Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
Ma to nije ni država. Bili su prije a sad je samo teritorij di je glavna djelatnost prodaja nafte i plina te šverc komerc a ovo ostalo je poljoprivreda , ribarstvo , stočarstvo i uzgoj deva.
To je ....a jedno veliko ništa.
To je ....a jedno veliko ništa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
Da...jedno veliko nista
A znatnim dijelom su sami sebi corbu skuhali...sami su tako htjeli
A strani faktori iskoristili priliku...da ih dobro opljackaju
A znatnim dijelom su sami sebi corbu skuhali...sami su tako htjeli
A strani faktori iskoristili priliku...da ih dobro opljackaju
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma ti Libijci su divljaci. Nije da smo i mi neki koji su za primjer al mi smo bar čekali da naš umre pa da se onda pokoljemo.
Čovjek im dovede vodu iz pustinje da ne piju više slanu vodu a ovi ga ubiju.
Možemo mi pričat šta oćemo al oni nisu bolje ni zaslužili nakon toga.
Sad čitam da im je u ratu nastradao i vodovod koji je iz pustinje dovodio vodu u Tripoli i da imaju problema s vodom.
https://www.borgenmagazine.com/libyas-water-crisis-affects-millions-nationwide/
Čovjek im dovede vodu iz pustinje da ne piju više slanu vodu a ovi ga ubiju.
Možemo mi pričat šta oćemo al oni nisu bolje ni zaslužili nakon toga.
Sad čitam da im je u ratu nastradao i vodovod koji je iz pustinje dovodio vodu u Tripoli i da imaju problema s vodom.
https://www.borgenmagazine.com/libyas-water-crisis-affects-millions-nationwide/
2014-04-11
Gadafi i Berlusconi su napravili plinovod Tripoli Sicilija i zato su Talijani na strani vlade u Tripoliju. Ti Arapi ništa nisu napravili sami nego sve zapadnjaci a imali su Gadafija i onda su ga sami roknili. Ma divljaci.
Sad kad je tako onda ušao i Putin pa dobiva rafinerije i naftna polja i sad će tu naftu prodavat Evropi jer je Evropa tržište. Šta će ti nafta ako je nemaš kome prodat.
Tako i Francusi isto i ostali , svi sisaju naftu i baš ih brige. Najbolja zarada jer ju je najeftinije vadit , najbolja nafta i tršište odma priko puta , samo brodom prevezeš.Idealno.
Sad kad je tako onda ušao i Putin pa dobiva rafinerije i naftna polja i sad će tu naftu prodavat Evropi jer je Evropa tržište. Šta će ti nafta ako je nemaš kome prodat.
Tako i Francusi isto i ostali , svi sisaju naftu i baš ih brige. Najbolja zarada jer ju je najeftinije vadit , najbolja nafta i tršište odma priko puta , samo brodom prevezeš.Idealno.
2014-04-11
No stvar je šta Amerika jednostavno ne može dopustit da se Putin tu ukopa tako da ja predviđam da oni pokrenu napad na Sirt tj iz smjera Tripolija prema istoku i da skinu Haftara a s njime Putina i to je to. Sumnjam da će ostat ovako.
Ne može Amerika jednostavno pustit da se Rusija tu ukopa tako da ćemo najvjerojatnije uskoro gledat novu ofenzivu koja će ić iz smjera zapada ka istoku.
Ne može Amerika jednostavno pustit da se Rusija tu ukopa tako da ćemo najvjerojatnije uskoro gledat novu ofenzivu koja će ić iz smjera zapada ka istoku.
2014-04-11
Trenutno je Americi i Europi najbitnije izbaciti Erdogana iz zapadne Libije pa su uveli embargo i eu s brodovima kontrolira sve koji idu u Libiju i ta operacja će trajat do 2023 kad su i izbori u Turskoj. Ako Eredogan padne onda ukidaju tu operaciju jer ga nema više u zapadnoj Libiji jer više nije ni u Turskoj na vlasti.
2014-04-11
Nije Rusija toliko mnogo na strani Haftara. Rusija bi da te dvije strane postignu politicko rjesenje jer ni jedna strana ocigledno ne moze dobiti rat.
Tu bi Rusija profitirala ali to ce tesko ici.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Američko izvidničko zrakoplovstvo patrolira ispred samog Krima
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Točno na rubu teritorijalnog mora.Hektorović wrote:Američko izvidničko zrakoplovstvo patrolira ispred samog Krima
2014-04-11
Rusija je na strani Haftara. Ova vlada u Tripoliju je muslimansko bratstvo. Zato Amerika i Europa ne mogu sad ništa tamo nego moraju smanjit utjecaj Erdogana pa su im udarili zabranu uvoza oružja iz Turske i drugdje.Ringo10 wrote:Nije Rusija toliko mnogo na strani Haftara. Rusija bi da te dvije strane postignu politicko rjesenje jer ni jedna strana ocigledno ne moze dobiti rat.
2014-04-11
Vidit ćemo šta će dalje biti s tom Libijom al oni sami nemaju druge važne ekonomije osim te nafte i plina. Plin je vezan uz Italiju plinovodom koji zapadno od Tripolija ide prema Siciliji. Jedino ga tako sad mogu prodavat i to im je bitan izvor prihoda. Nafta je drugo i tu su se razno razne kompanije uvalile od razno raznih sila uključujući i Rusiju. Dogoovr tih naftnih kompanija i lokalne vlasti kreira politiku u Libiji.
2014-04-11
Dobra je stvar šta tog Haftara podržavaju Francuska , Grčka i Cipar uz Rusiju. Poanta je da mene ne zanima nafta nego to da ne smije taj Haftar postat vojni saveznik Rusije na način da EU ne može tamo a Rusija može. Dakle šema ko u Siriji tj da to postane i ruska vojna baza.
To mi je preopasno jer je poviše ulaz u Jadran
To mi je preopasno jer je poviše ulaz u Jadran
2014-04-11
Ovo su luke u Siriji i Tobruk , Derna , Bengasi i Sirt kao i ove luke između Sirta i Bengasija koje su luke za izvoz nafte ne smiju postat ruske mornaričke baze.
2014-04-11
Nisam zainteresiran za naftu jer jednostavno tržište iste je Europa a ne Rusija. Rusija ima svoju naftu i izvozi je. Uvijek mogu blokirati izvoz nafte bilo da stavim brodove i pomorska blokada bilo da donesem zakon da se ne smije uvoziti u EU.
Na kraju krajeva mogu jednostavno doć i spaliti sva naftna polja i gotovo.
To za mene nije vojni problem. Vojni problem bi mi bio da Haftar potpiše vojni ugovor kako Rusiji daje mornaričku bazu u nekoj od luka i onda on podmornicom može doć do Jadrana vrlo lako.
To je crvena crta.
Na kraju krajeva mogu jednostavno doć i spaliti sva naftna polja i gotovo.
To za mene nije vojni problem. Vojni problem bi mi bio da Haftar potpiše vojni ugovor kako Rusiji daje mornaričku bazu u nekoj od luka i onda on podmornicom može doć do Jadrana vrlo lako.
To je crvena crta.
2014-04-11
Za sada Putin naoružava Haftara avionima ( Mig 29 ) , lakim oružjem , kopnenim oružjem , protuzračnom obranom ( Pantcir ) itd....to mi nije alarm jer nemam namjeru napadati Libiju.
A šta bi je napadao ? Nafta me ne zanima a otić živit na taj vrući krš sigurno neću. Dakle ona nije predmet moje želje da je imam.
Pratimo mornaricu.
A šta bi je napadao ? Nafta me ne zanima a otić živit na taj vrući krš sigurno neću. Dakle ona nije predmet moje želje da je imam.
Pratimo mornaricu.
2014-04-11
Samo je vlada u Tripoliju priznata od UN tako da je Haftar nelegitiman i ako bi on dao Putinu i mornaričku bazu onda bi ga se proglasilo nelegitimnim i skupa s vladom u Tripoliju krenilo na vojno slamanje njega odnosno tog dvojca Haftar Putin i osvojila istočna Libija i Ruse potjeralo iz tih mornarički baza u kojima su oni ilegalno jer je sam Haftar ilegalni pretstavnik Libije.
2014-04-11
Kad bi mi se on ukopao tu onda bi mi se dešavalo to da bi on svako malo s podmornicama ulazio u južni Jadran s ciljem da izaziva tensije i da ovima u Cg pokaže kako je on vojno moćan itd. U osnovi da otvori novu frontu. To mi ne treba , živim od turizma.
Zato je to crvena krpa.
Zato je to crvena krpa.
2014-04-11
Jučer i danas je sastank libijske vlade u Moskvi. Prisustvuje premijer zapadne Libije , ministar nafte i glavni vojni zapovjednik.
Putin će tražiti od te vlade da potvrdi ugovore oko naftni polja koje mu je Haftar već prije da jer jedino tada postaje zakonski i ne može mu više nitko to oduzet a u zamjenu će im obećati primirje te vojnu suradnju pošto oni sad ne mogu uvoziti oružje no mogu preko Alžira il direktno preko Haftara u istočnoj Libiji.
Putin će tražiti od te vlade da potvrdi ugovore oko naftni polja koje mu je Haftar već prije da jer jedino tada postaje zakonski i ne može mu više nitko to oduzet a u zamjenu će im obećati primirje te vojnu suradnju pošto oni sad ne mogu uvoziti oružje no mogu preko Alžira il direktno preko Haftara u istočnoj Libiji.
2014-04-11
RayMabus wrote:Točno na rubu teritorijalnog mora.Hektorović wrote:Američko izvidničko zrakoplovstvo patrolira ispred samog Krima
Nekih 10tak kilometara od nacionalnog zračnog prostora.
2018-04-10
Kad mu oni to potvrde onda Rusija nema razloga da više pokreće rat u smjeru Tripolija jer ovi su mu sad amenovali da je to i zakonski njegovo.
Dakle bojišnica miruje i to je to.
U međuvremenu će ovi tražiti i vojnu pomoć jer im je EU blokirala pomorski put za uvoz oružja. Putin im neće dati nešto šta je njemu prijetnja al ovima dobro dođe sve pošto u samom Tripoliju i cijeloj toj zapadnoj Libiji postoje i neke frakcije pa ako vlada u Tripoliju ima oružje onda su oni najača vojna sila i istjerat će te frakcije iz Tripolija
Dakle bojišnica miruje i to je to.
U međuvremenu će ovi tražiti i vojnu pomoć jer im je EU blokirala pomorski put za uvoz oružja. Putin im neće dati nešto šta je njemu prijetnja al ovima dobro dođe sve pošto u samom Tripoliju i cijeloj toj zapadnoj Libiji postoje i neke frakcije pa ako vlada u Tripoliju ima oružje onda su oni najača vojna sila i istjerat će te frakcije iz Tripolija
2014-04-11
[size=23]Military aircraft over Crimea will be shot down without warning
The Russian military command announced that in the event of a violation of the airspace of Crimea by NATO countries, air defense systems will be used.[/size]
https://a4.news/armiya/voennye_samolety_nad_krymom_budut_sbity_bez_preduprezhdeniya
The Russian military command announced that in the event of a violation of the airspace of Crimea by NATO countries, air defense systems will be used.[/size]
https://a4.news/armiya/voennye_samolety_nad_krymom_budut_sbity_bez_preduprezhdeniya
2018-04-10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» HV napada ruske ratne brodove?
» Turska blokirala britanske ratne brodove
» Sve za vase dobro
» Lažu čim zinu, ali to je za vaše dobro
» Vučić: Priština priprema ratne igre, ovo je posljednje upozorenje Albancima
» Turska blokirala britanske ratne brodove
» Sve za vase dobro
» Lažu čim zinu, ali to je za vaše dobro