Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)
Page 10 of 11
Page 10 of 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: Ameri, Švabe i ostali o Rimcu (tema za Vebera i šank-sveznalice)
dakle, niti će ih tko više proizvoditi, osim eventualno za daleki istok i afriku, niti će njihova kupovina biti legalna u EU iza 2030 - i - neke. Najkasnije do 2040 ide potpuni phase out
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:dakle, niti će ih tko više proizvoditi, osim eventualno za daleki istok i afriku, niti će njihova kupovina biti legalna u EU iza 2030 - i - neke. Najkasnije do 2040 ide potpuni phase out
ti i Ero dva brata turčina. prije će ćorava kokoš pogoditi zrno nego vas dva kajgod...
Guest- Guest
on je moj frend, roštiljamo, kuhamo.Gnječ wrote:veber wrote:jebote marc upre ko vol.
da je takav u stvarnom životu imao bi 5 milja eura sa strane.
stvar je u kapacitetu. ti kao piskaralo možeš piskarat, natapirana kokoš može pričat. merkelica ima sreće kaj živi u njemačkoj, a ne u rusiji ili americi.
i sve to nije bitno.
ali bitno je nekaj drugo kaj marc i političari ne kuže.
kapacitet
distribucija
vrlo bitna stvar, nikal kadmij krom, titan
onda na nižoj razini
punjači, tko u rvackoj ima instalirano 250A osim mene i još par pacijenata.
u stanu nemre 20A proći.
i sada 13 stanova ima nekih 18 auta. di ćeš to puniti?
koje je opterećenje mreže?
recimo u zg ekipa većinom počne raditi oko 8-9.
neka firme imaju punjače u pick-u će se ukopčati 40 000 baterija.
alo?
marc, daj ekipi pojasni razliku između Ah i A.
recimo moj auto ima 52l benzina i 55l plina. uz tempomat to je nekih 1400km bez tankiranja.
da vidim električara koji može napraviti 1400km s dvije baterije.
imam mobitrl koji je tablet. 10Ah sada nakon tri godine baterija u kikiju. novi, sedam dana bez punjenja.
marčelo je đubretarski agitator i to nepismeni agitator.
samo nek malo računa. recimo koliko automobila dnevno koristi benzinske pumpe, koliko dnevno auta natanka gorivo i koliko vremena traje tankanje? sad tu istu količinu auta neka prebaci na električni pogon i gdje će svi ti auti prikopčat se na punjače? i ne samo gdje nego je stvar da punjenje traje 20 i više minuta pa i nekoliko sati pa ti čekaj u koloni. ma nastao bi kolaps totalni.
ali nema pojma o tehnici.
ne kuži kaj je A a kaj je Ah
ili kaj je kW akaj je kWh.
uostalom većina ne kuži.
mislim samo da je turčin na zadnjem mjestu po poznavanju tehnike i matematike.
u eu se kotrlja oko 200 000 000 vozila s instaliranom snagom od 100kW u prosjeku.
jebo mater tko će to napojit strujom?
čisto tehničko pitanje.
kolega marc se baš ne kuži u struju.
da proguraš 200A treba ti 100m2 presjek. o čemu bulazni?
on, novinari idebili političari?
veber-
2014-12-30
kada sam dofurao novu maho deckel cnc 700 kada bi ju ukopčao pola kvrta bi ostalo bez struje.
i onda ekips brlja o električnim vozilima.
a u bmw-u su idioti pa 2019 pustili u rad institut za razvoj dizel motora, milijardu eura.
i onda ekips brlja o električnim vozilima.
a u bmw-u su idioti pa 2019 pustili u rad institut za razvoj dizel motora, milijardu eura.
2014-12-30
veber wrote:
on je moj frend, roštiljamo, kuhamo.
uostalom većina ne kuži.
u eu se kotrlja oko 200 000 000 vozila s instaliranom snagom od 100kW u prosjeku.
čisto tehničko pitanje.
Vidiš, ne bih nikada rekao da ste frendovi.
niels-
2021-04-26
problem je kada s 50 odrasteš i onda skužiš kaj si profućkao.marcellus wrote:
jest, jer što je zajedničko cigareti i autu?
simboli su neovisnosti, duha slobode koji je dominirao većim dijelom XX stoljeća.
kauboj s marlborom, intelektualac s cigaretom ili lulom, djeluje pozitivno na koncentraciju (za razliku od lakih droga tipa marihuane koje te pretvore u nešto tipa hihotave glupače)
Otvorena cesta bez ograničenja, automobil, otvoreni po mogućnosti, isto tako.
meni da se sin sada pojavi ili me nazove i veli, stari budeš postao djed steral bi ga u tri pizde materine.
ali ti kasniš u svemu. ne bum stavljao tvoje upise o djeci, ženidbi i crkvi.
ne bum ni rekao da ste posudili moju kćer i odveli ju u kino i mek šit.
samo mala je na oca lijepo sam joj objasnio da mora spigati obrve ko pupovac, zastakliti okice i to je to.
veli da nikad neće zaboraviti gusku marcel
veber-
2014-12-30
ooo, da. kada nemre nekaj prevesti onda mu je moj karavan super.niels wrote:veber wrote:
on je moj frend, roštiljamo, kuhamo.
uostalom većina ne kuži.
čisto tehničko pitanje.
Vidiš, ne bih nikada rekao da ste frendovi.
roštiljamo, učio me kuhat grah. pa je učenik postao bolji od učitelja. i tako.
ne jede kruh, olfo, a za zadnje roštiljanje ja doma spekao kruh. pojeo je pola prije roštilja i pola uz roštilj, srečom je tre imao vina.
a i ex mi je 300m pa sam imao gdje prespavati.
naravno da je zboravila da je ex i da je bilo otprilike;
-kaj se sada dolazi doma?
-na kaj to ličiš?
-di si ostavio auto?
ljubavi i ja tebe volim
i odoh u svoju sobu.
mi smo ti malo otkvačeno društvo. trebao bi nas vidjeti in vivo.
veber-
2014-12-30
marcellus wrote:
kauboj s marlborom
Umro od raka pluća. Onako usput rečeno.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
Zapravo, mislim da su od početka šezdesetih bila trojica "kauboja" na tim glavnim reklamama na Marlboro i da su sva trojica umrla od raka pluća.
To sam pročitao u jednoj reportaži u tko zna kojem časopisu u kojem su se objašnjavali pravni problemi duhanske industrije u SAD-u.
U biti se njihova sudbina danas promatra kao čista antireklama za duhanske proizvode.
Guest- Guest
da, svi su kihnuli od raka.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
Zapravo, mislim da su od početka šezdesetih bila trojica "kauboja" na tim glavnim reklamama na Marlboro i da su sva trojica umrla od raka pluća.
To sam pročitao u jednoj reportaži u tko zna kojem časopisu u kojem su se objašnjavali pravni problemi duhanske industrije u SAD-u.
U biti se njihova sudbina danas promatra kao čista antireklama za duhanske proizvode.
ali je stvar i u duhanu.
nekad je bio ćišči. nije bilo forsanja.
sada duhan smrdi. toliko je tretiran.
prestao sam pušit par mjeseci nakon kaj je michu strefil srčani pa smo bili kod njega u bolnici.
prvih sedam dana bilo je fizičko odvikavanje, kasnije sve je u psihi.
frend mi je dofurao kohibe s kube. 5 kom
kćer i ja jednu lagano ispućkali uz kavu i ona pivo ja vino.
a marc se pali na cabrio mustang ili corvette.
uskoro bu skužil da je kombi zakon.
veber-
2014-12-30
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
previše se uzdaš u svoju memoriju. nije točno da su svi umrli od raka pluća. jedan je drugi je od COPD a treći od emfizem pluća i ni kod jednog nije dokazano da je uzrok duhan. i umrli su u popriličnoj starosti 76, 87 godina
većina onih koji su pušili cigarete dobili su rak pluća ne zbog duhana nego zbog filtera koji se dugo godina proizvodio od plavog azbesta. samo kamarila antiduhanskog kriminalnog klana o tome mudro šuti silenzio stampa.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
previše se uzdaš u svoju memoriju. nije točno da su svi umrli od raka pluća. jedan je drugi je od COPD a treći od emfizem pluća i ni kod jednog nije dokazano da je uzrok duhan. i umrli su u popriličnoj starosti 76, 87 godina
većina onih koji su pušili cigarete dobili su rak pluća ne zbog duhana nego zbog filtera koji se dugo godina proizvodio od plavog azbesta. samo kamarila antiduhanskog kriminalnog klana o tome mudro šuti silenzio stampa.
Kad se uzdam u memoriju, onda to i navedem, često i kao formalnu ogradu ako nešto nisam dobro zapamtio.
No, mislim da sam ovo ipak dobro zapamtio, ali ne mogu imati krivicu ako je u reportaži odnosno članku koji mi je služio kao izvor nešto pogrešno navedeno.
Guest- Guest
tretira se duhan svime.
bolje cigaru zadimit
bolje cigaru zadimit
2014-12-30
veber wrote:tretira se duhan svime.
bolje cigaru zadimit
tretira se amonijakom. tako se kemijskom reakcijom brže oslobodi nikotin i imaš onaj kick "šut" kad udahneš. u cigaretama već odavno ima možda samo 25% duhana ostalo je sve karton natopljen liquorom duhana i onda rezan da izgleda kao pravi duhan. tako da kad zapališ cigaretu ustvari pušiš karton celulozu. probaj zarolat karton pa udahni. rolling tobacco je zakon.
Guest- Guest
odjebao sam pljuge, otprilike kada je michu strefil srčani. ne sjećam se kada je to bilo.
frend mi je s kube dofurao kohibe.
pa smo kćer i ja podimili jednu. uz kavu.
ima to svojih čari
frend mi je s kube dofurao kohibe.
pa smo kćer i ja podimili jednu. uz kavu.
ima to svojih čari
2014-12-30
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
velik dio današnjih problema zapadnih država s mirovinskim sustavima ima veze sa zabranom pušenja i koječega
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
od nečega se mora umrijeti. Alzhajmer u osamdeset petoj ili rak pluća u šezdeset petoj.. jebiga. Očit izbor.
opet sereš.marcellus wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
kauboj s marlborom
od nečega se mora umrijeti. Alzhajmer u osamdeset petoj ili rak pluća u šezdeset petoj.. jebiga. Očit izbor.
moj otac ima, u biti zaustavljen je rak pluća.
prvu terapiju sam platio 60 000€, kaj bi ti napravio?
ok, ti bi pustio da ti stari umre. krivu osobu sam pitao.
srećom po mene pametni lijek je završio na listi hzzo-a.
inače bi opet iskrcao 60.
veber-
2014-12-30
inače tvoje zdravlje je u kurcu. jedva se popneš do stana.
ničim se fizički ne baviš.
na dobrom si putu prema srčanom ili moždanom.
kada počneš sliniti besramno ću te pitati da li si za solidarno osiguanje ili bi radije iskipal 150k€.
ničim se fizički ne baviš.
na dobrom si putu prema srčanom ili moždanom.
kada počneš sliniti besramno ću te pitati da li si za solidarno osiguanje ili bi radije iskipal 150k€.
2014-12-30
Veber, moja kondicija je vjeruj mi sasvim ok... i za nekog puno mlađeg od mene...
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/odreden-je-datum-audi-ce-prestati-proizvoditi-nove-benzinske-i-dizelske-automobile-2026-godine-15082046
Određen je datum: Audi će prestati proizvoditi nove benzinske i dizelske automobile 2026. godine!
Izgleda da je elektrifikacija neizbježna, a čak je i Lincoln izjavio da će svi automobili do 2030. godine imati baterije. Dosta proizvođača već najavljuje planove u kojima motore s unutarnjim izgaranjem opisuju kao prošlost. Jedan od njih je i Audi, koji je već prestao s razvojem novih motora s unutarnjim izgaranjem, a nedavno je i stavio rok za kraj vozila s fosilnim gorivima.
Određen je datum: Audi će prestati proizvoditi nove benzinske i dizelske automobile 2026. godine!
Izgleda da je elektrifikacija neizbježna, a čak je i Lincoln izjavio da će svi automobili do 2030. godine imati baterije. Dosta proizvođača već najavljuje planove u kojima motore s unutarnjim izgaranjem opisuju kao prošlost. Jedan od njih je i Audi, koji je već prestao s razvojem novih motora s unutarnjim izgaranjem, a nedavno je i stavio rok za kraj vozila s fosilnim gorivima.
Similar topics
» Jedna tema za Vebera: Balkan, EU, Rusija, Kina
» Za tjedan dana sastaju se Kolinda i Trump!Tema ce biti i granicni spor sa Slovenijom gdje nam Ameri daju podrsku
» Opet sranja kod Vebera
» Jedna za Vebera u podne kafica
» Njemački FAZ o Rimcu i Porscheu: Pionirski hrvatski duh i švapski perfekcionizam
» Za tjedan dana sastaju se Kolinda i Trump!Tema ce biti i granicni spor sa Slovenijom gdje nam Ameri daju podrsku
» Opet sranja kod Vebera
» Jedna za Vebera u podne kafica
» Njemački FAZ o Rimcu i Porscheu: Pionirski hrvatski duh i švapski perfekcionizam
Page 10 of 11