Da remiziramo...
Page 5 of 50
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: Da remiziramo...
Pa kako to da najmanje zaraženih u Evropi ima u Švedskoj, a tamo ne nose maske ?Eroo wrote:Promašaj u razmišljanju. Maske ne štite onoga tko ih nosi, nego onoga do tebe.mutava baštarda wrote:Maske su više psihološki faktor.Eroo wrote:PS:
U mislima sam imao Projekcije koje je izradilo Sveučilište Maryland u USA.
Podatke o "socijalnoj mobilnosti" su dobili na osnovu praćenja mobitela (GPS),
nošenje maski preko Facebook anketa.
Tako za HR navode podatak da socijalnu distancu poštuje cca 8% ljudi, a maske
nosi njih cca 18%. Današnji dan je deadline da se uozbilje jer kroz mjesec dana
bi mogle stvari pobjeći ispod kontrole.
Tko voli neka izvoli...
Švedska ima konstantan pad broja zaraženih, a susjedi imaju povećanje. I jedni i drugi ne koriste maske.
E sad, ili maske ne djeluju ili šveđani imaju imunitet pa se odluči što ti draže...
Šta kažu ovi iz stožera?
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
obrušili su se na teretane i diskoklubove, a oni su spasili zemlju više od lockdowna.AssadNaPodmornici wrote:ništa, ti su isfalivali - što se više zarazi to bolje, a blizu smo imunitetu krda gdje ja živim.
ovdje barem gdje ja živim, ali tako je i u ostatku države, korona kao ne postoji.. da nemoraš staviti masku na facu kada ulaziš u trgovinu, ne bi imao niti pojma da je tu opasni virus koji ubija između 0.05% i 0.015% ljudi
Izbor je vaš. ...Nedo Bog da bi bio tvoj!mutava baštarda wrote:Pa kako to da najmanje zaraženih u Evropi ima u Švedskoj, a tamo ne nose maske ?Eroo wrote:Promašaj u razmišljanju. Maske ne štite onoga tko ih nosi, nego onoga do tebe.mutava baštarda wrote:
Maske su više psihološki faktor.
Tko voli neka izvoli...
Švedska ima konstantan pad broja zaraženih, a susjedi imaju povećanje. I jedni i drugi ne koriste maske.
E sad, ili maske ne djeluju ili šveđani imaju imunitet pa se odluči što ti draže...
Šta kažu ovi iz stožera?
Nemaju na svadbama 300 gostiju.mutava baštarda wrote:Pa kako to da najmanje zaraženih u Evropi ima u Švedskoj, a tamo ne nose maske ?
Šta kažu ovi iz stožera?
Mlada i mladoženja sami dođu na Galešnjak i tamo se ožene, šta će in maske?
Nastavljam gornju analizu, zasnovanu na konkretnim tekućim podacima,AssadNaPodmornici wrote:ništa, ti su isfalivali - što se više zarazi to bolje, a blizu smo imunitetu krda gdje ja živim.
ovdje barem gdje ja živim, ali tako je i u ostatku države, korona kao ne postoji.. da nemoraš staviti masku na facu kada ulaziš u trgovinu, ne bi imao niti pojma da je tu opasni virus koji ubija između 0.05% i 0.015% ljudi
varijantno za: tekuće ponašanje populacije, olakšavanje mjera zbog praznika
u "svetom" prosincu i uz pooštravanje mjera:
-Tekuća projekcija : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 2,878(572 do 11,705)
-Opušćanje mjera : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 3,875(672 do 14,696)
-Pooštrene mjere : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 405(267 do 1,018)
OP.: Boldano najvjerojatnije, u zagradi nije vjerojatno ali je moguće!
Hrvatski kapacitet ICU je 193 postelje.Ventilatora, tako kažu, imaju oko 800.
Kritična su dva datuma:
18.11.2020 se dolazi na granicu kada se iscrpljuje ICU kapacitet (jedinice intezivne njege): 193 postelje.
16.12.2020 bi se moralo imati 786 (73 do 3685) ICU postelja i ventilatora 710(65 do 3,396).
Kao što rekoh, rezultati u zagradi nisu vjerojatni, ali su mogući.
O ostalom ne bih, jer me je i ovo smorilo. Ko je razumija razumija je.
Kritična su dva datuma:
18.11.2020 se dolazi na granicu kada se iscrpljuje ICU kapacitet (jedinice intezivne njege): 193 postelje.
16.12.2020 bi se moralo imati 786 (73 do 3685) ICU postelja i ventilatora 710(65 do 3,396).
Kao što rekoh, rezultati u zagradi nisu vjerojatni, ali su mogući.
O ostalom ne bih, jer me je i ovo smorilo. Ko je razumija razumija je.
PS:
Nije lako matematički modelirati ovu epidemiju.
Platforma COVID-19 Projections, na temelju dosadašnjih utvrđenih rezultata,
svakih 6 dana učini update projekcije do Nove godine.
Nije lako matematički modelirati ovu epidemiju.
Platforma COVID-19 Projections, na temelju dosadašnjih utvrđenih rezultata,
svakih 6 dana učini update projekcije do Nove godine.
Eroo wrote:Nemaju na svadbama 300 gostiju.mutava baštarda wrote:Pa kako to da najmanje zaraženih u Evropi ima u Švedskoj, a tamo ne nose maske ?
Šta kažu ovi iz stožera?
Mlada i mladoženja sami dođu na Galešnjak i tamo se ožene, šta će in maske?
bio na galešnjaku a na bisagi maloj odmah pored gradelao
malo ispod mi je smjestajni objekt
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
PS:
Smrtnost kao posljedicu urušavanja zdravstvenog sustava nije uzeta u obzir, naravno.
Smrtnost kao posljedicu urušavanja zdravstvenog sustava nije uzeta u obzir, naravno.
Eroo wrote:PS:
vi matori samo o smrti...u strahu
ajde, nema smisla da ekonomija pat zbog vaših 2-3 staračkih godinica...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pogledaj U2, Radman je bio gost. Ja sam sitna riba, ali sam sve ono o čemu je govorio doživio i nemam što dodatiepikur37 wrote:Eroo wrote:PS:
vi matori samo o smrti...u strahu
ajde, nema smisla da ekonomija pat zbog vaših 2-3 staračkih godinica...
njegovom mišljenju i na temu koju često potenciraš. Biti šegrt starijem vam mora biti na ponos. To se je negdje izgubilo...
a daj objasni ti to malo, što pojedinac dobije time?AssadNaPodmornici wrote: što se više zarazi to bolje
ili društvo...svejedno
AssadNaPodmornici wrote:možda smo ga već i dosegli, ako idućih dana bude 16, 15, 20, 30, pa 10,9 , to je to..
pod uvjetom da imunitet krda koji ćemo mi u dalmaciji uhvatiti vrlo brzo potraje trajno ili barem kroz zimu, neće nam niti trebati cijepivo, a ero i norka će se moći ovdje sakriti, biti će najsigurniji
Apsolutno, imunitet ti traje inače vječno. Ko vodene kozice kume...malo kašlješ par dana i onda si miran do preseljenja na Ahiret...
Guest- Guest
bog te maza kakvi su to modeli :D od 500 mrtvih do 12 000? alo? :D mislim znaš matematiku. to su modeli ruganje. Bakić se naruga tim modelima, mislim kakav je to "spread" od 500 do 12 000? zamisli predviđaš promet svoje firme između 500 000kn i 12 milijuna kn i dođeš u banku ili neku financijsku instituciju po lovu/investiciju ovi bi ti se narugali. Tako i takvi su modeli ruganje. Bakić se naruga sa nekim takvim modelima pa su ih ispravljali.Eroo wrote:Nastavljam gornju analizu, zasnovanu na konkretnim tekućim podacima,AssadNaPodmornici wrote:ništa, ti su isfalivali - što se više zarazi to bolje, a blizu smo imunitetu krda gdje ja živim.
varijantno za: tekuće ponašanje populacije, olakšavanje mjera zbog praznika
u "svetom" prosincu i uz pooštravanje mjera:
-Tekuća projekcija : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 2,878(572 do 11,705)
-Opušćanje mjera : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 3,875(672 do 14,696)
-Pooštrene mjere : ukupno umrlih do 1.1.2021. = 405(267 do 1,018)
OP.: Boldano najvjerojatnije, u zagradi nije vjerojatno ali je moguće!
a što se tiče ovoga asa koji je gostovao nediljom u 2 Radmana, Oleg ga je odlično komentira
Ovaj lik je vrhunski muljator. Kako živjeti bez stava o ičemu, ikad. Kako izbjegavati svaki konflikt, a maksimizirati dobit i ugodu za sebe. U tome je car i to treba poštovati. Da o TOME napiše knjigu, odmah bi je pročitao, jer je u tome genij, a za genetiku me živo zabole
Nitko i nikad ne može npr svojim riječima prepričati Radmanov stav o ičemu jer tu nema ničeg da se prepriča. Jako malo ljudi uopće može objasniti čime se on točno bavi. Rudanov (Radman, Rudan, nemojte ih pomiješati) dakle Rudanov osigurač od zajeba je da šatro ponudi više mogućnosti, pa ovisno o tome koja prođe a koja padne, se neke posve odrekne, a za druge pokuša preuzeti svaku zaslugu. Rudan je panično ustrašen svakog rizika, svake mogućnosti da ga napuste backeri i mogućnosti pada u tom sustavu po kojem se oprezno penje cijelu karijeru. Radmana, pak, živo zabole. Taj čovjek više ne može pasti, nema šanse.
Rudan se boji svakog karijernog rizika, Radman je odlebdeo u Zonu iznad rizika...
Čovjek je čisti influenser, i u tome je iznimno uspješan, a ne doktor.
Nije da me išta od ovog smeta, dapače. Pa i ja sam influenser, Putin je influenser, Saša je influenser, Murinjo je influenser, svatko je influenser. Na primjeru ovog lika to i želim pokazati. Također, poštujem što se oko covida nije ubacio na bandwagon panike i lockdowna, što mu je kao doktoru bilo najjednostavnije za napravit. Za to: Respect. Blago naginje za našu "neka život ide dalje" stranu, ali naravno, toliko blago, da se to jedva može iščitati
Ukratko - carry on influencing Ako na išta mogu apelirati, to je da malo pojača ovu "normalističku" notu....
ne kuži to asMaximusDecimusMiridije wrote:AssadNaPodmornici wrote:možda smo ga već i dosegli, ako idućih dana bude 16, 15, 20, 30, pa 10,9 , to je to..
pod uvjetom da imunitet krda koji ćemo mi u dalmaciji uhvatiti vrlo brzo potraje trajno ili barem kroz zimu, neće nam niti trebati cijepivo, a ero i norka će se moći ovdje sakriti, biti će najsigurniji
Apsolutno, imunitet ti traje inače vječno. Ko vodene kozice kume...malo kašlješ par dana i onda si miran do preseljenja na Ahiret...
mjesecima trubi ovakve smijurije i nema kompleksa :)
:D možda to ne znamo.MaximusDecimusMiridije wrote:AssadNaPodmornici wrote:možda smo ga već i dosegli, ako idućih dana bude 16, 15, 20, 30, pa 10,9 , to je to..
Bio je onaj stručnjak Laus ili kako se preziva prije koji tjedan negdje izjavio.. mislim da je bila nediljom u 2.. da čak i da se zaraziš ponovo koronom ako si je prebolio prije, vrlo vjerojatno nećeš imati nikakve simptome(nećeš niti znati da si zaražen a i sada većina ljudi ne zna da je bila zaražena) ili će simptomi biti blaži.
Na primjeru Švedske vidimo da imunitet djeluje. Ja se nadam da će djelovati trajno. Ja ne znam zašto svi "navijaju da ne djeluje trajno"? zašto? to što je većina ljudi krivo procjenila, pa šta ima veze, ovo nije situacija za egoizam, nadaj mo se da imunitet ostaje.
A uskoro će imunitet krda u ST županiji. Usput odgovor noorki zašto je dobro da je što više zaraženih. Za sada ima relativno malo smrti, dakle mlađa ekipa i ekipa koja radi se zarazi, i širi virus i razvija se imunitet. Kada većina ljudi ispod 50 ili ispod 60 preboli, oni rizični će biti zaštićeni i to je to.. Primjer Švedska da djeluje - za sada - a nadam se i trajno. Bio bi tužan ako u Švedskoj opet na zimu počne umirati po 100 ljudi dnevno što je bilo u 4 mjesecu, to bi značilo da sam nažalost bio u krivu a vi u pravu, ali vidit ćemo, za sada ide sve u moju korist(a ja pratim Bakića i druge izvore)
AssadNaPodmornici wrote: Usput odgovor noorki zašto je dobro da je što više zaraženih. Za sada ima relativno malo smrti, dakle mlađa ekipa i ekipa koja radi se zarazi, i širi virus i razvija se imunitet. Kada većina ljudi ispod 50 ili ispod 60 preboli, oni rizični će biti zaštićeni i to je to.. Primjer Švedska da djeluje - za sada - a nadam se i trajno. Bio bi tužan ako u Švedskoj opet na zimu počne umirati po 100 ljudi dnevno što je bilo u 4 mjesecu, to bi značilo da sam nažalost bio u krivu a vi u pravu, ali vidit ćemo, za sada ide sve u moju korist(a ja pratim Bakića i druge izvore)
aha
a koliko dugo?
kakav kompleks kada više manje ja sam bio u pravu a svi ste sve isfulivali.Noor wrote:ne kuži to asMaximusDecimusMiridije wrote:AssadNaPodmornici wrote:možda smo ga već i dosegli, ako idućih dana bude 16, 15, 20, 30, pa 10,9 , to je to..
mjesecima trubi ovakve smijurije i nema kompleksa :)
gle postoji mogućnost da taj imunitet neće trajati(a Laus je rekao da će ostati u nekoj formi sigurno) a onda će u Švedskoj za dva mjeseca početi ponovo umirati 100 ljudi dnevno od korone pa eto doći ćete na svoje.. do sada ste sve isfalivali, to jest pratili ste krive ljude koji se ne razumiu..
inače naša država se ponaša inteligetno.
Praktički nismo pobili ljude kao Talijani nasilnim trpanjem svakog tko kašlje na respiratore, nego ljudima dali čajeve i med što je puno efikasnije. Zatim smo već nakon mjesec dana(krajem 4og mjeseca ja sam počeo ponovo raditi a i drugi) prešli odmah na Švedski model.
Pokupili smo turističke devize, i usput ljeti kada ljudi imaju jači imunitet - zarazili veliki postotak populacije. Kako rekoh Dalmacija nije daleko od imuniteta krda. Naša vlada to namjerno radi, vi ste u Švedskom modelu i naša država službeno potiče što više ljudi da se zarazi , naravno neće to izravno reći :)
Ima tamo stručnjaka , navodno i Bakić ih savjetuje, cilj je da što više ljudi preboli virus.. i neka traje "pola godine", dovoljno da dočekamo cijepivo. Pazi "ja neman kompleksa": pa sve ste isfalivali :D
ja se nadam, trajno barem u nekom obliku(tipa možeš dobiti drugi put virus ali praktički ne ostavlja simptome) Pa Laus kojeg citirate je to rekao prije koji tjedanNoor wrote:AssadNaPodmornici wrote: Usput odgovor noorki zašto je dobro da je što više zaraženih. Za sada ima relativno malo smrti, dakle mlađa ekipa i ekipa koja radi se zarazi, i širi virus i razvija se imunitet. Kada većina ljudi ispod 50 ili ispod 60 preboli, oni rizični će biti zaštićeni i to je to.. Primjer Švedska da djeluje - za sada - a nadam se i trajno. Bio bi tužan ako u Švedskoj opet na zimu počne umirati po 100 ljudi dnevno što je bilo u 4 mjesecu, to bi značilo da sam nažalost bio u krivu a vi u pravu, ali vidit ćemo, za sada ide sve u moju korist(a ja pratim Bakića i druge izvore)
aha
a koliko dugo?
nadam se naravno.
evo za sada šveđana nije umrlo između 150 000 - 250 000(tolike su bile najprvije procjene) , nego 5600 i najgore od svega, njima je 75% mrtvih iz staračkih domova, loše su ih branili..
nadajmo se da je imunitet trajan. ako nije, u Švedskoj će za 3-4 mjeseca ponovo umirati po 100 ljudi dnevno, a i u Dalmaciji koja će za mjesec i prije imati Švedski imunitet isto tako
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
usput ponavljam .
1)ne odlučujem ništa samo komentiram, nisam na nikojoj poziciji moći , niti u ikojem savjetu niti u vladi HDZa da donosim ikakve odluke, dakle ne optužujte me za mrtve itd,
2)nisam glasa za HDZ koji provodi Švedski model od 4og mjeseca i namjerno potiče širenje zaraze(radi imuniteta krda), dakle ako ste glasovali za HDZ, glasovali ste za Švedski model i imunitet krda, ja nisam glasova za to, tako da me se ne napada
3)vlada radi odličan posao..
1)ne odlučujem ništa samo komentiram, nisam na nikojoj poziciji moći , niti u ikojem savjetu niti u vladi HDZa da donosim ikakve odluke, dakle ne optužujte me za mrtve itd,
2)nisam glasa za HDZ koji provodi Švedski model od 4og mjeseca i namjerno potiče širenje zaraze(radi imuniteta krda), dakle ako ste glasovali za HDZ, glasovali ste za Švedski model i imunitet krda, ja nisam glasova za to, tako da me se ne napada
3)vlada radi odličan posao..
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Page 5 of 50