A sad slijede ovrhe
Page 4 of 11
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: A sad slijede ovrhe
Legendovich wrote:
sto znam ja..od prve polozio na sipljivom stojadinu(e daaaa...davno je to bilo)...cuj ako imash love,priusti si...ovisno sto od auta trazis..prestiz(kaobajagi),udobnost,kvalitetu/sve je to tu danas otprilike isto..od sportaca ne trazis ime,negodobru masinu..
ko si zadovoljan autom-to je to..neovisno o imenu..
Hej, pitanjce: da sad kupuješ novi auto koji bi ti bio prvi, a koji drugi izbor?
Guest- Guest
venus wrote:epikur37 wrote:veber je dao dobru računicu mora biti negdje 1:3 da bi bilo održivo...koliko god da je
To sam preletila pa sam se vratila na post.
Istina je, iako kad džanki krene u zaduženje, teško staje pa sa novim kreditima pokriva stare obveze do granice izdržljivosti.
Otprilike isto ko država
s vremenom naučiš biti opušteniji, recimo treba mi 1000 eura za nešto hitno...lijepo ne platim ratu kredita uzmem što mi treba, onda oni malo šalju sms, pa kao zovu krajem mjeseca :D
naravno platiš već početkom sljedećeg ali ima tu prostora za manevar :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
veber wrote:
ja sam ti siroče.
ima 2000, ne 20 000. to je dio prodala pa je posudila bivšem za kupnju bmw-ovih po povlaštenoj cijeni, koje su gle čuda isparile od mene i našle se u njenom portfelju.
djeci se odjednom pojavila neka pinka u fondovima.
a, tata i dalje nema nikaj.
čak bicikl glasi na ex.
zamisli ti to?
Pa to nije baš za pohvalit se. I ne dao Bog da te netko žali. Dić dupe i radit.
Guest- Guest
epikur37 wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Moj je bio iz Dračeva....tad gad sam pao krene "Đe letiš Ivane ko munja nebeska"....tek onda veli...u biti on poletio.
Onaj nazad Herr Flick...veli samo parkirajte tu sa strane ja ću dalje pješice, usput pali ste.
:D
fora je to s polaganjem
čovjek bi mogao kratku priču napisati o tome,
okupilo nas kao logoraše na nekoj škalji, ograđeno žicom...mulci mlađi i od mene a te instruktore se čeka kao da odlučuju o živoptu i smrti
šapuću se informaciji kakav je koji i koji nije dobro da te dopadne
traže se veze
je li rekao Milan za tebe ...ne znam?
:D
Ja da krenem govoriti šta se meni sve desilo u tih par mjeseci rekli bi mi ljudi da serem. Ali ono...prošao nekako pa prestao razmišljati kasnije o tome.
Nisam nikada pretjerano opće volio aute da budem potpuno iskreno, brzinu da i ne spominjem. Niti vidim u tome nešto napeto niti zabavno niti ne znam ni ja što. Ali eto. Danas volim voziti ali iskreno ako mogu birati radije biram neke ceste koje nisu toliko popularne čisto da vidim više toga. Nikada nisam to gledao kao ono...od a do b. Barem ne kad putujem negdje dalje. Samim time otprilike po toj filozofiji se i za aute odlučujem. Probao sam voziti svašta čisto jer me interesiralo najbolje se osjećam u manjim autima.
Guest- Guest
Isti bih kupio..kad sam krenuo kupovati auto(6 mjeseci mudrovao),uopce nisam razmatrao Japance..SVE doslovno svapske aute uzeo u obzir,pa onda polovno ili novo,pa benzin ili dizel,pa...venus wrote:Legendovich wrote:
sto znam ja..od prve polozio na sipljivom stojadinu(e daaaa...davno je to bilo)...cuj ako imash love,priusti si...ovisno sto od auta trazis..prestiz(kaobajagi),udobnost,kvalitetu/sve je to tu danas otprilike isto..od sportaca ne trazis ime,negodobru masinu..
ko si zadovoljan autom-to je to..neovisno o imenu..
Hej, pitanjce: da sad kupuješ novi auto koji bi ti bio prvi, a koji drugi izbor?
Dvije godine imam ovaj,rodjendan mu bio 09.08. ujedno neki dan i pregled redovni..za 3 godine mu izlazi nasljednik,nadam se,i taj cu uzeti..da uzimam danas,ovaj koji imam bi uzeo...bio je mali rizik jel Micubisi dosad nije ovakvo nesh proizvodio,pa je sve ono prvi put uradjeno..dosad,samo stelovanje,promjena filtera ulja zraka,klime,promjena ulja..Bogu hvala,nikakvi problema nije bilo..
drugi izbor?..isto ovaj..auto je prostran,odlican,udoban,i nakon 1200km vozunje.nish te ne boli..
Guest- Guest
Ra wrote:Svi žele živjeti bolje, ali dizanje kredita je kratkotrajno "bolje" iza kojeg slijedi gore. Pogotovo je smiješno opravdanje da se nešto takvo neće ponoviti. Tko zna što život nosi, možda ćemo na slijedećem biti prvi, a on još vraća kredit od ovog gdje smo bili drugi :Dvenus wrote:
Razumijem da su nestrpljivi, pa tko ne želi živjet bolje.
Evo ti primjer prošlog svjetskog nogometnog prvenstva - mnogi su digli kredite da odu na tekme, jer tako se nešto neće više ponoviti.
Al jbg, vjerovatno ih još sad vraćaju, to je cijena takvog načina. Prvo uživaj pa pati. A naši stari prije su patili i štedili pa poslije uživali (možda).
Ako i kad se želi živjeti bolje onda se valjda traži način kako doći do više sredstava koja će nam poboljšati uvjete života, a to su bolji posao, bolja primanja itd.
Uzimanje kredita za sitna zadovoljstva definitivno nije put u bolji život.
Naši stari su rijetko uživali čak i kad su imali mogućnosti da uživaju. Nekako su se srodili s patnjom i uvjerenjem da je život težak (dolina suza) a i nas su tako odgajali. Nžalost.
Doduše postoji iznimka, a to je kredit koji se podiže u poslovne svrhe tj. za biznis koji bi nakon određenog vremena trebao donijeti taj bolji život.
Za poslovni kredit se slažem.
Realna jesi i svaka čast na tome. Ipak, život nije dolina suza, a nije niti ružičast, negdje je između, treba procijeniti i preuzeti odgovornost za preuzetu obavezu.
Guest- Guest
Ra wrote:Noor wrote:ček dok abend dođe, pa da i on rekne kojuRa wrote:Nećemo si otimati. Ajmo ih podijelitiNoor wrote:ote mi misliRa wrote:
Ajmeeee. Abendu će srce stati kad ovo pročita
tu smije s nama
inače
Koliko je izudaran vjerujem da će i tu čkomiti.
Epikurčiću ne more odoljeti :)
Ja sma kupio novi citroen elysee, best by za obiteljski auto...nije bio ni skup.
Još sam imao jebenu situaciju, prvu godinu, dakle prošle godine poplava u zadru, ja kroz baru...hidroudar.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
lijepo složim izjacu i kasko sve pokrio :D
Još sam imao jebenu situaciju, prvu godinu, dakle prošle godine poplava u zadru, ja kroz baru...hidroudar.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
2015-08-06
Noor wrote:Ra wrote:Noor wrote:ček dok abend dođe, pa da i on rekne kojuRa wrote:Nećemo si otimati. Ajmo ih podijelitiNoor wrote:
ote mi misli
tu smije s nama
inače
nemere :D
2015-08-06
epikur37 wrote:venus wrote:epikur37 wrote:veber je dao dobru računicu mora biti negdje 1:3 da bi bilo održivo...koliko god da je
Istina je, iako kad džanki krene u zaduženje, teško staje pa sa novim kreditima pokriva stare obveze do granice izdržljivosti.
Otprilike isto ko država
s vremenom naučiš biti opušteniji, recimo treba mi 1000 eura za nešto hitno...lijepo ne platim ratu kredita uzmem što mi treba, onda oni malo šalju sms, pa kao zovu krajem mjeseca :D
ili pošalju jadne firmice koje glume njihove pit bulove pa te prvo pitaju za OIB..hahha
Guest- Guest
ne radim, evo već osam mjeseci.venus wrote:veber wrote:
ja sam ti siroče.
ima 2000, ne 20 000. to je dio prodala pa je posudila bivšem za kupnju bmw-ovih po povlaštenoj cijeni, koje su gle čuda isparile od mene i našle se u njenom portfelju.
čak bicikl glasi na ex.
zamisli ti to?
malo fušarim u 3D printu i projektu za gliser.
mislim da ne bum ovu godinu uopće radio za neku firmu.
djeca i ex mi svaki mesec isplate malo i ja zadovoljan.
2014-12-30
venus wrote:epikur37 wrote:venus wrote:epikur37 wrote:veber je dao dobru računicu mora biti negdje 1:3 da bi bilo održivo...koliko god da je
Otprilike isto ko država
ili pošalju jadne firmice koje glume njihove pit bulove pa te prvo pitaju za OIB..hahha
zvali su me neki iz osijeka
nešto kao malo straše
onda se malo sprdaš s njima i sve 5 :)
2015-08-06
Legendovich wrote:
Isti bih kupio..kad sam krenuo kupovati auto(6 mjeseci mudrovao),uopce nisam razmatrao Japance..SVE doslovno svapske aute uzeo u obzir,pa onda polovno ili novo,pa benzin ili dizel,pa...
Dvije godine imam ovaj,rodjendan mu bio 09.08. ujedno neki dan i pregled redovni..za 3 godine mu izlazi nasljednik,nadam se,i taj cu uzeti..da uzimam danas,ovaj koji imam bi uzeo...bio je mali rizik jel Micubisi dosad nije ovakvo nesh proizvodio,pa je sve ono prvi put uradjeno..dosad,samo stelovanje,promjena filtera ulja zraka,klime,promjena ulja..Bogu hvala,nikakvi problema nije bilo..
drugi izbor?..isto ovaj..auto je prostran,odlican,udoban,i nakon 1200km vozunje.nish te ne boli..
Koji tip mitsubishia, je li outlander?
Guest- Guest
bolje da si golfa kupio. jebala te limunska kiselina.epikur37 wrote:Ja sma kupio novi citroen elysee, best by za obiteljski auto...nije bio ni skup.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
kada počne rikavat poželjet ćeš da si mercedesa kupio.
2014-12-30
daj ne srolji...prekjucer si rekao da si i malu i ex isplatio do kraja 2021.veber wrote:ne radim, evo već osam mjeseci.venus wrote:veber wrote:
ja sam ti siroče.
čak bicikl glasi na ex.
zamisli ti to?
malo fušarim u 3D printu i projektu za gliser.
mislim da ne bum ovu godinu uopće radio za neku firmu.
djeca i ex mi svaki mesec isplate malo i ja zadovoljan.
Da, on mu je vječita inspiracija.Noor wrote:Ra wrote:Noor wrote:ček dok abend dođe, pa da i on rekne kojuRa wrote:Nećemo si otimati. Ajmo ih podijelitiNoor wrote:
ote mi misli
tu smije s nama
inače
Bezobraznik je došao iz Bosne, bez ćaćevine, bez zaleđine, rade isti posao, a ovaj ga prešišao. I još mu vadi mast. Prekostrašno... neoprostivo
Ali to je samo zato što je jedan nepošteni hadezeovac, a drugi je pošteni libertarijunac. Nema druge, to je samo zato i ni zbog čega drugog.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
epikur37 wrote:Ja sma kupio novi citroen elysee, best by za obiteljski auto...nije bio ni skup.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
Super da si imao kasko.
A kako si zadovoljan sa elyseom?
Guest- Guest
epikur37 wrote:Ja sma kupio novi citroen elysee, best by za obiteljski auto...nije bio ni skup.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
Jesu ti pdv tražili da platiš?
Guest- Guest
A je, ali dok to shvatimo obično se ugovnjamo u kredite ili isplačemo kišu božju ni za što.venus wrote:Ra wrote:Svi žele živjeti bolje, ali dizanje kredita je kratkotrajno "bolje" iza kojeg slijedi gore. Pogotovo je smiješno opravdanje da se nešto takvo neće ponoviti. Tko zna što život nosi, možda ćemo na slijedećem biti prvi, a on još vraća kredit od ovog gdje smo bili drugi :Dvenus wrote:
Razumijem da su nestrpljivi, pa tko ne želi živjet bolje.
Evo ti primjer prošlog svjetskog nogometnog prvenstva - mnogi su digli kredite da odu na tekme, jer tako se nešto neće više ponoviti.
Al jbg, vjerovatno ih još sad vraćaju, to je cijena takvog načina. Prvo uživaj pa pati. A naši stari prije su patili i štedili pa poslije uživali (možda).
Ako i kad se želi živjeti bolje onda se valjda traži način kako doći do više sredstava koja će nam poboljšati uvjete života, a to su bolji posao, bolja primanja itd.
Uzimanje kredita za sitna zadovoljstva definitivno nije put u bolji život.
Naši stari su rijetko uživali čak i kad su imali mogućnosti da uživaju. Nekako su se srodili s patnjom i uvjerenjem da je život težak (dolina suza) a i nas su tako odgajali. Nžalost.
Doduše postoji iznimka, a to je kredit koji se podiže u poslovne svrhe tj. za biznis koji bi nakon određenog vremena trebao donijeti taj bolji život.
Za poslovni kredit se slažem.
Realna jesi i svaka čast na tome. Ipak, život nije dolina suza, a nije niti ružičast, negdje je između, treba procijeniti i preuzeti odgovornost za preuzetu obavezu.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
veber wrote:bolje da si golfa kupio. jebala te limunska kiselina.epikur37 wrote:Ja sma kupio novi citroen elysee, best by za obiteljski auto...nije bio ni skup.
motor kaput.
šteta 40 000 kuna
kada počne rikavat poželjet ćeš da si mercedesa kupio.
policija ih je kupila masu...službeno
ionako ću ga voziti do 10 000 i prodam i za te pare platim učešće lizingu za novo
sad sam na 33 000 km za dvije godine i ove jeseni ga isplaćujem
dakle još 4 godine ga vozim bez kredita
5. godinu prodajem i za te novce kupujem novi
praktički 5 godina nemam nikakvih troškova a vozim nov auto
i onda dvije plaćaš pa opet 5 ne.
nema kvarova sve u redu
2015-08-06
proklijeti kapitalizam, ne vridi njanci zRa wrote:Da, on mu je vječita inspiracija.Noor wrote:Ra wrote:Noor wrote:ček dok abend dođe, pa da i on rekne kojuRa wrote:
Nećemo si otimati. Ajmo ih podijeliti
tu smije s nama
inače
Bezobraznik je došao iz Bosne, bez ćaćevine, bez zaleđine, rade isti posao, a ovaj ga prešišao. I još mu vadi mast. Prekostrašno... neoprostivo
Ali to je samo zato što je jedan nepošteni hadezeovac, a drugi je pošteni libertarijunac. Nema druge, to je samo zato i ni zbog čega drugog.
Last edited by Noor on Tue 18 Aug - 23:49; edited 1 time in total
Page 4 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Similar topics
» OVRHE MNOGIMA PLANSKI PODMEĆU
» Ovrhe kakve se provode u RH-a ne posotoje nigdje na svijetu osim Srbije i Bugarske
» Led je probijen, slijede i ostali: Do Amerike za samo 700 kuna
» Rusi tužili agrokor za milijardu dolara nove tužbe slijede
» Nakon Haaga: Sada slijede 1000 tužbi zlostavljanih Bošnjaka
» Ovrhe kakve se provode u RH-a ne posotoje nigdje na svijetu osim Srbije i Bugarske
» Led je probijen, slijede i ostali: Do Amerike za samo 700 kuna
» Rusi tužili agrokor za milijardu dolara nove tužbe slijede
» Nakon Haaga: Sada slijede 1000 tužbi zlostavljanih Bošnjaka
Page 4 of 11