Da remiziramo...
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Da remiziramo...
ne za dvije ili 3 godine nego u vrlo kratkom roku, evo čak i da ti idem u prilog recimo u proljeće do godine.... ali to se neće dogoditi... i krajem proljeća naredne godine pandemija će biti u punoj snazi...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote: veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem...
Ne može do razine da bi na taj način cijelo društvo bilo dostatno zaštićeno od daljnjeg širenja zaraze.
No, na taj se način izgleda može usporiti daljnje širenje zaraze, čak dovesti do stagnacije i smanjenja broja novozaraženih.
Doduše, to je još nedovoljno istraženo odnosno jasno, jer je ovaj konkretni virus ipak nekakva nepoznanica.
Tome izgleda doprinosi i vrlo slabo mutiranje ovog virusa koji samo promjeni par sitnih detalja u svojoj novoj građi, a sve ostalo ostaje isto, a i broj mutacija je vrlo ograničen u odnosu na uzročnike sezonske gripe koji mutira u skokovima, gdje doslovce preko noći bitno promjeni svoju građu.
Jutros objašnjeno na HTV4.
Dostatna zaštita će se po svemu sudeći postići masovnim cijepljenjem koje počinje negdje na proljeće, najvjerojatnije početkom ožujka.
Guest- Guest
Oooo, stručnjače, sretna nacija koja ima takvog stručnjaka ... na'prste.michaellcmacha wrote:eto, tezgar, džaba ti je ćaća prodavao magarce da bi tebi kupio diplomu... veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem... i ja to znam već jako dugo vremena i tvrdim dilajlama poput tebe i ovog što voli ogledalo....
Ja ti to vjerujem bez daljnjega.michaellcmacha wrote:e vjerovala ti meni ili ne ubio bih ga od batina, to ne bi bilo humano kakve bi taj lik batine popio... ne danas, ali prije 20 godina bi nakon susreta sa mnom mucao sve u 17kaya wrote:Ugušit ću se mandarinommichaellcmacha wrote:marš u tri pičke materine
Nego da im kažem samo nešto apropo bergamo nikad više.
Na dubravi oni imaju sada tu situaciju, u hrvatskim razmjerima naravno.
Biraju tko će na respirator a tko ne, a broj mrtvih svaki dan 30,40 je upravo to.
To užasna brojka za hrvatsku.
Toliko o bergamo - nikad više!
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:S 30 ljudi dnevno umrlih jel do nove godine...sto je to 50 dana puta 30.
Ako se taj trend nastavi.
A što ako se to ne dogodi nego se trend okrene?
Trendovi se znaju okrenuti dok si rekao COVID-19.
Nisi li ti sam gore izrazio odredene rezerve kad je u pitanju sta bi bilo kad bi bilo kod bergamo scenarija. Znači samo o lijepim i pozitivnim mogućnostima raspravljamo?
Ne, nego o realnim.
Da vidim.
A realni scenariji su isključivo oni tvome srcu dragi, dok druge omalovažavamo i odbijamo i razgovarati o njima. Okidoki.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:nego što si pričao nego da će pandemija pasti na razinu epidemije i da će na lokalnim razinama biti sporadično problemi niskog intenziteta... gle sad ću te upozoriti, jer sam te stavio na ignor... nemoj me provocirati jer neće na dobro izaći... iznimno sam dobronamjeran kad si ti u pitanju, ali sve ima svoje granice... ovo ti je posljednje upozorenje...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:šejker brsla o epidemijama koje kao neće biti sa posljedicama i tako to... pa kako da čovjek reagira nego da popizdi kraj takvih idiota...
O čemu sad ti brslaš?
Kakve epidemije koje kao neće biti sa posljedicama i tako to?
Čitaš li ti sebe?
Misliš da bih ja stvarno složio nešto nalik ovoj degeneričnoj rečenici?
Da, ali tek nakon masovnog cijepljenja na proljeće slijedeće godine.
Što znači da će dostatna razina kolektivnog imuniteta u većem dijelu svijeta biti postignuta negdje s početkom ljeta odnosno lipnja mjeseca slijedeće godine.
Što se tiče lokalnih epidemija širokih razmjera, pa valjda znaš da poneke bolesti odnosno zaraze imaju endemski karakter.
Velike boginje su doslovce nestale iz većeg dijela svijeta pa ima područja u Aziji, posebno u Indiji gdje se svako malo pojavi neka lokalna epidemija.
Uzročnik je doduše bitno drugačiji od ovog virusa, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse.
Sad malo jasnije?
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:S 30 ljudi dnevno umrlih jel do nove godine...sto je to 50 dana puta 30.
Nisi li ti sam gore izrazio odredene rezerve kad je u pitanju sta bi bilo kad bi bilo kod bergamo scenarija. Znači samo o lijepim i pozitivnim mogućnostima raspravljamo?
Ne, nego o realnim.
Da vidim.
A realni scenariji su isključivo oni tvome srcu dragi, dok druge omalovažavamo i odbijamo i razgovarati o njima. Okidoki.
Daj pliz ne seri. Okidoki?
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:nego što si pričao nego da će pandemija pasti na razinu epidemije i da će na lokalnim razinama biti sporadično problemi niskog intenziteta... gle sad ću te upozoriti, jer sam te stavio na ignor... nemoj me provocirati jer neće na dobro izaći... iznimno sam dobronamjeran kad si ti u pitanju, ali sve ima svoje granice... ovo ti je posljednje upozorenje...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:šejker brsla o epidemijama koje kao neće biti sa posljedicama i tako to... pa kako da čovjek reagira nego da popizdi kraj takvih idiota...
O čemu sad ti brslaš?
Kakve epidemije koje kao neće biti sa posljedicama i tako to?
Čitaš li ti sebe?
Misliš da bih ja stvarno složio nešto nalik ovoj degeneričnoj rečenici?
Da, ali tek nakon masovnog cijepljenja na proljeće slijedeće godine.
Što znači da će dostatna razina kolektivnog imuniteta u većem dijelu svijeta biti postignuta negdje s početkom ljeta odnosno lipnja mjeseca slijedeće godine.
Što se tiče lokalnih epidemija širokih razmjera, pa valjda znaš da poneke bolesti odnosno zaraze imaju endemski karakter.
Velike boginje su doslovce nestale iz većeg dijela svijeta pa ima područja u Aziji, posebno u Indiji gdje se svako malo pojavi neka lokalna epidemija.
Uzročnik je doduše bitno drugačiji od ovog virusa, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse.
Sad malo jasnije?
I kakvo te crno posljednje upozorenje spopalo?
Jesi li se ti najeo kakvih ludih gljiva?
Kažu da je gljivama sad sezona od branja pa da nisi nešto krivo ubrao?
De se malo saberi i nemoj ići u društvo sa takvim nakaradnim mislima, jer neće dobro izaći po tebe.
Ovo ti najdobronamjernije govorim.
Guest- Guest
srečom da ti svoje vakuftetsko obrazovanje siješ po sloveniji.Eroo wrote:Oooo, stručnjače, sretna nacija koja ima takvog stručnjaka ... na'prste.michaellcmacha wrote:eto, tezgar, džaba ti je ćaća prodavao magarce da bi tebi kupio diplomu... veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem... i ja to znam već jako dugo vremena i tvrdim dilajlama poput tebe i ovog što voli ogledalo....
drž se ti svog vakuftetskog smjera.
2014-12-30
Ne mogu shvatiti da ste ovako zagrizli na ovoj temi.
Prolazna je i ova epidemija, nakon što smo utvrdili da ju ljeto neće pomesti malo smo se uozbiljili, nu u konačnici opet dođe na isto.
Malo prirodni kolektivni imunitet, malo cjepivo, malo bolji lijekovi i navikavanje na bolest. I nikad isključeno hirovito povlačenje virusa SARS.
I tu je to.
Do ljeta je ovo gotovo uz sve ove čimbenike...
Žrtava će biti ali žrtava ima i u prometu.
Je da, do ljeta je duga jesen, zima i proljeće ali...proći će i to.
Obrisi rješenja su već tu.
Svijet ide u hurac i bez covida...tako da...pomalo :)
Prolazna je i ova epidemija, nakon što smo utvrdili da ju ljeto neće pomesti malo smo se uozbiljili, nu u konačnici opet dođe na isto.
Malo prirodni kolektivni imunitet, malo cjepivo, malo bolji lijekovi i navikavanje na bolest. I nikad isključeno hirovito povlačenje virusa SARS.
I tu je to.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:S 30 ljudi dnevno umrlih jel do nove godine...sto je to 50 dana puta 30.
Ne, nego o realnim.
Da vidim.
Daj pliz ne seri. Okidoki?
To samo cool i popularni ljudi govore.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote: veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem...
Ne može do razine da bi na taj način cijelo društvo bilo dostatno zaštićeno od daljnjeg širenja zaraze.
No, na taj se način izgleda može usporiti daljnje širenje zaraze, čak dovesti do stagnacije i smanjenja broja novozaraženih.
Doduše, to je još nedovoljno istraženo odnosno jasno, jer je ovaj konkretni virus ipak nekakva nepoznanica.
Tome izgleda doprinosi i vrlo slabo mutiranje ovog virusa koji samo promjeni par sitnih detalja u svojoj novoj građi, a sve ostalo ostaje isto, a i broj mutacija je vrlo ograničen u odnosu na uzročnike sezonske gripe koji mutira u skokovima, gdje doslovce preko noći bitno promjeni svoju građu.
Dostatna zaštita će se po svemu sudeći postići masovnim cijepljenjem koje počinje negdje na proljeće, najvjerojatnije početkom ožujka.
Zato sam i predložio da se ovdje i kaže nešto o samo mehanizmu obrane imunosnog sustava i s tim u svezi
načina djelovanja cjepiva, glede na tip istog.
Imuni sistem tvore: 1. Makrofagi, 2. B-limfociti i 3. T-limfociti.
Makrofagi doslovce poppapaju virus, a ostatak "probave" su antigeni virusa.
Nakon toga se aktivira obrambeni B-limfociti koji proizvedu antitijela, koji uništavaju spomenute ostatke, odnosno antigene virusa.
T-limfociti su memorijske stanice, koje uništavaju stanice koje su već zaražene.
Upravo najavljeno Pfizer-ovo cjepivo je vektorsko, tipa mRNA (neškodlivi dijelovi konkretnog virusa) , koje napravi kopije proteina, a nakon toga samouništava genetski materijal iz cjepiva. B -limfociti će prepoznati prisustvo proteina virusa i proizvesti dovoljnu količinu obrambenih antitijela. Nepoznanica je koliko dugo će memorijski T-limfociti pamtiti virus...
Čuo sam glede toga 2 oprečna mišljanja, odnosno mogućnosti. Naime, čuveni SARS-CoV iz 2003' godine T-limfociti i nakon 17 godina pamte. Alemkino mišljenje je u svakom slučaju poduprto saznanjem da broj antitjela kod zaraženih s virusom SARS-CoV-2 brzo opada,
međutim to ne mora značiti da virus nije memoriran u T-limfocitima. Glede ovoga ipak treba sačekati izvjesno vrijeme i vidjeti da li se nekad zaraženi mogu zaraziti ponovo, odnosno oboliti od COVID-19.
PS: Dozvoljavam mogućnost da sam neke stvari i pogrešno razumio. Neka me znalci isprave, zahvalan unaprijed.
Sve će biti prošlo svršeno vrijeme do turističke sezone, što je najvažnije. Brodice pripremi navrijeme.epikur37 wrote:Ne mogu shvatiti da ste ovako zagrizli na ovoj temi.
I tu je to.
Eroo wrote:Sve će biti prošlo svršeno vrijeme do turističke sezone, što je najvažnije. Brodice pripremi navrijeme.epikur37 wrote:Ne mogu shvatiti da ste ovako zagrizli na ovoj temi.
I tu je to.
ma vjerujem...
Vi mislite da je zimski period bez posla...
Valja sve pripremiti, sevise, oglase, šminke i čuda.....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Koliko im dnevno umire pacijenata s COVID-19?kaya wrote:Ja ti to vjerujem bez daljnjega.michaellcmacha wrote:e vjerovala ti meni ili ne ubio bih ga od batina, to ne bi bilo humano kakve bi taj lik batine popio... ne danas, ali prije 20 godina bi nakon susreta sa mnom mucao sve u 17kaya wrote:Ugušit ću se mandarinommichaellcmacha wrote:marš u tri pičke materine
Nego da im kažem samo nešto apropo bergamo nikad više.
Na dubravi oni imaju sada tu situaciju, u hrvatskim razmjerima naravno.
Biraju tko će na respirator a tko ne, a broj mrtvih svaki dan 30,40 je upravo to.
To užasna brojka za hrvatsku.
Toliko o bergamo - nikad više!
Eroo wrote:Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote: veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem...
Zato sam i predložio da se ovdje i kaže nešto o samo mehanizmu obrane imunosnog sustava i s tim u svezi
Nakon toga se aktivira obrambeni B-limfociti koji proizvedu antitijela, koji uništavaju spomenute ostatke, odnosno antigene virusa.
T-limfociti su memorijske stanice, koje uništavaju stanice koje su već zaražene.
Upravo najavljeno Pfizer-ovo cjepivo je vektorsko, tipa mRNA (neškodlivi dijelovi konkretnog virusa) , koje napravi kopije proteina, a nakon toga samouništava genetski materijal iz cjepiva. B -limfociti će prepoznati prisustvo proteina virusa i proizvesti dovoljnu količinu obrambenih antitijela. Nepoznanica je koliko dugo će memorijski T-limfociti pamtiti virus...
Čuo sam glede toga 2 oprečna mišljanja, odnosno mogućnosti. Naime, čuveni SARS-CoV iz 2003' godine T-limfociti i nakon 17 godina pamte. Alemkino mišljenje je u svakom slučaju poduprto saznanjem da broj antitjela kod zaraženih s virusom SARS-CoV-2 brzo opada,
međutim to ne mora značiti da virus nije memoriran u T-limfocitima. Glede ovoga ipak treba sačekati izvjesno vrijeme i vidjeti da li se nekad zaraženi mogu zaraziti ponovo, odnosno oboliti od COVID-19.
PS: Dozvoljavam mogućnost da sam neke stvari i pogrešno razumio. Neka me znalci isprave, zahvalan unaprijed.
Možda naš presvetli Gnječ ima ispravak ili dodatak ovome gore.
Dobro bi bilo da su objašnjenja na hrvatskom, kratka i razumljiva nama laicima, kojima ovo nije struka.
Speare Shaker wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:S 30 ljudi dnevno umrlih jel do nove godine...sto je to 50 dana puta 30.
može se trend okrenuti samo na gore po 4. zakonu termodinamike koji kaže:
"Ako nešto može poći na gore, krenut će još gore".
a ovdje je dokaz:
SARS-CoV-2 Mutations: Washington University, Mayo and Harvard Scientist Identify New 48 SARS-CoV-2 RBD Mutations Resistant To Antibodies!
Researchers from Washington University-St. Louis, Harvard Medical School and Mayo Clinic in a new study using a variety of monoclonal antibodies (mAbs) to understand the mutational landscape of resistance in the SARS-CoV-2 receptor-binding domains (RBD) have discovered 48 new mutations resistant to antibodies including 27 that are circulating in humans.
More worrisome is the fact that about 86 % of all isolates from the D614G strains that is currently most prevalent, have been found to have these antibody resistant mutations on them.
These newly discovered mutations can have massive implications on the vaccine and antibody therapeutics developments underway and also is issuing warning signals about the recently approved monoclonal protocol by the U.S. FDA and also all future monoclonal or cocktail antibody treatment protocols.
In the study, the most worrisome mutation was the E484 as it was to be resistant to neutralization by most sera. Another mutation that was also of concern was the S477 mutation especially the S477N emerging strains.
The study findings were published on a preprint server and are currently being peer reviewed.
Landscape analysis of escape variants identifies SARS-CoV-2 spike mutations that attenuate monoclonal and serum antibody neutralization
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.11.06.372037v1
Guest- Guest
Virus je dosada pokazao karakteristike koje nisu svojstvene nicemu postojecem..konacne posljedice josh nitko ne zna...dvi stvari,pored josh nekoliko,radi kojih ne vjerujem u brzi kraj svega,nego uopce u nekakav kraj..mozda apokalipticno zvucim,ali imam jako losh filling..Bog dao da sam u krivu..
Guest- Guest
epikur37 wrote:Ne mogu shvatiti da ste ovako zagrizli na ovoj temi.
I tu je to.
ignorance is bliss
Guest- Guest
Eroo wrote:Eroo wrote:Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote: veli markotićka da se protiv korone ne može stvoriti kolektivni imunitet prokuživanjem...
Možda naš presvetli Gnječ ima ispravak ili dodatak ovome gore.
Dobro bi bilo da su objašnjenja na hrvatskom, kratka i razumljiva nama laicima, kojima ovo nije struka.
a šta da ti ja tu napišem? pod broj 1 nitko ne zna odakle je SARS.CoV-2 virus došao.(znaju neki ali šute) ortodoksna medicina i virolozi fanatički negiraju da je virus došao iz laboratorija tj. da je umjetno stvoren od strane čovjeka istovremeno ti isti stručnjaci dan danas nisu dali niti jedan opipljivi dokaz da je virus nastao u prirodi.
SARS-CoV-2 se spominje u raznim stručnim radovima već puno godina prije nego li su ga početkom ove godine tako nazvali. usput u njihovim stručnim radovima od prije desetak godina postoji i SARS-CoV-3 virus.
pod broj 2 SARS-CoV-2 virus ima i "djelove" HIV virusa u sebi što je dokazano sve sam te dokaze ovdje stavio odavno i linkove na stručne radove.
ako virus nije iz labosa zašto su kinezi odmah uništili sve što se u njihovim labosima u Wuhanu bilo uskladišteno u frižiderima? zašto su odmah počistili sve možebitne dokaze da se eventualno uđe u trag nultom pacijentu?
i tako.
Guest- Guest
Ero,zaboravio si da sve pada u vodu,u slucaju mutiranja viruza..svi tjelesni defensi ga vise ne mogu "prepoznati"..a o Fagima,b i t limfocitima je sve receno vrlo davno..bed je kad ih HIV sekvenca u Covid-19 navede da se okrenu protiv vlastitog tijela..
Guest- Guest
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Page 8 of 50