ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Asylum

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Go down

Asylum - Page 22 Empty Re: Asylum

Post by metilda 12/4/2021, 19:58

metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 09:20

Poslušajte do kraja svakako. Malo je duže ali vrijedi strpljenja

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Guest 13/4/2021, 10:21

Korn's Brian "Head" Welch Surrenders to Jesus

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/4/2021, 10:31

Brian Welch: From Korn to Jesus

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/4/2021, 10:42

Brian Welch: Save Me From Myself

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 12:41

Budi dobar čovjek.
Čak i kad ti budu govorili da se ne isplati.
Čak i kad te budu htjeli promijeniti.
Čak i kad ti se budu rugali.
Čak i kada budu upirali prstom u tebe i mrmljali ti iza leđa.
Budi dobar čovjek.
Čak i kad posumnjaš milijun puta.
Čak i ako budeš gubio vjeru, i sumnjao u život i njegove vrijednosti.
Stisni zube i budi dobar čovjek.
Za sebe.
Za druge.
Za svijet koji se svako malo mijenja.
Za mirne snove.
Za čistu savjest.
Budi dobar čovjek.
Jednostavno, bez nepotrebnih jauka.
Gledaju te oči i srca ... budućih generacija.
I zato... Budi dobar čovjek.

(Nepoznat autor)

Asylum - Page 22 Fb_im212
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 13:23

Acts 4:23-31

As soon as they were released they went to the community and told them everything the chief priests and elders had said to them. When they heard it they lifted up their voice to God with one heart. ‘Master,’ they prayed, ‘it is you who made sky and earth and sea, and everything in them; it is you who said through the Holy Spirit and speaking through our ancestor David, your servant: Why this uproar among the nations, this impotent muttering of the peoples? Kings on earth take up position, princes plot together against the Lord and his Anointed. This is what has come true: in this very city Herod and Pontius Pilate plotted together with the gentile nations and the peoples of Israel, against your holy servant Jesus whom you anointed, to bring about the very thing that you in your strength and your wisdom had predetermined should happen. And now, Lord, take note of their threats and help your servants to proclaim your message with all fearlessness, by stretching out your hand to heal and to work miracles and marvels through the name of your holy servant Jesus.’ As they prayed, the house where they were assembled rocked. From this time they were all filled with the Holy Spirit and began to proclaim the word of God fearlessly.

Perhaps the text explains to us in an indirect way what is the main deficiency or one of the main obstacles of today’s preaching. It might be just the lack of boldness, which is caused by the fear of man. Fear of man is like a chain that wraps itself around a man and inhibits him from doing what the Lord wants him to do. It is clear that this hinders the spreading of the Word of God. And indeed: Unfortunately, we have to observe that even in the church one has less and less courage to call sin “sin”, for example, and thus is in danger of proclaiming the Gospel only in a way that is pleasing to man.

On the other hand, we hear today about the apostles who – strengthened by the Holy Spirit – are ready to share the Gospel, although they know very well that they are in constant danger of death. The threats are made, and it is clear to the apostles that there is a kind of plot between Herod and Pilate, the Gentiles and the tribes of Israel, directed against Jesus. However, God takes this enmity against Jesus into service to have His will of salvation carried out: The Lord’s death on the cross becomes the atonement for the sins of mankind and his glorious resurrection the victory over hell and death (cf. 1 Cor 15:54-57).

Although the hostile powers are allowed to persecute the apostles, they cannot prevent the proclamation of the Word of God. Everything they do out of enmity, the Lord will insert into His plan of salvation. Persecutions will lead to the word being carried on in other ways and under other circumstances, because the mission of evangelization must be fulfilled. People are to receive news of the Gospel. They should know about the love of our Father, who is looking for them and wants to live in community with them. They should encounter Jesus, who alone is the way to the Father (cf. Jn 14:6).

In order to place oneself completely at the service of the Gospel, one must have the courage to overcome the fear of man. The gaze must be directed to God and not first to people.

Evangelization is a mission of the Lord! (cf. Mt 28:19-20) Therefore, the will of the one who sent us must always be in view first. Then the next step is to decide in which way I can best fulfill this mission. I should be guided by prudence and the gift of counsel, and not be hindered by the fear of men. It must not happen that one withholds from a person something important for his life only because it can be resented. Also the fear of all kinds of disadvantages, the fear of going against the “political correctness”, the fear of concrete persecutions etc. must not hinder us at all to preach the Gospel.
That is why this prayer of the apostles for boldness is so essential and also a clear instruction for us. May the Lord give us the courage to proclaim the truth, whether welcome or unwelcome. (cf. 2 Tim 4:2)

Unfortunately, many shepherds in our church have come to look more to people than to God. They no longer sufficiently confront the world that has turned away from God with the Gospel, but seek ways to somehow harmonize with that world. People often no longer dare to proclaim the radical clarity of the gospel, which makes it clear to us that the kingdom of God is essentially different from many of the goals of this world.
We have to be especially concerned about the salvation of people’s souls, which includes the spiritual and corporal works of mercy.

It is biblical realism to always reckon with the hostility of this world until the Lord returns at the end of time and completes all things. This is why prayer for boldness is most important! How would we stand before the Lord if He entrusted His truth to us and we did not proclaim it for fear of man?

Asylum - Page 22 Korizma1-800x400-860x450_c
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 16:17

Asylum - Page 22 Fb_im214
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 18:02

Ne.
Ne žalim ni za čim. Jer i najveće blato iz moje prošlosti naučilo me je kako više ne ugaziti u njega. Jer život nije ružičasta, slatka bajka...
Život nije priča o princezi, princu i dvorcu u oblacima... Život je ispit.

Ispit iz mudrosti.
Iz zrelosti.
Iz empatije.
Iz ljubavi.
Iz prijateljstva.
Iz odgovornosti.
Iz strpljenja.
Iz razumijevanja.
Ispit iz ljudskosti...

Zbog toga mi i nije toliko žao kada pogledam unatrag, na svaku pogrešku, udarac, pad, ranu...
Jer sve to me je učinilo snažnijim čovjekom...

Ali ozbiljno...

I volim ovaj svoj put...
S prošlošću, sadašnjošću i budućnošću.

(Nepoznat autor)

Asylum - Page 22 Fb_im215

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 18:04

Život svakog djeteta je dar, čuvajmo ga!

Asylum - Page 22 Fb_im216

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 13/4/2021, 21:33

🌹🌹🌹

"Osim Božjeg Milosrđa ne postoji nijedan drugi izvor nade za čovječanstvo."

- Sveti Ivan Pavao II.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Guest 14/4/2021, 09:05

Korn Bassist Fieldy on the Christian Life

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda 14/4/2021, 10:38

Moglo bi se prema temama na kojima pišem zaključiti da se moj život sastoji od molitve, kuhanja i sanjarenja o putovanjima. Što je poprilična istina. :) S nadopunom da su kuhanje i sanjarenje istovremeno prožeti i molitvom. Pred neko vrijeme prestala sam pratiti politiku, već godinu dana ne gledam tv, ne slušam ni jednu glazbu osim korala i duhovne glazbe koju izvodi choir Harpe Dei (ne slušam čak ni Thompsona :B: ). Tako da je moj životni moto sličan naslovu filma – voli, jedi, moli. Moj je: moli, kuhaj, voli. U ovakav životni stil uklapaju se ljupke stvari poput ovih crtića:

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 14/4/2021, 10:57

“Dopusti da ti kažem nešto što već znaš. Svijet nije samo med i mlijeko. Svijet je ružno i okrutno mjesto i koliko god da si jak, bacit će te na koljena i tako ostaviti ako mu dopustiš. Ti, ja, nitko ne udara snažno kao život. Ali ne radi se o tome koliko snažno udaraš. Radi se o tome koliko udaraca možeš primiti i svejedno nastaviti dalje; koliko možeš podnijeti i svejedno ići naprijed. Tako se pobjeđuje! Ako znaš koliko vrijediš, onda idi i zgrabi ono što si zaslužio. Ali moraš biti voljan primiti udarce, ne upirati prstom i govoriti da nisi tamo gdje bi htio biti zbog nje, njega ili bilo koga. To rade kukavice, a ti nisi kukavica. Bolji si od toga! Uvijek ću te voljeti, bez obzira na sve. Bez obzira što se dogodilo. Ti si moj sin i moja krv. Ti si najbolja stvar u mom životu. Ali dok ne počneš vjerovati u sebe, za tebe nema života.”

Sylvester Stallone, Rocky Balboa, citat sa stranice "Čitaj knjigu"

Asylum - Page 22 Fb_im217

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 14/4/2021, 11:55

TKO IMA U SEBI SVJETLO IMA BOGA, JER JE SVJETLO ZAJEDNO S LJUBAVLJU

(Marija Valtorta: Spjev o Bogočovjeku svezak 7/2, str. 41. -- 43.)

Isus govori:

»Ja sam Svjetlo svijeta jer sam Sin Oca koji je Otac Svjetla. Sin uvijek sliči ocu koji ga je rodio i ima istu narav. Jednako tako i Ja sličim i imam istu narav Onoga koji me je rodio. Bog, Svevišnji, Savršeni i Neizmjerni Duh, jest Svjetlo Ljubavi, Svjetlo Mudrosti, Svjetlo Snage, Svjetlo Dobrote, Svjetlo Ljepote. On je Otac Svjetla i koji živi od Njega i u Njemu vidi zašto je u Svjetlu, tako kako je želja Boga da ga stvorenja gledaju. On je čovjeku dao razum i osjećaj da bi mogli vidjeti Svjetlo, ili Njega samoga, i shvatiti ga i ljubiti ga. I dao je čovjeku oči da može vidjeti stvar koja je najljepša od stvorenih stvari, savršenost elemenata, ono po čemu je vidljivo Stvorenje, koja je među prvim činima Boga Stvoritelja i nosi najuočljiviji znak Onoga koji ju je stvorio: svjetlost, nematerijalnost, prozračnost, blaženstvo, utjehu, koja je potrebna kao što je i Otac sviju: Vječni i Svevišnji Bog.

Po zapovijedi svoje Misli On je stvorio svod nebeski i zemlju, ili masu atmosfere i masu praha, netjelesno i tjelesno,.najlakše i teško, ali oboje još siromašni i prazni, još bezlični jer ovijeni u tamu, bez zvijezda i života. Ali da bi dao zemlji i nebeskom svodu njihovo pravo lice, da bi učinio dvije lijepe, korisne stvari, prikladne za nastavak stvaralačkog djela, Duh Božji – koji je lebdio nad vodama i koji je bio jedno sa Stvoriteljem koji je stvarao i s Nadahniteljem koji je poticao na stvaranje, da može ljubiti ne jedino samoga Sebe u Ocu i Sinu, nego također neizmjerni broj stvorenja, koja se zovu zvijezde, planeti, vode, mora, šume, biljke, cvijeće, životinje koje lete, koje se koprcaju, koje se šuljaju, trče, skaču, penju se, i konačno čovjeka, najsavršenijeg među stvorenjima, savršenijeg od sunca jer uz materiju ima i dušu, uz instinkt razum, uz određenost slobodu, čovjeka slična Bogu po duhu, slična životinji po tijelu, poluboga koji postaje bog' po Božjoj milosti i vlastitoj volji, ljudsko biće koje se, ako hoće, može pretvoriti u anđela’, najviše ljubljenog od vidljivih stvorenja za kojega je, makar je znao da je grješan, još prije nego li je vremena bilo, pripremio Spasitelja, Žrtvu u Biću koje je ljubio bez mjere, u Sinu, u Riječi, po kojemu je sve napravljeno - ali da bi dao zemlji i nebeskom svodu njihov pravi izgled, rekoh, evo Duha Božjega, lebdi u svemiru, viče, i to je Riječ koja se prvi put očituje: "Neka bude svjetlo"), i svjetlost je dobra, spasonosna, snažna u danu, blaga u noći, ali neuništiva sve dok bude vremena. Iz oceana divota koji je prijestolje Božje, krilo Božje, Bog izvlači najljepši dragulj, a to je svjetlo koje prethodi najsavršenijem dragulju, što je stvaranje čovjeka u kojemu ne stoji Božji dragulj nego sam Bog“, sa svojim dahom dahnutim nad glibom da od njega učini tijelo i život i svoga baštinika u nebeskom Raju gdje On čeka pravednike, sinove, da bude blažen u njima i oni u Njemu.

Ako je na početku stvaranja Bog htio nad svojim djelima svjetlo, ako se je da bi napravio svjetlo služio svojom Riječi, ako Bog onima koje najviše ljubi daje najsavršeniju svoju sličnost: svjetlo, materijalno svjetlo radosno i bestjelesno, duhovno svjetlo mudro i posvećujuće, zar bi mogao uskratiti Sinu svoje ljubavi ono što je On sam? Uistinu Onome u kojemu se On odvijeka raduje, Svevišnji je sve dao, i htio je da od svega bude prvo i najjače Svjetlo, da bi ljudi i prije nego uziđu na Nebo spoznali divote Trojstva, ono što čini da pjevaju Nebesa u blaženim korovima, da pjevaju po skladu divne radosti koja dolazi anđelima od promatranja Svjetla, ili Boga, Svjetla koje ispunja Raj i čini ga blaženim u svim njegovim stanovnicima.

Ja sam Svjetlo svijeta. Tko me slijedi neće hodati u tami nego će imati svjetlo Života! Kao što je svjetlo na neoblikovanoj zemlji omogućilo život biljkama i životinjama, tako moje Svjetlo omogućuje duhovima Život vječni. Ja, koji sam Svjetlo, stvaram u vama Život i uzdržavam ga, povećavam ga, obnavljam vas u njemu, preobražavam vas, nosim vas u Božje  Boravište putovima mudrosti, ljubavi, posvećenja. Tko ima u sebi Svjetlo ima Boga, jer je Svjetlo zajedno s Ljubavlju, a tko ima Ljubav ima Boga. Tko u sebi ima Svjetlo ima u sebi Život jer je Bog tamo gdje je prihvaćen njegov ljubljeni Sin.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 14/4/2021, 12:08

Ovo nije fotografija

Umjetnik Ali Beigi

Asylum - Page 22 Fb_im219

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 15/4/2021, 07:25

JUTARNJA MOLITVA. 15. 4. 2021. Gospodine, u drugom vazmenom smo tjednu. A danas u četvrtak kada je svagdan u evanđelju slušamo da nam kažeš: 'Tko odozgor dolazi, on je iznad sviju. Tko je sa zemlje, zemaljski je i zemaljski govori.' Gospodine, Ti znaš da smo odabrali Tebe jer neizdrživo nam je bilo u ovoj banalnosti, trivijali i plićaku živjeti. Hvala Ti za sve perspektive i uvide u stvarnost života u koju smo uronjeni. Molimo Te daj da riječima, djelima i životom cijelim odsijevamo Tvojom dubinom, ljepotom koju smo u Tebi susreli, Isuse Kriste, Bože naš. Amen! 
Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 31-36)

Asylum - Page 22 Fb_im221
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 15/4/2021, 08:16

"Na žalu svjetova beskrajnih susreću se djeca. Miruje u visini vječno nebo, nespokojno huči voda. Na žalu svjetova beskonačnih s vriskom i plesom sastaju se djeca.

Ona grade kućice od pijeska, praznim se igraju školjkama. Od uvelog lišća tkaju čamce, i sa smiješkom brode nad beskonačnom dubinom. Djeca se igraju na obali svjetova.

Ona ne znaju bacati mreže, nisu vješti plivači. Ronioci kreću u potragu za biserjem, trgovci plove na svojim brodima, a djeca sakupljaju i rasipaju šljunak. Ona ne traže skriveno blago, ne umiju bacati mreže.

Na žalu svjetova beskonačnih veliko je sastajalište djece.

Tagore 

Asylum - Page 22 Fb_im222
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 15/4/2021, 12:15

Jabuke ne padaju daleko od stabala ❤❤❤

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 15/4/2021, 15:43

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 15/4/2021, 16:57

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics