Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
MiG-31 presreo RC-135 kod Kamčatke
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Rusija poslala oštro upozorenje SAD-u: ‘Ne šaljite ratne brodove blizu Krima - za vaše dobro‘
Ovi mlađi Ukrajinci a posebno ovi na zapadu di se uopće ne govori ruski ako bi otišli u Rusiju pošto tamo Rusi ne znaju ukrajinski osim ako nisu porijeklom Ukrajinci ili su ga možda učili u školi ....njih dvoje bi se razumili oko 40% dok ostalo rukama dok ne skuže šta neka riječ znači.
Ja kad odem u BiH , Cg ili Srbiju ne moram ništa s rukama motavat da me ona druga strana razumije.
Ruski i ukrajinski su puno manje sličniji nego srpski i hrvatski.
Ja kad odem u BiH , Cg ili Srbiju ne moram ništa s rukama motavat da me ona druga strana razumije.
Ruski i ukrajinski su puno manje sličniji nego srpski i hrvatski.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ja kad odem u Srbiju , BiH i Cg držat ću cilo vrime ruke pripijene uz tijelo i ova druga strana će me savršeno razumijeti.
To ti nije slučaj kod ukrajinskog i ruskog ako taj Ukrajinac ne zna ni riječi ruskog pošto Rusi u Rusiji uopće ne znaju ukrajinski.
Mora koristit ruke da bude siguran da su se dobro razumijeli.
To ti nije slučaj kod ukrajinskog i ruskog ako taj Ukrajinac ne zna ni riječi ruskog pošto Rusi u Rusiji uopće ne znaju ukrajinski.
2014-04-11
Ovo s rukama je bitno razumjeti tako da ne slušam više gluposti kako je to isti narod i isti jezik.RayMabus wrote:Ja kad odem u Srbiju , BiH i Cg držat ću cilo vrime ruke pripijene uz tijelo i ova druga strana će me savršeno razumijeti.
Njihovi jezici su puno manje sličniji nego srpski i hrvatski. To je više ko srpski i hrvatski u odnosu na slovenski il makedonski il bugarski. Moraš koristit ruke. To šta većina Ukrajinaca zna ruski ili ga djelomično zna ....to je druga stvar.
2014-04-11
Ruski jezik
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_language
Službeni jezik u UN , u mnogim država bivšeg SSSR-a itd
Većina Ukrajinaca zna ruski no ove nove generacije a posebno zapadna Ukrajina nešto manje no ono ako odu radit u Rusiju to su slavenski jezici pa onda to lako nauči tih 60% šta nije skroz isto ili je čak potpuno različito.
Čak i ja znam nešto ruskog a nikakve veze nemam s njime.
Općenito Slavenima je lako naučiti druge slavenske jezike.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_language
Službeni jezik u UN , u mnogim država bivšeg SSSR-a itd
Većina Ukrajinaca zna ruski no ove nove generacije a posebno zapadna Ukrajina nešto manje no ono ako odu radit u Rusiju to su slavenski jezici pa onda to lako nauči tih 60% šta nije skroz isto ili je čak potpuno različito.
Čak i ja znam nešto ruskog a nikakve veze nemam s njime.
Općenito Slavenima je lako naučiti druge slavenske jezike.
2014-04-11
Ukrajinski je po statusu i broju govornika usporediv s poljskim , govori se u jednoj državi službeno + dijaspora , 40 miljona u državi + 10 miljona govornika kolika im je već dijaspora.
U ruskoj regiji Kuban a to je regija u Rusiji s kojom je sad Krim spojen mostom priča se ruski no s puno ukrajinski elemenata jer su im preci ukrajisnki kosaci.
Slično je i na Krimu di se priča ruski no ono neki dijalekt s puno ukrajinskog. Ista stvar je i u Donbasu. Također i Ukrajinci na istoku Ukrajine pričaju ukrajinski no kad ideš po selima onda je to dijalekt koji ima dosta ruski riči u govoru. Oni su malo svi miks.
U ruskoj regiji Kuban a to je regija u Rusiji s kojom je sad Krim spojen mostom priča se ruski no s puno ukrajinski elemenata jer su im preci ukrajisnki kosaci.
Slično je i na Krimu di se priča ruski no ono neki dijalekt s puno ukrajinskog. Ista stvar je i u Donbasu. Također i Ukrajinci na istoku Ukrajine pričaju ukrajinski no kad ideš po selima onda je to dijalekt koji ima dosta ruski riči u govoru. Oni su malo svi miks.
2014-04-11
U Bjelorusiji je ruski službeni uz bjeloruski. Ukrajina , Poljska , Češka i Slovačka ...oni nemaju neki posebni razlog da uče ni ruski ni bilo koji od tih jezika jer se oko 40% već razumiju a onda zbog SSSR-a dosta starijih ljudi zna ruski a ovim mladima i ne triba a lako pogledat u mobitel neke riči tako da ako baš nije poslom vezan uz neku od ovi država nema neke potrebe da uči te druge slavenske jezike gore.
2014-04-11
U Poljskoj , Češkoj i Slovačkoj je pad govornika ruskog u padu jer izumiru te generacije iz SSSR-a te jer su se oni nakon raspada SSSR-a okrenili zapadu a tradicionalno se koristi i njemački jezik te engleski i jer je rusko pismo čirilica pa onda oni taj ruski više uopće ne uče.
No razumiju ga djelomično ko i svaki drugi jezik samo moraš koristit ruke. Ili mobitel pa prijevod.
Otprilike to je taj rezime.
No razumiju ga djelomično ko i svaki drugi jezik samo moraš koristit ruke. Ili mobitel pa prijevod.
Otprilike to je taj rezime.
2014-04-11
Nakon raspada Varšavskog pakta i SSSR-a desile su se dvije stvari zbog kojih je utjecaj ruskog opao u toj zoni. Prvi je svakako raspad tog sistema i ekonomsko i kulturno okretanje ka zapadu. Drugi možda i bitniji zašto je došlo do potpunog gašenja učenja ruskog na tom području je čirilica.
Osim Bjelorusa , Ukrajinaca , Bugara te djelomično Kazastana svi ostali koriste druga pisma , uglavnom latinicu.
Moš mislit kako če či oni još i ćirilicu učit.
Pa pa
Osim Bjelorusa , Ukrajinaca , Bugara te djelomično Kazastana svi ostali koriste druga pisma , uglavnom latinicu.
Moš mislit kako če či oni još i ćirilicu učit.
Pa pa
2014-04-11
Ima već najmanje pola stoljeća da se priča o kreiranju panslavenskog jezika.
Kad bi bili sastanci koja se zemlja tome protivila ?
Rusija.
Jer samo oni i nitko više može dominirati Slavenima.
Sad ćemo proućiti šta će im se dešavat.
Kad bi bili sastanci koja se zemlja tome protivila ?
Rusija.
Jer samo oni i nitko više može dominirati Slavenima.
Sad ćemo proućiti šta će im se dešavat.
2014-04-11
Nabrojati ćemo zemlje varšavskog pakta i SSSR-a u Europi a koji su latinica : Estonija , Litva , Latvija , Poljska , istočna Njemačka , Češka , Slovačka , Mađarska , Rumunjska i Moldavija.
Sad će ih u Ukrajini izbaciti kao nastavni predmet strani jezik jer tko je vidija učit jezik agresora.
Kako se strani jezik uči otprilike kad imaš 15 godina li la a varšavski pakt se raspao prije 30 godina dakle i SSSR-a onda to znači da nitko mlađi od 45 godina ne zna beknit ruski a svake godine je onih koji ga znaju je manje jer izumiru.
Pa ti nemoj pan slavenski. Učit ćeš engleski i njemački onda.
Sad će ih u Ukrajini izbaciti kao nastavni predmet strani jezik jer tko je vidija učit jezik agresora.
Kako se strani jezik uči otprilike kad imaš 15 godina li la a varšavski pakt se raspao prije 30 godina dakle i SSSR-a onda to znači da nitko mlađi od 45 godina ne zna beknit ruski a svake godine je onih koji ga znaju je manje jer izumiru.
Pa ti nemoj pan slavenski. Učit ćeš engleski i njemački onda.
2014-04-11
Šta ti je egoizam i bolesna želja da oni dominiraju nad Slavenima kao naj nešto.
Pa pa
Pa pa
2014-04-11
I šta ćemo sad ? Ništa. Ja i ti nećemo ništa kad ti već najmanje pola stoljeća odbijaš kreiranje pan slavenskoga.
Lipi moj ja znam tko to koči pa eto tebi vraćanje autokefalnosti ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i izbacivanje ruskog jezika , crkve i kulture iz Ukrajine.
Ti ćeš na svoju stranu a mi ostali ćemo na svoju.
Lipi moj ja znam tko to koči pa eto tebi vraćanje autokefalnosti ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i izbacivanje ruskog jezika , crkve i kulture iz Ukrajine.
Ti ćeš na svoju stranu a mi ostali ćemo na svoju.
2014-04-11
551 tisuća Ukrajinaca radi u Poljskoj
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/glavna-meka-vise-nije-zapadna-europa-najvise-stranih-radnika-privlaci-poljska-pogledajte-koliko-je-radnih-dozvola-izdala-hrvatska-20201130
Naučit će bar osnove poljskog
Vidiš kako ću te ja izbaciti moj Rusu
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/glavna-meka-vise-nije-zapadna-europa-najvise-stranih-radnika-privlaci-poljska-pogledajte-koliko-je-radnih-dozvola-izdala-hrvatska-20201130
Naučit će bar osnove poljskog
Vidiš kako ću te ja izbaciti moj Rusu
2014-04-11
Poljskoj , Češkoj i Slovačkoj treba radna snaga. Ukrajincima treba posao. To im je priko granice i ne moraju učit jezik. Već nakon godnu dana rada on popegla razlike između jezika i zna relativno dobro govorit poljski , češki ili slovački.
Ako se vrati doma ove tri nacije na svakom kantunu mogu nać posli nekog tko vrlo tečno govori njihove jezike.
Ruski izbačen
Ako odu u Njemačku il Austriju pa tamo susretnu Poljake , Čehe ili Slovake pričat će na tim jezicima.
Ruski izbačen.
Ako se vrati doma ove tri nacije na svakom kantunu mogu nać posli nekog tko vrlo tečno govori njihove jezike.
Ruski izbačen
Ako odu u Njemačku il Austriju pa tamo susretnu Poljake , Čehe ili Slovake pričat će na tim jezicima.
Ruski izbačen.
2014-04-11
Poljski jezik
2014-04-11
Kad su se Tito i Staljin posvadili automatski je ruski izletija iz nastave a zamijenio ga engleski. Jezik neprijatelja se ne uči. To će se sad desit u Ukrajini i tamo će ruski past vrlo brzo s vremenom na niske grane.
Kad uzmeš da to nije ni jedan od službenih jezika EU onda je očito di on u budućnosti neće biti govorljiv.
Kad uzmeš da to nije ni jedan od službenih jezika EU onda je očito di on u budućnosti neće biti govorljiv.
2014-04-11
Ruski jezik u Europi
https://languageknowledge.eu/languages/russian
Šta se desi kad tako nadobudnu naciju izbaciš iz Ukrajine ( vraćanje crkve i protjerivanje rpc te progon rusa i njihovog jezika jer rade sranja ) ?
Njijova crkva onda počme obraćat pažnju na ono na šta prije nije toliko a to je njihova dijaspora u zapadnoj Europi.
Počima borba za opstanak svakog Rusa il potomka ist na tlu Unije kako ruski jezik ne bi na tlu Europe izgubio status velikog jezika
Zanimljivo
To je točno ono šta ja i oču
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russians_in_Germany
7,5 miljona ljudi uglavnom u istočnoj Njemačkoj ruski jezik naziva materinjim.
Ne nisu svi Rusi , samo 2 miliona , ostalo su ruski Nijemci i ostalo.
https://languageknowledge.eu/languages/russian
Šta se desi kad tako nadobudnu naciju izbaciš iz Ukrajine ( vraćanje crkve i protjerivanje rpc te progon rusa i njihovog jezika jer rade sranja ) ?
Njijova crkva onda počme obraćat pažnju na ono na šta prije nije toliko a to je njihova dijaspora u zapadnoj Europi.
Počima borba za opstanak svakog Rusa il potomka ist na tlu Unije kako ruski jezik ne bi na tlu Europe izgubio status velikog jezika
Zanimljivo
To je točno ono šta ja i oču
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russians_in_Germany
7,5 miljona ljudi uglavnom u istočnoj Njemačkoj ruski jezik naziva materinjim.
Ne nisu svi Rusi , samo 2 miliona , ostalo su ruski Nijemci i ostalo.
2014-04-11
Oni su nadobudni. Već najmanja pola stoljeća odbijaju ideju pan slavenskog jezika. Pada broj govornika u svim zemljama varšavskog pakta i SSSR-a a jedino nešto na Baltiku se drže.
I sad kad ih se izbaci iz Ukrajine onda će Putin tražit od KG Ba točne podatke o stanju ruskog jezika na tlu Europe i EU.
Nitko neće taj njihov ruski učit radi ćirilice. Možda Srbi a nit oni jedva.
Počet će borba za očuvanje svakog Rusa jezično i kulturološki na tlu Unije i Europe.
I sad kad ih se izbaci iz Ukrajine onda će Putin tražit od KG Ba točne podatke o stanju ruskog jezika na tlu Europe i EU.
Nitko neće taj njihov ruski učit radi ćirilice. Možda Srbi a nit oni jedva.
Počet će borba za očuvanje svakog Rusa jezično i kulturološki na tlu Unije i Europe.
2014-04-11
[size=36]Ships of the Caspian Flotilla crossed the Kerch Strait[/size]
A detachment of ships of the Caspian Flotilla completed the transition from the Caspian Sea to the Black Sea along the Kerch Strait. This was reported on Saturday, April 17, by the press service of the Black Sea Fleet.
A detachment of ships of the Caspian Flotilla completed the transition from the Caspian Sea to the Black Sea along the Kerch Strait. This was reported on Saturday, April 17, by the press service of the Black Sea Fleet.
2018-04-10
"As part of the delivery of the control check for the winter period of training, 15 ships of the Caspian Flotilla, including three artillery and eight landing boats, as well as support vessels, are making an inter-fleet crossing from the Caspian Sea to the Black Sea," the press service said.
2018-04-10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» HV napada ruske ratne brodove?
» Turska blokirala britanske ratne brodove
» Sve za vase dobro
» Lažu čim zinu, ali to je za vaše dobro
» Vučić: Priština priprema ratne igre, ovo je posljednje upozorenje Albancima
» Turska blokirala britanske ratne brodove
» Sve za vase dobro
» Lažu čim zinu, ali to je za vaše dobro