Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj
Page 11 of 17
Page 11 of 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Re: Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj
znao je on dobro kad prdne ide koljaza....pa nije to bzv rekaomarcellus wrote:ono, ak se fokusiramo na mir neće bit rata? Pa imali smo 45 godina bratstva i jedinstva, a lijepo je rahmetli drug tito reko, "živimo ko da će uvijek biti mir, a spremajmo se ko da će sutra biti rat". Doduše, nije mislio taj rat, pa se mi u hrvatskoj nismo spremili. Jebiga, srbi jesu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Eroo wrote:Mislim da su već kupljeni, ali budimo strpljivi.
Da, mislim da ste u pravu.
Guest- Guest
Hrvati kažemo "mala je ko avijon", a Srbi "mala je ko puška". U tehnološkom smislu smo ipak napredniji.
michaellcmacha wrote:ako ćemo sagledavati širu sliku u zadnjih 30 godina, francuzi baš i nisu išli hrvatskoj na ruku iako su imali prilike... nekakvo usputno očijukanje dvojice slučajnih prolaznika na političkoj sceni, ni pod razno ne treba uzimati za ozbiljno kad su u pitanju strateška dugoročna partnerstva... hrvatska ako ćemo objektivno na strateškoj razini a gledano dugoročno niti nema nekog europskog saveznika... to vrijedi za sve koje inače cijenimo i smatramo saveznicima uključivo i SS... s druge strane američko savezništvo je pragmatično, i do sada je uvijek pružalo nekadveće nekad manje pozitivne pomake u korist hrvatske i to treba i nadalje graditi, jer amerikanci će i nadalje imati svoje interese na ovim prostorima i logično je da im ne okrećemo leđa... neovisno tko vodio USA
tako nekako i ja gledam... kupovina aviona nikad nije i ne smije biti samo odluka struke nego i politike, a mislim da na tom polju F16 imaju veliku prednost... inače da, jebiga, Rafale jest sam po sebi malo bolji avion, ali mogao bi zaštekat "servis" u vrijeme rata... s F-16 je lakše, uostalom remont za njih možeš obavit bilo gdje u svijetu. Rafale, vezan si na francusku, ako te opstruiraju džaba aesa i sve
dijagram wrote:Vazno je zadrzati zrakoplovstvo kao komponentu HV-a, makar kupili par starih migova 21 , ako ih se jos da naci u letnom stanju nesto boljem nego nasi sadasnji.
Glede partnerstva s USA ili Francuzima, ne treba ni obrazlagati koje je pozeljnije.
Glede samih zrakoplova, redom su neusporedivi sa ovima koje imamo.
Navijanje za jedne ili druge je kao izbor izmedju dva odlicna automobila.
Nema zajeba u kvaliteti, mozda tek u politici.
tako i ja gledam... novi F-16 imaju puno prednosti s političke strane, a s tehničke strane, i jedni i drugi su dobri za porokat Beograd ako opet dignu kurac na nas, za drugo nam vjerojatno neće trebat.
A što ako se zaratimo s Mađarima?
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
znaš što je problem kod francuza... oni nama nikad neće oprostiti što smo sudjelovali u atentatu koji je izveden na njihovom tlu... to se ne zaboravlja jer se radi o nanošenju sramote koja je ostavila trajni pečat... ja im to niti ne zamjeram, ali to jednostavno treba uzeti u obzir... što ti veliš kad zagusti, a oni nas odjebu...marcellus wrote:michaellcmacha wrote:ako ćemo sagledavati širu sliku u zadnjih 30 godina, francuzi baš i nisu išli hrvatskoj na ruku iako su imali prilike... nekakvo usputno očijukanje dvojice slučajnih prolaznika na političkoj sceni, ni pod razno ne treba uzimati za ozbiljno kad su u pitanju strateška dugoročna partnerstva... hrvatska ako ćemo objektivno na strateškoj razini a gledano dugoročno niti nema nekog europskog saveznika... to vrijedi za sve koje inače cijenimo i smatramo saveznicima uključivo i SS... s druge strane američko savezništvo je pragmatično, i do sada je uvijek pružalo nekadveće nekad manje pozitivne pomake u korist hrvatske i to treba i nadalje graditi, jer amerikanci će i nadalje imati svoje interese na ovim prostorima i logično je da im ne okrećemo leđa... neovisno tko vodio USA
tako nekako i ja gledam... kupovina aviona nikad nije i ne smije biti samo odluka struke nego i politike, a mislim da na tom polju F16 imaju veliku prednost... inače da, jebiga, Rafale jest sam po sebi malo bolji avion, ali mogao bi zaštekat "servis" u vrijeme rata... s F-16 je lakše, uostalom remont za njih možeš obavit bilo gdje u svijetu. Rafale, vezan si na francusku, ako te opstruiraju džaba aesa i sve
2015-08-08
od njih smo jači i bez zrakoplova...melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Predat cu se zgodnim madjaricama:)melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
dijagram-
2015-08-09
Tko misli da će NATO trajat vječno i što kad NATO-a više ne bude Imamo
Italiju
Mađarsku
Tursku
Najizglednije da ćemo u bliskoj budućnosti imati sranje u Bosni. Za to nam je dovoljan i F16. Sa Srbijom u skoroj budućnosti nećemo ratovati jer su demografski i ekonomski u gorem rasulu nego mi. Izglednije je da ćemo sa Srbijom zajedno nastupati protiv Turske.
Ekonomska računica je jasna; u vrijeme mira život nema cijenu. U vrijeme rata, oružje nema cijenu. Jel netko misli da će se ratovi u budućnosti na ovim prostorima voditi tupim kašikama?
Mi nemamo avione.
Nemamo PZO.
Nemamo podmornice.
Za kojih desetak godina nećemo imati ni ljude sposobne i motivirane za rat.
Rat je skupa igra i zahtijeva resurse - koje nemamo protiv iole ozbiljnijeg protivnika, osim spram čupavog brdskog četnika, a i taj više voli rakiju nego pušku.
Italiju
Mađarsku
Tursku
Najizglednije da ćemo u bliskoj budućnosti imati sranje u Bosni. Za to nam je dovoljan i F16. Sa Srbijom u skoroj budućnosti nećemo ratovati jer su demografski i ekonomski u gorem rasulu nego mi. Izglednije je da ćemo sa Srbijom zajedno nastupati protiv Turske.
Ekonomska računica je jasna; u vrijeme mira život nema cijenu. U vrijeme rata, oružje nema cijenu. Jel netko misli da će se ratovi u budućnosti na ovim prostorima voditi tupim kašikama?
Mi nemamo avione.
Nemamo PZO.
Nemamo podmornice.
Za kojih desetak godina nećemo imati ni ljude sposobne i motivirane za rat.
Rat je skupa igra i zahtijeva resurse - koje nemamo protiv iole ozbiljnijeg protivnika, osim spram čupavog brdskog četnika, a i taj više voli rakiju nego pušku.
2015-08-09
melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
oni imaju gripene. To je avion istog ranga kao f-16
https://www.news18.com/news/india/f16-vs-gripen-which-fighter-jet-will-nirmala-choose-under-make-in-india-1522511.html#:~:text=The%20difference%20in%20scale%20between,size%20of%20its%20American%20counterpart
dijagram wrote:Predat cu se zgodnim madjaricama:)melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
Ima smisla, ja ću doma plest vunene rukavice, džempere i nakurnjake, a žene nek ratuju
2015-08-09
jebaćemo im majku četničku!!melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
u svakom slučaju ništa od toga
Za sad...tre wrote:jebaćemo im majku četničku!!melkior wrote:A što ako se zaratimo s Mađarima?
u svakom slučaju ništa od toga
2015-08-09
marcellus wrote:michaellcmacha wrote:inače da, jebiga, Rafale jest sam po sebi malo bolji avion,
Malo bolji?!
Evo ja sad opet prolazim Jane’s Defence itd. To je za cijelu jednu generaciju bolji zrakoplov.
Nismo vezani za Francusku, Indija je naručila veliku pošiljku Rafala, Katar ga ima otprije, a i Grčka ga kupuje...zanimljivo, sve tri zemlje u predratnom stanju s agresivnim susjedima, koji zbog uznapredovale tehnologije Rafala mijenjaju odnos snaga u analizama.
U politiku me nećete navući, samo ću kratko - nije baš tako kako ste si izanalizirali, a posebno ne tako jednostavno. U krivu ste, i to jako, toliko ću vam reći.
Jednostavno, Rafale je tehnološki toliko napredniji da je i financijski ponuda bolja. Kad vas čovjek čita, ne može očima vjerovati. 20,000 eura naspram 12,000 eura je golema razlika, zato hajmo potrošiti 1,4 milijarde dolara na zrakoplov koji je već sada zastario, jer je izrađen 1980. Rafale je ušao u službu 2007, i tu usporedbe nema.
Zrakoplovi se kupuju na 30-40 godina. Mislite da će za 30-40 godina naši susjedi imati MIG-29? Nama treba zrakoplov s kojim ćemo imati momentalnu zračnu prevlast iz koje možemo nanijeti štetu kakvu poželimo i 2020, 2030, 2040...
A od 4 ponude, samo jedna to jamči.
Rafale.
Guest- Guest
ja sam naveo da nam prva i druga opcija trebaju biti, amerikanci a treća francuzi... nemam osobno ništa protiv francuskih zrakoplova, koji su i više nego dobri, ukoliko uz njih ide solidna količina naoružanja i sigurno servisiranje i buduće nadogradnje, plus ako bi s njima uspjeli dogovoriti usputtni aranžman protubrodskih i protuzrakoplovnih sustava za zemaljsku obranu jadrana može i 12 dassaulta rafale... ali kako rekoh nekako više vjerujem amerikancima...
2015-08-08
marcellus wrote:ono, ak se fokusiramo na mir neće bit rata? Pa imali smo 45 godina bratstva i jedinstva, a lijepo je rahmetli drug tito reko, "živimo ko da će uvijek biti mir, a spremajmo se ko da će sutra biti rat". Doduše, nije mislio taj rat, pa se mi u hrvatskoj nismo spremili. Jebiga, srbi jesu.
Kako nismo? Pobijedili smo na izborima, došao je Gojko i ostali, podrška Njemačke i Vatikana, osvojili vojarne, otjerali JNA, sve kako je bilo zacrtano.
Misliš li da bismo ostvarili tusućugodišnji san, dobili Hrvatsku i riješili se se Srba da nismo sve isplanirali?
Srbi su bili glupi. Oni su stvarno vjerovali u bratstvo i jedinstvo i Jugoslaviju.
crvenkasti-
2014-04-17
mater im jebem njima i njihovom poimanju bratstva i jedinstva
2015-08-08
crvenkasti and Šandor Winnetou like this post
crvenkasti wrote:marcellus wrote:ono, ak se fokusiramo na mir neće bit rata? Pa imali smo 45 godina bratstva i jedinstva, a lijepo je rahmetli drug tito reko, "živimo ko da će uvijek biti mir, a spremajmo se ko da će sutra biti rat". Doduše, nije mislio taj rat, pa se mi u hrvatskoj nismo spremili. Jebiga, srbi jesu.
Kako nismo? Pobijedili smo na izborima, došao je Gojko i ostali, podrška Njemačke i Vatikana, osvojili vojarne, otjerali JNA, sve kako je bilo zacrtano.
Misliš li da bismo ostvarili tusućugodišnji san, dobili Hrvatsku i riješili se se Srba da nismo sve isplanirali?
Srbi su bili glupi. Oni su stvarno vjerovali u bratstvo i jedinstvo i Jugoslaviju.
niste vi nikad vjerovali u to. Samo ste bili jebeno frustrirani time što od Jugoslavije niste uspjeli svoju nacionalnu državu. Niste mogli, jer niste imali kritičnu masu stanovništva niti kulturnu nadmoć. Samo jebenu vojsku. Imali ste državu prije juge, u jugi više niste imali svoju državu. Bilo vas je previše da prihvatite biti jedni od šest, tim više što ste jedini imali svoju državu prije, šiptari su vam jebali mater na "mitskom" kosovu, i jednostavno ste pukli ko kokica. Umro tile, vi krenuli jebat mačku mater i srbovat. I kako u takvim slučajevima bude, dobili ste po pički od nas, amera, svih redom. I opet niste mirni. Ništa, repriza slijedi. Nadajmo se nakon što nabavimo avione. Za vas su svaki od ovih dovoljni.
A ti moš gnojit o snu, gojku, nemačko-vatikansko-ustaškoj zaveri protiv vascelog srpstva... sami pali, sami se ubili.
Poznavajući ovaj kanal usudio bih se ustvrditi da ovo nije propagandni materijal.
Navedene su samo činjenice.
michaellcmacha likes this post
marcellus wrote:
koliko su sad pouzdan saveznik? Pa, spram francuza... solidan
Amerikanci nas nikada nisu tretirali niti kao saveznike, pogotovo ne strateške partnere, o čemu je doslovce nedotupavno u medijima fantazirao Tuđman kada ga je neformalno posjećivao Clinton, nego kao solidne sluge koje će obaviti posao koji zahtjevaju od njih (nas) i onda im se skinuti s vrata da bi oni mogli nastaviti sa svojim prljavim igrama u kojima glavnu ulogu imaju mladoturci iz Bosne i Albanci, prije svega oni s Kosova, ali i iz Makedonije (kojima su sačuvali kožu pred ofanzivom makedonskih oružanih snaga).
Pogledaj samo iz dokumenata kojim tonom je ona shutle budaletina od Hoolbrokea razgovarala s našim političarima!
Poput uličnog štemera koji svoje podređene dovodi u red.
U odnosu prema njima, Francuzi su s Mitterandom na čelu politike barem spram nas iskazivali otvoreno neprijateljstvo, čak i mržnju, ali i sa određenim poštovanjem, a sada smo im interesni saveznici, jer želimo spriječiti ulazak Srbije u EU što je i naš i njihov interes i polako ali sigurno ulazimo u sukob sa proturskih snagama u Bosni, a oni su u sukobu sa Turskom u najmanju ruku još od vremena kada su valjda kao prvi turski genocid nad Armencima nazvali pravim imenom odnosno okvalificirali kao genocid.
Francuzi nas za razliku od Amerikanaca neće tretirati kao služinčad nego kao prave saveznike, a povremeno i partnere. Ovo posljednje moguće čak i većim dijelom.
Na to vam je američkoj služinčadi na forumu ukazao Lotka, ali vi kurca niste razumjeli, kao i obično. Doduše svojim riječima i nedovoljno izravno, ali iole pametnom bi i to trebalo biti dovoljno.
Guest- Guest
Page 11 of 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Similar topics
» Dok je Rusija uložila 22 milijarde dolara u Krim, Zapad je uložio 3 milijarde u Ukrajinu
» Kupujemo oružja za skoro 4 milijarde dolara
» Bugarska platila 1,2 milijarde dolara za osam aviona F-16
» Indija za 3 milijarde dolara kupila Rusku podmornicu
» Izvezli 340.000 tona Lesnika – zaradili preko dve milijarde dolara
» Kupujemo oružja za skoro 4 milijarde dolara
» Bugarska platila 1,2 milijarde dolara za osam aviona F-16
» Indija za 3 milijarde dolara kupila Rusku podmornicu
» Izvezli 340.000 tona Lesnika – zaradili preko dve milijarde dolara
Page 11 of 17