papa:-kanonizacija stepinca a / a
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: papa:-kanonizacija stepinca a / a
kaya wrote:A je . Svako tijelo i organi imaju svoju misiju, netko je noga pa šeta, netko srce, netko ruka..mobiu$ wrote:kaya wrote:
E vidiš..tu ti je caka. Knjižničari. Oni su čitali i to rade i dalje. Zato su mozak.
Ovi drugi šire drugarstvo po kućama .
E nemoj sam sjedim u sali sa ljudima ubijaš me
Guest- Guest
Eroo wrote:Možda Benediktinci. Oni su prvi učitelji Isusovaca.mobiu$ wrote:Dobro, ima još jedna...organizacija RKC, nije baš tako sveprisutna, ali je iznimno moćna. ;)
Ti vjerojatno misliš Opus Dei?
Tako je.
Guest- Guest
Pješadija. ;)mobiu$ wrote:Eroo wrote:Možda Benediktinci. Oni su prvi učitelji Isusovaca.mobiu$ wrote:Dobro, ima još jedna...organizacija RKC, nije baš tako sveprisutna, ali je iznimno moćna. ;)
Tako je.
Speare Shaker wrote:
Prvenstveno.
Također i agresivnost i suzdržavanje od fair playa uz jedan agresivni karakter, mentalitet i vojničku stegu u ustroju reda i ponašanju njegovih pripadnika.
Jednostavno su bili ekstremno uspješni na mnogim poljima.
Franjo im doduše na tom području baš i nije neki uzoran član i očito je došao na poziciju koja mu baš i ne leži, ali eto, iznimke uvijek postoje.
Kolega Speare Shaker!
Skrećete s teme i to na temu koja me umara.
Tema su momentalno crkveni redovi, a ne HDZ. :)
Guest- Guest
Eroo wrote:Pješadija. ;)mobiu$ wrote:Eroo wrote:
Možda Benediktinci. Oni su prvi učitelji Isusovaca.
Tako je.
Dobro umrežena i pomno probrana ;)
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:pizzon wrote:
stepinac nece biti svetac
Već je. Kauza je završena i nema mogućnosti povratka procesa unatrag.
Samo to treba javno obznaniti.
Potrebno je obično strpljenje, kao što je to u članku naglasio kardinal Parolin.
I kad već spominjem kardinala Parolina:
Sveti Otac želi da kanonizacija kardinala Stepinca bude trenutak zajedništva za čitavu Crkvu, a ne razlog sukoba ili suprotstavljanja. Smatram da je u srži o tome riječ.
To zahtijeva strpljivost i od Crkve u Hrvatskoj, koja, naravno, s velikom zebnjom i s velikom željom iščekuje tu kanonizaciju. Mislim da ste to i vi jako dobro rekli: tu gestu koja se posebno tiče jedne Crkve valja promatrati u kontekstu čitave Crkve, a Papa treba upravo voditi računa o toj općoj viziji.
O kojoj to Crkvi govori kardinal Parolin?
O Katoličkoj, naravno.
Katolik, a pogotovo katolički kardinal ne može dati drugačiji odgovor na to pitanje.
Jer je Katolička Crkva jedina UNIVERZALNA kršćanska organizacija na svijetu, o čemu govori i sam njen naziv, a one pravoslavne ili reformirane to nisu.
One su nacionalne, a ne univerzalne crkve.
Dakle, o tome kada će biti od strane Katoličke Crkve javno obznanjena svetost Stepinca, ovisi isključivo o Katoličkoj Crkvi.
Pravoslavci, uključujući tu i one srpske, su pozvani na suradnju odnosno na sudjelovanje u zajedništvu koje je moguće jedino pod vodstvom ako ne i okriljem Katoličke Crkve, ali na njima je da prihvate ili odbiju ponudu.
Ako ju odbiju ili pretjeraju s taktiziranjem, bit će izbačeni iz svake mogućnosti zajedništva i na kraju svedeni na ostatke ostataka jedne kršćanske crkve i moguće ostavljeni da se jedino bave pitanjima od političkog interesa za svoju etničku skupinu.
Dakle, pogriješit će ako ovaj potez Crkve shvate kao znak slabosti i pomisle kako je došlo vrijeme da odgrizu cijelu ruku do ramena, jer im je ponuđena šaka za rukovanje.
Guest- Guest
Da vi čujete njihove mise, u srce isusovo u palmotićevoj. Ja sam malo " bezbožnica" , odem jednom godišnje, ali to su vam mise - lekcije života, povijesti i svega u pola sata. Njih slušaju ljudi koji nisu bogomoljci. Idu tamo pa ih slušaju jer su ovi pametniji od pol države.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:pizzon wrote:
stepinac nece biti svetac
Već je. Kauza je završena i nema mogućnosti povratka procesa unatrag.
Samo to treba javno obznaniti.
Potrebno je obično strpljenje, kao što je to u članku naglasio kardinal Parolin.
I kad već spominjem kardinala Parolina:
Sveti Otac želi da kanonizacija kardinala Stepinca bude trenutak zajedništva za čitavu Crkvu, a ne razlog sukoba ili suprotstavljanja. Smatram da je u srži o tome riječ.
To zahtijeva strpljivost i od Crkve u Hrvatskoj, koja, naravno, s velikom zebnjom i s velikom željom iščekuje tu kanonizaciju. Mislim da ste to i vi jako dobro rekli: tu gestu koja se posebno tiče jedne Crkve valja promatrati u kontekstu čitave Crkve, a Papa treba upravo voditi računa o toj općoj viziji.
O kojoj to Crkvi govori kardinal Parolin?
O Katoličkoj, naravno.
Katolik, a pogotovo katolički kardinal ne može dati drugačiji odgovor na to pitanje.
Jer je Katolička Crkva jedina UNIVERZALNA kršćanska organizacija na svijetu, o čemu govori i sam njen naziv, a one pravoslavne ili reformirane to nisu.
One su nacionalne, a ne univerzalne crkve.
Dakle, o tome kada će biti od strane Katoličke Crkve javno obznanjena svetost Stepinca, ovisi isključivo o Katoličkoj Crkvi.
Pravoslavci, uključujući tu i one srpske, su pozvani na suradnju odnosno na sudjelovanje u zajedništvu koje je moguće jedino pod vodstvom ako ne i okriljem Katoličke Crkve, ali na njima je da prihvate ili odbiju ponudu.
Ako ju odbiju ili pretjeraju s taktiziranjem, bit će izbačeni iz svake mogućnosti zajedništva i na kraju svedeni na ostatke ostataka jedne kršćanske crkve i moguće ostavljeni da se jedino bave pitanjima od političkog interesa za svoju etničku skupinu.
Dakle, pogriješit će ako ovaj potez Crkve shvate kao znak slabosti i pomisle kako je došlo vrijeme da odgrizu cijelu ruku do ramena, jer im je ponuđena šaka za rukovanje.
I da ne bi netko pomislio kako sam se ja ovdje zaigrao u osobnim intepretacijama, što inače nikada ne radim:
Partikularne Crkve svakako mogu imati zahtjeva koji su tipični za njih.
No ti se zahtjevi moraju uvrstiti u hod univerzalne Crkve. To uključuje i prihvaćanje da hod partikularne Crkve radije bude možda sporiji, ali da se ostvaruje u zajedništvu.
https://www.glas-koncila.hr/kardinal-pietro-parolin-drzavni-tajnik-svete-stolice-da-kanonizacija-kardinala-stepinca-bude-trenutak-zajednistva-za-citavu-crkvu/
Univerzalna Crkva je ovdje isključivo Katolička Crkva. Na to ukazuje i samo njeno ime (riječ katolikos prevedena sa grčkog znači sveopći, univerzalan).
Guest- Guest
kaya wrote:Da vi čujete njihove mise, u srce isusovo u palmotićevoj. Ja sam malo " bezbožnica" , odem jednom godišnje, ali to su vam mise - lekcije života, povijesti i svega u pola sata. Njih slušaju ljudi koji nisu bogomoljci. Idu tamo pa ih slušaju jer su ovi pametniji od pol države.
Hodi češće ako ti se sviđa, ako se bolje osjećaš nakon mise tamo.
Guest- Guest
Gle, ja ako odem odem jedino tamo.mobiu$ wrote:kaya wrote:Da vi čujete njihove mise, u srce isusovo u palmotićevoj. Ja sam malo " bezbožnica" , odem jednom godišnje, ali to su vam mise - lekcije života, povijesti i svega u pola sata. Njih slušaju ljudi koji nisu bogomoljci. Idu tamo pa ih slušaju jer su ovi pametniji od pol države.
Jer ti tamo imaš lekciju života. I povijest ubace . Nema ti to veze s onim isuse i marijo, aleluja, to meni dosadno. Ne mogu ja to slušati. Ali ovi su zanimljivi stvarno. Odi jednom da vidiš.
Sad su srušeni malo doduše pa ne znam kako rade..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Papa prica o zajednistvu Crkvi a tu misli na onu svetosavsku sekta
E budale ljudi moji...
E budale ljudi moji...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
kakav cjenik imaju?kaya wrote:Oni su ti palmotićevoj recimo, u bazilici isusovoj. Tebi što god padne na pamet ti riješe malim prstom, ako si dobar s njima. Recimo netko se razvede i hoće crkveno razvrgnuti brak. To je skoro nemoguća misija. Ali ne za njih . Oni na pamet znaju svaki redak kanonskog prava i riješe to za čast,ako žele naravno. A i samim utjecajem u vatikanu. Ili neki drugi problem koji nije lako riješiv...za njih je rješiv. Mozak.
mislim, jel podnošljiv?
Koja je to crkva? Sad sam često u ZG.kaya wrote:Gle, ja ako odem odem jedino tamo.mobiu$ wrote:kaya wrote:Da vi čujete njihove mise, u srce isusovo u palmotićevoj. Ja sam malo " bezbožnica" , odem jednom godišnje, ali to su vam mise - lekcije života, povijesti i svega u pola sata. Njih slušaju ljudi koji nisu bogomoljci. Idu tamo pa ih slušaju jer su ovi pametniji od pol države.
Jer ti tamo imaš lekciju života. I povijest ubace . Nema ti to veze s onim isuse i marijo, aleluja, to meni dosadno. Ne mogu ja to slušati. Ali ovi su zanimljivi stvarno. Odi jednom da vidiš.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jezuiti upravljaju ili nadziru rad više od 800 školskih i odgojnih ustanova te velik broj sveučilišta u svijetu. pod njihovim krovom odgaja se i obrazuje više od 2 000 000 učenika i studenata u više od 60 država, značajno su zastupljeni u ekumenskom dijalogu kao i u dijalogu sa nekršćanskim religijama jer se smatraju ponajboljim komunikatorima i pregovaračima... cijeli niz radijskih i televizijskih stanica, a pod zadnje i internetskih portala se nalazi ili u vlasništvu jezuita ili po kontrolom i nadzorom, a velik broj pripadnika reda izravno sudjeluje u kreiranju i vođenju programa i mupltimedijalnih sadržaja... raspolažu sa značajnim financijskim sredstvima i poprilično su neovisni u radu... kad to sve zbrojimo da iznimno su jaki u okviru Katoličke Crkve, ali njihov utjecaj nerijetko se širi i u svjetovnu sferu na raznim poljima....kaya wrote:Gle, ja ako odem odem jedino tamo.mobiu$ wrote:kaya wrote:Da vi čujete njihove mise, u srce isusovo u palmotićevoj. Ja sam malo " bezbožnica" , odem jednom godišnje, ali to su vam mise - lekcije života, povijesti i svega u pola sata. Njih slušaju ljudi koji nisu bogomoljci. Idu tamo pa ih slušaju jer su ovi pametniji od pol države.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ti si glup i to je jedina i neporeciva istina.... svi rimokatolički svećenici u Hrvata su za vas ustaški popovi, i sreća i Bog da se vas ne pita, eto šejk je pojasnio koje je shema i to će biti riješeno... ok mi obični ljudi bi da se to riješi što prije kako bi to kao vjernici i hrvatski domoljubi mogli proslaviti i u duhu proglašenja njegove svetosti koja je u uskoj vezi sa hrvatskim narodom i hrvatskom državom... i ok svjesni smo mi da ste vi također toga svjesni i da vam to itekako smeta i da u okviru svojih pokvarenih i podlih mogućnosti činite sve što je u vašoj moći da nam napakostite i učinite štetu.... potpuno nesvjesni da u stvari sebi činite štetu, jer vi ste ti koji morate koristiti hrvatski teritorij za prolaz, vi ste ti koji nas trebate u mnogim segmentima a ne mi vas i upravo zbog toga ćete i fasovati i plaćati zbog vašeg mrzilaćkog ludila... i pitati se što vam je To trebalo...pizzon wrote:ma nema nista
zaboravite
nijedan papa nece overiti
ustaskog popa za sveca
2015-08-08
miško, smiri se.
nije gotovo dok ne bude
gotovo:)
to sa stepincen nece
nikad biti gotovo.
stepunac je problem samoj
kc, ne samo spc.
ne pitaju se tu samo hrvati.
znam, vi biste a.pavelica
u paketu za sveca.
ali, to nema veze.
vi svakako slavite sve
sto ima veze sa ustastvom.
nije vam potrebna saglasmost
vatikana )
sto se vas tice nema frke.
tog stepinca garantovano sem
hrvata niko ziv na svetu ne bi
fermao ko sveca, posteno.
nije gotovo dok ne bude
gotovo:)
to sa stepincen nece
nikad biti gotovo.
stepunac je problem samoj
kc, ne samo spc.
ne pitaju se tu samo hrvati.
znam, vi biste a.pavelica
u paketu za sveca.
ali, to nema veze.
vi svakako slavite sve
sto ima veze sa ustastvom.
nije vam potrebna saglasmost
vatikana )
sto se vas tice nema frke.
tog stepinca garantovano sem
hrvata niko ziv na svetu ne bi
fermao ko sveca, posteno.
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
meni je u potpunosti jasno da ti iz svoje kože ne možeš... odi tamo na temu gdje je ona cura dobila podočnjak zbog suknje i pročitaj melkiorove upise i u toj priči u prenesenom značenju pronađi sebe, vas...
2015-08-08
ni ti iz svoje !
2020-04-21
još jedno vatreno krštenje i svi ćete biti na okupu mamu vam jebem četničku... ;)pizzon wrote:ni ti iz svoje !
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
svi će pod šljivu stati pa da se ostvare tarabićevska proročanstvamichaellcmacha wrote:još jedno vatreno krštenje i svi ćete biti na okupu mamu vam jebem četničku... ;)pizzon wrote:ni ti iz svoje !
Da je Ivan Pavao II. Papa, Stepinac bi odavno bio svetac. Benedikt XVI, još prije.
Do Franje je, ništa drugo.
Do Franje je, ništa drugo.
Guest- Guest
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa lažovčina
» Papa zna
» Papa Mason :D
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa lažovčina
» Papa zna
» Papa Mason :D
Page 6 of 9