Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj
Page 5 of 17
Page 5 of 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Re: Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj
marcellus wrote:venus wrote:marcellus wrote:
da smo imali avione 91. 400 djece bi preživjelo. Ovako su mrtva. I plus toga jedno 13.000 ljudi od kojih su do rata manje više svi bili civili.
A ako je išta posve sigurno, to je da će rata biti.
Sad se ljudi pitaju zašto Švicarska nabavlja avione, a nisu ratovali od tko zna kada. Pa Švicarska je postala bogata tako što je prije 600 godina bankovni kapital počeo dolaziti tamo. Zašto tamo? Jer su tada imali najjaču vojsku u europi. I jer su u brdima i neosvojivi. A lova voli sigurnost. A i to što stoljećima nisu ratovali je između ostalog zato jer im je vojska dovoljno jaka da se nikom nije dalo napast ih tamo gore u planinama.
Singapur je ista priča, mikro državica a ima aviona da ti pamet stane. Jer je pun love. Ako je zemlja puna love, netko će kad tad doć tu lovu maznut.
Dakle, ulaganje u sigurnost je ulaganje u biznis, jer biznis ne ide u zemlje koje nisu sigurne, jednostavno.
E da je moja baba 91. imala kotače bila bi bicikl.
Sigurnost ne postoji, to je iluzija. Al' tebi koji si složio ovu logičku konstrukciju to drži vodu, meni ne. Različiti smo, it's ok.
ne bih ulazio u filozofske aspekte pojma sigurnosti, vojska je političko pitanje i sigurnosno. Avioni su nužnost u 21. stoljeću, za vojsku koja ne misli biti totalni kripl u ratu.
Da srbi nisu kreteni kakvi jesu, trebali su nas 91. po svim pravilima ratovanja zgazit bez jebemti čisto temeljem odnosa u naoružanju, da ne spominjemo ljudstvo pod oružjem, političku situaciju i međunarodnu u njihovu korist, i tako dalje. To što nas nisu zgazili nije zato jer je tuđman bio vojni genij, ni jer smo mi neki bogom dani ratnici, ni jer nam je generalštab bio strašno pametan, nego jednostavno zato jer su kreteni i jer su ratovali ko da je srednji vijek.
Ali drugi put možda naletimo na nekog ko nije potpuni idiot, pa će nam trebat avioni.
Dobro, ljudi su se iskazali, Tuđman nije fatalno griješio, što su mu je priznao i jedan Kissinger, a Glavni stožer (valjda MORH?) je pokazao iznenađujuću kompetentnost, ljudi su tamo zbilja dobro radili.
Ne mislim da su Srbi bili predestinirani na pobjedu. JNA i Srbija kao takva su imali različite ciljeve, moral je bio slab, dezerterstvo uobičajeno, subordinacija i stega očajni...
Oružje se uvijek može nabaviti, pa i izraditi. Ali ljudi su nezamjenjivi, a ljudski faktor je bio debelo na strani Hrvatske.
Guest- Guest
venus wrote:mobiu$ wrote:venus wrote:
Da, društveno je prihvatljivo ignorirati i preskakati beskućnike i diviti se tenkovima, modernom naoružanju, borbenim avionima.
To puno govori o društvu u kojem živimo. Moguće sam ja zadnji empat na planeti i volim što sam takva.
:)
Venus, ja nemam luksuz biti empat.
Previše ljudi je poginulo da bi ja sada odustao od domovinske sigurnosti. Vijesti svi imamo, svatko neka izvlači svoje zaključke.
Za početak, pandemija ne djeluje blagotvorno po mir u svijetu. A mrtvima je svejedno jesu li gladni ili siti.
Nisam ni najmanje fasciniran naoružanjem, a posebno ne borbenim zrakoplovima u sjeni bespilotnih letjelica i sustava zemlja-zrak. Ali ne mogu si dozvoliti ignoranciju ni njihov kapacitet zastrašivanja.
Biti u NATO-u je super, ali čekati kako će drugi reagirati ako aktiviraš članak 4 nije baš ugodno. Moramo zaštiti sami sebe u konačnici, i uzdati se primarno u sebe.
Tko je gladan, ljubazno ga upućujem do oglasne ploče HZZ-a. Ne kažem da će se obogatiti, ali gladan neće sigurno biti.
Imaš pravo na svoje stavove.
Ovo da čekamo kako će drugi reagirati podsjeća me baš na 91. kad mnogi nisu reagirali ili su čekali da vide kako će drugi reagirati.
Vidjeli smo tada da politika nema muda baš zato jer je morala biti politički korektna. Nije se otada ništa promijenilo, Sava i dalje teče.
I da, svjesna sam da nije mudro govoriti političarima takve stvari no ja sam mala hrabra inatljiva skrivena iza ekrančića.
Ovo boldano me zapravo više podsjeća na BiH 1991/92 (Alija: “To nije naš rat”).
Guest- Guest
zrakoplovi sami po sebi nisu bezuvjetno sredstvo odvraćanja... puno je bitnij da imamo sredstva poput dalekometnih raketnih lansera, i iznimno jaku komponentu kopnene vojske, prvenstveno u segmentu samohodnog topništva... sve što imamo trenutno od naoružanja upućuje da nam je doktrina obrambena i takva treba i biti... i da za to nam treba makar jedna eskadrila kvalitetnih, voznih, i dobro ubojno opremljenih zrakoplova... piloti nisu problem, nacija smo koja je iznjedrila ogroman broj odličnih pilota u odnosu na ukupan broj stanovnika...marcellus wrote:venus wrote:marcellus wrote:
da smo imali avione 91. 400 djece bi preživjelo. Ovako su mrtva. I plus toga jedno 13.000 ljudi od kojih su do rata manje više svi bili civili.
A ako je išta posve sigurno, to je da će rata biti.
Sad se ljudi pitaju zašto Švicarska nabavlja avione, a nisu ratovali od tko zna kada. Pa Švicarska je postala bogata tako što je prije 600 godina bankovni kapital počeo dolaziti tamo. Zašto tamo? Jer su tada imali najjaču vojsku u europi. I jer su u brdima i neosvojivi. A lova voli sigurnost. A i to što stoljećima nisu ratovali je između ostalog zato jer im je vojska dovoljno jaka da se nikom nije dalo napast ih tamo gore u planinama.
Singapur je ista priča, mikro državica a ima aviona da ti pamet stane. Jer je pun love. Ako je zemlja puna love, netko će kad tad doć tu lovu maznut.
Dakle, ulaganje u sigurnost je ulaganje u biznis, jer biznis ne ide u zemlje koje nisu sigurne, jednostavno.
Sigurnost ne postoji, to je iluzija. Al' tebi koji si složio ovu logičku konstrukciju to drži vodu, meni ne. Različiti smo, it's ok.
ne bih ulazio u filozofske aspekte pojma sigurnosti, vojska je političko pitanje i sigurnosno. Avioni su nužnost u 21. stoljeću, za vojsku koja ne misli biti totalni kripl u ratu.
Da srbi nisu kreteni kakvi jesu, trebali su nas 91. po svim pravilima ratovanja zgazit bez jebemti čisto temeljem odnosa u naoružanju, da ne spominjemo ljudstvo pod oružjem, političku situaciju i međunarodnu u njihovu korist, i tako dalje. To što nas nisu zgazili nije zato jer je tuđman bio vojni genij, ni jer smo mi neki bogom dani ratnici, ni jer nam je generalštab bio strašno pametan, nego jednostavno zato jer su kreteni i jer su ratovali ko da je srednji vijek.
Ali drugi put možda naletimo na nekog ko nije potpuni idiot, pa će nam trebat avioni.
2015-08-08
mobiu$ wrote:venus wrote:
Apsolutna sigurnost ne postoji.
Ali inače, naravno da postoji - fizička, logička, cybersecurity...i vojna. Dužnost je Republike Hrvatske, bez pardona, i nitko je ne smije spriječavati u tome, da skrbi o sigurnosti svojih građana.
Isto tako, dužnost je Republike Hrvatske da se pobrine da optimizira uvjete poslovanja, i da poprati, koliko država koja se opredijelila za slobodno tržište uopće treba, razvoj ekonomije po svim parametrima, a naročito vrh koplja - nove tehnologije i inovacije s visokom dodanom vrijednošću.
Te dvije dužnost nisu u koliziji, dapače, ali empatični krici idu na adresu poslovnih subjekata, kategorija zapošljavanje, a ne državi kao takvoj.
E ovo boldano da dočekam jer razmišljam u kontekstu nuklearnog oružja.
Idem sad off, gledati The Social Dilemma.
:*
Guest- Guest
idi, sutra je novi dan.... a treba vodit brigu da ne budeš gladna...venus wrote:mobiu$ wrote:venus wrote:
Ali inače, naravno da postoji - fizička, logička, cybersecurity...i vojna. Dužnost je Republike Hrvatske, bez pardona, i nitko je ne smije spriječavati u tome, da skrbi o sigurnosti svojih građana.
Isto tako, dužnost je Republike Hrvatske da se pobrine da optimizira uvjete poslovanja, i da poprati, koliko država koja se opredijelila za slobodno tržište uopće treba, razvoj ekonomije po svim parametrima, a naročito vrh koplja - nove tehnologije i inovacije s visokom dodanom vrijednošću.
Te dvije dužnost nisu u koliziji, dapače, ali empatični krici idu na adresu poslovnih subjekata, kategorija zapošljavanje, a ne državi kao takvoj.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
:* :)
Nemoj nikada igrati poker, ti odmah ideš na All-In.
Da nuklearno oružje...odoh i ja spavati, ako već ne spavam.
Guest- Guest
Ne jede kaže, pije 'cetinu'...michaellcmacha wrote:idi, sutra je novi dan.... a treba vodit brigu da ne budeš gladna...venus wrote:mobiu$ wrote:
Sve radi samo da bude više gladnih u RH...
A onda se žali na državu...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
michaellcmacha likes this post
mobiu$ wrote:marcellus wrote:venus wrote:
Dobro, ljudi su se iskazali, Tuđman nije fatalno griješio, što su mu je priznao i jedan Kissinger, a Glavni stožer (valjda MORH?) je pokazao iznenađujuću kompetentnost, ljudi su tamo zbilja dobro radili.
Ne mislim da su Srbi bili predestinirani na pobjedu. JNA i Srbija kao takva su imali različite ciljeve, moral je bio slab, dezerterstvo uobičajeno, subordinacija i stega očajni...
Oružje se uvijek može nabaviti, pa i izraditi. Ali ljudi su nezamjenjivi, a ljudski faktor je bio debelo na strani Hrvatske.
znam, ali da srbi nisu zajebali manje više sve što se moglo zajebati ne bismo ovako jeftino prošli.
..i da nema agenture koja sve koci kad se treba finaliziratimichaellcmacha wrote:već bi ih i kupili da nema vas vodokradica, ti kradeš, ova pak cica...epikur37 wrote:ajde više i ti avioni...otkad znam za sebe se kupuju...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
mobiu$ wrote:venus wrote:mobiu$ wrote:
Pa nema ni potrebe da idem drugačije, zar ovdje na forumu da čuvam adute za poslije, nisam politička lisica.
Da, nuklearno oružje i to na daljinski, pa ti vidi kako bi se mi spasili.
Kad čujem modernu terminologiju poput, pazi sad: nacionalna sigurnost, nacionalni suverenitet, nacionalni ponos itd. i s druge strane pogledam prezaduženost, skupi i veliki birokratski aparat i činjenicu da smo zadnji ušli u EU koja nas doživljava kao svoje siromašno dijete...nasmijem se, a šta ću drugo.. ..pa veselim se da nam Emajka kupi avione, neka nam ih za smotre za dan domovinske zahvalnosti, ako za ništa drugo.
I trešnjica na kraju, da imamo prosječnu plaću u HR 21 tisuću kuna, ne bismo ovdje ziher raspravljali o ovim temama.
A sad možete vi dalje o modelima aviJona, snazi, izraelskoj ponudi i cijeni s kamatama koju će skupo plaćati naši unuci.
Guest- Guest
T. wrote:
Ne jede kaže, pije 'cetinu'...
Upravo sam na čaju, Cetinu sam pocicala odmah nakon buđenja.
Ima da me država voli koliko joj dajem, uredno i redovito, dok se ja na nju baš i ne mogu osloniti jer će mi nestat i ono što sam strpljivo skupljala u 2. mirovinskom stupu. Živjeli!
Guest- Guest
Da, društveno je prihvatljivo ignorirati i preskakati beskućnike i diviti se tenkovima, modernom naoružanju, borbenim avionima.
To puno govori o društvu u kojem živimo. Moguće sam ja zadnji empat na planeti i volim što sam takva.
:)
Venus, ja nemam luksuz biti empat.
Previše ljudi je poginulo da bi ja sada odustao od domovinske sigurnosti. Vijesti svi imamo, svatko neka izvlači svoje zaključke.
Za početak, pandemija ne djeluje blagotvorno po mir u svijetu. A mrtvima je svejedno jesu li gladni ili siti.
Nisam ni najmanje fasciniran naoružanjem, a posebno ne borbenim zrakoplovima u sjeni bespilotnih letjelica i sustava zemlja-zrak. Ali ne mogu si dozvoliti ignoranciju ni njihov kapacitet zastrašivanja.
Biti u NATO-u je super, ali čekati kako će drugi reagirati ako aktiviraš članak 4 nije baš ugodno. Moramo zaštiti sami sebe u konačnici, i uzdati se primarno u sebe.
Tko je gladan, ljubazno ga upućujem do oglasne ploče HZZ-a. Ne kažem da će se obogatiti, ali gladan neće sigurno biti.
Imaš pravo na svoje stavove.
Ovo da čekamo kako će drugi reagirati podsjeća me baš na 91. kad mnogi nisu reagirali ili su čekali da vide kako će drugi reagirati.
Vidjeli smo tada da politika nema muda baš zato jer je morala biti politički korektna. Nije se otada ništa promijenilo, Sava i dalje teče.
I da, svjesna sam da nije mudro govoriti političarima takve stvari no ja sam mala hrabra inatljiva skrivena iza ekrančića.
E pa nabava aviona je upravo da ne bismo čekali kako će drugi reagirati, jer kad četnici ili kakvi drugi neprijatelji "odreaguju" pa te krenu tuć onda je kasno za razmišljat o nabavi aviona i oružja. Puno prekasno. Na brzinu se može nabavit nešto kalaša, a sve drugo se nabavlja PRIJE rata, kad je rat u zraku više ti niko neće prodat ništa.
ukratko, najskuplje oružje je ono koje nisi nabavio na vrijeme, i ono koje nisi nabavio uopće. Onako usput, Srbija se naoružava.
kratko i jasno pogođena sama bit sve ove strke i zbrkevenus wrote:mobiu$ wrote:venus wrote:
Pa nema ni potrebe da idem drugačije, zar ovdje na forumu da čuvam adute za poslije, nisam politička lisica.
Kad čujem modernu terminologiju poput, pazi sad: nacionalna sigurnost, nacionalni suverenitet, nacionalni ponos itd. i s druge strane pogledam prezaduženost, skupi i veliki birokratski aparat i činjenicu da smo zadnji ušli u EU koja nas doživljava kao svoje siromašno dijete...nasmijem se, a šta ću drugo.. ..pa veselim se da nam Emajka kupi avione, neka nam ih za smotre za dan domovinske zahvalnosti, ako za ništa drugo.
I trešnjica na kraju, da imamo prosječnu plaću u HR 21 tisuću kuna, ne bismo ovdje ziher raspravljali o ovim temama.
A sad možete vi dalje o modelima aviJona, snazi, izraelskoj ponudi i cijeni s kamatama koju će skupo plaćati naši unuci.
vili40-
2015-08-02
gdje ti je prosjek place 21 000 kuna?..mozda u norveskoj,japanu...ali tamo su i cijene puno vece...venus wrote:mobiu$ wrote:venus wrote:
2015-09-08
ako je za zrakoplove onda je opravdano...venus wrote:T. wrote:
Ne jede kaže, pije 'cetinu'...
Upravo sam na čaju, Cetinu sam pocicala odmah nakon buđenja.
Ima da me država voli koliko joj dajem, uredno i redovito, dok se ja na nju baš i ne mogu osloniti jer će mi nestat i ono što sam strpljivo skupljala u 2. mirovinskom stupu. Živjeli!
2015-08-08
venus wrote:vuksadinare wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/amerikanci-nude-hrvatskoj-12-borbenih-aviona-za-1-4-milijarde-dolara/200922051
U shoku sam, majkemi, kraj toliko gladnog naroda.
Majko mila...
Nisam mislio da još postoje ljudi sa ovako visokom razinom infantilnosti u razumjevanja svijeta oko sebe.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:venus wrote:vuksadinare wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/amerikanci-nude-hrvatskoj-12-borbenih-aviona-za-1-4-milijarde-dolara/200922051
Majko mila...
Nisam mislio da još postoje ljudi sa ovako visokom razinom infantilnosti u razumjevanja svijeta oko sebe.
Demagogiju i populizam ću ovoga puta preskočiti, jer nisu nužno povezani sa infantilnošću. Makar obično jesu, ali o tom možda nekom drugom prilikom.
Guest- Guest
ja ih bas nisam vidio puno da krepaju od gladi...ali sam vidio puno ih po shoping centrima..od onog od 3 godine do 83...novi mobici,nove krpice,,novi auti...e sad ako je gladan zbog toga sto se pokriva vise nego je dug..takve ne zalimSpeare Shaker wrote:venus wrote:vuksadinare wrote:http://www.klix.ba/vijesti/regija/amerikanci-nude-hrvatskoj-12-borbenih-aviona-za-1-4-milijarde-dolara/200922051
Majko mila...
2015-09-08
samo pogledati njene komentare na temi o petokraki i sve ti je jasno... tamo je onako kvalitetno sa epikurco zatrolala temu bez i jednog osvrta o gladnima kojima početnik cvijanović izbija koru kruva iz usta, zajedno sa svinjom obersnelom...vuksadinare wrote:ja ih bas nisam vidio puno da krepaju od gladi...ali sam vidio puno ih po shoping centrima..od onog od 3 godine do 83...novi mobici,nove krpice,,novi auti...e sad ako je gladan zbog toga sto se pokriva vise nego je dug..takve ne zalimSpeare Shaker wrote:venus wrote:
Majko mila...
2015-08-08
to su ti likovi kojima je bilo sve servirano na tanjuru..a da nisu se bas oznojili..kad je doslo vrijeme u se i u svoje kljuse ostali su ni na nebu ni na zemlji...nisu s ebas trudili prevec naci posla ako su ostali bez posla jer su neki posao koji niju u rangu sa njihovim zeljama smatrali degradacijom samog sebe pa su radije kvocali i bili gladni nego trazili posao makar pri tom cistili ili prali...nije mali broj takvih...radije je dvadeset godina na burzi nego da trazi posao osim ako mu ne ponude posoa u rangu njihovih prohtjevamichaellcmacha wrote:samo pogledati njene komentare na temi o petokraki i sve ti je jasno... tamo je onako kvalitetno sa epikurco zatrolala temu bez i jednog osvrta o gladnima kojima početnik cvijanović izbija koru kruva iz usta, zajedno sa svinjom obersnelom...vuksadinare wrote:ja ih bas nisam vidio puno da krepaju od gladi...ali sam vidio puno ih po shoping centrima..od onog od 3 godine do 83...novi mobici,nove krpice,,novi auti...e sad ako je gladan zbog toga sto se pokriva vise nego je dug..takve ne zalimSpeare Shaker wrote:
Majko mila...
2015-09-08
Page 5 of 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Similar topics
» Dok je Rusija uložila 22 milijarde dolara u Krim, Zapad je uložio 3 milijarde u Ukrajinu
» Kupujemo oružja za skoro 4 milijarde dolara
» Bugarska platila 1,2 milijarde dolara za osam aviona F-16
» Indija za 3 milijarde dolara kupila Rusku podmornicu
» Izvezli 340.000 tona Lesnika – zaradili preko dve milijarde dolara
» Kupujemo oružja za skoro 4 milijarde dolara
» Bugarska platila 1,2 milijarde dolara za osam aviona F-16
» Indija za 3 milijarde dolara kupila Rusku podmornicu
» Izvezli 340.000 tona Lesnika – zaradili preko dve milijarde dolara
Page 5 of 17