ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

papa:-kanonizacija stepinca a / a

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

papa:-kanonizacija stepinca  a / a - Page 4 Empty Re: papa:-kanonizacija stepinca a / a

Post by pizzon 24/9/2020, 10:27

Noor wrote:
pizzon wrote:
tre wrote:
zato jer ste sotonska sekta koja nema dodira sa Kristovim naukom. Ono vaša stvar i vjerujte u što želite ali koji kurac gurate nosinu u naše svetinje i u ono što mi vjerujemo? zar ti i ostali svetosavci mislite da ćete tako zadobiti poštovanje i ostvariti zacrtane ciljeve??? Pa to nema ni u pm a bome niti je ikada bilo niti će ikada biti.
o cemi ti kenjas
ja cu da ti kazem
o tvom strahu 
koji anuliras mrznjom
stvorio si u sopstvenoj glavi
nepostojeci svet srba i spc
u samo se praznis
kojem strahu?? pa čovjek vas je taracao po svim ratištima na kojima je bio, a ti si taj koji je bježao od mobilizacije
znamo kako je bilo, zaustavite rat,
ko papagaji. 
jedino ste hrabri nad lokalnim
srbima.
da, nisam prihvatio poziv za 
hr.kao ni hiljade drugih.
toliko sa plasim da sam 99.
bio do zadnjeg dana 13.6.
ko je nad ovde cerecio ??
osim nemaca, pa se
pridruzi regionakni olos,
ko hrvati, jedino tako.
pa i za lokalne srbe,
niste sami ostvarili.
i to samo ograniceno.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

papa:-kanonizacija stepinca  a / a - Page 4 Empty Re: papa:-kanonizacija stepinca a / a

Post by vuksadinare 24/9/2020, 10:32

jastreb wrote:Imamo tolioo ljudi koji su jos za zivota stekli glas svetosti,primjerice Bonaventura Duda i drugi,a oni zapeli za tog Stepinca.
..interesantan detalj..ne znam tocan broj koliko je ovaj papan proglasio za svece..ali znam da su svi bili iz juzne amerike :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 10:34

ta'k dok je ovaj papan od agenture na celu vatikana europa bu s enacekala da nekog proglasi svetim..ali srecom devet banki mu je blizu i zagrobni zivot :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 10:43

inace najcudnijipotez vatikana pri izboru pape je bio da je papa izabran iz redova isusovaca koji su red 'ni mimo ni vrit'...formalno spadaju pod katolicku crkvu ali djelovanjem totalno autonomni....time podlozni utjecaju raznoraznih razlicitih vjerskih silnica kao i ideoloskih...koji su iskazali cak i određenu netrpeljivost prema nekim drugim redovima unutar katolicke crkve...ali i prema dijelu drugih krscana sto smo vidjeli u odnosu prema sirijskim krscanima...od strane ovog agenta na celu vatikana
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/9/2020, 11:14

Ne znam zasto neki pizde na Srbe, a posebno onaj veliki ustasa iz Kostarike . Treba da pizde na Vatikan

A to o Papi, te Papa ovakav, te Papa onakav, te Papa komunjara ...to je glupost
Ne odlucuje on sam nista...to je politika Vatikanske kurije.
Ko god bude Papa u ovakvim stvarima on ne odlucuje sam.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2020, 11:17

Ringo10 wrote:

Ali je njegov osobni doprinos ovdje ključan.
Poanta je u tome da odluku kurije mora potvrditi i papa, jer se bez toga odluka ne može objaviti i Franjo zloupotrebljava tu činjenicu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2020, 11:19

Speare Shaker wrote:
Ringo10 wrote:

Poanta je u tome da odluku kurije mora potvrditi i papa, jer se bez toga odluka ne može objaviti i Franjo zloupotrebljava tu činjenicu.

Inače je kurija davno obznanila svoju odluku u vezi Stepinca.
Kauza odnosno sam proces beatifikacije je završena i tu po kanonskom pravu nije moguć nikakav povratak na prijašnje stanje.
Samo je pitanje kada će tu odluku službeno obznaniti Vatikan odnosno sam papa, nebitno hoće li to biti ovaj ili neki drugi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2020, 11:21

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Ringo10 wrote:

Inače je kurija davno obznanila svoju odluku u vezi Stepinca.
Kauza odnosno sam proces beatifikacije je završena i tu po kanonskom pravu nije moguć nikakav povratak na prijašnje stanje.
Samo je pitanje kada će tu odluku službeno obznaniti Vatikan odnosno sam papa, nebitno hoće li to biti ovaj ili neki drugi.

Uostalom, Vatikan i dalje Hrvate samo poziva na strpljenje. Nigdje se ne navodi da Stepinac neće biti službeno potvrđen kao svetac. Čak niti  od strane ovog pape.
Tako da se uzaludno raduju svi oni koji misle da je Vatikan odustao od te službene objave, jer to uostalom po kanonskom pravu niti ne može učiniti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 11:22

Ringo10 wrote:Ne znam zasto neki pizde na Srbe, a posebno onaj veliki ustasa iz Kostarike . Treba da pizde na Vatikan

A to o Papi, te Papa ovakav,  te Papa onakav, te Papa komunjara ...to je glupost
Ne odlucuje on sam  nista...to je politika Vatikanske kurije.
pa nije nepoznanica d aje vatikan također bio i je stjeciste raznih agenturskih poslova...i ljudi...za vrijeme drugog svjetskog rata u vatikanu su slobodno svrljali agenti svih zaracenih strana...najcesce se radilo naravno o skladistenju umjetnina odnosno zanimanju za te umjetnine i blago neprocjenjive vrijednosti...u hladnom rati također je vatikan an određenei nacin bio jedan od centara agenturske djelatnosti oba bloka...nakon raspada hladnog rata u vatikan u misiju obacuje svoje agnete globalisticka oligarhija ali i druge vjerske zajednice u prvom redu pravoslavna a u novije vrijeme i islamisticka zajednica...tako da je danas u vatikanu najmanje onih koji rade za ono sto su predodređeni za katolicanstvo kao prvotni interes...ovaj papan je samo jedan u nizu agenture ali mozda i najrazorniji za katolicanstvo i u tome je njegova misija kao papana najopasnija...pogotovo sto dolazi iz 'katolickog' reda isusovaca koji su bas dosta poznati da su dali podosta agenata u vatikanu
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/9/2020, 12:06

Ne znam sta reci...

Kako god, Vatikan je vec odavno najprije politika pa tek onda sve ostalo

Ne znam ni zasto je to proglasenje Stepinca za sveca uopce toliko bitno pored toliko vaznijih problema, ali hajde, valjda ce se i to dogoditi...
Jednog dana..
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 12:19

Ringo10 wrote:Ne znam sta reci...

Kako god, Vatikan je vec odavno najprije politika pa tek onda sve ostalo

Ne znam ni zasto je to proglasenje Stepinca za sveca uopce toliko bitno pored toliko vaznijih problema, ali hajde, valjda ce se i to dogoditi...
Jednog dana..
....vatikan uopce nije trebao biti drzava..nego je trebao biti recimo najvaznija katolicka nadbiskupija u katolickom svijetu...koji bi se bavio najvecim djelom interesima katolicke crkve i vjernika...kao drzava vatikan je izgubio najvecim djelom stvarni dodir sa interesima katolickih vjernika...i ponasa s ekao svaka drzava
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by pizzon 24/9/2020, 12:24

ma nema nista
zaboravite
nijedan papa nece overiti
ustaskog popa za sveca

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/9/2020, 12:41

pizzon wrote:
tre wrote:
pizzon wrote:
normalno da nije tako
to ne tvrdi ni spc
to ne tvrdim ni ja
ali tvrdi puzzon
jer si ti extremno negativan
prema srbima, srbiji i spc
zato jer ste sotonska sekta koja nema dodira sa Kristovim naukom. Ono vaša stvar i vjerujte u što želite ali koji kurac gurate nosinu u naše svetinje i u ono što mi vjerujemo? zar ti i ostali svetosavci mislite da ćete tako zadobiti poštovanje i ostvariti zacrtane ciljeve??? Pa to nema ni u pm a bome niti je ikada bilo niti će ikada biti.
o cemi ti kenjas
ja cu da ti kazem
o tvom strahu 
koji anuliras mrznjom
stvorio si u sopstvenoj glavi
nepostojeci svet srba i spc
u samo se praznis
ajd prestani lupetati gluposti krelac, što ne štima u mom postu? jesu li vam pedofili, bratoubojice, ubojice, kršćanski izdajnici...svetci?
i zašto vi koji čak niste ni pravoslavci nego svetosavski sektaši gurate nosinu prema KC i tu pravite sranja kao što ih pravite svuda oko sebe.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 24/9/2020, 12:43

pizzon wrote:
vuksadinare wrote:
tre wrote:
Da guraju nos samo zbog stepinca bilo bi dobro...evo mi nabavljamo nove zrakoplove oni odmah udri..ustase ne miruju...zalit cemo se babi i papi..uglavnom komsije ne mozes birati a ima onih koje ne mozes ni lijeciti koliko zagrizlo

nabavite te avione vec jednom
stepinca necemo nikad prihvatiti
pa ni tad
izaberite neku drugu licnost
kako vam to sve ustase pri srcu
dokazite vi da je svetac
to sto je ustaski pop
nije dovoljno
to nas zaboli đoko što ćete vi prihvatiti ili nećete, samo se otkačite od nas i vjerujte što god želite.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by kaya 24/9/2020, 12:53

Ako su to rekle vesti.rs ili alo ja verujem da je tako..a ako još potvrdi kurir nema greške..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 12:58

kaya wrote:Ako su to rekle vesti.rs ili alo ja verujem da je tako..a ako još potvrdi kurir nema greške..
ne tangira mene sto oni kazu sto hoce...njima je ionako svaki katolicki svecenik ionako 'stepinac','ujko','srbomrzac'...dkaz sto je desetke katolickih svecenika u domovinskom ratu ubijeno na najbrutalnije nacine a mnogi prosli teske torture u logorima i zatvorima...a da ne govorim o stotinama spaljenih i unsitenih katolcikih crkava..a da ne govorim o ratnohuskackim govorima pravoslavnih svecenika ili sektasa..od kojih su mnogi snimljeni kamerom u  transu kad su huskali..meni ide na kurac sto im ona blesava agentura od papana franje ide niz dlaku brade
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 13:25

isusovacki red je i najmlađi katolicki red u stavri osnovan relativno kasno u 16 stoljecu sa ciljem da se sprijeci sirenje protestantizma pa je isusovacki red bio zapravo u zargonu 'tampon zona' između katolicke i protestantske crkve..i u taj red su olazili vecinom oni koji se nisu osjecali dovoljno katolicima ali nisu htjeli biti ni protestanti..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 13:29

..formalno su bili pod patronatom katolicke crkve ali su autonomno djelovali pa imaju obrise i katolicanstva i protestantizma ali i ateizma...buckuris...zapravo utociste onih koji nisu bas zelejli biti previse bliski crkvom ali ni udaljeni..bavili sus  evecinom naukom,dijelom misionarstvom ali mahom su bili knjiznicari...za razliku od vecine katolickih redova oni su drugacije titule poput 'general'..'general družbe
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 13:36

i vjerojatno se sa ovim papanom 'generalom' tj njegovim izborom na celu vatikana islo taktikom tog priblizavanja pravolavnoj crkvi najvecim djelom i dijelom protestantskom sa ciljem da c ejedna isusovac za ove biti prihvatljiviji nego petrovac,dominikanc,franjevac...posto nije striktno katolickog duha i smjera..kad ono corak..lik je uspio isposvađat se sa pola katolickih kardinala i svecenika i vjernika...uostalom u skladu odnosa isusovaca prema drugim katolickim redovima
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 13:45

isusovci jesu dostarasiren red u prvom redu u katolickim zajednicama juzne amerike i zapadne europe...ali nisu brojan red u KC u hrvatskoj,poljskoj,italiji,sloveniji...dijelom sto nisu prihvaceni u sirem smislu zbog tog svog djelovanja 'ni mimo ni vrit'..pa su recimo mahom ovdje bili isusovci vecinom koji suse bavilispisateljstvon,knjiznicarstvom i nesto naukom poput ruđera boškovića,jakova mikalja,juraja habdelića..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/9/2020, 13:55

ima jedan interesantan podatak da ih je papa klement polovicom 18 stoljeca ukinuo kao red i to zamislite zbog cega-sto nisu radili u skladu katolicke crkve i njezinih interesa ja bih rekao agenturske djelatnosti za racun protestanata...u periodu do kad ih je papa pio kao red obnovio i stavio pod okrilje KC i dalje su postojali u smislu vjerske sekte...i smatra se zbog ovih stvari da od tad vlada tiha netrpeljivost isusovaca prema drugim katolickim redovima pa mozemo donekle razumjeti i ponasanje papa-na franje...i njegovu netrpeljivost prema određenima KC u svijetu napose u europi
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics