ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci

Page 6 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci - Page 6 Empty Re: Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 16:41

Sora wrote:
michaellcmacha wrote:
Sora wrote:

Ati bi određivao što je umjetnost?

Ha ha ha
Jbt kaj got
zaš ti ne podijeliš malo svoje umjetnosti s nama tu, da vidimo jel to čemu ili šteta papira za tiskanje...

Koje?
Pa ono kak te plaćaju dok laprdaš o igranju skrivača i tako to... Ne znam samo kako te nije sramota sirotinji koru kruva otimati, da bi se ti kurčila sa svojim debilizmima iz promiskuitetne mladosti...

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci - Page 6 Empty Re: Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci

Post by jastreb Mon 21 Sep - 16:53

marcellus wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:
Meni je Rijeka uz Ploče uvjerljivo najdepresivniji grad u Hr...onako na pogled prvi. Možda nije tako inače kad živi tamo čovjek pojma nemam

je, to je otprilike i moj izbor. Rijeka je depra teška. Ostaci propale industrije, ostaci propale države, ostaci austrougarske, ostaci ostataka svega. Urbanistički, rijeka je više od kaosa, neboderi na brdu, vlak na glavnoj gradskoj prometnici, uz rivu, ruševine uz korzo. Brdo, pa još malo brda, ulice koje nisu položene ni po kakvoj logici, dosta socrealističkog sivila, zgrade pored petlji obilaznice, autobusni kolodvor iz srpske komedije o šumadijskoj provinciji tridesetih, ne znam dal da nabrajam dalje...
Meni u Rijeci najviše na živce ide Rmada.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 17:00

jastreb wrote:
marcellus wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:
Meni je Rijeka uz Ploče uvjerljivo najdepresivniji grad u Hr...onako na pogled prvi. Možda nije tako inače kad živi tamo čovjek pojma nemam

je, to je otprilike i moj izbor. Rijeka je depra teška. Ostaci propale industrije, ostaci propale države, ostaci austrougarske, ostaci ostataka svega. Urbanistički, rijeka je više od kaosa, neboderi na brdu, vlak na glavnoj gradskoj prometnici, uz rivu, ruševine uz korzo. Brdo, pa još malo brda, ulice koje nisu položene ni po kakvoj logici, dosta socrealističkog sivila, zgrade pored petlji obilaznice, autobusni kolodvor iz srpske komedije o šumadijskoj provinciji tridesetih, ne znam dal da nabrajam dalje...
Ono nije ni autobusna stanica a kamoli kolodvor...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by jastreb Mon 21 Sep - 17:09

michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
marcellus wrote:

Baš. Oni klošari pijani ne daju putnicima mira. Najbezobraszniji je jedan tip bez noge. Uvijek je na štakama i uvijek žica 10 Kuna. Ima i društvo sličnih propalica,a tu je među njima i jedna mlađa capi,onako neloša. 

Posebice je depresivan onaj automat klub u kojem se okupljaju kockari-alkoholičari. Peroni prljavi,puni opušaka,prljavih lokvica vode,izgaženih žvakaćih guma i odvratnih gradskih golubova. (inače jako volim golubove i držim ih u dvorištu,ali i ovi golubovi su golubiji škart).

No nije Rijeka samo onaj kolodvor. Ima i veselijih mjesta. Naše lipo Korzo. 

Vratimo se na depresivna mjesta. Tu je onaj šporki mrtvi kanal. Zatim potez od Žabice do KBC Rijeka. Prljavi podovi. Pijanci na svakom koraku. Prosjak,Šiptar,starosti oko 40 g.kojeg je otac izbacio iz kuće i koji prodaje koještarije vavijek trešten pijan. Ružne konobarice u "Plimi" i kafiću preko puta kolodvora,a u njima neke ocvale žene i alkoholičari,koji šofer Arrive i neki stariji Rom,očito propalica.

Centar Rijeke danas(prije nije bilo tako)podsjeća na prolaznost života,na propadanje ,na neuspjeh u životu,na dno!!!
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by marcellus Mon 21 Sep - 17:35

jastreb wrote:
michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
Baš. Oni klošari pijani ne daju putnicima mira. Najbezobraszniji je jedan tip bez noge. Uvijek je na štakama i uvijek žica 10 Kuna. Ima i društvo sličnih propalica,a tu je među njima i jedna mlađa capi,onako neloša. 

Posebice je depresivan onaj automat klub u kojem se okupljaju kockari-alkoholičari. Peroni prljavi,puni opušaka,prljavih lokvica vode,izgaženih žvakaćih guma i odvratnih gradskih golubova. (inače jako volim golubove i držim ih u dvorištu,ali i ovi golubovi su golubiji škart).

Vratimo se na depresivna mjesta. Tu je onaj šporki mrtvi kanal. Zatim potez od Žabice do KBC Rijeka. Prljavi podovi. Pijanci na svakom koraku. Prosjak,Šiptar,starosti oko 40 g.kojeg je otac izbacio iz kuće i koji prodaje koještarije vavijek trešten pijan. Ružne konobarice u "Plimi" i kafiću preko puta kolodvora,a u njima neke ocvale žene i alkoholičari,koji šofer Arrive i neki stariji Rom,očito propalica.

Centar Rijeke danas(prije nije bilo tako)podsjeća na prolaznost života,na propadanje ,na neuspjeh u životu,na dno!!!

šta je s onim ludim odvjetnikom što tamo bude u bijelom odijelu... za babu kunu znam da je odapela

2014-04-16

Back to top Go down

Post by jastreb Mon 21 Sep - 17:40

marcellus wrote:

šta je s onim ludim odvjetnikom što tamo bude u bijelom odijelu... za babu kunu znam da je odapela
Pa nije on lud. Znam ga dobro. Ljubo Kostič. Jedan od najboljih odvjetnika u Rijeci.

Nisam ga dugo vidio,ali on i nije baš na Žabici. On je više na điru po Korzu.

Baba Kuna je bacila kašiku,ali ovi koji su ostali iza nje 10 puta su gori i agresivniji.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by marcellus Mon 21 Sep - 17:47

jastreb wrote:
marcellus wrote:

Pa nije on lud. Znam ga dobro. Ljubo Kostič. Jedan od najboljih odvjetnika u Rijeci.

Nisam ga dugo vidio,ali on i nije baš na Žabici. On je više na điru po Korzu.

Baba Kuna je bacila kašiku,ali ovi koji su ostali iza nje 10 puta su gori i agresivniji.

je, da, ljubo... mislim da je on uglavnom riječku mafiju branio na sudu?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Mon 21 Sep - 17:48

lud u smislu oriđinal, znam da je dobar odvjetnik

2014-04-16

Back to top Go down

Post by darth_vader Mon 21 Sep - 18:10

venus wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:Bia sam nekad  ljubavnik udanoj ženi u Rijeci jedno vrijeme, živila je  tamo negdje u smjeru opatije, prezgodna, eto jedan kuriozum :D
jednostavno moroš uzimati tuje i gotovo

... :^0

Penicilin kad se ovaj zalaufa...  :D
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 18:45

jastreb wrote:
michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:

gle znamo svi jako dobro da je kroz rijeku ovih 30 godina prošla ogromna količina novca, nema što se nije radilo po Rijeci... i ok i odradilo se ali u svemu tom vremenu da se nije moglo ili osmisliti neku bolju lokaciju ili nešto učiniti sa postojećim (mada ne znam što na onih 500 kvadrata) moralo se do danas moći ipak se radi ajmo reći o regionalnom središtu koje nema jebeni autobusni kolodvor... pa ovaj moj nula bodova gradić ima natkriveni kolodvor sa 10 perona i ukupne kvadrature preko 5000 metara kvadratnih, željeznički je neusporediv, hoćeš vizualno hoćeš funkcionalno.... definitivno taj tamo vaš revolucionar ne zna niš nego palamuditi o jugi šugi i hapati malo pomalo... sa ovom mojom rospijom...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 18:50

na šta ovo liči
Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci - Page 6 Autobu10

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 18:51

michaellcmacha wrote:na šta ovo liči
Zvijezda postavljena na neboder u Rijeci - Page 6 Autobu10
grad skoro 200 000 stanovnika, i naslon za nekoliko velikih otoka u blizini
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by IL Risorto Mon 21 Sep - 18:57

Maćehinski odnos države prema Rijeci,je doveo do toga da je Rijeka postala hrvatski Detroid.
Nekad je Rijeka bila sinonim za progresivno,napredno,nažalost,danas to nije tako.Jedino što je ostalo,ta prkosna petokraka na na neboderu,kao podsjetnik na neka bolja i sretnija vremena.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sora Mon 21 Sep - 19:03

Doista riječki kolodvor je šuga
Ok
NE može bit bolje na tih par kvadrata i stotine putnika
No od zagreba nena veče rupe
Da tik do poglavarstva bude toliko razvslina, od zb do paromlins
Pa ja tone mogu shvatiti
Sram bi me bilo dovesti stranca tu
Ja sam stanovala također između podrtina i razvslina GORICE I BADELA
OKO KVATRIĆA
PA ZAGREB IZGLEDA ZAPUŠTRNIJR OD RIJEKE

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Mon 21 Sep - 19:07

Onaj FONTANA MAN
je sredio da grad izgleda razvaljeno ko stara kurva a one njegove fontane i spomenik domovini su bogu za plakati
No, možda najstrašnija izgleda SISAK
E tu moreš snimati apokalipsu
Bez brige

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Mon 21 Sep - 19:09

סמאל wrote:Maćehinski odnos države prema Rijeci,je doveo do toga da je Rijeka postala hrvatski Detroid.
Nekad je Rijeka bila sinonim za progresivno,napredno,nažalost,danas to nije tako.Jedino što je ostalo,ta prkosna petokraka na na neboderu,kao podsjetnik na neka bolja i sretnija vremena.

A bravo bravo
To ove novokomponirane rvatine i smeta
Bilo je bolje da,

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Mon 21 Sep - 19:10

Cijela mudrost oko petokrake

Od tunela u kojem je sjala
Ostade samo tunel
Ha ha

2014-04-29

Back to top Go down

Post by IL Risorto Mon 21 Sep - 19:13

I kad kažu nešto protiv Tita.Pa ovi danas nisu u stanju održavat i opiturat ono što je Tito izgradio a ne da bi nešto napravili.Hrvatska je proživila svoja zlatna doba,svoje proljeće i ljeto,ovo je sad već duboka jesen,skoro pa zima.
U svakom gradu obavezno postavit spomenik Titu i to u prirodnoj veličini,jer što je Tito učinio za Hrvatsku,više nitko neće nikada.Tito je od kmetova napravio dostojanstven i civiliziran narod,da bi 40 god. nakon Tita,Krvati ponovo postali kmetovi.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 19:15

Sora wrote:Cijela mudrost oko petokrake

Od tunela u kojem je sjala  
Ostade samo tunel
Ha ha
i flaša koju si ti bez jebemti satrala...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Mon 21 Sep - 19:16

סמאל wrote:I kad kažu nešto protiv Tita.Pa ovi danas nisu u stanju održavat i opiturat ono što je Tito izgradio a ne da bi nešto napravili.Hrvatska je proživila svoja zlatna doba,svoje proljeće i ljeto,ovo je sad već duboka jesen,skoro pa zima.
U svakom gradu obavezno postavit spomenik Titu i to u prirodnoj veličini,jer što je Tito učinio za Hrvatsku,više nitko neće nikada.Tito je od kmetova napravio dostojanstven i civiliziran narod,da bi 40 god. nakon Tita,Krvati ponovo postali kmetovi.
jel ti hoćeš da šojka pregori od miline dok čita te tvoje upise.... :)))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by IL Risorto Mon 21 Sep - 19:21

michaellcmacha wrote:
סמאל wrote:I kad kažu nešto protiv Tita.Pa ovi danas nisu u stanju održavat i opiturat ono što je Tito izgradio a ne da bi nešto napravili.Hrvatska je proživila svoja zlatna doba,svoje proljeće i ljeto,ovo je sad već duboka jesen,skoro pa zima.
jel ti hoćeš da šojka pregori od miline dok čita te tvoje upise.... :)))
Pa zar mi nije svaka kao u Njegoša ? :rasta
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Back to top

- Similar topics