Da remiziramo...
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Da remiziramo...
moji prametri su worldometrovi... 3 i pol dana milijun novozaraženih evidentiranih, i 17 000 umrlih... upratio si ti ali voliš se pravit da nisi, jer ti se ne računa ni po tvojoj ni po mojoj metodi... ;)Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:nisam te tražio da budeš potpuno precizan, kako se izmotavaš, nego da uzevši parametre koje sam naveo, ugrubo izneseš svoj stav po tom pitanju...sad je 30 milijuna koliko će biti onkraj prosincaSpeare Shaker wrote:
Misliš precizno predvidjeti prosinački rezultat?
Gle, ako to nekome jednog dana i uspije, ne gine mu Nobel.
Žao mi je zbog toga što meni nije uspjelo, zaista mi je žao, jer bi mi dobro pristajao Nobel na vitrini dnevne sobe , a još bolje bi mi došla novčana nagrada od Nobelovog komiteta , ali to nikome po definiciji ne može uspjeti do potpune razine preciznosti, pa tako ni meni.
Niti tebi, također, da se razumjemo.
Ne znam.
Mogu samo nagađati u tom smislu brojčanih pokazatelja, a to radije ne bih. Mora i Jožef Štefan zaraditi koji euro, zašto da im ja otimam kruh iz usta.
Takvi izračuni zbog svoje nepouzdanosti, nepotpunosti i nepreciznosti ionako samo služe za smanjenje osjećaja neizvjesnosti u javnosti, a koji je ljudima jednostavno psihološki nepodnošljiv pa pribjegavaju čak i horoskopima, gatanjima iz soca i sličnim metodama da bi ga barem umanjili na prihvatljivu razinu.
Mogu samo iznijeti grubi scenarij o dinamici razvoja cijele ove pandemiske svinjarije u nekim vremenskim okvirima, a to sam jednim dijelom već i učinio do sad. I to dosta precizno, jer sam predvidio razvoj dovoljno efikasnog (nadanje) cjepiva u rasponu od početka rujna (rusko) do najkasnije početka studenog (američko, taman prije izbora).
I sorry, ali nisam upratio tvoje parametre. To je valjda do onog Švabe koji mi skriva stvari po kući.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Kako da ne,ne lupetaj. u Americi su upravo neki dan preselili 1 milijun ljudi dok uragan ne prođe i sačuvali im žive glave.Speare Shaker wrote:
Spomenuo si zato jer ne razumiješ o čemu se tu radi.
To je svakoj budali jasno, a tebi ionako ništa nije jasno.
Cjelokupno tvoje piskaranje se svodi samo na to - obično piskaranje (radi piskaranja) i tako se ponašaš još od vremena kada sam ja došao n stari Iskon, a to je jesen 2003. godine.
Ti si jednostavno nepopravljiv.
I da išta znaš kao što ne znaš, onda ne bi napisao da je cilj spriječiti nastanak kaosa, jer je to nemoguće. Ono što je moguće je samo ublažavanje posljedica kaotičnih zbivanja.
Vidiš li da se itko trudi stvoriti matematičke modele sprečavanja nastanka uragana?
Nitko normalan to neće ni pokušati, jer zna da je tako nešto sa dosadašnjom tehnologijom čovjeku jednostavno nemoguće.
I nije riječ o SOCIJALNOJ DISTANCI NEGO SAMO O FIZIČKOJ!
Socijalna distanca bi predstavljala prestanak svake komunikacije, pa čak i one običnim dovikivanjem sa međusobno dovoljno udaljenih lokacija.
Vidiš da čak niti to ne znaš, a gdje bi nešto složenije.
Jebote, koji si ti kreten!
Ali ga nisu spriječili, čak nisu uspjeli niti točno predvidjeti njegovu snagu, ukupnu količinu padalina, snagu vjetrova, površinu na kojoj će biti prisutan...
Kužiš? To je ono o čemu govorim.
Nelinearna dinamika. Takve procese nije moguće precizno predvidjeti i objasniti.
A da dolazi, to su lako mogli uočiti i samo pomoću satelitskih snimki, baš onako doslovce metodom štapa i kanapa.
A ta je metoda jedina u kojoj si se ti u stanju snaći.
Neodgoju, ali su iselili 1 milijun ljudi i tako im spasili žive glave. Hoćeš reći da ih nije trebalo, ili što?
Što bi ti učinio umjesto onih koji su predviđali modele prelaska uragana preko američkog teritorija?
Ti bi mudrovao i tražio krivce za što? Naravno, bio bi kriv stožer i stvar riješena.I tvrdio bi da je Bakić bio u pravu.
https://www.bergamonews.it/2020/05/05/coronavirus-a-marzo-5-900-i-morti-in-bergamasca-i-dati-comune-per-comune/370139/Speare Shaker wrote:Ali ga nisu spriječili, čak nisu uspjeli niti točno predvidjeti njegovu snagu, ukupnu količinu padalina, snagu vjetrova, površinu na kojoj će biti prisutan...
Nelinearna dinamika. Takve procese nije moguće precizno predvidjeti i objasniti.
Slučaj Lombardije, a posebno provicije Bergamo, se nije ponovio u ostatku Italije. Znaš li zašto?
S vremenom su znali predviđati događaje...
Ako je smrtnost u Švedskoj 581/1M, ili u Italiji 592/1M, a u HR samo 65/1M, onda treba vidjeti zašto je to tako drastično različito
i ne laprdati i neosnovano hvaliti švedski model. I pazi, kroz HR je prošlo 2x više turista(sa svih strana) nego šta ima stanovnika.
Eroo wrote:To ne nudi ni jedna stistika, pa ni na koju nudi Projections_COVID_19.Speare Shaker wrote:Pa cijelo vrijeme objašnjavam kako je potpuna preciznost u predviđanju ishoda kaotičnih zbivanja jednostavno nemoguća.
I to po definiciji!
Posebno to nije moguće kad se radi o vjerojatnostnim proračunima u statističko-matematičkom modelu otvorenog tipa.
Jasno se kaže da su donji i gornji rezultati s 95% vjerojatnošću mogući, a prognozirani sa 60-70% vjerojatnosšću mogući.
Kad ništa ne znaš o načinu širenja virusa i posljedicama oboljevanja i to je nešto.
Dapače, jedino pomoćno sredstvo epidemiolozima i zdravstvenom sistemu, kad snuju mjere i zdravstvene kapacitete.
I naglasio bih, Institut Jožef Štefan radi svoje prognoze i dnevno provjerava koliko su krivulje u skladu s rezultatima s terena.
Edit: ...nisu mogući.
Čudi me da ovo šejker nije primijetio.Ne čita čovjek napisano, već samo gura svoje...
Prvo boldano: statistika je majka i statike i dinamike. Svi propisi se na njoj temelje.Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:možeš li ti šejk, meni pojasniti onako čisto znanstveno, ukoliko se zadrži trend da u 3 i pol dana imamo novih milijun zaraženih, i 17 000 mrtvih, koliko bi u tom slučaju moglo biti evidentiranih zaraženih u zadnjem tjednu prosinca ove godine, i koliko bi ukupno moglo biti umrlih do tada... skroz si me zbunio sa tvrdnjom da je matematika nepouzdana (iako za sad nije omanula ni u mikron) pa da mi probaš pojasniti...načinom i metodom koju ti smatraš i predvidljivijom i točnijomSpeare Shaker wrote:
Samo u tvojoj šupljoj tikvi.
Jebote, pa statistika čak nije niti znanost nego obična znanstvena disciplina nasušno ovisna o matematici!
Ako je formalna znanost, makar također prirodna i egzaktna, kao što je matematika posve nemoćna precizno odrediti ishode nederminističkih odnosno kaotičnih procesa, kako misliš da to može statistika koja je ovisna o njoj?
Ti se jednostavno nisi u stanju ortgnuti od građevinarstva, eventualno arhitekture i nisi u stanju izaći izvan okvira determinističkih razmišljanja.
O da, omanula je, pitanje je samo na koji se model pozivaš, jer ih je bilo prisutno ohoho.
Koja metoda?
Pa cijelo vrijeme objašnjavam kako je potpuna preciznost u predviđanju ishoda kaotičnih zbivanja jednostavno nemoguća.
I to po definiciji!
Neizvjesnost u velikom stupnju je prirodi i njenim fenomenima intrizična!
Mi praktički možemo dobro predviđati ishode samo onih vlastitih determinističkih fenomena poput onih prisutnih u arhitekturi, strojarstvu, koji se zasnivaju na osnovnim aritmetičkim operacijama pa i nešto složenijoj matematici (infinitezimalni račun) i to jedino ako dobro poznajemo svojstva materijala (statika, dinamika) u čemu nam je neophodno znanje realne znanosti kao što je fizika (i na noj temeljena kemija odnosno biologija temeljena na kemiji i fizici).
Tu samo možeš stvoriti formalni teorijski (matematički) model i moliti Boga da ga opažanja potvrde (kako se to radi u fizici).
Jer ako ga opažanja opovrgavaju ili čak samo ne potvrđuju - pogrešan je!
To ne kažem ja nego Richard Feynman.
U biti, matematičari su tu u ogromnoj mjeri bespomoćni, a mikrobiolozi i epidemiolozi pozvani da daju svoju riječ.
Uostalom, o tome svjedoči i primjer prvih karantena iz Dubrovnika, što je valjda jedino točno i poametno što je Eroo napisao (ne samo) na ovoj temi.
Nemogu ti to objasniti ukratko, jer to nije razumjelo čak ni 98% onih kojima je to kruh.
Druga stvar, kao upozorenje: nikad u razgovoru ne koristi nikakve izraze kad je u pitanju
struka koju si upravo spomenuo. Izrazi su ti ono baš šeljački. Ak me razmeš...
Drugo, Ero uvijek piše u namjeri biti od koristi, za razliku od tebe.
Iznad si napisao , što bi kolege rekle, tonu laprdanja, koje ničemu ne služi.
Možeš čak biti i u pravu, ali je beskorisno. Zaokruži to što si pročitao i što eventualno znaš
pa pokušaj to napisati na 1/2 A4.Vjeruj mi ni toliko prostora ti neće trebati.
Ako si ovo razumio kako treba na pola si puta.
Ostao sam dužan za komentar situacije u Srbiji i prognozi na Projections_COVID-19.
Kod njih je glavni mozak za epidemiju gđa Kisić Tepavčević. Ona je ustvari njihova "Alemka".
Stručnjak za svoje područje par exellence. Srbi i inače imaju dobro zdravstvo, usprkos siromaštvu koje ih tare.
Gore su temeljni ulazni podaci za model na Projections_COVID-19.
Bilo je nešto "šišanja" rezultata umrlih ali su to ipak na kraju unijeli u kumulativni dio.
Inače, Srbija realno i nije imala rmogućnosti za otvoriti se drugim državama, jer je izvan eu zone.
Eventualne turiste koji su se im vratili sad sistematično testiraju i tako sprječavaju širenje zaraze.
Realno.
Slaže se i sa mojim osobnim proračunom.
No, dolazi sveti decembar, a nakon toga kod Srba i svet januar...trebat će im i to preživjeti na distanci.
No, dolazi sveti decembar, a nakon toga kod Srba i svet januar...trebat će im i to preživjeti na distanci.
Eroo wrote:Realno.
Što znači da je i pogrešno, čim se slaže sa tvojim osobnim proračunom.
Guest- Guest
Eroo wrote:
Prvo boldano: statistika je majka i statike i dinamike. Svi propisi se na njoj temelje.
Nemogu ti to objasniti ukratko, jer to nije razumjelo čak ni 98% onih kojima je to kruh.
Druga stvar, kao upozorenje: nikad u razgovoru ne koristi nikakve izraze kad je u pitanju
Možeš čak biti i u pravu, ali je beskorisno. Zaokruži to što si pročitao i što eventualno znaš
Čuj kretena.
Gle jadniče polupismeni, ti ne možeš ovdje nikome držati nikakve lekcije, osim kako biti polupismeni kreten, a pogotovo ne meni.
Pogotovo ne o filozofiji, izvorištu, svrsi, primjeni itd. niti jedne jedine znanosti i znanstvene discipline.
Ti si polupismena maloumna budaletina i to si dokazao nebrojeno puta na forumu.
Ti si istovremeno i besramna gnjida, jer se usuđuješ, puno boljima od sebe pametovati o stvarima o kojima nemaš pojma s pojmom.
Koji je tebi kurac?
Kod kuće i u društvu te svi šutiraju pa ovakvim budalaštinama na forumu liječiš komplekse?
Idi psihologu, vrijeme ti je.
Ponovit ću ti još jednom.
Matematički modeli po definiciji ne mogu potpuno precizno opisati nedeterminističke, kaotične odnosno pojave zasnovane ne nelinearnoj dinamici.
Ne mogu.
Po definiciji.
To je interna, intrizična, inherentna, temeljna priroda matematike u nju ugrađena po definiciji.
A matematika je makar samo formalna, a ne realna znanost, ipak istovremeno i realna i egzaktna.
Pa ako to matematika nije u stanju, kako misliš da je to u stanju statistika koja i nije znanost nego samo znanstvena disciplina i zapravo je sluškinja matematike?
Pa još manje, idiote polupismeni!
I statistika nije u temeljima proračuna koji se tiču statike i svih vrsta dinamika, to je matematika!
Kontaš idiote?
Pa tamo je u obilatoj primjeni u njihovim proračunima infinitezimalni račun, a to je temelj matematike od vremena Newtona i Leibnitza koji su ga zajedno i izmislili.
Pokrij će ponjavom i šut, sroljo polupismeni i prestani od sebe praviti baš ono kompletnogidiota na forumu.
Last edited by Speare Shaker on Sat 26 Sep - 8:48; edited 1 time in total
Guest- Guest
Eroo wrote:Eroo wrote:To ne nudi ni jedna stistika, pa ni na koju nudi Projections_COVID_19.Speare Shaker wrote:Pa cijelo vrijeme objašnjavam kako je potpuna preciznost u predviđanju ishoda kaotičnih zbivanja jednostavno nemoguća.
I to po definiciji!
Posebno to nije moguće kad se radi o vjerojatnostnim proračunima u statističko-matematičkom modelu otvorenog tipa.
Jasno se kaže da su donji i gornji rezultati s 95% vjerojatnošću mogući, a prognozirani sa 60-70% vjerojatnosšću mogući.
Kad ništa ne znaš o načinu širenja virusa i posljedicama oboljevanja i to je nešto.
Dapače, jedino pomoćno sredstvo epidemiolozima i zdravstvenom sistemu, kad snuju mjere i zdravstvene kapacitete.
I naglasio bih, Institut Jožef Štefan radi svoje prognoze i dnevno provjerava koliko su krivulje u skladu s rezultatima s terena.
Edit: ...nisu mogući.
Čudi me da ovo šejker nije primijetio.Ne čita čovjek napisano, već samo gura svoje...
Otkud ja znam što je mislila maloumna budala poput tebe. Možda si mislio napisati šarena, slana ili trokutasta.
Čudnovati su putovi umova poput tebe i zingara, po tom pitanju ste braća po oružju.
Guest- Guest
Eroo wrote:Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Kako da ne,ne lupetaj. u Americi su upravo neki dan preselili 1 milijun ljudi dok uragan ne prođe i sačuvali im žive glave.
Ali ga nisu spriječili, čak nisu uspjeli niti točno predvidjeti njegovu snagu, ukupnu količinu padalina, snagu vjetrova, površinu na kojoj će biti prisutan...
A da dolazi, to su lako mogli uočiti i samo pomoću satelitskih snimki, baš onako doslovce metodom štapa i kanapa.
Neodgoju, ali su iselili 1 milijun ljudi i tako im spasili žive glave. Hoćeš reći da ih nije trebalo, ili što?
Što bi ti učinio umjesto onih koji su predviđali modele prelaska uragana preko američkog teritorija?
Ti bi mudrovao i tražio krivce za što? Naravno, bio bi kriv stožer i stvar riješena.I tvrdio bi da je Bakić bio u pravu.
Naravno da mi ništa od toga ne bi palo na pamet.
Nisam ja polupismena, nedotupavna i beskarakterna gnjida poput tebe koja drugima stavlja u usta ono što im nije bilo niti na kraj pameti.
I to samo zato da bi sebe prikazao u boljem svjetlu i zapravo na taj način opravdao svoje mane.
Guest- Guest
oš ti više baciti neki izračun... dok se mi tu pregovaramo broj zaraženih je otišao na 32 800 000 i broj umrlih će danas dosegnuti milijun.... znači da brojevi koje sam ja spominjao tj naveo i nisu baš tako nedostižni...Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Speare Shaker wrote:
Nisam ja polupismena, nedotupavna i beskarakterna gnjida poput tebe koja drugima stavlja u usta ono što im nije bilo niti na kraj pameti.
I to samo zato da bi sebe prikazao u boljem svjetlu i zapravo na taj način opravdao svoje mane.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:oš ti više baciti neki izračun... dok se mi tu pregovaramo broj zaraženih je otišao na 32 800 000 i broj umrlih će danas dosegnuti milijun.... znači da brojevi koje sam ja spominjao tj naveo i nisu baš tako nedostižni...Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Ne vidjeh Miha,niti jedne niti druge...neg reci mi,ak znas..zasto je WHO zabranio obdukcije i pod prijetnjom oduzimanja medicinskih dozvola zabranio obdukcije umrlih od covida?..nesh tu ne klapa..
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Prvo boldano: statistika je majka i statike i dinamike. Svi propisi se na njoj temelje.
Čuj kretena.
Gle jadniče polupismeni, ti ne možeš ovdje nikome držati nikakve lekcije, osim kako biti polupismeni kreten, a pogotovo ne meni.
Pogotovo ne o filozofiji, izvorištu, svrsi, primjeni itd. niti jedne jedine znanosti i znanstvene discipline.
Ti si polupismena maloumna budaletina i to si dokazao nebrojeno puta na forumu.
Ti si istovremeno i besramna gnjida, jer se usuđuješ, puno boljima od sebe pametovati o stvarima o kojima nemaš pojma s pojmom.
Koji je tebi kurac?
Kod kuće i u društvu te svi šutiraju pa ovakvim budalaštinama na forumu liječiš komplekse?
Idi psihologu, vrijeme ti je.
Ponovit ću ti još jednom.
Matematički modeli po definiciji ne mogu potpuno precizno opisati nedeterminističke, kaotične odnosno pojave zasnovane ne nelinearnoj dinamici.
Ne mogu.
Po definiciji.
To je interna, intrizična, inherentna, temeljna priroda matematike u nju ugrađena po definiciji.
A matematika je makar samo formalna, a ne realna znanost, ipak istovremeno i realna i egzaktna.
Pa ako to matematika nije u stanju, kako misliš da je to u stanju statistika koja i nije znanost nego samo znanstvena disciplina i zapravo je sluškinja matematike?
Pa još manje, idiote polupismeni!
I statistika nije u temeljima proračuna koji se tiču statike i svih vrsta dinamika, to je matematika!
Kontaš idiote?
Pa tamo je u obilatoj primjeni u njihovim proračunima infinitezimalni račun , a to je temelj matematike od vremena Newtona i Leibnitza koji su ga zajedno i izmislili.
Pokrij će ponjavom i šut, sroljo polupismeni i prestani od sebe praviti baš ono kompletnogidiota na forumu.
Čuj, Gnječo, statistika je majka. Bez nje bi statička i dinamička analiza bile ono što su bile u doba Babilona.
Rekoh da prestajem, ali me ti kao ekstriNzična motivacija iznova tjeraš na aktivnost.
Ne razmeći se tuđicama, ili ih barem piši ispravno. Već drugi put gornju pišeš pogrešno, pa mi je zasmetalo.
Gnječo, ovako, prije svake statičke i dinamičke analize moramo poznavati sva opterećenja koja ulaze u analizu.
A ta opterećenja su odreda dobijena statističkom analizom. Da ti olakšam razumijevanje navest ću ti samo primjer
za proračun mostova:
Nakon praćenja i bilježenja prometa kroz provincije, regije i države se na temelju statističke obrade podataka
formira MODEL opterećenja na prometnoj traci dužine 11 m. Tako dobijemo fiktivno vozilo s kontinuiranim opterećenjem
uz model vozila, ispred i iza vozila. Sva ta opterećenja su, kao što rekoh, određena statističkim putem.
Dalje, opterećenje vjetra...također. I snijeg, a da ne spominjem seizmiški utjecaj na most.
Tek tada nastupa prava statistika. Moramo sastaviti kombinacije svih opterećenja , uzimajući u obzir parcijalne faktore
sigurnosti za svako opterećenje posebno, a onda i statističku vjerojatnost sudjelovanja u kombinaciji.
Dalje, već u osnovi razlikujemo stalno opterećenje, korisno ili prometno, incidentno, potresno i utjecaj temperaturtnih promjena.
Tu su još i udari fiktvnog vozila na nosive elemente mosta. Utjecaj odziva elastičnog tla je dodatno opterećenje,
gdje opet statistika ima svoje "prste"...
E, sad, moramo ""MODELIRATI i kvalitet materijala iz kojega će na kraju most biti sagrađen. Opet ne možemo bez te vražje statistike.
Na taj način dobijemo PROJEKTNE čvrstoće (stanu na A4), koji u analizi ulaze sa svojim parcijalnim faktorom suigurnosti (opet statistika).
Dalje, elstični moduli...bez njih nema ni statičke ni dinamičke analize. Bez njih ništa, a i njih dobijemo statističkom analizom. Nakon toga, i ne na kraju, moramo dokazati PROJEKTNu čvrstoća materijala, uzimajući u obzir propisanu fraktilu (opet statistika), granicu rušenja (opet statistika) i granicu tečenja (opet statistika). Kad sve to imamo (statistika je majka) možemo pristupiti onome o čemu ti tek samo laprdaš: statičkoj i dinamičkoj analizi nosivosti mosta.
Zamisli kako malo prostora treba za E=m.C^2.
PS: Isprika za moje gramatiče i ine greške. Nisam baš vičan(iz razumljivih razloga) lijepom pisanju hrvatskog jezika.
Eroo wrote:
Čuj, Gnječo, statistika je majka. Bez nje bi statička i dinamička analiza bile ono što su bile u doba Babilona.
Rekoh da prestajem, ali me ti kao ekstriNzična motivacija iznova tjeraš na aktivnost.
Ne razmeći se tuđicama, ili ih barem piši ispravno. Već drugi put gornju pišeš pogrešno, pa mi je zasmetalo.
Jebote gnječ i ti njega. Obojica ste slična vrsta razmetljivih neznalica, samo što je on ipak osjetno pametniji i bolje informiran sa područja znanosti, a bar je sklon i guglanju
I ponavljam, arhitektura i građevinarstvo nisu znanosti. Čak niti znanstvene discipline, nebitno što su ta područja jedina o kojima ti imaš neka znanja pa se uporno vraćaš na njih da se ne bi dokazao kao kompletan idiot.
Statistika majka?
Pa ti si stvarno kompletan idiot.
Daj mi reci kako možeš napraviti statičke i dinamičke proračune bez upotrebe matematike?
I koju to tuđicu pišem pogrešno?
Infinitezimalni račun?
Pa guglaj, nesretniče. Evo što ti wiki kaže o tome:
Infinitezimalni račun je grana matematike, koja se bavi funkcijama, derivacijama, integralima, limesima funkcije i graničnim vrijednostima.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Infinitezimalni_ra%C4%8Dun
Sad jasnije, intrizično blentavo stvorenje sa rastućim problemom demencije?
Guest- Guest
PS: Nisam zaboravio, ali sam zbog umora prekinio pisanje...kavica i to...
Na kraju moramo na posebnu kombinaciju opterećenja (jope statistika)
provjeriti i deformacijsko ponašanje konstrukcije mosta, gdje je stistika
također umiješala svoje prste. Nakon toga ide kontrola prslina (kod armiranog
betona). Ni tu nismo mogli bez proklete statistike.
Gnječo, sad te stvarno napuštam...Škoda da si lošeg domaćeg odgoja, u suprotnom
bi mogao biti ugodan sugovornik...a ovako, šta reći a da ostanem pristojan? Najbolje ništa.
Na kraju moramo na posebnu kombinaciju opterećenja (jope statistika)
provjeriti i deformacijsko ponašanje konstrukcije mosta, gdje je stistika
također umiješala svoje prste. Nakon toga ide kontrola prslina (kod armiranog
betona). Ni tu nismo mogli bez proklete statistike.
Gnječo, sad te stvarno napuštam...Škoda da si lošeg domaćeg odgoja, u suprotnom
bi mogao biti ugodan sugovornik...a ovako, šta reći a da ostanem pristojan? Najbolje ništa.
IntriNzično, Gnječo, mentalna ljenčugo.Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
oš ti više baciti neki izračun... dok se mi tu pregovaramo broj zaraženih je otišao na 32 800 000 i broj umrlih će danas dosegnuti milijun.... znači da brojevi koje sam ja spominjao tj naveo i nisu baš tako nedostižni...
Vidi njega sa izračunima.
Jesi ti neka vrsta ovisnika o tim izračunima?
Poput Johna Nasha, koji je zbog te ovisnosti imao popriličnih mentalnih problema, a on je ipak bio matematičar i to odličan, a ti to nisi.
Mislim, razumijem da je osnovna funkcija tih izračuna smanjenje neizvjesnosti, ali cijelo vrijeme govorim kako su poprilično nepouzdani i to po prirodi stvari ilitiga intrinzično pa je pitanje koliko se ima smisla baviti takvim konstrukcijama kada je vrlo dvojbeno koja je konkretna korist od njih.
Druga je priča što su pouzdaniji od izrade horoskopa, ali svejedno.
Nikada nisam napisao, ili se barem toga ne sjećam, da su brojevi koje ti spominješ nemogući.
Mogući su, pogotovo ako u famozne izračune uključiš i stanje u državama poput Indije za koju nitko ne zna na što se infekcija može oteti zbog lošeg zdravstvenog sustava i totalne nediscipline stanovništva (švedski model tamo ne može funkcionirati jednostavno zato jer Indija nije Švedska), ali nisu baš realni, a pogotovo ne izvjesni.
Pa to se da vidjeti i po činjenici da je virus u svojim mutacijama očito oslabio i da se smrtnost smanjuje, sa čime se slaže velika većina virusologa i epidemiologa, mikrobiologa itd., što doduše opet nije dovoljna garancija da je ta većina u pravu, jer većina uopće ne mora biti u pravu.
Badava ti svi izračuni koji ne uzimaju u obzir te spoznaje.
Tko će biti u pravu, vidjet ćemo na proljeće kada prođe prva tura masovnog procjepljivanja u svijetu i kod nas i kada virus prvo dodatno oslabi zbog mutacija koje su neminovne kako bi se izborio sa imunološkim sustavom, a kako se znanost unisono slaže da ovaj virus ima vrlo kratak krug mogućih mutacija, posve je izvjesno da će virus do ljeta slijedeće godine izvršiti neku vrstu ritualnog samoubojstva i jednostavno nestati sa svjetske scene.
Kao što se to dogodilo sa brojim uzročnicima kojekakvih pandemija, poput recimo velikih boginja ili crne kuge, nebitno što i danas u svijetu postoje područja gdje te bolesti imaju doslovce endemski karakter.
Last edited by Speare Shaker on Sat 26 Sep - 11:41; edited 2 times in total
Guest- Guest
Eroo wrote:IntriNzično, Gnječo, mentalna ljenčugo.Speare Shaker wrote:
A to. Jebote, pojeo sam jedno slovo, so fucking what?
Sad si i neka vrsta jezičnog čistunca bez obzira što ti očito slovenski bolje ide od hrvatskog jezika?
Daj ne benavi, ili benavi barem malo manje. Neznalice iskompleksirana.
Guest- Guest
Eroo wrote:
Na kraju moramo na posebnu kombinaciju opterećenja (jope statistika) provjeriti i deformacijsko ponašanje konstrukcije mosta
Evo ga na! Opet on o mostovima, arhitekturi i građevinarstvu!
Razumijem da jedino o tome nekog vraga i znaš, ali kakve to veze ima sa virusima i Covid 19 infekcijom?
Guest- Guest
Eroo wrote:
PS: Isprika za moje gramatiče i ine greške. Nisam baš vičan(iz razumljivih razloga) lijepom pisanju hrvatskog jezika.
Nema oprosta, jer ako ti vidiš gramatički odnosno pravopisni trn u očima drugih, onda moraš pristati na to da će drugi vidjeti brvno u tvojima i na to te jasno i glasno upozoravati.
Sam uvodiš taj kriterij pa ga se i sam drži. Ili jednostavno zašuti.
Guest- Guest
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Page 19 of 50