Izetbegovićev čuvar:Alija odobrio napad na Markale
Page 2 of 18
Page 2 of 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Re: Izetbegovićev čuvar:Alija odobrio napad na Markale
I ja kažem. Ako je nešto nejasno i nedorečeno, neka se istraži, dotad imamo službeno izvješće i držimo se njega.mutava baštarda wrote:Ovakav svjedok možda i nema neku snagu, ali dobar je povod da se ta stvar više istraži ukoliko je to moguće. Ne branim Srbe, ali kad se pogleda tko su Aliji saveznici i što je ta jedna granata izazvala osim smrti stotinjak civila jako mi je smrdljiv ovaj slučaj.Regoč wrote:mutava baštarda wrote:Isti kalibar ljudi je Siriji upotrjebio sarin protiv svojih stanovnika, uglavnom civila da bi dobio američku zračnu intervenciju. Zašto misliš da bi sa Alijom bilo drugačije? zato što bi to ekskulpiralo Srbe s Pala?Regoč wrote:Naravno da je, ako kažeš da je sve moguće. Možda su Titu negdje skrili i sad morno živi 124. godinu života. Malo nategnuto, ali ipak moguće.epikur37 wrote:Dobro to nije razina za usporedbe.Regoč wrote:Svašta je moguće, moguće je da je Putin peder pa da se zato razveo od žene, a športašice su samo maska.epikur37 wrote:Svašta je moguće. Izetbegović je bio islamist, poput onih koji po Europi danas rade probleme.Ne mislim da je nemoguće, nego da postoji UN-ov nalaz koji kaže da su pucali Srbi. Jasno, nije to izvješće uklesano u kamenu, ali nitko ga sa stručne strane nije osporio. Ako se to napravi i pokaže se da granata nije došla sa srbskih položajah, u redu, prihvaćam, ali ovakvi "svjedoci" nisu dokaz ničega.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Kanadski oficir Džon Rasel rekao je na suđenju generalu Ratku Mladiću da se u februaru 1994. godine nije moglo utvrditi ko je ispalio granatu na pijacu Markale u Sarajevu, ali da je njegovo lično uverenje da je doletela sa položaja Armije BiH.
Rasel, koji je svedočio u odbranu generala Mladića, u to vreme službovao je u snagama UN u Sarajevu, a na dan eksplozije učestvovao je u istrazi i analizirao krater od granate na Markalama.Major Rasel posvedočio je da je su rezultati istrage pokazali da su “granatu mogle ispaliti obe zaraćene strane”.
– I Vojska RS i Armija BiH su imale položaje u pravcu iz kojeg je granata, kako je utvrđeno istragom UN, doletela i na udaljenostima unutar njenog dometa, u zavisnosti od snage punjenja – rekao je Rasel.
U ličnom dnevniku iz tog vremena, prikazanom u sudnici, Rasel je zapisao da je njegovo “lično uverenje” da su muslimanske snage “gađale same sebe”, što tada mnogi u Sarajevu “nisu želeli ni da pomisle” zato što je “bilo mnogo žrtava”.
Svedok je u sudnici objasnio da je pod “mnogima” podrazumevao gotovo sve njegove kolege iz snaga UN.
Izveštaj televizije Si EN En, koja je iste večeri okrivila srpsku stranu za eksploziju na Markalama, Rasel je nazvao “propagandom” jer u to vreme UN nisu objavile nalaze istrage.
Pozvao se na belešku u svom dnevniku
Lični utisak da je granata doletela sa položaja Armije BiH, kanadski major je utemeljio na činjenici da je projektil imao izuzetno strmu putanju, jer je preleteo je visoke zgrade koje okružuju pijacu.
– To je bio moj lični osećaj i ja sam ga zapisao u svoj dnevnik. Ali, u mom zvaničnom izveštaju nisam mogao utvrditi ko je ispalio granatu – naglasio je svedok.
I tako... Markale, Racak... Ali ok, protiv prirode se ne moze, sve ce to jednom doci na svoje...
Baš je bilo lijepo organizirano. Snimatelji s televizije čekali iza ćoška da eksplodira. Bolje od napada na Banske dvore.
U to vrijeme je NATO još i konstriurao izgovore da nekoga počne bombardirati.
To je bio NATO test. Kad su vidjeli kako im lijepo ide, sad bombardiraju po cijelom svijetu.
To je bio NATO test. Kad su vidjeli kako im lijepo ide, sad bombardiraju po cijelom svijetu.
crvenkasti-
2014-04-17
Ne treba im ni izgovor... Cool... :)crvenkasti wrote:Baš je bilo lijepo organizirano. Snimatelji s televizije čekali iza ćoška da eksplodira. Bolje od napada na Banske dvore.
Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Zaslužili su.
crvenkasti-
2014-04-17
Ocigledno ne dovoljno, posto je postojala potreba da se to malo "pospesi"...Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Naravno da nisu dovoljno, još vas ima zapadno od Drine.Stanojko wrote:Ocigledno ne dovoljno, posto je postojala potreba da se to malo "pospesi"...Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Ustvari, mi smo pobili ljude, ali oni su zaslužili da im podvalimo da su ih oni pobili, jer svi misle da su oni.
crvenkasti-
2014-04-17
Odjebi, smeće! Viš da razgovaram s pravim četnikom, a ne s govnom poput tebe.crvenkasti wrote:Zaslužili su.Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
naivno je tvrditi da minobacacka granata moze da pobije toliko ljudi na tolikom prostoru...
Guest- Guest
ebote, zapetljao sam se ...
crvenkasti-
2014-04-17
Da, vidim, sve se plodite i množite i napučujete cielu Zemlju. Ko i mi.Stanojko wrote:Ne brini, bice nas sve vise
VrhunskiRegoč wrote:Odjebi, smeće! Viš da razgovaram s pravim četnikom, a ne s govnom poput tebe.crvenkasti wrote:Zaslužili su.Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Guest- Guest
Nema frke, stručna analiza i vjerujemo.VUČIĆU PEDERU wrote:naivno je tvrditi da minobacacka granata moze da pobije toliko ljudi na tolikom prostoru...
Pa postavio sam ti analize...
Hvala!tre911 wrote:VrhunskiRegoč wrote:Odjebi, smeće! Viš da razgovaram s pravim četnikom, a ne s govnom poput tebe.crvenkasti wrote:Zaslužili su.Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Regoč wrote:Odjebi, smeće! Viš da razgovaram s pravim četnikom, a ne s govnom poput tebe.crvenkasti wrote:Zaslužili su.Regoč wrote:Stanojko, koliko ste ljudi pobili i nek su vam podvalili.
Ali priznaj da se trudim. Možda će moja djeca biti pravi Hrvati.
crvenkasti-
2014-04-17
Nisi, nego sumnje. Službena mjerenja, izračune... i tako to trebamo. Kao što je UN-ovo izvješće.Stanojko wrote:Pa postavio sam ti analize...
Page 2 of 18 • 1, 2, 3 ... 10 ... 18
Similar topics
» Izetbegović : Napad na muslimane u Jeruzalemu je napad na civilizacijske vrijednosti a preglasavanje kršćana u BiH je super stvar
» Počeo je napad ukrajinskih trupa - pokrenut je napad u gradu Kramatorsk na istoku zemlje, stižu vijesti o žrtvama
» Šta čini IZETBEGOVIĆEV PARASISTEM u BiH: SDA formirala državu u državi
» "Čuvar dvorca"
» Uhićen Izetbegovićev najbliži suradnik Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e
» Počeo je napad ukrajinskih trupa - pokrenut je napad u gradu Kramatorsk na istoku zemlje, stižu vijesti o žrtvama
» Šta čini IZETBEGOVIĆEV PARASISTEM u BiH: SDA formirala državu u državi
» "Čuvar dvorca"
» Uhićen Izetbegovićev najbliži suradnik Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA-e
Page 2 of 18