ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 Empty Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘

Post by Hektorović 17/4/2021, 13:42

"As part of the delivery of the control check for the winter period of training, 15 ships of the Caspian Flotilla, including three artillery and eight landing boats, as well as support vessels, are making an inter-fleet crossing from the Caspian Sea to the Black Sea," the press service said.

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 _Лермонтов»

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 Empty Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘

Post by Hektorović 17/4/2021, 13:53

More than 50 aircraft are involved in exercises over the Black Sea
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Ringo10 17/4/2021, 14:15

KAko su prebacili te brodove iz Kaspiskog Mora
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 17/4/2021, 14:18

RayMabus wrote:Ima već najmanje pola stoljeća da se priča o kreiranju panslavenskog jezika.
PAnslavenski jezik ... to je iluzija

Nikad nisam cuo za to
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by kaya 17/4/2021, 15:24

Pa mislim da će ih ipak poslati kao što će im europa nabaviti oružje. A i amerika. U nato ih neće al oružje će im nabaviti. Tako da ipak nisu sami da im rusi mogu skakati po glavi..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Hektorović 17/4/2021, 16:22

Ringo10 wrote:KAko su prebacili te brodove iz Kaspiskog Mora

Volga-Don kanal

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 The-Black-Azov-and-Caspian-seas-Ponto-Caspian-with-the-Volgo-Don-Canal
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 16:27

Ringo10 wrote:
RayMabus wrote:Ima već najmanje pola stoljeća da se priča o kreiranju panslavenskog jezika.
PAnslavenski jezik ... to je iluzija

Nikad nisam cuo za to
Priča je u osnovi jako stara jer su Hrvati idejni pokretači panslavenisma

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/slavenski-esperanto-povezat-ce-250-milijuna-ljudi-ceh-vojtch-merunka-uz-pomoc-hrvatskog-antropologa-emila-hersaka-osmislio-sveslavenski-jezik-6059719

Rusija je na sastancima o kreiranju toga odbijala pošto su nadobudni i kočnica su i sad u Češkoj , Slovačkoj i Poljskoj rapidno opada broj govornika ruskog i sad ćemo ih ispalit i iz Ukrajine.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 17/4/2021, 16:30

Pa sta ako opada broj ruskih govornika

Evo ja sam naucio ruski ...
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 17/4/2021, 16:32

Kaya lupa gluposti

Ne skacu Rusi Ukrima po glavi

Sami sebi oni skacu i po glavi i u stomak

Ukrajinu je prije svega Amerika upropastila.

Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 16:33

Ringo10 wrote:Pa sta ako opada broj ruskih govornika

Češki koridor.

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 Czech_corridor_proposal
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 16:35

Češki koridor

Češki koridor, ili Češko-jugoslovenski teritorijalni koridor, bio je propali prijedlog tokom Pariske mirovne konferencije 1919. godine u periodu nakon Prvog svjetskog rata. Prijedlogom je trebalo da nastane teritorijalna veza između Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca i Republike Čehoslovačke. Naziv „Češki koridor” je nastao jer su predstavnici Kraljevstva SHS na mirovnoj konferenciji izjavili da bi teritoriju rado prepustili Česima. Prijedlog je odbijen na konferenciji.

Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘ - Page 8 250px-Czech_corridor_proposal.svg
  Predloženi koridor

Koridor bi se sastojao od Burgenlanda i drugih područja koja se nalaze duž buduće austrijsko-mađarske granice. Oblast je ponekad nazivano Zapadno Prekodunavlje. U februaru 1916. godine u memorandumu Vladi Francuske, Tomaš Masarik je izjavio da će koridor ispraviti „razdvojenost Čehoslovaka i Jugoslovena”[1] koja je nastala Ugarskom invazijom u 9. vijeku.

Koridor je trebalo da bude 200 kilometara dug i 80 kilometara širok. Prošao bi kroz četiri ugarske županije, i to kroz: Mošon, Šopron, Vaš i Zalu. Međutim, postojale su varijante prijedloga koje bi zahvatale znatno veći prostor.

Mala je vjerovatnoća da bi slovenskim državama ovaj prijedlog prošao putem principa samoopredjeljenja, jer je od oko 1.171.000 stanovnika u toj oblasti, bilo 662.000 Mađara, 220.000 Slovena i 289.000 ostalih (većinom Nijemaca). Prema Česima, glavni cilj koridora je bio odvajanje Nijemaca od istočne i zapadne Evrope. Takođe je pomenuto da bi to bilo veoma korisno za Francusku.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 16:41

Ringo10 wrote:Pa sta ako opada broj ruskih govornika

Ako ćemo iskreno njima čak raste i broj govrnika ruskog u Europi jer je nakon raspada varšavskog pakta i SSSR-a masu državljana iz ovih zemalja uteklo na zapad a zajednički jezik cijelog tog područja je bio ruski.

No imaš Nijemce iz Rusije , Ruse koji idu u zapadnu Europu te Grčku i Cipar dakle toplo more itd.

No pada im tamo di su smetnja ostvarenju jednog geostrateškog cilja koji je plan Hratske a nalazi se poviše Austrije a to su te zemlje istočnog bloka u Europi a bez Rusije.

Micanjem ruskog jezika od tu otvara se prostor za pan slavenski.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 16:51

Ringo10 wrote:

To mi ne smeta jer sam ja koncentriran na prostor bivše Austro-Ugarske.

Izbacivanjem Rusa , ruske pravoslavne crkve a samim time njihove kulture i jezika iz Ukrajine jer se jezik agresora ne uči oni prestaju biti faktor u području eks Austro-Ugarske.

To gubljenje Ukrajine će ih prisiliti da pogledaju di im je dijaspora i da očuvaju svoj jezik i kulturu.

To meni ne smeta jer ja s tim panslavenskim mogu pričati i s Rusima....ma gdje god bili.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:02

Cipar i Grčka imaju blizu 1% govornika ruskog kojima je to materinji jezik dakle to su Rusi koji su došli živjeti tamo ili su nacionalnosti koje su živjele u SSSR a pričali ruski pa su padom istog preselili na toplo more.

Ukupan broj govrnika ruskog na Cipru je 3,5% a u Grčkoj 1,5%

Izbacivanjem ruskog iz Ukrajine Putin će gledati status ruskog jezika u Europi da ne padne na niske grane i pokrenit učenje ruskog po evropskim državama di to može no kako je pismo ćirilica onda su te opcije sužene pa mora radit na tome da druga i treća generacija Rusa vani ne zaboravi ruski jezik.

Super jer ja taj panslavenski kreiram za zonu Austrougarske a ako on podigne broj govornika ruskog na Cipru na 5% a u Grčkoj na 2% meni je to samo plus ako odem tamo.

Geostrategija ukratko.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:14

No morat će puno uložit u to da taj status održe iz razloga šta je ruska ćirilica a čak i Grci imaju svoje pismo a ni ćirilica srpska nije baš ista kao ruska tako da im ostaje šema ruska dijaspora i onda ruska pravoslavna crkva i škola ruskog jezika i kulture vezano uz to da druga i treća itd generacija Rusa vani ne zaboravi materinji.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:15

Moj koncept je jednostavniji , pismo je latinica i od svih naroda ima ponešto a traže se riječi koje su jednake svima ili barem kod većine u uporabi.

Čista jednostavnost.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:23

Hrvati su napredniji od Rusa. Mi smo ih nagovarali da krenu na Krim i da potuču Osmanlije. 

Ova ideja koju oni danas propagiraju na Balkanu među Srbima i ostalim pravoslavcima je naša ideja samo šta smo im mi rekli da postanu neka slavenska crkva koja nit je pravoslavna nit katolička a oni su to odbili i sad em imaju katoličke Slavene protiv sebe em ove pravoslavne kojima su željeli nametnit moskovsku prsvoslavnu crkvu.

Mi smo stoljećima ispred njih po idejama. Oni su zatucani.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:43

Ovako su ti podijeljeni slavenski jezici po grupama :

Bugarsko makedonski

Srpsko hrvatski ( upada bošnjački i crnogorski )

Slovensko slovačko češki

Poljski

Ukrajinski

Ruski ( upada bjeloruski )
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:48

Dakle kad bi radio zajednički jezik svaki od ovih šest osnovnih grupa imao bi 16% prisutnosti.

Jel lakše naučit jezik kojemu je pismo latinica a već u startu 16% riječi je tvoje ?

Pa normalno da je.

Trik je da ruski ( i bjeloruski ) , poljski i ukrajinski imaju dosta sličnih izraza a blizu im je i češki , slovački i slovenski pa kad dobro seciraš onda ovima ispada da je najmanje 40% tog rječnika njihovo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:52

Nešto slično će ti se desit i u ovoj grupi srpsko hrvatski , bugarsko makedonski te slovensko slovačko češki.

Dakle gledano iz točke Hrvatske imat ćeš 16% riječi koje znaš no još toliko je slično i među ovim jezicima pa se to poveća opet na 40%

U suštini samo 60% vokabulara učiš. 40% već znaš.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/4/2021, 17:56

U Latviji 63% ljudi govori ruski a 2% poljski. Dođem u trgovinu u kojoj trgovac zna ruski il poljski i počnem pričat i ovaj sve kuži i onda me pita di san naučija ruski il poljski.

Ne ne ne ruski. Slavenski esperanto.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Back to top

- Similar topics