Denkverbot
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Denkverbot
jasambrend wrote:Pa upravo je relativiziranje problema i piškću/kakiću model upravljanja krizom doveo do raspada sistema kod nas. Znači nije se poduzelo nakon proljeća ama baš ništa. Svejedno će ekonomija prdnuti u čabar, a kolateral je i mogućih 5-7000 pa i više mrtvih. Mi mjere do Prosinca de facto nismo ni imali, tako da je glupo pričati o ikakvim mjerama, a neozbiljnost vladajućih se jednostavno prelila na ionako poslovično poslušno građanstvo... pretpostavljao sam da ćemo ujebati sve što se da, ali nisam ni ja mislio da u ciloj državi i svim strukturama društva vlada toliko odsudstvo pameti. Hidrogensku pliz.
iluzija je da se može upravljati takvom krizom, čovjek samo sa sobom može upravljati, sve ostalo su nerealna očekivanja od nekih nenačitanih ispraznih političara-
Nije iluzija ako imaš primjere koji te opovrgavaju, a glede načitanih/nenačitanih političara... ovdje je prvenstveno iskazan problem nedjelovanja kao i bezobzirnog zaobilaženja struke nauštrb stranačkih apartička te pojedinih interesnih lobista koji veze nemaju sa epidemiološkim strukom(Lauc, Bakić)... drugim riječima našu najveću zdravstvenu krizu su de facto vodili probisvjeti i šarlatani, sad se djelomično pokušava ugasiti plamteća buktinja, sićem vode. Nismo slučajno najgori u Europi, a imali smo barem s obzirom na gustoću stanovništva, itekakvu komparativnu prednost. Uostalom ako se ne može donekle upravljati krizom onda nam ne treba niti država, a ni vlada....
darth_vader-
2014-04-17
Ne, mene se slušalo... slušalo se one koji su išli niz dlaku onome što je politika željela čuti.
darth_vader-
2014-04-17
Ra wrote:Eh, da, pročitah o čvorićima, šalu i nitima. Da, može se i tako opisati. :)
Kad nam neka bitna očica "frketa ili kloketa" pobjegne najčešće nastane rupa u pletivu, a uzorak koji pletemo izgubi svoj oblik.
Uglavnom uspijemo preplesti taj čvorić drugim čvorićem, nastane zadebljanje, ali možemo nastaviti bez straha da će se sve raspasti.
Ali nekad... nekad se izgubi očica zbog koje se veliki dio šala ispara.
I prođe puno vremena da ponovo pohvatamo sve očice i ponovno nastavimo plesti s jednom niti manje. Ali nit ostaje. Nije u uzorku našeg šala, ali je tu, prati naše pletivo, dok i sami ne postanemo nečija izgubljena očica šala.
Meni je spoznaja da su te niti još uvijek tu bila neopisiva utjeha u ogoljeloj stvarnosti.
I još uvijek je...
DNK niti...
Sjecam se jednog dokumentarca, o nekoj travarki. Upitali su je kako je moguce da je toliko dobro upoznata s biljnim svijetom. Rekla je da joj preci govore. Nocu, u posebnoj vrsti sna kojem prethodi post, pojavljuju se i uce je.
Cesto nailazim na slicna pojasnjenja ljudi koji iznimno poznaju prirodu. Kad im ne "govore" same biljke. :)
Pa si tako razmisljam u kojim se okolnostima aktiviraju znanja i vjestine nasih predackih linija.. Ima li nesto vise u recenici "joj, moja je kcer sva na brata mog pradjeda; govorili su mi da je i on tako odjednom krenuo s time i time i stvarao neprekidno to - i - to; nije mu bilo ravna".
Ma sigurna sam da znas slicne price. :)
Guest- Guest
ebenica wrote:prvo: kao da su na stranom jeziku koji razumijem ali nemaju smisla.violator wrote:
Kako vi cujete recenice koje citate u sebi? U kojem vam se obliku prikazuju vlastite misli?
drugo: pokušavam otkriti što se izgubilo u prijevodu. to što se izgubilo u prijevodu mi postane zaključak.
Znaci, ti si svjestan svojih misli u predmontazi? :)
Shvatila sam to kao da promatras rijeku predmisli, iz nje nastojis nesto uloviti i to ulovljeno oblikujes u "prave" misli.. Ha?
Guest- Guest
Brend je preuzeo stafetu. Kic je odusevljen.
(Opisujem tijek dogadjaja onima na binama koji su tek naisli.)
(Opisujem tijek dogadjaja onima na binama koji su tek naisli.)
Guest- Guest
jasambrend wrote:Ne, mene se slušalo... slušalo se one koji su išli niz dlaku onome što je politika željela čuti.
aha, sluša ih se i kad ih se ne sluša, comprende
Imamo dnevno 4500 koronaša jer ljudi ne nose maske i ne drže se mjera i nijedan slučaj gripe jer ljudi nose maske i drže se mjera.
mjere rade, ic magic
nothing to see here, move along-
idem slušati black metal od benda koji ne znam izgovoriti ime, to ima više smisla nego sve ovo-
kic wrote:
nothing to see here, move along-
idem slušati black metal od benda koji ne znam izgovoriti ime, to ima više smisla nego sve ovo-
Oh, well, goodbye Felicia!
Guest- Guest
kic wrote:jasambrend wrote:Ne, mene se slušalo... slušalo se one koji su išli niz dlaku onome što je politika željela čuti.
Osim što su razvalili stručniji dio znanstvenog savjeta zbog njih, nitko ih inače ne šljivi ni 5%...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:kic wrote:jasambrend wrote:Ne, mene se slušalo... slušalo se one koji su išli niz dlaku onome što je politika željela čuti.
Osim što su razvalili stručniji dio znanstvenog savjeta zbog njih, nitko ih inače ne šljivi ni 5%...
nemam pojma šta pričaš više
Daj počni slušat neke lakše note, jebo ga ti...
darth_vader-
2014-04-17
prava ekipa na forumu je jedino i bila na glazbi kad se slušao dobri stari metal-
inače u vezi Lauca i njegovih interesa, daj pročitaj malo:
"Očito moram još jednom ponoviti, jer neki sporo shvaćaju:
1) Genos ne prodaje ovlaživače
2) Genos ne prodaje testove na SARS-CoV-2
3) Genos ne prodaje antigenske testove
4) Genos ne prodaje serološke testove
5) Osobno ne dobivam provizije od prodaje maski, ovlaživača, sprejića za nos, reagencija za testiranje, a nisam niti plaćen za svoj rad u Znanstvenom savjetu vlade.
Genos bi mogao raditi sve te testove (a i prodavati ovlaživače, jer smo imali puno upita za njih), no još na proljeće smo odlučili da ne želimo prodavati bilo što vezano za pandemiju, upravo zato kako se ne bih našao u sukobu interesa u svom javnom djelovanju
No preko 90 posto prodaje Genosa je izvan Hrvatske, tako da Genos zapravo plati nekoliko puta više poreza i doprinosa u hrvatski državni proračun, nego što zaradi na hrvatskim građanima
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lauc-tvrdnja-da-zaradjujem-na-gradjanima-je-istinita-ponosan-sam-na-to/2237213.aspx
kic wrote:
prava ekipa na forumu je jedino i bila na glazbi kad se slušao dobri stari metal-
inače u vezi Lauca i njegovih interesa, daj pročitaj malo:
"Očito moram još jednom ponoviti, jer neki sporo shvaćaju:
1) Genos ne prodaje ovlaživače
2) Genos ne prodaje testove na SARS-CoV-2
3) Genos ne prodaje antigenske testove
4) Genos ne prodaje serološke testove
5) Osobno ne dobivam provizije od prodaje maski, ovlaživača, sprejića za nos, reagencija za testiranje, a nisam niti plaćen za svoj rad u Znanstvenom savjetu vlade.
Genos bi mogao raditi sve te testove (a i prodavati ovlaživače, jer smo imali puno upita za njih), no još na proljeće smo odlučili da ne želimo prodavati bilo što vezano za pandemiju, upravo zato kako se ne bih našao u sukobu interesa u svom javnom djelovanju
No preko 90 posto prodaje Genosa je izvan Hrvatske, tako da Genos zapravo plati nekoliko puta više poreza i doprinosa u hrvatski državni proračun, nego što zaradi na hrvatskim građanima
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lauc-tvrdnja-da-zaradjujem-na-gradjanima-je-istinita-ponosan-sam-na-to/2237213.aspx
Jebo vas metal... slušah to dok još niste u jajnicima bili ti i ekipica... valjda ti se glazbeni afiniteti s vremenom i isprofiliraju donekle u nekom melodioznijem smjeru...
A samopromotivne članke ne čitam. Neka radije objasni 18 milijuna kuna iz proračuna...
darth_vader-
2014-04-17
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Page 29 of 50