New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
Page 32 of 52
Page 32 of 52 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 42 ... 52
Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
Eroo wrote:Plenki zna.dijagram wrote:Malo i o finan. strani izgradnje mosta.
Nakon duzeg otezanja izgradnji se pristupilo u krajnjem povoljnom trtenutku.
Naime cijena materijala, napose celika porasla je zadnjih mjeseci i do 100%
Da se danas ugovara ovakav mosta stajao bi znatno vise.
plenki ima anemiju i kuži se u gvožđe zna kad gvožđe pada i kada gvožđe raste.
Guest- Guest
Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
On si je dobar s onim ko zna.Gnječ wrote:Eroo wrote:Plenki zna.dijagram wrote:Malo i o finan. strani izgradnje mosta.
Nakon duzeg otezanja izgradnji se pristupilo u krajnjem povoljnom trtenutku.
Naime cijena materijala, napose celika porasla je zadnjih mjeseci i do 100%
Da se danas ugovara ovakav mosta stajao bi znatno vise.
plenki ima anemiju i kuži se u gvožđe zna kad gvožđe pada i kada gvožđe raste.
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
Alo, momak...Ringo10 wrote:Ma jebo vas taj most kad ga grade Kinezi
Koja izdaja nacela zapadne uljudbe
Sramota.
Ero i Dijagram nisu Kinezi, molit ću lijepo.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
samo neka grade, važno je da su nadzorni inženjeri hrvatiRingo10 wrote:Ma jebo vas taj most kad ga grade Kinezi
Koja izdaja nacela zapadne uljudbe
Sramota.
@Dijagram, ne vidim je li ležište lijevo i desno od stuba što prošireno, odnosno pojačano?
Zatege su postavljene centralno na most, pa me zanima prelazak iz jednog u drugo polje.
Zatege su postavljene centralno na most, pa me zanima prelazak iz jednog u drugo polje.
2016-07-22
https://www.livecamcroatia.com/hr/kamera/peljeski-most-gradiliste
Koji divan pogled u ove rane jutarnje sate...Uz ovo bi mi pasala kava, ali nema ko da je skuva.
Koji divan pogled u ove rane jutarnje sate...Uz ovo bi mi pasala kava, ali nema ko da je skuva.
Nas i Kineza milijarda ipo.
Nas i Kineza milijarda ipo.
2016-07-22
Na S9 se zavaruje, očigledno su podigli dva nova segmenta.
Danas sa bio na zabavi pa nisam slijedio...a sad nadoknađujem to vrijeme i radim!.
Danas sa bio na zabavi pa nisam slijedio...a sad nadoknađujem to vrijeme i radim!.
dijagram-
2015-08-09
Preostalo jos
1. Deveta zatega na S-8 i na S-9
2. Par segmenata na S-8 i na S-9
3. Deseta zatega na S-8 i na S-9
4.Upasni segment od 18,6 m izmedju 6 i 7, ...7 i 8,... 8 i 9, ...9 i 10
5. Na S-10 zadnja zatega
6. Upasni od 29,7 m izmedju 10 i 11.
1. Deveta zatega na S-8 i na S-9
2. Par segmenata na S-8 i na S-9
3. Deseta zatega na S-8 i na S-9
4.Upasni segment od 18,6 m izmedju 6 i 7, ...7 i 8,... 8 i 9, ...9 i 10
5. Na S-10 zadnja zatega
6. Upasni od 29,7 m izmedju 10 i 11.
dijagram-
2015-08-09
Eroo wrote:@Dijagram, ne vidim je li ležište lijevo i desno od stuba što prošireno, odnosno pojačano?
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Eroo wrote:@Dijagram, ne vidim je li ležište lijevo i desno od stuba što prošireno, odnosno pojačano?
A-ha i to mi je zanimljiv podatak - uzdužni smjer povezivanja segmenata (polja!) i stubova. Hvala, mladi kolega!
Gore sam imao u mislima torziju segmenta -polja u poprečnom smjeru, u području stuba.
Kod klasičnih mostova tamo obično imamo prečke nad stubvima, koje prihvataju reakciju premostitvene konstrukcije
i ujedno sprječavaju torziju iste, pa me zanima kako je to riješeno u ovom slučaju?
2016-07-22
2016-07-22
Eroo wrote:dijagram wrote:Eroo wrote:@Dijagram, ne vidim je li ležište lijevo i desno od stuba što prošireno, odnosno pojačano?
A-ha i to mi je zanimljiv podatak - uzdužni smjer povezivanja segmenata (polja!) i stubova. Hvala, mladi kolega!
Gore sam imao u mislima torziju segmenta -polja u poprečnom smjeru, u području stuba.
Kod klasičnih mostova tamo obično imamo prečke nad stubvima, koje prihvataju reakciju premostitvene konstrukcije
i ujedno sprječavaju torziju iste, pa me zanima kako je to riješeno u ovom slučaju?
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Eroo wrote:dijagram wrote:Eroo wrote:@Dijagram, ne vidim je li ležište lijevo i desno od stuba što prošireno, odnosno pojačano?
Odstavni pas se očigledno konzolno oslonja na stub, odnosno ležište, a vozni izravno na jedno od ležišta.
2016-07-22
dijagram-
2015-08-09
dijagram-
2015-08-09
Od osovine mosta ide razdjelni sigurnosni dio s ogradom od 1,7 metara .
Onda rubna traka od 1 m, pa prometni trak 3,5 metara, pa zaustavni 2,5 metara pa rubna traka 1m.
Onda jos zastitna ograda, pa pjesacka staza 1,5 metara t1 na rubu burobran.
Ukuopna sirina polovine mosta 11,25 metara sto s drugom identicnom polovicom cini sirinu od 22.5 metara.
Na tehnickom presjeku vidljivo je da se lezaj nalazi osovinski cca 4,5 metara od osovine mosta,
a njegov krajni rub cca 5 metara od osovine mosta.
Po tome osovina prometnog traka tocno je iznad osovine lezaja:)
Onda rubna traka od 1 m, pa prometni trak 3,5 metara, pa zaustavni 2,5 metara pa rubna traka 1m.
Onda jos zastitna ograda, pa pjesacka staza 1,5 metara t1 na rubu burobran.
Ukuopna sirina polovine mosta 11,25 metara sto s drugom identicnom polovicom cini sirinu od 22.5 metara.
Na tehnickom presjeku vidljivo je da se lezaj nalazi osovinski cca 4,5 metara od osovine mosta,
a njegov krajni rub cca 5 metara od osovine mosta.
Po tome osovina prometnog traka tocno je iznad osovine lezaja:)
dijagram-
2015-08-09
2016-07-22
dijagram-
2015-08-09
Page 32 of 52 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 42 ... 52
Similar topics
» New bridge linking Split and Kaštela to be constructed by Pelješac Bridge company
» For China, a Bridge Over the Adriatic Is a Road Into Europe
» Croatia Airlines makes first-ever flight to China
» Meanwhile in China...
» Made in China‘ propada!
» For China, a Bridge Over the Adriatic Is a Road Into Europe
» Croatia Airlines makes first-ever flight to China
» Meanwhile in China...
» Made in China‘ propada!
Page 32 of 52