Nevera
Page 14 of 16
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Re: Nevera
Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Jutros u 6:30 prije posla bacio sam 1,5 km plivanje, nisam se tuširao ostavio sam sol i otišao na posao.
Pomoćnice su me prosto rastrgale :D
A čuj, moraš malo prašine baciti :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Uhvati me ako možeš, catch me if you canniels wrote:Ima neki film s Tomom Hanksom i Leonardom di Capriom, gdje je bio lijepi dočaran taj glamour avioputovanja 70-ih.
niels likes this post
epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Jutros u 6:30 prije posla bacio sam 1,5 km plivanje, nisam se tuširao ostavio sam sol i otišao na posao.
Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
Inace, upravo izasla iz mora, ke divotaaa :)
Noor wrote:Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
mae, pa i mi se zezamo s tim :D
kaj god more je stvarno ok, napose tim ranim jutrom ili u zoru
spustite iz te baštardine vlahorije u ST i smoči dupe :)
2015-08-06
na Sinj mislis?epikur37 wrote:Noor wrote:Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
E, u Vrsaru sam ;)
U Sinju u utorak
...i močim ga svaki dan :D
Noor wrote:na Sinj mislis?epikur37 wrote:Noor wrote:Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
E, u Vrsaru sam ;)
U Sinju u utorak
Da znam da je gore u Sinju neki nadzor u điru...
No u more možeš slobodno, taman je, di god :)
2015-08-06
probat cu ja i cetinu...prekrasna je malo za reciepikur37 wrote:Noor wrote:na Sinj mislis?epikur37 wrote:Noor wrote:Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
E, u Vrsaru sam ;)
U Sinju u utorak
Noor wrote:probat cu ja i cetinu...prekrasna je malo za reciepikur37 wrote:Noor wrote:na Sinj mislis?epikur37 wrote:Noor wrote:Dok ti draga skuzi, svu ces ju posaugati...epikur37 wrote:Šandor Winnetou wrote:bićeš ti dobar matori perverznjak, svijetla budućnost ti je osiguranaepikur37 wrote:Usput: More je divota, 21,5 stupnjeva.
Prašinu, jel
E, u Vrsaru sam ;)
U Sinju u utorak
Oj Cetino rijeko....
Odoh jesti, prepuštem temu ovim alfama da pričaju o oktanima, turbinama i gefufnama :)
2015-08-06
opet pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma.marcellus wrote:Željeznica... meh. Piletina, pivo, pijani kreteni, imam od željeznice traume iz djetinjstva
ako je vlak kratkolinijski onda je raspored sjedala kao u avionu, uskotrupnom.
ako ic onda je kupejska orjentacija s full opremom. internet, tv u prvom razredu ide konobar, zapiše narudžbu i dobiješ klopu. i cugu.
u drugom razredu mrdneš dupe i odeš do vagona restorana, a možeš isto tako svoju klopu i cugu imat. za razliku od auta možeš se prošetati, upoznat druge ljude.
o tome da od minhena do essena nema bržeg prevoznog sredstva. avion je tehnički brži ali zbog propisa zračne luke su maknute od gradova.
za poslovno ili putovanje iz zabave ne trebaš nikaj više od jednog kofera za par dana.
o cijeni da ne tipkam.
ti u svemu kasniš.
s 50 kupiš kabrio, s 55 postaneš otac, itd.
kada ti mala krene u školu učitelica bu ti rekla; kako lijepo da je deda dofurao unučicu prvi dan u školu.
veber-
2014-12-30
... i to hladna piletina i toplo pivo... je, znam da su se vlakovi promijenili, fala. Samo ja ih i dalje ne podnosim, kužiš. Osim toga volim vozit sam, ne volim kad me neko vozi.
Dobar u drugom dijelu o sustavu razmisljanja
2014-04-14
niels likes this post
opet pišeš gluposti.marcellus wrote:... i to hladna piletina i toplo pivo... je, znam da su se vlakovi promijenili, fala. Samo ja ih i dalje ne podnosim, kužiš. Osim toga volim vozit sam, ne volim kad me neko vozi.
u prvoj klasi naručiš jelo i konobar ti ga dofura kao i u svakom restoranu.
u drugoj klasi odeš u restoran pa ti konobar dofura jelo.
možeš u oba slučaja birati ala card ili jedno od desetak gotovih jela.
tebi je vožnja kul jer radiš 10 000 km godišnje.
a ja sam 2019e napravio 70 000km.
tebi su dnevne štreke 2km sim tam, eventualno nekaj preko vikenda i malo na more.
u cijeloj godini si radio koliko ja u mjesec dana.
zato mi se gadi vožnja s autom.
dok sam imao 30, ajde.
ili od karen porš pa možeš fakat jurcat po zavojima.
(samo kaj je moja šefica prvo poslala stvari DHLom, onda bi se pojavila s autom)
da postoji s karavan, točno bi njega kupio, a najvjerovatnije ću kupit mercedes.
vito. pregledan, prostora koliko hoćeš, možeš na more u planine. prespavat ako treba.
veber-
2014-12-30
Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
Zapravo i nije nova tehnologija, samo nije naročito rentabilan, baš kao i Concorde (prokleti novac).
Recimo, ja sam ga vidio samo u literaturi.
niels-
2021-04-26
niels wrote:Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
Zapravo i nije nova tehnologija, samo nije naročito rentabilan, baš kao i Concorde (prokleti novac).
Itekako je rentabilan, jer praktički zamjenjuje promet avionima na srednje pruge. Putna brzina je slična, a nema onih problema kakve imaju avioni na aerodromima pri polijetanju i slijetanju, sa lošim vremenom, maglom, zaleđivanjem itd. Pa su uostalom i manje osjetljivi na terorističke napade, antiterorističke standarde, provjere itd.
Problem je u tome što je izgradnja infrastrukture jako skupa i do sad nema puno komercijalnih trasa u svijetu. Sve se svodi na Japan i Kinu.
Ja sam davno na starom forumu napisao kako će onaj pravi pouzdani znak da je Europa izašla iz famozne euroskleroze biti gradnja zavidne mreže maglev vlakova. Ne vidim da smo niti blizu tome cilju, čak niti na idejnoj razini, a kamoli nekog ozbiljnijeg projekta.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
Itekako je rentabilan, jer praktički zamjenjuje promet avionima na srednje pruge. Putna brzina je slična, a nema onih problema kakve imaju avioni na aerodromima pri polijetanju i slijetanju, sa lošim vremenom, maglom, zaleđivanjem itd. Pa su uostalom i manje osjetljivi na terorističke napade, antiterorističke standarde, provjere itd.
Problem je u tome što je izgradnja infrastrukture jako skupa i do sad nema puno komercijalnih trasa u svijetu. Sve se svodi na Japan i Kinu.
Ja sam davno na starom forumu napisao kako će onaj pravi pouzdani znak da je Europa izašla iz famozne euroskleroze biti gradnja zavidne mreže maglev vlakova. Ne vidim da smo niti blizu tome cilju, čak niti na idejnoj razini, a kamoli nekog ozbiljnijeg projekta.
Hvala Speare.
Vlak kao vlak je rentabilan, ali na nečem levitira i ide. E to je skupo.
Mogu se složiti da bi maglev vlakovi, 6G ili pripreme za 7G, općenito novi tehnološki, a ne novi zeleni deal značio da je Europa našla orijentaciju i pravi put. A čak i sve to bi bile naznake, puno bi toga Europa, do neprepoznatljivosti u odnosu na danas trebala promijeniti da zaigra težu ulogu od one američkog vazala, ruskog taoca, kineskog sluge i imigrantskog hranitelja.
No, to nije film koji ćemo gledati, mislim da to znaš i sam.
niels-
2021-04-26
maglev nije toliko bitan jer su sa standardnom prugom ostvarili velike brzine.niels wrote:Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
španjolska, italija, francuska i njemačka imaju najveću mrežu brzih vlakova.
u apsolutnom vremenu brži su od bilo kojeg prevoznog sredstva.
za njemačku znam da voze ICE preko 300km/h
manje stanice se zatvaraju fizički jer te usiše potlak vlaka.
veber-
2014-12-30
veber wrote:maglev nije toliko bitan jer su sa standardnom prugom ostvarili velike brzine.niels wrote:Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
Bitan je, jer se (podzvučnim) brzinama jako približava onim putničkih aviona, a sve bez specifičnih problema koje oni imaju.
Sa dovoljno raširenom maglev mrežom, putničkim avionima će praktički preostati letovi na duge pruge i posebno oni prekooceanski, jer se maglev mreža ne može izgraditi na oceanima (o tunelima ispod oceana sad nećemo fantazirati kako smo jednom prilikom obojica na starom forumu).
Guest- Guest
niels wrote:
Vjerojatno, ili bar ne tako skoro, a onda će za obojicu ionako biti prekasno.
No, znaš kako to ide, čovjek bez (realnih) ideala je već mrtav iznutra, a to je što se mene tiče nešto najgore što me uopće može snaći.
Guest- Guest
meni je tako super kada u njemačkoj čitam o njemačkoj od strane forumskih znalaca.niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:Dobro, je li ovdje itko ikada čuo za maglev vlakove?
Dabome.
Hvala Speare.
Vlak kao vlak je rentabilan, ali na nečem levitira i ide. E to je skupo.
Mogu se složiti da bi maglev vlakovi, 6G ili pripreme za 7G, općenito novi tehnološki, a ne novi zeleni deal značio da je Europa našla orijentaciju i pravi put. A čak i sve to bi bile naznake, puno bi toga Europa, do neprepoznatljivosti u odnosu na danas trebala promijeniti da zaigra težu ulogu od one američkog vazala, ruskog taoca, kineskog sluge i imigrantskog hranitelja.
to mi je tako super.
sve puno arapa, crnaca, muđahedina.
samo čekam svetoja da objasni kako su turski dućani super.
činjenica je da su inžinjeri u kampovima.
razdvojeni od žena i djece.
nakon kaj odbije treći put posao vrate ga, najčešće u tursku.
druga generacija turaka smatra se nijemcima turskog porjekla.
treća je ponjemčena, ne zna ni turski (kod mene turčin nazvao sina Kristijan)
njemačka ne poštuje vlastite sankcije prema rusiji, kamoli svjetske jer posjeduje rusiju i ima toliki interes tamo da to nije za bilivit.
zato su odjebali sve plinovode i direktno dva spajaju s rusijom.
time postaju najveći distribucijski čvor ruskog plina u eu.
italija s druge strane je završila najveću rafineriju nafte na jugu+plus prihvat plina sa sjevera afrike.
španjolska se povezala s gblartarom.
i onda ameri pizde i nedavno su opet postali najveći proizvođač sirove nafte.
no europa ima druge planove pa kao jedan od glavnih energenata ima plin.
nakon poljske njemačka je najveći proizvođač ugljena u europi. i jedni i drugi ga koriste u termoelektranama.
europa je u biti prilično neovisna u energetskom smislu.
veber-
2014-12-30
Page 14 of 16 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Page 14 of 16