ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 11 Empty Re: Denkverbot

Post by Guest 15/11/2020, 21:54

kic wrote:

ja se uvijek sjetim Trinity, pametna zenska, stavio sam je zato i za admina tu, ali ovdje se svađala na ovim temama s nama ali nebitno..  fastforward par godina naprijed evo je otvara teme s liberala i citira Miltona..  dogodilo se da je sama pokrenula svoj posao.. i probudila se.

tako da ne znam, to mi se cini kao dobra skola, dat im jednu godinu da pokrenu svoj posao u stvarnom svijetu ponude i potraznje..

ja nisam nikad imao svoj posao, neki pokusaji su bili, ali sam veci radni vijek kod privatnika, i cak ste me jednom poklopili ovdje kad sam rekao da sam potplacen kod svog gazde, no dobro..

ja sam taj teoretski tip onda valjda, trazim disciplinu koja ce mom asketskom zivotu dati sudbinu..  

O, bravo za Triny! :tu
Vidjeh nekidan da je ulogirana.  

A to što govoriš za sebe samog, nije mi jasno zašto se ograničavaš, tagiraš ili stavljaš u ladice..(teoretski, asket..) to si sam sebi odredio isto ko što možeš i prestati to biti što si izabrao.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 15/11/2020, 22:34

kic wrote:
i ja mislim da se prave posljedice po ekonomiju tek kotrljaju, i kako su npr Trumpu prilijepili da je fašist i rasist, iako se cijeli život druži s crncima i latinoamerima, tako će i ovo sve prilijepiti koroni i neoliberalnim neodrzivim strukturama, iako su direktno odluka državnih tijela zaustavljale gospodarstvo i život..

kad takve laži prolaze, zašto se više čuditi Njemackoj 30ih ili Solzenicinu?

naravski, 
i ljudi će zazivati more regulations da zauzdaju divlji predatorski kapitalizam:)

peterson je to uvika istico; da se ne čudimo zlu jer unda ne ćemo viditi zlo u somima sebi
9:40- 11:49

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 15/11/2020, 22:40

venus wrote:
kic wrote:

ja se uvijek sjetim Trinity, pametna zenska, stavio sam je zato i za admina tu, ali ovdje se svađala na ovim temama s nama ali nebitno..  fastforward par godina naprijed evo je otvara teme s liberala i citira Miltona..  dogodilo se da je sama pokrenula svoj posao.. i probudila se.

tako da ne znam, to mi se cini kao dobra skola, dat im jednu godinu da pokrenu svoj posao u stvarnom svijetu ponude i potraznje..

ja nisam nikad imao svoj posao, neki pokusaji su bili, ali sam veci radni vijek kod privatnika, i cak ste me jednom poklopili ovdje kad sam rekao da sam potplacen kod svog gazde, no dobro..

ja sam taj teoretski tip onda valjda, trazim disciplinu koja ce mom asketskom zivotu dati sudbinu..  

A to što govoriš za sebe samog, nije mi jasno zašto se ograničavaš, tagiraš ili stavljaš u ladice..(teoretski, asket..) to si sam sebi odredio isto ko što možeš i prestati to biti što si izabrao.

pa u tome se i sastoji sloboda, mogucnost izbora

no ne vjerujem u diskonuitet, prekidanje jednog toka zivota i skretanje u sasvim drugom pravcu mi se cini kao izdaja dotadasnjeg nacina zivota..

covjek se svakako mijenja malo po malo, cemu radit lomove?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by aben 15/11/2020, 22:54

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:kicinjo, jesi ti libertarijanac?

ja sam junac

a vjerojatno vise nego vecina, zoč?

razmišljo sun zoč su takove ideje ke mi imomo toliko neprobojne za druge ljude. nisu teške za razumiti, ne postoju kontraargumenti, pa ipak, retko ki ih usvoji. na stranicami https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3424229/ ispitivali su "tehničke" karakteristike, ča tribo imati da bi čovik bi naš, i opet nišće specijalno. unda sun se siti svoga first encountera s idejami slobode, jepeta not good. bi sun neprobojan unatoč svojoj urođenoj slobodoljubivosti i unatoč orjentiranosti prema argumentaciji. koliko se morin sititi, imo sun uobičajene glupe who-will-build-the-roads prigovore. mladić ki mi ih je prezentiro, ni sun ni bi uvjeren, više je koketiro s novin stvorima. ne sićun se ni ča me prvo okrenulo, ali sigur sun da je katalizator bi ka sun otvori obrt, i ka sun se suoči s idejami ko ča je porez na naziv obrta, komorski doprinos i sl. drugin riječima, neko me je fizički moro podbosti, da bi barijera probijena.
jednon probijeno, sve je selo na svoje mesto, tako effortlessly.

naši stavovi su čvrsto utkani u nami, ko narkomanski stav prema drogi. promjena stava je ko promjena stava narkomana o drogi, i to ne običnog narkomana ki se možda još sićo života prije droge, nego rođenog. zoto je pokušavan pristupiti problijemu ko ča bi pristupi i narkomanu; oni zapravo znaju da je droga "nezdrava", ali nezdravost jednostavno nije dovoljno dobar razlog za prestanak drogiranja. zoto jo od epikura, primjerice, ne očekivun da prestane krasti i parazitirati, nego samo da prizno kako je to "nezdravo". 
postati libertarijanac moreš tako da te neko siluje ko mene, ili da isprva samo teoretski prihvatiš ideje, ohrabren neobaveznošću teoretskih stavova i potpunom izvjesnošću da se za naših života ote ideje ne će ostvoriti. 

kako si ti obavi tranziciju?

meni bi imponiralo da sun došo do toga čisto teorijski.
ali, ti isto nisi baš normalan čovik- ki je danas još asket, jebote- pa se ne more učiti na tvojin primjeru. 
ča bi tvoj primjer pomogo prema nekomu iz upper middle classa, ko ča je noor; zabrana gradnje kuće na svojoj zemlji opravdona je potencijalnon opasnošću od gradnje plinare? asket bi reko da to ni opravdano, da nan ni ne tribo plinara, jer da se dovoljno grijati kuverton:) 
neotrinity je bila neprobojna, a neprobojna je i danas. vidin kako sašije neku ayn rand maksimu nekon socijalistu uoči, i točno se kuži kako je komodno mogla napisati nešto na kineskom, isti je efekt.
jo pokušavan s graditeljima o građevinarstvu, s odvjetnicima o sudištu, s ljevičarima o odvajanju države od crikve, s roditeljima i kolegami o štetnosti skule, i guess what- isti već spomenuti efekt.
međutin, the search continues...

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 15/11/2020, 23:00

kic wrote:
venus wrote:
kic wrote:

leftie alert: "moreš izabrati biti i presteti biti ča oćeš"

:)
no ne vjerujem u diskonuitet, prekidanje jednog toka zivota i skretanje u sasvim drugom pravcu mi se cini kao izdaja dotadasnjeg nacina zivota..

ali, moroš, ako otkriješ da si živi u laži.
ni to reći izdati, nego popraviti. kad uzmeš red pill, nojmanje ča bi hoti je ostati di jesi

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 16/11/2020, 06:53

kic wrote:
venus wrote:
kic wrote:

Zašto izdaja? Ako je nešto bolje to odmah usvojim.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/11/2020, 07:00

aben wrote:
kic wrote:
i ja mislim da se prave posljedice po ekonomiju tek kotrljaju, i kako su npr Trumpu prilijepili da je fašist i rasist, iako se cijeli život druži s crncima i latinoamerima, tako će i ovo sve prilijepiti koroni i neoliberalnim neodrzivim strukturama, iako su direktno odluka državnih tijela zaustavljale gospodarstvo i život..

naravski, 
i ljudi će zazivati more regulations da zauzdaju divlji predatorski kapitalizam:)

peterson je to uvika istico; da se ne čudimo zlu jer unda ne ćemo viditi zlo u somima sebi

Jordan je super inteligentan lik, obožavam ga.

Kad već spominješ zlo, jesi čita knjigu Ljudi laži, M. Scott Pecka? Ludilo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 16/11/2020, 09:31

venus wrote:
aben wrote:
kic wrote:

naravski, 

Jordan je super inteligentan lik, obožavam ga.

Kad već spominješ zlo, jesi čita knjigu Ljudi laži, M. Scott Pecka? Ludilo.

ill check it out

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 16/11/2020, 19:48

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 16/11/2020, 20:56

i ovaj je dobar

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 16/11/2020, 22:43

od who will build the roads, do roads will be illegal:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 17/11/2020, 08:20

yea :(
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 17/11/2020, 08:58

nis baš blagonaklon teorijami urote, u smislu da postoji konspiracija s određenim distopijskim ciljevima. meni se čini da je prije riječ o autoalingmentu, ali ne samo onom elitnom, nego općem.
naša cela civilizacija je preformulirana sa autoriteta  crikve na autoritet stručnjaka i ljudi su to veselo prihvatili. ako bi ranije klicali za spaljivanje onih ki širu herezu, danas će jednoko radosno za ukidanje auto ruta prema countrysideu. oću reći, postoji ljudcka potriba za naslanjanjen na autoritet ki će se pobrinuti zo nje i ovakova elita in to ustvari nudi. naravski, elita i usmjerava, ali nišće to ni toliko daleko od želja ljudi. ako si suglasan da neko tvoju imovinu proglosi poljoprivrednom da bi se očuvala makija i bušik, pa to je samo korok do suglasnosti da ne moreš pojti vunka groda, da ne zagadiš garig.

iz brojnosti ljudi ki su suglasni, tj iz brojnosti nos ki nismo, zaključujen da je ov čovik iz drugog videa neopravdano optimističan.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 17/11/2020, 09:50

nisam ni ja optimističan..

ali mislim da je u određenom smislu u pravu na kraju, elitama je igranje s utopijom zapravo afrodizijak, i teško im je skinuti se s toga-

također sam dojma da nas obične ljude kategoriziraju kao stoku, i to je jedna od glavnih poruka koje mediji nameću kroz ovu godinu: ljudi su neodgovorni, glupi, negiraju znanost, bioteroristi-

svaljuju veliku krivicu na običnog čovjeka, i to nije samo u svrhu pranja svojih ruku od odgovornosti, mislim da postoji nešto dublje u tom pristupu, mislim da zaista idemo prema nekoj vrsti ropstva: bezemljaštvo + basic income, ti si zapravo totalni zavisnik o državnim institucijama, koje su dokazano nesposobne tako da će to biti jedna nevesela distopija--
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 17/11/2020, 10:45

kic wrote:
nisam ni ja optimističan..

ali mislim da je u određenom smislu u pravu na kraju, elitama je igranje s utopijom zapravo afrodizijak, i teško im je skinuti se s toga-

također sam dojma da nas obične ljude kategoriziraju kao stoku, i to je jedna od glavnih poruka koje mediji nameću kroz ovu godinu: ljudi su neodgovorni, glupi, negiraju znanost, bioteroristi-

svaljuju veliku krivicu na običnog čovjeka, i to nije samo u svrhu pranja svojih ruku od odgovornosti, mislim da postoji nešto dublje u tom pristupu, mislim da zaista idemo prema nekoj vrsti ropstva: bezemljaštvo + basic income, ti si zapravo totalni zavisnik o državnim institucijama, koje su dokazano nesposobne tako da će to biti jedna nevesela distopija--
bezemljaštvo + basic income =državni feudalizam=komunizam
ako ne slušoš, kurvin sine, ne ćeš ni isti
s tin da više ne bi postojo zapad na ki moreš pobignuti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 17/11/2020, 10:54

o.O

we are trapped..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 17/11/2020, 11:04

segura sun došo na poso, i njih nekoliko je razgovoralo o virusima;
natjecali su se u drakonštini, u zatvaranjima i kaznami za prekršitelje- they are ready

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/11/2020, 11:41

aben wrote:segura sun došo na poso, i njih nekoliko je razgovoralo o virusima;
natjecali su se u drakonštini, u zatvaranjima i kaznami za prekršitelje- they are ready
surovi kapitalizam, sve ima cijenu, guštaj k'o prase u blatu. nije ovo švecka da su visoki porezi i dozvole za svaki kurac, ljudi hodaju po kavama k'o da nije pandemija na kojoj se more zaradit, prokleti socijalizam.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/11/2020, 11:42

i nabijem i tebe i petersona na kurac, hrpa idiota.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/11/2020, 11:49

kic wrote:
 i kako su npr Trumpu prilijepili da je fašist i rasist, iako se cijeli život druži s crncima i latinoamerima
bokte iebo koja izjava :O
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 17/11/2020, 11:50

koji je dokaz Trumpova rasizma i fašizma?

ja ga još nisam vidio.

činjenica da je gurao priču o građenju zida da zaštiti vlastitu državu od ILEGALNOG useljavanja - ne legalnog useljavanja, ga ne čini ni rasistom ni fašistom-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 50 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50  Next