ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 28 Empty Re: Denkverbot

Post by kic 14/12/2020, 13:10

pa ja, bona

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2020, 13:10

kic wrote:
oh whatever, mogu i ja se spustiti na tu razinu kratkih dobacivanja

a ča će ti to, tomu služi vip

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:13

ča ča će (:^^) mi, ovdje šta god duže od jedne-i-pol rečenice napišeš oni prestanu čitati nego zamisle neku konstrukciju u svojoj glavi i nalijepe ti je

evo brend kaže da sam dr. Mengele :P
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2020, 13:16

kic wrote:
pa ja, bona

Sto bi rek'o drug Aben, tebi ljudski zivoti stvarno nisu sveti.. Dobro, na svetost se poziva kad treba omirisati zenske gacice.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:20

violator wrote:
kic wrote:
pa ja, bona

Sto bi rek'o drug Aben, tebi ljudski zivoti stvarno nisu sveti.. Dobro, na svetost se poziva kad treba omirisati zenske gacice.

pa ja, svetice
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2020, 13:22

kic wrote:
ča ča će (:^^) mi, ovdje šta god duže od jedne-i-pol rečenice napišeš oni prestanu čitati nego zamisle neku konstrukciju u svojoj glavi i nalijepe ti je

josunbrend je povremeni, a i vjerojatno si mu nešto osto dužan s nogometa...

i inače je teško usuglositi ideje ka dolazu iz potpuno drukčijih tradicija, ali kad je jedna od tradicija totalitarizam, suglasje je meta a ne cilj

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:26

aben wrote:
kic wrote:

i inače je teško usuglositi ideje ka dolazu iz potpuno drukčijih tradicija, ali kad je jedna od tradicija totalitarizam, suglasje je meta a ne cilj

ne razumim ti ja šta pričaš to, glup sam ti

a uz to sam i zao skroz, jbg, više sreće u drugoj reinkarnaciji ću imati nadam se, korejski white hawk is my goal-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by darth_vader 14/12/2020, 13:28

kic wrote:
jasambrend wrote:Ne vjeruješ Abeu koji tamo živi, ali su ti zato selektivne informacije koje prolaze kroz tamošnji cenzorski filter, sasvim ok... 💪 
Btw. pobrka si malo eugeniku s humanizmom, jebote...

ma jel srcati? gdje sam ja rekao da išta ne vjerujem? vi ste nesposobni pričati o principima nego samo šišate o emocionalnim utiscima, zar se jedini ja ovdje moram konstantno objašnjavati i kad napišem komad teksta naravno prestane se odgovarati na to-

svaka zdravstvena usluga realno košta, da li se slažeš? ali još važnije od te činjenice je da zdravstvena usluga koja se direktno plaća je redovito i ona najbolja i najhumanija jer pazi ovo: pružatelju zdravstvene usluge je u interesu da te izliječi, a i ti koji plaćaš zahtijevaš da budeš dobro tretiran!

za svake švedsku imam i jednu hrvatsku lijepu priču kako besplatni zdravstveni hrvatski sustav tretira ljude nehumano, ajd bar nije eugenika, samo je socijalno birokratski neuređen sustav nezainteresiran za pacijenta-

Pa ti si prvo krenuo s mantrom ugrožavanja osobnih sloboda i slično... a kako bi ti riješio problem u državi u kojoj barem 80% stanovništva uopće ni ne pokušava stati u cipele onog drugog, već se ponaša potpuno samoživo, egocentrično te mareći isključivo za vlastiti komoditet pa i nauštrb ugrožavanja nečijeg života. Ok, mogu shvatiti da smo svi selektivno osjetljivi na tuđu patnju s obzirom da li se radi o blizini/daljini, nekome tko nam je/nije simpatičan itd... međutim ako smo mi ljudi, već takvi kakvi jesmo, odnosno po defaultu većina sjebani, zar ne bi trebao u koliko-toliko uređenom društvu ipak postojati neki regulator koji će nam ipak morati postavljati nekakve granice ili zbilja smatraš da bi se to trebalo samo izregulirati pa neka bude ako treba i jebi ga, survival of the fittest mode... samo ću ti reći da niti jedna civilizacija koja se temeljila na tom principu do sada nije opstala na dulji rok. Opstaju oni koji se brinu u osjetljivijim pripadnicima vlastite zajednice znajući da se tako stvara kohezija unutar same zajednice toliko bitna za opstanak iste. Svako slobodumno egotripaško šaranje u trenucima nekakve velike krize narušava homogenost, a time i opstojnost zajednice, a ukoliko smo se odlučili za pripadnost istoj te uživanju kakve-takve zaštite te blagodati iste, zar nije onda i razumno od nas tražiti po potrebi i poneko žrtvovanje za to... evo, trenutno se ništa drugo ne traži osim žrtvovanja malo komoditeta da bi se recimo, eventualno sačuvao zdravstveni sustav od potpunog raspada pa time i brojni životi. Ne vidim uopće gdje je problem u svemu tome. Na žalost isključivo oslanjanje na svijest pojedinaca kod nas, svi znamo kud vodi. U kaos. Tako da po meni, s ovim svim mjerama se kasni puno i previše se vremena guralo glavu u pijesak... jebeš kave, pive, kafiće, druženja i sve kad znaš da možeš svojim bližnjima napraviti katastrofu, ajd barem da pojedini tikvani razmišljaju u tom smjeru i o svojoj obitelji ako ih za tuđe boli kurac... A Šveđani su odlučili još proljetos ni ne pokušati zaštiti svoje najosjetljivijije. Zapitaj se kakva se poruka time šalje svakom pojedincu. Da vrijedi onoliko koliko je trenutno jak, ukoliko iz bilo kakvog razloga oslabi ili mu se nešto dogodi, društvo će ga baciti niz vodu. Čak i divlje zvijeri imaju više empatije od tog, tako da... mi se barem ne dičimo na sav glas nekim socijalnim pravima i slično, takvi smo kakvi smo. Sjebani. Dočim Šveđani se trse biti perjanice istih, čak rado i dociraju drugima o raznoraznim ljudskim pravima, ma bravo za njih... stigli su do svog cilja. Preko leševa.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by aben 14/12/2020, 13:31

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:

a uz to sam i zao skroz, jbg, više sreće u drugoj reinkarnaciji ću imati nadam se, korejski white hawk is my goal-

sve ok, ali ovo ti je zadnja inkarnacija...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by darth_vader 14/12/2020, 13:33

kic wrote:

Nisi. Dr. Tegnell si... :rasta
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by darth_vader 14/12/2020, 13:36

aben wrote:
kic wrote:

Počelo se na nogometu previše konstruktivno raspravljati, skoro ka i na ViP-u...  x-|
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:45

aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:

sve ok, ali ovo ti je zadnja inkarnacija...

fu*k!
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:47

jasambrend wrote:
kic wrote:
jasambrend wrote:Ne vjeruješ Abeu koji tamo živi, ali su ti zato selektivne informacije koje prolaze kroz tamošnji cenzorski filter, sasvim ok... 💪 
Btw. pobrka si malo eugeniku s humanizmom, jebote...

ma jel srcati? gdje sam ja rekao da išta ne vjerujem? vi ste nesposobni pričati o principima nego samo šišate o emocionalnim utiscima, zar se jedini ja ovdje moram konstantno objašnjavati i kad napišem komad teksta naravno prestane se odgovarati na to-

svaka zdravstvena usluga realno košta, da li se slažeš? ali još važnije od te činjenice je da zdravstvena usluga koja se direktno plaća je redovito i ona najbolja i najhumanija jer pazi ovo: pružatelju zdravstvene usluge je u interesu da te izliječi, a i ti koji plaćaš zahtijevaš da budeš dobro tretiran!

za svake švedsku imam i jednu hrvatsku lijepu priču kako besplatni zdravstveni hrvatski sustav tretira ljude nehumano, ajd bar nije eugenika, samo je socijalno birokratski neuređen sustav nezainteresiran za pacijenta-

Pa ti si prvo krenuo s mantrom ugrožavanja osobnih sloboda i slično... a kako bi ti riješio problem u državi u kojoj barem 80% stanovništva uopće ni ne pokušava stati u cipele onog drugog, već se ponaša potpuno samoživo, egocentrično te mareći isključivo za vlastiti komoditet pa i nauštrb ugrožavanja nečijeg života. Ok, mogu shvatiti da smo svi selektivno osjetljivi na tuđu patnju s obzirom da li se radi o blizini/daljini, nekome tko nam je/nije simpatičan itd... međutim ako smo mi ljudi, već takvi kakvi jesmo, odnosno po defaultu većina sjebani, zar ne bi trebao u koliko-toliko uređenom društvu ipak postojati neki regulator koji će nam ipak morati postavljati nekakve granice ili zbilja smatraš da bi se to trebalo samo izregulirati pa neka bude ako treba i jebi ga, survival of the fittest mode... samo ću ti reći da niti jedna civilizacija koja se temeljila na tom principu do sada nije opstala na dulji rok. Opstaju oni koji se brinu u osjetljivijim pripadnicima vlastite zajednice znajući da se tako stvara kohezija unutar same zajednice toliko bitna za opstanak iste. Svako slobodumno egotripaško šaranje u trenucima nekakve velike krize narušava homogenost, a time i opstojnost zajednice, a ukoliko smo se odlučili za pripadnost istoj te uživanju kakve-takve zaštite te blagodati iste, zar nije onda i razumno od nas tražiti po potrebi i poneko žrtvovanje za to... evo, trenutno se ništa drugo ne traži osim žrtvovanja malo komoditeta da bi se recimo, eventualno sačuvao zdravstveni sustav od potpunog raspada pa time i brojni životi. Ne vidim uopće gdje je problem u svemu tome. Na žalost isključivo oslanjanje na svijest pojedinaca kod nas, svi znamo kud vodi. U kaos. Tako da po meni, s ovim svim mjerama se kasni puno i previše se vremena guralo glavu u pijesak... jebeš kave, pive, kafiće, druženja i sve kad znaš da možeš svojim bližnjima napraviti katastrofu, ajd barem da pojedini tikvani razmišljaju u tom smjeru i o svojoj obitelji ako ih za tuđe boli kurac... A Šveđani su odlučili još proljetos ni ne pokušati zaštiti svoje najosjetljivijije. Zapitaj se kakva se poruka time šalje svakom pojedincu. Da vrijedi onoliko koliko je trenutno jak, ukoliko iz bilo kakvog razloga oslabi ili mu se nešto dogodi, društvo će ga baciti niz vodu. Čak i divlje zvijeri imaju više empatije od tog, tako da... mi se barem ne dičimo na sav glas nekim socijalnim pravima i slično, takvi smo kakvi smo. Sjebani. Dočim Šveđani se trse biti perjanice istih, čak rado i dociraju drugima o raznoraznim ljudskim pravima, ma bravo za njih... stigli su do svog cilja. Preko leševa.

jedva čekam jesti miševe, obrušim se s visine iuuuu i cop!
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by darth_vader 14/12/2020, 13:53

Jebi se. Malo prije si cvilija da te se sasjeće lakonski i bez čitanja sadržaja...ti zbilja misliš da je švedski model neko humano civilizacijsko dostignuće?
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 13:54

Denkverbot - Page 28 Main-image
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 14:07

kic wrote:
Denkverbot - Page 28 Main-image

This old man, reciting the litany of the dying, was the one whom I had seen in the town a week before. The district doctor, a surly man who gave advice to the poor people from the window of his carriage the while they stood on the pavement with uncovered heads, remarked to him as he wheezed at the smoke of a pipe: "To your coffin, gaffer, to your coffin. . . Look at him! He's a hundred years old and still he wants to go on living." But the old villager shook his white head and wailed: "Ah, kind sir, ah!"

When I now saw him at his work, I could not help exclaiming: "I see that you've got well again, gaffer, as you're following the plough."

He stood still, panted for breath, and said in a voice that sounded as if it were coming out of a well:

"Well again? I follow the plough because the plot must be ploughed over for the winter crop. . . now I'm ploughing about the last two ridges. . . and that'll be the end of it."

"Do you hope to see the harvest?"

"Jesus preserve! This very week they'll bury me in the holy soil."

"How do you know that?"

He raised his eyebrows a little and silently opened his lips, as if he were unusually surprised at this question. Then he shook his head and remarked with emphasis:

"I know, and that's enough."

The horses dragged the plough and the old man a few paces farther. And when the triple team stopped afresh, I asked:

"But if you do not expect the harvest, why are you ploughing the field?"

This question, too, seemed to be unintelligible to him.

"Why?" he answered in surprise. "Not for myself, of course, but for those who will come after me." And breaking off the conversation, he started shouting at the horses to make them turn to the new, and last strip of the field.

I took leave of the old man and went my way. His words sank deep into my soul. I repeated them to myself until the stars appeared in the sky, and when, before falling asleep, I pondered as ever, upon death, it seemed to me to be something as elusive and as untraceable as the merging of one colour with another in a rainbow.

https://en.wikisource.org/wiki/Anthology_of_Modern_Slavonic_Literature_in_Prose_and_Verse/The_Ploughman
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 14:11

jasambrend wrote:Jebi se. Malo prije si cvilija da te se sasjeće lakonski i bez čitanja sadržaja...ti zbilja misliš da je švedski model neko humano civilizacijsko dostignuće?

idk

Denkverbot - Page 28 Giphy
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 14/12/2020, 14:50

kic wrote:
violator wrote:
kic wrote:
pa ja, bona

pa ja, svetice

U osnovi, postoje dva nacina na koji se ljudi nose s pandemijom.

Oni koji shvacaju ozbiljnost situacije, ne relativiziraju ljudske gubitke pozivanjem na gripu, glad u svijetu, "virus" straha itd., pristaju i na uskracivanje nekih sloboda ne bi li pomogli i sebi i drugima..

I oni koji poput djecice nervozno okrecu plocu na pitanja o ogranicavanju sloboda, pitanja ekonomije itd.,zeleci izbjeci razmisljanje o neposrednoj opasnosti.... Neki od njih idu dotle da u svemu vide neku zavjeru (virus ne postoji, sve je ovo vjezba poslusnosti, ulaznica za novo distopijsko drustvo) jer se naprosto ne mogu suociti s vlastitim strahom i spoznajom da su mali kotac u prirodnom svijetu. Covjek - mocna sila kojoj prijeti jedan virus. Osjecaj da nemamo kontrole gotovo ni nad cime paralizira pa pribjegavamo negiranju situacija koje nam to jasno pokazuju.

Nije ovdje uopce pitanje svedskog modela, vec pokusaja prividnog bijega iz ovakve grozne situacije. I to mi je razumljivo. Ali hajde budite hrabri pa nazovite stvari pravim imenom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 15:04

smatram da nijednom mišlju i riječu nisam relativizirao ijednu ljudsku žrtvu, za gubitak prava i komfora nas nitko nije ni pitao ali pristajem i na to, rekoh da oblačim masku, ne idem u posjete naravno itd, jedino pitanje koje postavljam je da li je to precizno izabrana žrtva jer mislim da je zapravo izabrano samo ono najlakše od čeg eto odustajemo, a zapravo većina zemalja slično prolaze, od Bjelorusije koja ništa nije uvodila, do Srbije koja je imala velike prosvjede ljetos nakon policijskog sata, pa trenutno ima osjetno manje smrti od nas koji smo ipak duplo manji, ne znam kako se ne počešete malo pa pitate nije li  damage control ili umanjivanje ugroze konstruirani na krivi način nediskriminatorno otpočetka gotovo, moj stav i je naklonjen tome da smo si dali previše na važnosti i mislimo da je za sve čovjek-i-kolektiv kriv i da možemo iskontrolirati situaciju krajnjim naporima-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by darth_vader 14/12/2020, 15:10

Pa upravo je relativiziranje problema i piškću/kakiću model upravljanja krizom doveo do raspada sistema kod nas. Znači nije se poduzelo nakon proljeća ama baš ništa. Svejedno će ekonomija prdnuti u čabar, a kolateral je i mogućih 5-7000  pa i više mrtvih. Mi mjere do Prosinca de facto nismo ni imali, tako da je glupo pričati o ikakvim mjerama, a neozbiljnost vladajućih se jednostavno prelila na ionako poslovično poslušno građanstvo... pretpostavljao sam da ćemo ujebati sve što se da, ali nisam ni ja mislio da u ciloj državi i svim strukturama društva vlada toliko odsudstvo pameti. Hidrogensku pliz.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by kic 14/12/2020, 15:14

jasambrend wrote:Pa upravo je relativiziranje problema i piškću/kakiću model upravljanja krizom doveo do raspada sistema kod nas. Znači nije se poduzelo nakon proljeća ama baš ništa. Svejedno će ekonomija prdnuti u čabar, a kolateral je i mogućih 5-7000  pa i više mrtvih. Mi mjere do Prosinca de facto nismo ni imali, tako da je glupo pričati o ikakvim mjerama, a neozbiljnost vladajućih se jednostavno prelila na ionako poslovično poslušno građanstvo... pretpostavljao sam da ćemo ujebati sve što se da, ali nisam ni ja mislio da u ciloj državi i svim strukturama društva vlada toliko odsudstvo pameti. Hidrogensku pliz.

iluzija je da se može upravljati takvom krizom, čovjek samo sa sobom može upravljati, sve ostalo su nerealna očekivanja od nekih nenačitanih ispraznih političara-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next