ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A sad slijede ovrhe

Page 3 of 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Go down

A sad slijede ovrhe - Page 3 Empty Re: A sad slijede ovrhe

Post by Noor 18/8/2020, 23:17

venus wrote:
veber wrote:
epikur37 wrote:vraćam 7000 kn kredit mjesečno i ne žalim se, čkomite.
znači da imaš prihode 21 000?

Nekulturno je uopće pitati.
Epi želi da se zna, zato se i pohvalisao :)

Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:18

Ra wrote:
venus wrote:Nevjerovatno je koliko ljudi je nerealno kod nas što se tiče financijskog zdravlja.
Stvarno nije baš pametno uzet kredit za skijanje i nosit sarme u gepeku. A s druge strane, razumijem sve jer sam i sama kemijala i pretakala iz šupljeg u prazno i znam sve moguće cake  :D meni se ne mogu prodavati muda pod bubrege. Razumijem i ljude, život brzo prolazi i sve si uskraćivat, to nije neka radost. Pa ipak, realnost je kruta - treba sve vratit i platit, dug ne nestaje sam od sebe.
Kako, jer ni uz najbolju volju ja i dalje ne razumijem.
Jasno mi je da se mlad i neiskusan čovjek zaleti u neki kredit, ali iz godine u godinu ljetovati , a pogotovo zimovati na kredu, e to mi je definitivno nerazumljivo. Tofakat moraš biti papak da uzmeš kredit za nešto takvo. 

Ne treba si uskraćivati cijeli život, ali treba prvo stvoriti neka sredstva pa ih tek onda trošiti, nikako obratno. Čemu tolika nestrpljivost?

Razumijem da su nestrpljivi, pa tko ne želi živjet bolje.
Evo ti primjer prošlog svjetskog nogometnog prvenstva - mnogi su digli kredite da odu na tekme, jer tako se nešto neće više ponoviti. 
Al jbg, vjerovatno ih još sad vraćaju, to je cijena takvog načina. Prvo uživaj pa pati. A naši stari prije su patili i štedili pa poslije uživali (možda).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:18

epikur37 wrote:
Ra wrote:

Ne treba si uskraćivati cijeli život, ali treba prvo stvoriti neka sredstva pa ih tek onda trošiti, nikako obratno. Čemu tolika nestrpljivost?

:tu

nbajgluplja je nedojebana mularija, dobije plaćicu i uzme posve novi auto, po mogućnosti bmv ...evo mene selo moje :D
e jebiga takvi smo i mi bili..BMW pa BMW,dok ne shvatis da osim sjajnog logoa i imena ,ne dobivas bash nish vise od ostalih auta..a kad dojde vrijeme redovnog servisa,jaja ti se slede..lik plati triput skuplje nego je moj auto,sepuri se gradom,a u stritrejsu ga ostavim sitnog u retrovizoru..lik si pojeo jaja...eto ti tvoj bMW... :rasta :rasta :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Maggie19 18/8/2020, 23:19

Noor wrote:
venus wrote:
veber wrote:

2019-01-30

Back to top Go down

Post by veber 18/8/2020, 23:19

venus wrote:
veber wrote:

to je samo konstatacija činjeničnog stanja. ako je odnos 1:3 samo je je zaključak na njegovo iznošenje anuiteta.
ja ne posjedujem nikaj.
niti auto na mene ne glasi.
djeca mi kroz neke fondove imaju neku lovu pa tati posude uz pozajmicu od 3% na godišnjoj razini.
stari ima auto.
bivša neke dionice. baš joj legla dividenda od T-coma. jadna ima 2 000 dionica.
samo ja nemam nikaj.

Last edited by veber on 18/8/2020, 23:21; edited 1 time in total

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:19

Noor wrote:
venus wrote:
veber wrote:

Pa neka, mi ćemo vjerovat da je tako  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/8/2020, 23:21

Legendovich wrote:
epikur37 wrote:
Ra wrote:

nbajgluplja je nedojebana mularija, dobije plaćicu i uzme posve novi auto, po mogućnosti bmv ...evo mene selo moje :D
e jebiga takvi smo i mi bili..BMW pa BMW,dok ne shvatis da osim sjajnog logoa i imena ,ne dobivas bash nish vise od ostalih auta..a kad dojde vrijeme redovnog servisa,jaja ti se slede..lik plati triput skuplje nego je moj auto,sepuri se gradom,a u stritrejsu ga ostavim sitnog u retrovizoru..lik si pojeo jaja...eto ti tvoj bMW... :rasta :rasta :rasta

pa i nisam nešto od auta, ja sam položio s 24 godina iz četvrtog pokušaja :D

to neko kurčenje s autima meni je uvijek ostavljalo dojam podkapacitiranih ja sam se furao kao da sam intelektualac...

nažalost kod žena moja furka nije pila puno vode

ali u momentu kad sam od intelektualca postao drskiji boem i dobio nešto lovice...stvar se promijenila :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Pirate likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:21

veber wrote:
venus wrote:
veber wrote:

to je samo konstatacija činjeničnog stanja. ako je odnos 1:3 samo je je zaključak na njegovo iznošenje anuiteta.
ja ne posjedujem nikaj.
djeca mi kroz neke fondove imaju neku lovu pa tati posude uz pozajmicu od 3% na godišnjoj razini.
stari ima auto.
bivša neke dionice. baš joj legla dividenda od T-coma. jadna ima 20 000 dionica.
samo ja nemam nikaj.

Ne kukaj. Za sebe se trebaš pobrinut. Svak ide svojim putem.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:22

epikur37 wrote:
Legendovich wrote:
epikur37 wrote:
Ra wrote:

Ja iz druge, doduše taj drugi puta sam jedno tri puta lošije vozio od prvoga kad sam samo zeznuo što sam pustio nekog lika koji se zaletio a ja imao prednost...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 18/8/2020, 23:22

veber je dao dobru računicu mora biti negdje 1:3 da bi bilo održivo...koliko god da je
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Noor 18/8/2020, 23:23

Ra wrote:
Noor wrote:
Ra wrote:
epikur37 wrote:
veber wrote:

redovne 16000
plus sezona oko 20 000 EUr (kad je normalna)
Ajmeeee. Abendu će srce stati kad ovo pročita  :rasta
ote mi misli jocolor
Nećemo si otimati. Ajmo ih podijeliti  :D
ček dok abend dođe, pa da i on rekne koju
tu smije s nama
inače A sad slijede ovrhe - Page 3 A081

2017-10-06

Back to top Go down

Post by epikur37 18/8/2020, 23:24

MaximusDecimusMiridije wrote:
epikur37 wrote:
Legendovich wrote:
epikur37 wrote:
Ra wrote:

Ja iz druge, doduše taj drugi puta sam jedno tri puta lošije vozio od prvoga kad sam samo zeznuo što sam pustio nekog lika koji se zaletio a ja imao prednost...

ajme, polagao sam u brčkom, instruktor bio neki Srbin iz Bijeljine...čim nešto pogriješim psuje mi Boga :D

drama ...nikad neću zaboraviti: pustaj, pustaj kvačilo:D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:26

epikur37 wrote:
Legendovich wrote:
epikur37 wrote:
Ra wrote:

to neko kurčenje s autima meni je uvijek ostavljalo dojam podkapacitiranih ja sam se furao kao da sam intelektualac...

nažalost kod žena moja furka nije pila puno vode

ali u momentu kad sam od intelektualca postao drskiji boem i dobio nešto lovice...stvar se promijenila :)
sto znam ja..od prve polozio na sipljivom stojadinu(e daaaa...davno je to bilo)...cuj ako imash love,priusti si...ovisno sto od auta trazis..prestiz(kaobajagi),udobnost,kvalitetu/sve je to tu danas otprilike isto..od sportaca ne trazis ime,negodobru masinu..
ko si zadovoljan autom-to je to..neovisno o imenu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:26

Moj je bio iz Dračeva....tad gad sam pao krene "Đe letiš Ivane ko munja nebeska"....tek onda veli...u biti on poletio.

Onaj nazad Herr Flick...veli samo parkirajte tu sa strane ja ću dalje pješice, usput pali ste.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2020, 23:28

venus wrote:
Ra wrote:
venus wrote:Nevjerovatno je koliko ljudi je nerealno kod nas što se tiče financijskog zdravlja.
Stvarno nije baš pametno uzet kredit za skijanje i nosit sarme u gepeku. A s druge strane, razumijem sve jer sam i sama kemijala i pretakala iz šupljeg u prazno i znam sve moguće cake  :D meni se ne mogu prodavati muda pod bubrege. Razumijem i ljude, život brzo prolazi i sve si uskraćivat, to nije neka radost. Pa ipak, realnost je kruta - treba sve vratit i platit, dug ne nestaje sam od sebe.
Kako, jer ni uz najbolju volju ja i dalje ne razumijem.
Jasno mi je da se mlad i neiskusan čovjek zaleti u neki kredit, ali iz godine u godinu ljetovati , a pogotovo zimovati na kredu, e to mi je definitivno nerazumljivo. Tofakat moraš biti papak da uzmeš kredit za nešto takvo. 

Razumijem da su nestrpljivi, pa tko ne želi živjet bolje.
Evo ti primjer prošlog svjetskog nogometnog prvenstva - mnogi su digli kredite da odu na tekme, jer tako se nešto neće više ponoviti. 
Al jbg, vjerovatno ih još sad vraćaju, to je cijena takvog načina. Prvo uživaj pa pati. A naši stari prije su patili i štedili pa poslije uživali (možda).
Svi žele živjeti bolje, ali dizanje kredita je kratkotrajno "bolje" iza kojeg slijedi gore. Pogotovo je smiješno opravdanje da se nešto takvo neće ponoviti. Tko zna što život nosi, možda ćemo na slijedećem biti prvi, a on još vraća kredit od ovog gdje smo bili drugi :D

Ako i kad se želi živjeti bolje onda se valjda traži način kako doći do više sredstava koja će nam poboljšati uvjete života, a to su bolji posao, bolja primanja itd. 
Uzimanje kredita za sitna zadovoljstva definitivno nije put u bolji život. 

Naši stari su rijetko uživali čak i kad su imali mogućnosti da uživaju. Nekako su se srodili s patnjom i uvjerenjem da je život težak (dolina suza) a i nas su tako odgajali. Nžalost. 

Doduše postoji iznimka, a to je kredit koji se podiže u poslovne svrhe tj. za biznis koji bi nakon određenog vremena trebao donijeti taj bolji život.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:29

epikur37 wrote:veber je dao dobru računicu mora biti negdje 1:3 da bi bilo održivo...koliko god da je

To sam preletila pa sam se vratila na post.

Istina je, iako kad džanki krene u zaduženje, teško staje pa sa novim kreditima pokriva stare obveze do granice izdržljivosti. 
Otprilike isto ko država :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 18/8/2020, 23:29

venus wrote:
veber wrote:
venus wrote:
veber wrote:

ja ne posjedujem nikaj.
stari ima auto.
bivša neke dionice. baš joj legla dividenda od T-coma. jadna ima 20 000 dionica.
samo ja nemam nikaj.

Ne kukaj. Za sebe se trebaš pobrinut. Svak ide svojim putem.
ja sam ti siroče.
ima 2000, ne 20 000. to je dio prodala pa je posudila bivšem za kupnju bmw-ovih po povlaštenoj cijeni, koje su gle čuda isparile od mene i našle se u njenom portfelju.
djeci se odjednom pojavila neka pinka u fondovima.
a, tata i dalje nema nikaj.
čak bicikl glasi na ex.

zamisli ti to?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by epikur37 18/8/2020, 23:29

MaximusDecimusMiridije wrote:Moj je bio iz Dračeva....tad gad sam pao krene "Đe letiš Ivane ko munja nebeska"....tek onda veli...u biti on poletio.

Onaj nazad Herr Flick...veli samo parkirajte tu sa strane ja ću dalje pješice, usput pali ste.

:D

fora je to s polaganjem

čovjek bi mogao kratku priču napisati o tome,

okupilo nas kao logoraše na nekoj škalji, ograđeno žicom...mulci mlađi i od mene a te instruktore se čeka kao da odlučuju o živoptu i smrti

šapuću se informaciji kakav je koji i koji nije dobro da te dopadne

traže se veze

je li rekao Milan za tebe ...ne znam?

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:29

jebate,sjecam se imao polaganje dopodne,izisao sa posla da to obavim...sve proslo glat,ajd natrag na poligon,pa u ducan,pa tri Stock84,cuge josh kojekakve,pa natrag na posa pocastiti kolege..a stojka je krepavala samo tako... :rasta :rasta :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2020, 23:30

Noor wrote:
Ra wrote:
Noor wrote:
Ra wrote:
epikur37 wrote:

redovne 16000
plus sezona oko 20 000 EUr (kad je normalna)
Ajmeeee. Abendu će srce stati kad ovo pročita  :rasta
ote mi misli jocolor
Nećemo si otimati. Ajmo ih podijeliti  :D
ček dok abend dođe, pa da i on rekne koju
tu smije s nama
inače A sad slijede ovrhe - Page 3 A081

Koliko je izudaran vjerujem da će i tu čkomiti.  B-)
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 18/8/2020, 23:32

Legendovich wrote:

sto znam ja..od prve polozio na sipljivom stojadinu(e daaaa...davno je to bilo)...cuj ako imash love,priusti si...ovisno sto od auta trazis..prestiz(kaobajagi),udobnost,kvalitetu/sve je to tu danas otprilike isto..od sportaca ne trazis ime,negodobru masinu..
ko si zadovoljan autom-to je to..neovisno o imenu..

Hej, pitanjce: da sad kupuješ novi auto koji bi ti bio prvi, a koji drugi izbor?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics