Da remiziramo...
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Da remiziramo...
to je ok, kad ćemo krenut sa željama i pozdravima... iza sisvetaEroo wrote:aktivno pozitivni ; hospitalizirani ; na respiratoru
9,475 ; 731 ; 52 ...danas, 24.10.
8,394 ; 716 ; 49
7,380 ; 661 ; 46
6,459 ; 622 ; 38
5,519 ; 574 ; 32
5,070 ; 571 ; 35
5,164 ; 548 ; 32
4,844 ; 530 ; 28
Umrlih: 16
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
https://www.klix.ba/vijesti/u-hrvatskoj-cak-2-242-novozarazenih-koronavirusom-preminulo-16-osoba/201024027
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Legendovich wrote:I da..nema tih niti ce biti koji se nisu oporavili "kako treba"..demidž ostaje trajni..eno tekst sa Mayo klinike..
Jutrošnji prilog sa DW televizije odgledan na HTV4.
Oko 90% onih koji su preboljeli infekciju nema nikakve zabilježene posljedice. Sve im posljedice prođu za 4-5 tjedana.
Oko 10% ima vjerojatno trajnije posljedice, ali tu je riječ o onima po organe koji su im pretrpjeli oštećena ili čak zatajili tijekom infekcije.
Onaj koji je pao u komu tijekom infekcije ima problem sa pamćenjem, biranjem riječi i formiranjem rečenica u govoru, dakle neurološki, a nije isključeno niti da će kasnije imati problema i sa nekim oblikom demencije.
Oni kojima su zatajila pluća imaju problem sa plućima, oni kojima su zatajili bubrezi imaju naknadni problem s funkcioniranjem bubrega, kojima je otkazao krvožilni sustav sa naknadnim stvaranjem trombova koji riskiraju moždane udare itd., makar se računa da će i te posljedice većim dijelom proći tijekom vremena, ali je nejasno kako kod kojeg bolesnika, jer su reakcije organizma jako individualizirane. Nikad se ne zna kako će koji reagirati na pojedine probleme.
Dakle, šteta može biti trajna, makar o tome za sad nemamo dovoljno spoznaja, ali se na temelju onoga što znamo pretpostavlja kako oko 90% onih koji s preboljeli infekciju neće imati nikakvih iole ozbiljnih trajnih posljedica.
Guest- Guest
svi ćemo pomrijeti niti danas ne izlazim iz podruma, štednje se ima, konzervi imam, mini kuhinja je tu.. poslat ću nekoga u šoping da mi uzme što mi treba.. i dostavi ispred vrata.. i čekati 12h da se kesa sama dezinficiraRayMabus wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/u-hrvatskoj-cak-2-242-novozarazenih-koronavirusom-preminulo-16-osoba/201024027
AssadNaPodmornici- Posts : 22273
2018-06-14
ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
AssadNaPodmornici- Posts : 22273
2018-06-14
Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:I da..nema tih niti ce biti koji se nisu oporavili "kako treba"..demidž ostaje trajni..eno tekst sa Mayo klinike..
Oko 90% onih koji su preboljeli infekciju nema nikakve zabilježene posljedice. Sve im posljedice prođu za 4-5 tjedana.
Oko 10% ima vjerojatno trajnije posljedice, ali tu je riječ o onima po organe koji su im pretrpjeli oštećena ili čak zatajili tijekom infekcije.
Onaj koji je pao u komu tijekom infekcije ima problem sa pamćenjem, biranjem riječi i formiranjem rečenica u govoru, dakle neurološki, a nije isključeno niti da će kasnije imati problema i sa nekim oblikom demencije.
Oni kojima su zatajila pluća imaju problem sa plućima, oni kojima su zatajili bubrezi imaju naknadni problem s funkcioniranjem bubrega, kojima je otkazao krvožilni sustav sa naknadnim stvaranjem trombova koji riskiraju moždane udare itd., makar se računa da će i te posljedice većim dijelom proći tijekom vremena, ali je nejasno kako kod kojeg bolesnika, jer su reakcije organizma jako individualizirane. Nikad se ne zna kako će koji reagirati na pojedine probleme.
Dakle, šteta može biti trajna, makar o tome za sad nemamo dovoljno spoznaja, ali se na temelju onoga što znamo pretpostavlja kako oko 90% onih koji s preboljeli infekciju neće imati nikakvih iole ozbiljnih trajnih posljedica.
I da ne zaboravim spomenuti, a da sad ne tražim taj tvoj post, spomenuo si ranije korist za farmaciju od čestog cijepljenja za ovu infekciju s obzirom na spoznaju kako nema trajnog imuniteta odnosno kako se isti gubi za nekoliko mjeseci što je poznato iz istraživanja provođenima tijekom nekih 35 godina nad onima koji su preboljeli neki oblik infekcije zbog virusa iz korona obitelji.
To stoji, ali to ti također vrijedi i za sezonsku gripu.
Nema trajnog imuniteta na sezonsku gripu, ti virusi neprestano mutiraju i neophodno je često docjepljivanje. Bar za one čiji je organizam slabije otporan na takve zaraze (ja recimo nikada u životu nisam obolio od sezonske gripe, samo od uobičajenih prehlada odnosno viroza).
Dapače, problemi će sa ovim virusom s obzirom na činjenicu da ima puno manju mogućnost mutiranja u tom smislu potrebe za docjepljivanjem vjerojatno biti puno manji nego sa virusima koji uzrokuju sezonsku gripu.
Osim ako radionice za genetsku doradu virusa ne budu posebno vrijedne, one u Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu, sasvim svejedno, ali to je već druga tema.
Guest- Guest
Bog dao Šejkeru..Bog dao..ne gleda mi se na vulici scena poput onih iz World War Z...IPAK,treba biti pazljiv...MAYO su sve samo ne nesto sto treba ignorirati..Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:I da..nema tih niti ce biti koji se nisu oporavili "kako treba"..demidž ostaje trajni..eno tekst sa Mayo klinike..
Guest- Guest
sve je to povezano medjusobno,i ne mozemo o temi govoriti kao izdvojenoj od drugih,prirodno vezanih uz njih..Mudri kazu,da su najveca sranja,ujedno i najvece prilike za one koji su sranja sposobni kapitalizirati..a takvih ima,i voljni su..Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:I da..nema tih niti ce biti koji se nisu oporavili "kako treba"..demidž ostaje trajni..eno tekst sa Mayo klinike..
I da ne zaboravim spomenuti, a da sad ne tražim taj tvoj post, spomenuo si ranije korist za farmaciju od čestog cijepljenja za ovu infekciju s obzirom na spoznaju kako nema trajnog imuniteta odnosno kako se isti gubi za nekoliko mjeseci što je poznato iz istraživanja provođenima tijekom nekih 35 godina nad onima koji su preboljeli neki oblik infekcije zbog virusa iz korona obitelji.
To stoji, ali to ti također vrijedi i za sezonsku gripu.
Nema trajnog imuniteta na sezonsku gripu, ti virusi neprestano mutiraju i neophodno je često docjepljivanje. Bar za one čiji je organizam slabije otporan na takve zaraze (ja recimo nikada u životu nisam obolio od sezonske gripe, samo od uobičajenih prehlada odnosno viroza).
Dapače, problemi će sa ovim virusom s obzirom na činjenicu da ima puno manju mogućnost mutiranja u tom smislu potrebe za docjepljivanjem vjerojatno biti puno manji nego sa virusima koji uzrokuju sezonsku gripu.
Osim ako radionice za genetsku doradu virusa ne budu posebno vrijedne, one u Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu, sasvim svejedno, ali to je već druga tema.
Guest- Guest
Dakle ne samo da smo prešli 2000 nego odma na 2242.
Ide to nama.
Ide to nama.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ti si mene skroz na skroz razočarao... dobro veli Robi, jebeš mene i moju procjenu ljudi... kod tebe sam 100% falio.... :))AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
2015-08-08
živio podrum i izolacija.RayMabus wrote:Dakle ne samo da smo prešli 2000 nego odma na 2242.
Ide to nama.
AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
Guest- Guest
Robi, jeli opet si se uhvatio knjige... što je sad aktualische... što si naumio studierenLegendovich wrote:Yoda..pazi..
2015-08-08
mogu ti reci,vrag odnio shalu...sve doduse josh ispod radara(Regirung ne trpi paniku),ali radna mjesta se osipaju,cijena rada pada,odnos firmija prema posloprimcima se iz korijena mjenja..ucjene postaju pravilo pri ugovaranju poslova i ZADRZAVANJU istih..TO je samo mali dio svega...da,studij,ali ne klasicni..michaellcmacha wrote:Robi, jeli opet si se uhvatio knjige... što je sad aktualische... što si naumio studierenLegendovich wrote:Yoda..pazi..
no sto je bitno,da ozbiljno razmisljam gibati dalje..svabija postaje nesh jako nezeljeno..
Guest- Guest
Yoda, ima još načina , vidi ovo :AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
https://www.vyzrtech.com/
Preporuči i braći po coroni.
Trinity-
2014-04-17
Panika je medju onima koji se bave Nekretninama,slaba i sve slabija potraznja za najam,kupovinu jos i manja..prije koju godinu,svabima zinula guzica na stanove i iznajmljivanje(inaco odlican i stabilan biznis u svabiji) tudej,ćunak...ve zjali prazno,cijene padaju..svabi se trude odrzati ih,ali kad nema kupaca/najmoprimaca..
Guest- Guest
ebote,kak se budemo ljubili Triny preko ovoga???Triny wrote:Yoda, ima još načina , vidi ovo :AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
Guest- Guest
To ti je za novonormalne, oni se više ne ljube, tako kaže stožer, mi normalni sve to radimo na starinski način.Legendovich wrote:ebote,kak se budemo ljubili Triny preko ovoga???Triny wrote:Yoda, ima još načina , vidi ovo :AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
Trinity-
2014-04-17
ufff..laknulo mi...dakle,po starom....odlicno..Triny wrote:To ti je za novonormalne, oni se više ne ljube, tako kaže stožer, mi normalni sve to radimo na starinski način.Legendovich wrote:ebote,kak se budemo ljubili Triny preko ovoga???Triny wrote:Yoda, ima još načina , vidi ovo :AssadNaPodmornici wrote:ja sam u podrumu, ja sam jedan od vasmichaellcmacha wrote:a što je stožer kriv, ako ti se kaže miruj, pa mater mu jebem miruj onda... ono što moraš, moraš, ali prekriži sve što ne moraš... a boktejebo pa šta stožer može yodi, napucanom steroidima... čovjek ne želi zbog tamo neke prehladice protratit ni sekunde svoga dragocjenog mladog života... cccc
Guest- Guest
Njemačka stavila još pet hrvatskih županija na crvenu listu
NJEMAČKI Institut Robert Koch značajno je proširio listu područja koja su rizična, a među njima su i neke hrvatske županije. To su od danas Karlovačka, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Varaždinska i Bjelovarsko-bilogorska.
Lista je proširena u četvrtak, a stupa na snagu danas.
Na njemačkoj listi rizičnih područja prva se 20. kolovoza našla Splitsko-dalmatinska županija, a potom su 9. rujna slijedile Dubrovačko-neretvanska županija i Požeško-slavonska. 16. rujna na listu je stavljena Virovitičko-podravska županija, a 23. rujna Ličko-senjska županija.
7. listopada na listu je dospjela Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska. Deset dana kasnije na listi su se našli Grad Zagreb i Međimurska županija.
Ljudi koji dolaze iz ovih regija mogu ući u Njemačku, no moraju se testirati i ići u karantenu dok ne saznaju rezultate.
NJEMAČKI Institut Robert Koch značajno je proširio listu područja koja su rizična, a među njima su i neke hrvatske županije. To su od danas Karlovačka, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Varaždinska i Bjelovarsko-bilogorska.
Lista je proširena u četvrtak, a stupa na snagu danas.
Na njemačkoj listi rizičnih područja prva se 20. kolovoza našla Splitsko-dalmatinska županija, a potom su 9. rujna slijedile Dubrovačko-neretvanska županija i Požeško-slavonska. 16. rujna na listu je stavljena Virovitičko-podravska županija, a 23. rujna Ličko-senjska županija.
7. listopada na listu je dospjela Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska. Deset dana kasnije na listi su se našli Grad Zagreb i Međimurska županija.
Osim hrvatskih županija, na listu su dodane i europske zemlje
Osim hrvatskih županija, na njemačkoj listi našle su se cijela Poljska, Švicarska, Irska, Liechtenstein te osam od devet austrijskih saveznih država. Na listi su i brojne talijanske regije poput Toskane, Lombardije i Sardinije. Velika Britanija je također na listi te pojedine regije u Bugarskoj, Estoniji, Švedskoj, Sloveniji i Mađarskoj.Ljudi koji dolaze iz ovih regija mogu ući u Njemačku, no moraju se testirati i ići u karantenu dok ne saznaju rezultate.
vili40-
2015-08-02
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Page 7 of 50