Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)
Page 11 of 11
Page 11 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Re: Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/odreden-je-datum-audi-ce-prestati-proizvoditi-nove-benzinske-i-dizelske-automobile-2026-godine-15082046
Određen je datum: Audi će prestati proizvoditi nove benzinske i dizelske automobile 2026. godine!
Izgleda da je elektrifikacija neizbježna, a čak je i Lincoln izjavio da će svi automobili do 2030. godine imati baterije. Dosta proizvođača već najavljuje planove u kojima motore s unutarnjim izgaranjem opisuju kao prošlost. Jedan od njih je i Audi, koji je već prestao s razvojem novih motora s unutarnjim izgaranjem, a nedavno je i stavio rok za kraj vozila s fosilnim gorivima.
Određen je datum: Audi će prestati proizvoditi nove benzinske i dizelske automobile 2026. godine!
Izgleda da je elektrifikacija neizbježna, a čak je i Lincoln izjavio da će svi automobili do 2030. godine imati baterije. Dosta proizvođača već najavljuje planove u kojima motore s unutarnjim izgaranjem opisuju kao prošlost. Jedan od njih je i Audi, koji je već prestao s razvojem novih motora s unutarnjim izgaranjem, a nedavno je i stavio rok za kraj vozila s fosilnim gorivima.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Sovak wrote:marcellus wrote:Sovak wrote:
OK ... samo kaj buš onda? Električnjaka po ovim cijenama ne buš mogel kupiti.
Jedino romobil ... ili bajk.
imaš daču električnu za po gradu i okokuće za nekih 11 k eura kad uračunaš poticaje, cijene im padaju a porezi na benzince rastu, euro7 će vjerojatno biti nedostižan bez hibridizacije
Nikaj onda ... svi na Daciu ... i bok.
Evo pogledal sam tog Dacia Springa ... prvo kaj mi nije niti blizu po dizajnu dobar kak recimo Dacia Sandero Stepway.
Al OK.
Mislim si ono kak je tak povoljan (uz poticaj naravno), kad ono 45 KS, domet do 230 km ... pa ono mater im jebem.
Po zimi kad upališ grijanje ili ljeti klimu ... domet još manji.
Marc ... auti na struju ne buju pojeftinili.
Kad si videl da su auti ikad pojeftinjavali?
Sve su skuplji i skuplji.
Pushing rođo.
Guest- Guest
domet je dovoljan za po gradu, naravno da ti treba drugi auto za van
to nije auto s kojim možeš na otvorenu cestu, jasno. Strujići za otvorenu cestu su još uvijek 50 k eura, s tendencijom da padnu na oko 30 u dogledno vrijeme.
marcellus wrote:to nije auto s kojim možeš na otvorenu cestu, jasno. Strujići za otvorenu cestu su još uvijek 50 k eura, s tendencijom da padnu na oko 30 u dogledno vrijeme.
Nema te tendencije.
Nigdje ju ne vidim.
Država da 70 000 kuna poticaja i taj auto dojde 41 000 ojrof.
S tim da opet velim ... punjenje, dometi, a tek infrastruktura ... kurac palac.
Jebeni Norvežani kakti imaju najviše električnjaka, ali nitko ne piše da ljudi tam imaju problema s punjenjem vozila.
Guest- Guest
o, cijene padaju i te kak. Baterija. Pogle teslu s, ili hyundai električni od prije pet godina i sad.
doduše cijena auta za sad je ista ali je domet puta tri od onog prije par godina. Cijene baterija za sad padaju, samo što za sad ne dobiješ jefitniji auto nego više baterija za istu lovu.
doduše cijena auta za sad je ista ali je domet puta tri od onog prije par godina. Cijene baterija za sad padaju, samo što za sad ne dobiješ jefitniji auto nego više baterija za istu lovu.
no uglavnom.... još do 2030 buš mogal birat struja ili dizel / benzin, a nakon toga.... teško
ono kaj mene jebe nije struja nego crne kutije koje će se počet iduće godine ugrađivat u aute... i automatsko ograničenje brzine, znači ne buš mogal vozit brže od ograničenja jer te auto zajebava...
to je ono radi čega vjerojatno više nikad ne bum kupil novi auto, jer to sranje neću... a sad jel auti idu na struju ili benzin, to mi je tako ravno svejedno
ono kaj mene jebe nije struja nego crne kutije koje će se počet iduće godine ugrađivat u aute... i automatsko ograničenje brzine, znači ne buš mogal vozit brže od ograničenja jer te auto zajebava...
to je ono radi čega vjerojatno više nikad ne bum kupil novi auto, jer to sranje neću... a sad jel auti idu na struju ili benzin, to mi je tako ravno svejedno
Osnovni problem je sta infrastruktura kasni. Put je manje vise jasan. Osobno mislim da che u pochetku ov tranzicija koshtati EU dobrog dijela konkurentnosti ali to je druga pricha. Da, kao i sta sam prtpostavljao, stavljaju se nova opterecanja na benzinske pumpe. Neka procijena je da che se u Svedskoj ove godine zatvoriti cca 500 pumpi. U proslmo valu i tjeranju svake pumpe da ima i etanol gorivo , su otpali svi mali neovisni trzisni akteri. Nije im se jednostavno isplatilo investirati u taj projekat. Susjed je zatvorio nakon djeda i oca koji su vodili od nekih 40-tih. Bilo kako bilo, govorim za Svedsku, deru se hop prije nego su skocili. Naime napadju "fosilnu" industiju bez da su izgradili neshta sta ce to zamijeniti. To je meni problem. Inache nove tehnologije su stizale, cvijetale i propadale ali ovo je malo radikalno. Naime nitko te nije zakonski niti putem poreza tjerao da zamijenish Nokia 3310 , vec si sam odustao kada si vidio da je doshlo neshta bolje, povoljnije, praktichnije........Primjer... Parna lokomitiva-dizel-elektrichna..... Nije bilo prebijanja preko koljena, bi se reklo. Ostalo, kila mozga......
2014-04-14
Page 11 of 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Jedna tema za Vebera: Balkan, EU, Rusija, Kina
» Za tjedan dana sastaju se Kolinda i Trump!Tema ce biti i granicni spor sa Slovenijom gdje nam Ameri daju podrsku
» Opet sranja kod Vebera
» Jedna za Vebera u podne kafica
» Njemački FAZ o Rimcu i Porscheu: Pionirski hrvatski duh i švapski perfekcionizam
» Za tjedan dana sastaju se Kolinda i Trump!Tema ce biti i granicni spor sa Slovenijom gdje nam Ameri daju podrsku
» Opet sranja kod Vebera
» Jedna za Vebera u podne kafica
» Njemački FAZ o Rimcu i Porscheu: Pionirski hrvatski duh i švapski perfekcionizam
Page 11 of 11