoj 30g a govori ga kao ja nakon 10h kursa.
meni šepa pisanje i ubijaju me složenice. ili fahrrad i radfahr. prvo je bicikl, drugo je vožnja s biciklom.
onda jebeno određivanje roda die, das, der.

bmw auto je ženskog roda, a bmw motor je muškog roda.
voće je der apfell, ostalo je die. ima još jedna voćka der.
povrće je die, der-ne znaš tko koga jebe.
u složenici zadnja imenica određuje rod.

ali mojoj kćeri to nije problem jer je počela učiti engleski i njemački u vrtiću s tri godine.

u kumulativu sve je to pozitivno, ali slažem se s gnječem. gura se rimac ko da je berlin osvojio.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sat 12 Jun - 20:06

marcellus wrote:njegovo polje ekspertize su električni automobili visokih performansi, a to je ono gdje drugi štekaju jer nitko nije prije njega puno razmišljao o tome. Prije deset godina električni auti su imali 30 konja, gradske vespe na 4 kotača, nitko nije razmišljao o tome da napravi stvarno jebeno brz električni auto, i tu je rimac uletio u prazan prostor i našao sebi nišu.

opet sereš.

lik kojem je wiki izvor informacija.

najjača portalna glodalica ima 11 500kW
cos fi=1
10kV
1500 r/min
motor radi od 3-50Hz
cijena 30milja ojra
radi 24/7/52
gasi se nakon 15 godina

naravno da tebi ti podaci nikaj ne znače, ali će gnječ, crveni i vjerovatno šeki isčitati.

ne znaš razliku između R/U/I

ne kužiš kaj je kW, a kaj je A ili kaj je Ah

bitno da gnojiš
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 11 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics