Izetbegovićev čuvar:Alija odobrio napad na Markale
Page 5 of 18
Page 5 of 18 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18
Re: Izetbegovićev čuvar:Alija odobrio napad na Markale
Metod prevodi u Moravskoj na slavenski jezik Bibliju. Nakon njegove smrti u Moravskoj je zabranjena slavenska liturgija, a knez Svatopluk je prognao njegove učenike. Neki od njih prodani su u ropstvo, a neki su se uspjeli skloniti u Bugarsku, Makedoniju, Rašku i primorsku Hrvatsku gdje su nastavili svoj rad. Prijevodom liturgijskih i biblijskih knjiga udarili su Ćiril i Metod temelje slavenskoj pismenosti.
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%86iril_i_Metod
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Evo vidiš kakva ste stoka, niko ne spominje ni srbe ni hrvate no eto nađe se budala da podigne tenzije vrijeđajući jedan narod i onda to tako krene ka nivou u kojem dominiraš sa svojim idiotarijama. Idi se lječi majmune četnički.dzango wrote:Ne pravi od dece Hrvate ako Boga znaš.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Budi ti glup koliko želiš, ali djecu nemoj petljati u rasprave, nije red.crvenkasti wrote:Opet me savladala glupost. Evo, sjedim i buljim u prazno.
Ono, ništa...
Pa zbog njih sve ovo i radim. Za njihovu budućnost.
Guest- Guest
kako evo saznajemo jasenovac odobrio djeneral draza.preziveli svedok sisoje lazivojevic zeli ipak ostat anoniman....
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Ma ne, tamo je pobijeno 700 milijardih srbske nejači još prije nego je uopće osnovan. A nakon svečanoga otvorenja, ne zna im se broja.max123 wrote:kako evo saznajemo jasenovac odobrio djeneral draza.preziveli svedok sisoje lazivojevic zeli ipak ostat anoniman....
Simeon
Simeon
Bugarska za Simeona
Simeon I (864. ili 865. - 927.) bugarski knez i car (893. - 927.[1]), poznat i kao Simeon Veliki. Simeon je osnivač prvog bugarskog carstva. Iskoristio je slabljenje Bizanta i osvojio područja Trakije i Makedoniju. Time je došao do Korintskog zaljeva. Opsjedao je Carigrad, a proširio se u susjedstvu i na područje Raške (925). U pokušaju da osvoji Hrvatsku doživio je poraz od hrvatskog kralja Tomislava (925. godine).
Ohrabren uspjesima Simeon se proglasio 925. za cara Bugara i Grka, a bugarsku arhiepiskopiju je uzdigao na rang patrijarhije. Naslijedio ga je sin Petar.
[*]Lalkov, Rulers of Bulgaria, str. 23-25.
[/list]
Bugarska za Simeona
Simeon
Bugarska za Simeona
Simeon I (864. ili 865. - 927.) bugarski knez i car (893. - 927.[1]), poznat i kao Simeon Veliki. Simeon je osnivač prvog bugarskog carstva. Iskoristio je slabljenje Bizanta i osvojio područja Trakije i Makedoniju. Time je došao do Korintskog zaljeva. Opsjedao je Carigrad, a proširio se u susjedstvu i na područje Raške (925). U pokušaju da osvoji Hrvatsku doživio je poraz od hrvatskog kralja Tomislava (925. godine).
Ohrabren uspjesima Simeon se proglasio 925. za cara Bugara i Grka, a bugarsku arhiepiskopiju je uzdigao na rang patrijarhije. Naslijedio ga je sin Petar.
Izvori
[list=references][*]Lalkov, Rulers of Bulgaria, str. 23-25.
[/list]
Izvori
- Lalkov, Milčo (1997.). “Tsar Simeon the Great (893–927)”, Rulers of Bulgaria, Kibea.
Bugarska za Simeona
2014-04-11
nikakvi srbi se nisu pojavljivali.ovo ca se danas "srbima" odziva je miks Hrvata,turaka,vlaha(rumunja)bulgara,arbanasa,cincara,cigana i pitaj boga cega sve...skupljeni u sektaskom kultu tzv.svetog save...RayMabus wrote:Srbi su bili nepismeni kad su se pojavili na Balkanu. Da ne bude zabune nisu ni Hrvati bili dalje po pitanju pismenosti kad su se spustili južnije.
2015-10-28
Onda crvenko, sunce li mu minobacacko:)dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
dijagram-
2015-08-09
Znači hrvatski, glavu u pesak a dupe u vazduh na izvolte. Posle se čudiš zašto nisu bombardovali zbog Vukovara, Škabrnje i ostalog.Regoč wrote:Nismo došli, samo kažem da je sve moguće, a i da ste zavriedili da vam se podvali. Dok stručnom analizom ne osporite, prihvaćam službeno objašnjenje.dzango wrote:Boleo ih kurac za Vukovar, Zadar, Škabrnju i ostalo. Ali ono baš. Draži im bili Muslimani i Šiptari. Nego drago mi je da smo konačno došli do suštine Markala i Račka.Regoč wrote:Ako je, neka je. Što vam nisu tako češće namještali, kad vas već nisu bombardirali zbog Vukovara, Osieka, Broda, Zadra, Gospića, Škabrnje...dzango wrote:I bombardovanje Srba zbog Markala je izvršeno zbog rekla-kazala. U stvrai po unapred određenom scenariju. Isto kao i Račak.Regoč wrote:Sve je moguće, no nema dokazah za sve. Markale se osporavaju na razini rekla-kazala.dzango wrote:A Alija nije namestio Markale već je žrtva zlog telohranitelja. Markale su sasvim slučajno ubrzo poslužile kao povod za bombardovanje Srba.Regoč wrote:Izdajnika uviek ima. Zapovjednik JRZ-a 91., u vrieme najžešćih napadah na Brod, bio je Brođanin Zvonko Jurjević. Sad se sudi Simatoviću kao dioniku velikosrbske agresije.
Duvaj ga opeglani. Tebi se niko nije obraćao i zato odjebi. Naporan si i ne razumeš zajebanciju ca crvenkastim.tre911 wrote:Evo vidiš kakva ste stoka, niko ne spominje ni srbe ni hrvate no eto nađe se budala da podigne tenzije vrijeđajući jedan narod i onda to tako krene ka nivou u kojem dominiraš sa svojim idiotarijama. Idi se lječi majmune četnički.dzango wrote:Ne pravi od dece Hrvate ako Boga znaš.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Budi ti glup koliko želiš, ali djecu nemoj petljati u rasprave, nije red.crvenkasti wrote:Opet me savladala glupost. Evo, sjedim i buljim u prazno.
Ono, ništa...
Pa zbog njih sve ovo i radim. Za njihovu budućnost.
Šta mi sruši onaj most na Čekrku, nesrićo jedna? Koliko sam samo znanja i energije uložio u njega...dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
Last edited by Ero on 16/12/2015, 12:22; edited 1 time in total
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pisao ćirilicom po granatama, da budu ubojitije.dijagram wrote:Onda crvenko, sunce li mu minobacacko:)dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
Ćirilica je pismo proizašlo iz glagoljice.
2014-04-11
Da bi napravili novi, još stariji.Ero wrote:Šta mi sruši onaj most na Čekrku, nesrićo jedna?dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
A stvorio ga je sveti Kliment Ohridski.RayMabus wrote:Ćirilica je pismo proizašlo iz glagoljice.
Pa vec je bilo cirilice na njima, oznaka, tip, vrsta eksplozivnog punjenja, upaljac...al morali ste dodati jos pozdrav od jovice:)dzango wrote:Pisao ćirilicom po granatama, da budu ubojitije.dijagram wrote:Onda crvenko, sunce li mu minobacacko:)dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
dijagram-
2015-08-09
Novi, novi, ne stari...dzango wrote:Da bi napravili novi, još stariji.Ero wrote:Šta mi sruši onaj most na Čekrku, nesrićo jedna?dzango wrote:Ja nisam bio kod Sarajeva već kod Mostara.dijagram wrote:Sumnjivi su mi dzango i crveni, da nisu oni bili posada MB oko Sarajeva:)
Za stari su bili zaduženi posebni stručnjaci...
Taj lik je ucenik Ćirila i Metoda.dzango wrote:A stvorio ga je sveti Kliment Ohridski.RayMabus wrote:Ćirilica je pismo proizašlo iz glagoljice.
Ćiril je sastavio prvo slavensko pismo (glagoljicu) i na jezik makedonskih Slavena iz okolice Soluna (koji su od djetinjstva dobro znali) preveli su najnužnije crkvene knjige. Na taj su način stvorili prvi slavenski književni jezik i postavili temelje slavenskoj književnosti.
2014-04-11
Nisu se poklopile okolnosti 91.dzango wrote:Znači hrvatski, glavu u pesak a dupe u vazduh na izvolte. Posle se čudiš zašto nisu bombardovali zbog Vukovara, Škabrnje i ostalog.Regoč wrote:Nismo došli, samo kažem da je sve moguće, a i da ste zavriedili da vam se podvali. Dok stručnom analizom ne osporite, prihvaćam službeno objašnjenje.dzango wrote:Boleo ih kurac za Vukovar, Zadar, Škabrnju i ostalo. Ali ono baš. Draži im bili Muslimani i Šiptari. Nego drago mi je da smo konačno došli do suštine Markala i Račka.Regoč wrote:Ako je, neka je. Što vam nisu tako češće namještali, kad vas već nisu bombardirali zbog Vukovara, Osieka, Broda, Zadra, Gospića, Škabrnje...dzango wrote:I bombardovanje Srba zbog Markala je izvršeno zbog rekla-kazala. U stvrai po unapred određenom scenariju. Isto kao i Račak.Regoč wrote:Sve je moguće, no nema dokazah za sve. Markale se osporavaju na razini rekla-kazala.dzango wrote:A Alija nije namestio Markale već je žrtva zlog telohranitelja. Markale su sasvim slučajno ubrzo poslužile kao povod za bombardovanje Srba.Regoč wrote:Izdajnika uviek ima. Zapovjednik JRZ-a 91., u vrieme najžešćih napadah na Brod, bio je Brođanin Zvonko Jurjević. Sad se sudi Simatoviću kao dioniku velikosrbske agresije.
a Hrvatine su bili tatamata za glagoljicu.znaci,Hrvatine su izmisli pismo kojim se danas tzv.srbi koriste...RayMabus wrote:Ćirilica je pismo proizašlo iz glagoljice.
2015-10-28
Ćirilica proizlazi iz grčkoga pisma, podrietlo glagoljice je dvojbeno: iz grčkoga svečanoga pisma (koje nisam nikada vidio pa ne mogu ništa reći) ili je konstruirano iz krugovah s ucrtana dva križa (kao kotač s osam žbicah).dzango wrote:A stvorio ga je sveti Kliment Ohridski.RayMabus wrote:Ćirilica je pismo proizašlo iz glagoljice.
Ćirilica je pismo koje se pojavilo poslije glagoljice, slavenskog pisma koje su u 9. st. razvili Ćiril i Metod, da bi približili Sveto Pismo slavenskim narodima na balkanskom poluotoku. Glagoljica je bila dosta složena, pa su učenici Ćirila i Metoda stvorili novo pismo koristeći grčki alfabet, dok su slova tipična za slavenske jezike i koja ne postoje u grčkom pismu ostala u izvornom obliku iz glagoljice. U 12. st. ćirilica je glavno pismo u pravoslavnih Slavena, a uporaba glagoljice zadržala se uglavnom kod Hrvata u nekim djelovima Hrvatske i Slovenije.
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%86irilica
https://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%86irilica
2014-04-11
Page 5 of 18 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18
Similar topics
» Izetbegović : Napad na muslimane u Jeruzalemu je napad na civilizacijske vrijednosti a preglasavanje kršćana u BiH je super stvar
» Počeo je napad ukrajinskih trupa - pokrenut je napad u gradu Kramatorsk na istoku zemlje, stižu vijesti o žrtvama
» Šta čini IZETBEGOVIĆEV PARASISTEM u BiH: SDA formirala državu u državi
» "Čuvar dvorca"
» Uhićen Izetbegovićev najbliži suradnik Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e
» Počeo je napad ukrajinskih trupa - pokrenut je napad u gradu Kramatorsk na istoku zemlje, stižu vijesti o žrtvama
» Šta čini IZETBEGOVIĆEV PARASISTEM u BiH: SDA formirala državu u državi
» "Čuvar dvorca"
» Uhićen Izetbegovićev najbliži suradnik Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e
Page 5 of 18