ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 19 of 50 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 19 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 12/12/2020, 10:09

kic wrote:

ljudi se malo previšw žale u komentarima, meni je ovo super

jo ga isto ne bi obisi na zid, njegovi radovi- po kima je poznat- definitivno nisu okrenjeni estetiki. žena mi je kozala njegove portrete ka je imo 17 godin;  ka takovo nešto imoš normalno je da neš ostati ubistin okvirima celi život. 
ova slika ku je učini možda danas ni nešto, ali gljedajući je 1955 je siguro je something else.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 10:38

Ne znam za vas, ali ima mi nesto nakaradno u razgovoru dva covjeka koji dolaze do zakljucka kako je upravo ljudski zivot "svet", " nepovrediv".

Mogu zamisliti neke druge svjetove na kojima nesto-poput-ljudi zakljucuje o vlastitoj vrsti - isto.

Ili zamislimo situaciju u kojoj dvije pliskavice razgovaraju i sloze se da samo svojstva x i y koje njihova vrsta posjeduje cini ih "svetima", odnosno njihov zivot "nepovrediv" (u svim razvojnim fazama) u odnosu na ostale vrste.

Na kozmickoj skali nema "favorita". :)

Sad kad sam to spomenula, rekla bih da je trivijalna istina kako je ljudima upravo ljudski zivot poseban.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 10:41

ako dvije pliskavica na nekoj planeti mogu izmjenjivati misli, pjevati itd ja ću ih prvi podržati da svoje drustvo grade na tome da je svaka pliskavica sveta, i da se ne ubijaju međusobno u bilo kojoj fazi zivota..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 10:43

One to mogu i na ovoj planeti... ;)

A opet, sveti ljudi provode masakr nad njima...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 10:50

neki dan sam našao nasukanog dupina na plaži... prvi komentar je bio: bit će mesa, a prizor užasan..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 11:04

kic wrote:
pa ja i ne znam svakoga u svijetu, nit sam obaviješten o svakoj smrti..

ali znam da kad netko mi poznat ode, da je to nenadoknadiv gubitak, da je jedna zvijezda ugasla, mislim da to svi osjećamo..

pa onda valjda razumiješ da nije svaki život svet jel? nego je to subjektivno od osobe do osobe, neki su nam sveti i ronimo suze, drugi životi pazi sad šoka ne izazovu ništa u nama; nikakvu emotivnu reakciju samim time nema neke "svetosti", kako bi ti rekao: jel se možemo složit oko toga? ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 11:07

pozz violator;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 11:28

ebenica wrote:
kic wrote:

ali znam da kad netko mi poznat ode, da je to nenadoknadiv gubitak, da je jedna zvijezda ugasla, mislim da to svi osjećamo..

pa onda valjda razumiješ da nije svaki život svet jel? nego je to subjektivno od osobe do osobe, neki su nam sveti i ronimo suze, drugi životi pazi sad šoka ne izazovu ništa u nama; nikakvu emotivnu reakciju samim time nema neke "svetosti", kako bi ti rekao: jel se možemo složit oko toga? ;)

posebnost ljudskog bića mi je ipak očita..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 11:29

kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

zato što si ti čovjek pa si objektivan? po čemu je točno čovjek poseban? :D
zašto ti misliš da si ti poseban? tko ti je mjerilo? mačka? pas? krokodil?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 11:33

violator wrote:Mogu zamisliti neke druge svjetove na kojima nesto-poput-ljudi zakljucuje o vlastitoj vrsti - isto.

planet of the apes.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 11:41

ebenica wrote:
kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

zato što si ti čovjek pa si objektivan? po čemu je točno čovjek poseban? :D
zašto ti misliš da si ti poseban? tko ti je mjerilo? mačka? pas? krokodil?

posebni smo upravo zbog ovog što i sam sad radiš, imamo visoku sposobnost za postavljanje pitanja, za autorefleksiju..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 12:16

kic wrote:
neki dan sam našao nasukanog dupina na plaži...  prvi komentar je bio: bit će mesa, a prizor užasan..

A student once asked anthropologist Margaret Mead, “What is the earliest sign of civilization?” The student expected her to say a clay pot, a grinding stone, or maybe a weapon.

Margaret Mead thought for a moment, then she said, “A healed femur.”

A femur is the longest bone in the body, linking hip to knee. In societies without the benefits of modern medicine, it takes about six weeks of rest for a fractured femur to heal. A healed femur shows that someone cared for the injured person, did their hunting and gathering, stayed with them, and offered physical protection and human companionship until the injury could mend.

Mead explained that where the law of the jungle—the survival of the fittest—rules, no healed femurs are found. The first sign of civilization is compassion, seen in a healed femur.

To je ujedno i Tolstojev glavni argument za vegetarijanstvo. Mesozderstvo ubija nasu empatiju, suosjecanje prema patnji drugog zivog bica. Prestajemo opazati ono sto bi nas zastrasilo kad bismo bili dosljedni u toj autorefleksivnosti koju spominjes kao nasu posebnost..

Last edited by violator on 12/12/2020, 12:23; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 12:20

ebenica wrote:
violator wrote:Mogu zamisliti neke druge svjetove na kojima nesto-poput-ljudi zakljucuje o vlastitoj vrsti - isto.

planet of the apes.

Moze. :)

Ili idemo korak dalje pa zamislimo planet s bicima koja su daleko odmakla od nas pa, osim sto s nama dijele neka svojstva X, Y, posjeduju i svojstva Z, K na temelju kojih zakljucuju da nas mogu iskoristavati na slican nacin na koji mi iskoristavamo zivotinje, buduci da su tako posebni, nepovrediva zivota... :)

Pozdrav!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 12:31

znam tu priču u vezi liječene nadkoljenične kosti..

teško je biti dosljedan u ičemu, i za Wagnera sam nedavno čitao kako je jako zagovarao vegetarijanstvo, no se nije mogao držati veganskog menija, ali bar je pokušao mogli bi reći? iako je inspirirao Hitlera koji je isto gurao zdrav život, nepušenje i veganstvo baš zbog Wagnera, a s druge strane je blatantno bio krvožedan..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/12/2020, 12:33

ebenica wrote:
aben wrote:
jo ne mislin da je život svet, jo mislin da je samo ljudski život svet. 
i to nemo veze is religijami. 
iako, mislin da grišiš i u tumačenju svetosti po crikvi; svet ni samo svatac, nego i bog, isus, duh, dan, neko mesto, sakrament, dinamo, rimsko carstvo...
ništa od boldanog nije sveto a pola od nabrojanog ne postoji. jesi čuo za sofijin izbor?
da ti se dogodi da moraš birati između svoje žene i nekog susjeda, stranca, mativke kako bi odlučio ti kojem je svaki život svet?

irelevantno je je li sveto, govorin ti ča sve more biti sveto po crikvi.

pa nikako, nemun ča birati; svi ke si nabrojo su sveti.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 12:33

[quote="violator"][quote="ebenica"]
violator wrote:
Ili idemo korak dalje pa zamislimo planet s bicima koja su daleko odmakla od nas pa, osim sto s nama dijele neka svojstva X, Y, posjeduju i svojstva Z, K na temelju kojih zakljucuju da nas mogu iskoristavati na slican nacin na koji mi iskoristavamo zivotinje, buduci da su tako posebni, nepovrediva zivota... :)

ja to uopce nisam zakljucivao, nego ajmo za pocetak prestati ubijati nerođenu djecu tako nonsalantno bez srama kao rasa?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 12:35

violator wrote:Ne znam za vas, ali ima mi nesto nakaradno u razgovoru dva covjeka koji dolaze do zakljucka kako je upravo ljudski zivot "svet", " nepovrediv".

Mogu zamisliti neke druge svjetove na kojima nesto-poput-ljudi zakljucuje o vlastitoj vrsti - isto.

Ili zamislimo situaciju u kojoj dvije pliskavice razgovaraju i sloze se da samo svojstva x i y koje njihova vrsta posjeduje cini ih "svetima", odnosno njihov zivot "nepovrediv" (u svim razvojnim fazama) u odnosu na ostale vrste.

Sad kad sam to spomenula, rekla bih da je trivijalna istina kako je ljudima upravo ljudski zivot poseban.

...dok istovremeno život svinje im nije svet, dok im se slatki psić mota oko nogu, živ i veseo.

Nekima pak ni ženin život svet, pogotovo ako hormonalna glupača donese svom presvetlom mužu tupi nož za peljat upravo zaklanu svinju :P pa je malo istuče da se nauči reda, "glupa koza".

Toliko o svetosti i nepovredivosti života, nabijem vas filozofe u mlaćenje prazne slame  :^0

Violatorice, sad mi je život konačno kompletan...  :D :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/12/2020, 12:36

kic wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

ja to uopce nisam zakljucivao, nego ajmo za pocetak prestati ubijati nerođenu djecu tako nonsalantno bez srama kao rasa?

Što kažeš o prestanku seksanja dok se ne odlučiš nekoj ženi napraviti dijete  :D to ti je super zaštita od nerođenog djeteta, a i od žene koju eventualno nisi htio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 12:39

venus wrote:
kic wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

Što kažeš o prestanku seksanja dok se ne odlučiš nekoj ženi napraviti dijete  :D to ti je super zaštita od nerođenog djeteta, a i od žene koju eventualno nisi htio.

ne mislim ništa loše, i to je legitiman životni stav..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/12/2020, 12:40

violator wrote:Ne znam za vas, ali ima mi nesto nakaradno u razgovoru dva covjeka koji dolaze do zakljucka kako je upravo ljudski zivot "svet", " nepovrediv".

i jo morin zamisliti druge svitove ki zaključuju isto, i da je to trivijalno.

ali na kozmičkoj skali, isto ko i na kvantnoj, sve je to non issue. ko da rečeš da indijunci iz 18 stoljeća nemaju favorita između dinama i hajduka. naravski da nemaju.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/12/2020, 12:43

riječ trivijalnost mi se bas motala oko tipkovnice xD
kic
kic
Admin

Male