ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj

Page 7 of 17 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Next

Go down

Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj - Page 7 Empty Re: Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj

Post by vuksadinare 23/9/2020, 11:05

....osobno mislim ako cemokupit zrakoplove nece to biti ni grippen ni americki f-16...najblizi smo kupovini izraelskog barcka..iz vise razloga koji nam idu u prilog...prvo sama cijena od 500 milijuna dolara(koja ostaje) na dvogodisnju otplatu u cetri rate...drugo uz barack dobijamo izraelski pzo sustav kao gratis zbog kupovine...trece tu je stratesko partnerstvo sa izraelom...cetvrto...ministar zdravko maric nije sklon da s eza zrakoplove u ovoj situaciji daje veca lova i to ako nema pogodnosti visegodinje otplate...na sto ameri bas ne pristaju ako nije u pitanju bas jako velika lova...za njih je milijardu i cetristo dolara trica i kucina i oni bi tu pristale eventualno na otplatu na dva puta...sto naravno maricu je preskupo i nije povoljan uvjet...naravno plenki ima zadnju rijec ali sumnjam da zeli zbog toga imati nezadovoljnog marica koji mu i je najbolji ministar...zato velim ako kupimo bit ce to izraelski barack

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj - Page 7 Empty Re: Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj

Post by jastreb 23/9/2020, 11:07

Nadam se da će Milanović spriječit ovo rasipanje para.

On je još prije kampanje upozoravao da je kupovanje avijuna luksuz.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 11:08

jastreb wrote:Nadam se da će Milanović spriječit ovo rasipanje para.

prije se nadaj zdravku maricu...on nije sklon tome a ne milanovic..milanovic se nekidan bas opredjelio za najskuplju opciju f-16 Basketball
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2020, 11:10

vuksadinare wrote:....osobno mislim ako cemokupit zrakoplove nece to biti ni grippen ni americki f-16...najblizi smo kupovini izraelskog barcka..

Pa to je F-16 blok 30. To nije onaj Barack koji je nabavljao Krstičević.
Jedino valja kao nabavka za kupovanje vremena do dolaska novih američkih F-16 blok 70/72 ili još bolje, Rafalea.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2020, 11:11

On je nedavno izjavio kako je uvjeren da ćemo iz više razloga kupiti nove američke F-16 blok 70/72, tako da ti i takvi možete samo pjevati borbene (i ne samo) po tom pitanju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 11:19

Speare Shaker wrote:

On je nedavno izjavio kako je uvjeren da ćemo iz više razloga kupiti nove američke F-16 blok 70/72, tako da ti i takvi možete samo pjevati borbene (i ne samo) po tom pitanju.
a ne buni se kad se bacaju pare na galeba...e to je onda strateski 'opravdano' :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 11:20

Speare Shaker wrote:
vuksadinare wrote:....osobno mislim ako cemokupit zrakoplove nece to biti ni grippen ni americki f-16...najblizi smo kupovini izraelskog barcka..

Pa to je F-16 blok 30. To nije onaj Barack koji je nabavljao Krstičević.
Jedino valja kao nabavka za kupovanje vremena do dolaska novih američkih F-16 blok 70/72 ili još bolje, Rafalea.
ok...mislim da ako je odlucneo d acemo konacno kupiti zrakoplov da je odluceno da c eto biti izraelski a ovaj natjecaj je vise da se forma zadovolji..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 23/9/2020, 11:25

Kako ce on to sprijeciti, kojim mehanizmima?a kad smo kod rasipanja,tko je ono dogovorio ukrainski remont?

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by T. 23/9/2020, 13:35

venus wrote:
T. wrote:

Ne jede kaže, pije 'cetinu'...
Sve radi samo da bude više gladnih u RH...
A onda se žali na državu...

Upravo sam na čaju, Cetinu sam pocicala odmah nakon buđenja.

Ima da me država voli koliko joj dajem, uredno i redovito, dok se ja na nju baš i ne mogu osloniti jer će mi nestat i ono što sam strpljivo skupljala u 2. mirovinskom stupu. Živjeli!
šta fali vodi iz pipe ?
a lovu koju trošiš na flaširanu možeš uplatiti u fond za gladnu djecu hrvatske...
to bi bilo autentično...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by darth_vader 23/9/2020, 13:44

T. wrote:
venus wrote:
T. wrote:

Ne jede kaže, pije 'cetinu'...
Sve radi samo da bude više gladnih u RH...
A onda se žali na državu...

Upravo sam na čaju, Cetinu sam pocicala odmah nakon buđenja.

Ima da me država voli koliko joj dajem, uredno i redovito, dok se ja na nju baš i ne mogu osloniti jer će mi nestat i ono što sam strpljivo skupljala u 2. mirovinskom stupu. Živjeli!
šta fali vodi iz pipe ?

Ne fali većinom ništa. Zna bit i viška...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:05

Speare Shaker wrote:
mobiu$ wrote:Dobro, hoćemo li ogovarati kolegicu ili se držati teme? ;)

Nećemo ogovarati kolegicu, jer se ona sama i više nego dovoljno osramotila svojim infantilnim stavovima u vezi nabave borbenih zrakoplova.
Što se tiče teme, uvjerljivo najbolji izbor je Rafale.

tri problema:

1. dvomotorac, ekstremni troškovi leta i održavanja
2. mala serija - 200 komada napravljeno, spram skoro 6.000 f-16
3. ovisnost o francuskoj za dijelove, poptoru u ratu i sl.

inače tehnički gledano superioran avion, ali iskreno mislim da to nije za nas i da nam to ne treba. To je praktički air superiority lovac, a mi nemamo ambicije biti vojna supersila.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:06

ono i ferrari je najbolji auto kad gledaš performanse na papiru, ali moraš se zapitat jel to ono što ti treba i jel imaš para za to održavat.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 14:12

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
mobiu$ wrote:Dobro, hoćemo li ogovarati kolegicu ili se držati teme? ;)

Nećemo ogovarati kolegicu, jer se ona sama i više nego dovoljno osramotila svojim infantilnim stavovima u vezi nabave borbenih zrakoplova.

tri problema:

inače tehnički gledano superioran avion, ali iskreno mislim da to nije za nas i da nam to ne treba. To je praktički air superiority lovac, a mi nemamo ambicije biti vojna supersila.
rafale ima odlicne aero proporcije kao i manevarske...to je zrakoplov taman za reljef kakav je u hravstkoj i na ovim prostorima..brdsko nizinski...vrlo lako manevrira na nizim visinama a to je ono sto je problem kod F-16 koji nije tako funkcionalan na manjim visinama kao rafale...koji usput ima dobre jurisne performanse odnosno zrakoplov je koji se moze koristiti u niskom letu kao i potpora pjesastvu...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:13

vuksadinare wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:

tri problema:

rafale ima odlicne aero proporcije kao i manevarske...to je zrakoplov taman za reljef kakav je u hravstkoj i na ovim prostorima..brdsko nizinski...vrlo lako manevrira na nizim visinama a to je ono sto je problem kod F-16 koji nije tako funkcionalan na manjim visinama kao rafale...koji usput ima dobre jurisne performanse odnosno zrakoplov je koji se moze koristiti u niskom letu kao i potpora pjesastvu...

f-16 ima fantastičan combat record, a rafale je 0-0-0...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 14:26

marcellus wrote:
vuksadinare wrote:
marcellus wrote:

tri problema:

f-16 ima fantastičan combat record, a rafale je 0-0-0...
sve pet...ali f-16 spada u klasu mig-29 koje je jna malo koristila u napadima jer su za ovaj reljef koji tu dominira neprakticni pa je vise koristila zrakoplove mig-21,jastreb,galeb koji spadaju u klasu rafalea tj to su zrakoplovi koji su imali bolje predispozicije za manevre na manjim visinama...pogotovo jna je malo koristila mig-29 nakon sto ih je nekoliko sruseno a sudjelovali su u akcijama kada su letjeli na malim visinama..samo jedan put su ih koristili u vecem obimu ali na visim visinama kada su napadali most između slavonskog broda i bosanskog broda u svibnju 1992 godine..bez uspjeha osim sto su poubijali desetak djece
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:30

pusti priču o malim visinama, nebitno... a F-16 70/72 uopće nije klasa MIG-a 29, nego jedno dvije iznad što se tiče elektronike i radara. A tri klase što se tiče combat recorda. Migovi 29 su jedine pobjede ostvarili protiv migova 21 u sukobu eritreje i etiopije, a 21 su u najboljem slučaju leteće sekundarne sirovine, i protiv nenaoružane cessne 152, laganog malog civilnog aviona s dva sjedala za obuku pilota, koji je navodno nešto snimao nad kubom.

F-16 s druge strane nema poraza osim protiv drugih f.-16 u grčko turskom ratu, a 29-ke su razbijali ko jaja

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:36

od ukupno 6 zračnih pobjeda koje bilježe migovi 29, uz 18 poraza (uglavnom od f-16) dvije su protiv ovog aviona:

Ameri nude 12 F-16 za 1,4 milijarde dolara Hrvatskoj - Page 7 G-BRNE-Cessna152

a preostale protiv raznog drugog letećeg smeća

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 23/9/2020, 14:37

ukratko, migovi 29 nikad nisu oborili niti jedan američki vojni avion. Samo civilni, i vojni ruski.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 23/9/2020, 14:41

marcellus wrote:pusti priču o malim visinama, nebitno... a F-16 70/72 uopće nije klasa MIG-a 29, nego jedno dvije iznad što se tiče elektronike i radara. A tri klase što se tiče combat recorda. Migovi 29 su jedine pobjede ostvarili protiv migova 21 u sukobu eritreje i etiopije, a 21 su u najboljem slučaju leteće sekundarne sirovine, i protiv nenaoružane cessne 152, laganog malog civilnog aviona s dva sjedala za obuku pilota, koji je navodno nešto snimao nad kubom.

F-16 s druge strane nema poraza osim protiv drugih f.-16 u grčko turskom ratu, a 29-ke su razbijali ko jaja
sad si sve rekao...f-16 je klasa mig-29 tu mislim na kategoriju..druga stvar je opremljenost...i mig-29 i f-18 su u zargonu 'teškaši'..pustimo borbu zrak-zrak...za to moras imati brdo zrakoplova kako jedna tako druga strana...nama treba zrakoplov srednje kategorije vise za djelovanje blizu tla i potporu postrojbama na tlu...prilagođen za reljef koji nas okruzuje...ta necemo s emi sukobljavati zrakplovima sa rusima,kinezima,amerima i drugim vojnim velesilama..za ovo jada sto nas okruzuje dovoljan je rafale i gdje bi se borba u slucaju rata vise vodila na tlu nego na nebu i na moru...za ovo nam je dovoljna jedna ili dvije eskadrile zrakoplova tipa rafale ili cak onaj juznokorejski..bilo bi dobro nabaviti sto vise helikoptera vise nego zrakoplova bas zbog ovog sto sam naveo
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2020, 14:44

marcellus wrote:ukratko, migovi 29 nikad nisu oborili niti jedan američki vojni avion. Samo civilni, i vojni ruski.

Kog si se vraga raskokodakao o Migovima kada sam na temi već naveo glavni razlog zašto nećemo nabavljati ruske borbene sustave?
Blebećeš tek toliko da nešto blebećeš?
Niti jedan ruski sustav još nema AESA radar u operativnoj uporabi!
Dakle, razlozi su čisto tehničko-operativni, a ne politički, kako to forumski rusofili vjerojatno misle.
Tu su čak i Kinezi u prednosti pred Rusima, ali zahvaljujući svojim aktualnim partnerima Pakistancima sa kojima dijele Indiju kao zajedničkog strateškog neprijatelja.
Druga je priča što niti Kinezi nikada neće prodati svoje najbolje borbene sustave, kao uostalom niti Rusi, kao što uostalom niti Ameri neće prodati F-22, barem ne još jako dugo i ne sa najboljim mogućim borbenim kompletom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/9/2020, 14:46

vuksadinare wrote:

pustimo borbu zrak-zrak...za to moras imati brdo zrakoplova kako jedna tako druga strana...

Ne moraš. Dovoljno je imati samo pristojne sustave zrak-zrak (ima ih i jedna i druga strana) plus AESA radar u operativnoj primjeni.
I to je ono što čini razliku između ruskih i zapadnih sustava.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 17 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17  Next

Back to top

- Similar topics