Air Serbia pred financijskim kolapsom od preko sto milijuna eura
Page 3 of 9
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Air Serbia pred financijskim kolapsom od preko sto milijuna eura
Tko zna kad će nać cjepivo. Imaš 20 aviona koji ne lete. To su ogromni minusi. Troškovi idu a nema zarade. To je i bez ovog kredita bankrot.
Šta bi triba sad Vučic napravit. Platit kredit i onda još platit nagomilane minuse na računu Air Serbie koji su se stvorili radi korone !!!
A ne znam baš. Stvarno teška situacija.
Šta bi triba sad Vučic napravit. Platit kredit i onda još platit nagomilane minuse na računu Air Serbie koji su se stvorili radi korone !!!
A ne znam baš. Stvarno teška situacija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
A uza sve ovo još su državne financije u teškom k.
I sad zamisli tu situaciju : država nema para , doša ogroman kredit i istovremeno ne lete a kad će ne zna se i gomilaju ogromne gubitke.
I kako ćeš to izvuć uopće iz govana ? Ja ne znam.
I sad zamisli tu situaciju : država nema para , doša ogroman kredit i istovremeno ne lete a kad će ne zna se i gomilaju ogromne gubitke.
I kako ćeš to izvuć uopće iz govana ? Ja ne znam.
2014-04-11
mobiu$ wrote:Komšije hoće netko da prokomentira ove gnusne laži?
Pa Suljo je rekao vasceloj vasioni kako je Srbija ekonomski mnogo jaka, a gledaće da bude i još jača, nagodinu da bude i prva u Evropi.
Šta je to sa Er Srbijom bre?
Meni odmah palo na pamet shta li je to sa Croatia airlines_om?
Prije mjesec dana je pisalo o uspjeshnosti te kompanije pa su opisali kako u jeku turistichke sezone ima na pet aerodroma samo 1500 putnika ,,od toga 1000 na Plesu..Ajde ..ne chudim se ovim bosancerosima...ali ti...ej ..jedan Dr.ekonomskih nauka ponasha se kao kloshar...jarane ..zabrinut sam::))
Da ulazim u neku analizu zrachnih kompanija ( kada se zna da su i najveci na svijetu popushili kraru svom drugaru 0 je besmisleno jer meni ni u dzep a bogami ni iz dzepa..jer ne mislim letjeti slijedecih pet godina..
mentalitet- Posts : 5254
2020-07-05
Cila avio industrija je popušila. A tko zna kad će cjepivo. Pušiona malo žešća.
AS je samo jedna avio kompanija koja je ispušila. Nema posla , pošalji ljude na biro. Štaš sad ?
CA isto ima problema al je manja kompanija pa je nekako lakše. A i nema ovi kredit.
Vučic je želija veliku aviokompaniju da bolje poveže Bg al to nije realno i održivo na taj način i sad još korona plus krediti plus država nema para itd.
CA je u boljoj situaciji od AS al isto je pušing tako da i to problem svoje vrste al dosta manji.
AS je samo jedna avio kompanija koja je ispušila. Nema posla , pošalji ljude na biro. Štaš sad ?
CA isto ima problema al je manja kompanija pa je nekako lakše. A i nema ovi kredit.
Vučic je želija veliku aviokompaniju da bolje poveže Bg al to nije realno i održivo na taj način i sad još korona plus krediti plus država nema para itd.
CA je u boljoj situaciji od AS al isto je pušing tako da i to problem svoje vrste al dosta manji.
2014-04-11
Er Srbija ne leti zbog magaraca, koji su se pravili pametni kao uvek,
pa zaključali granice ostali...
pa zaključali granice ostali...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
pa imaju srbi para, srbi imaju više para nego bilo tko drugi... u srbiji... naravno kad bi se lagali... oni 80 milijuna eura ne mogu nasmagati sve da i zadnji bubreg naslažu na kamaru...marcellus wrote:ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:pa imaju srbi para, srbi imaju više para nego bilo tko drugi... u srbiji... naravno kad bi se lagali... oni 80 milijuna eura ne mogu nasmagati sve da i zadnji bubreg naslažu na kamaru...marcellus wrote:ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
Dobice oni novac bez daljnjeg, samo je sve to politika...
Kamata 7% danas je previsoka, A330-200 mesecno najam 500.000 eura previse.
Avion je praktično od Etihada, sestrinske kompanije Jet Airways, koja je propala u Indiji.
Konfiguracija je tek prica, ima prvu klasu i 252 sedista, sto realno ne treba, osim ako gastosi
ne nose papriku.
Avion realno ide oko 300 u all Economy class, business i first class za Balkance ne treba.
NYC tokom letnje sezone, ostalo mozes i jedan let nedeljno, uposliti ga na drugim destinacijama, cak i za Peru,
Ekvador, ima ih masa ovde, ali to je za nase vec Astrofizika.
Treba znati kompaniju voditi.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
I inače pred koronu avio industrija je bila u problemima.
Boeing i Airbus su naštancali tih zrakoplova, a karte jesu jeftinije nego prije 20-40 godina, ali sa golemim brojem zrakoplova i nehumanim uvjetima u ekonomskoj klasi + popunjenost svakog zrakoplova mora biti brutalna. Jedanputa sam bio u zrakoplovu na prekooceanskom letu, pun kao šibica i izračunao sam da se vozi 2,000,000 USD u kartama, po letu.
Ali to nije dosta. Održavanje zrakoplova, gates na aerodromima, gorivo, plaće, osiguranja...ljudi pojma nemaju u čemu se voze, tanka prevlaka luksuza i osnovno nesanitarni uvjeti.
Pa sad vi zamislite manji regionalni let s zrakoplovom od 100-ak mjesta, a svi temeljni troškovi su i dalje tu, samo je volumen nešto manji.
Low-cost kompanije ne da nisu pomogle, zapravo su samo zakotrljale snježnu grudu žešće, RyanAir je neko vrijeme bio sam i profitabilan.
Zračna prijevoz može ozdraviti samo na jedan način. A to je da se zrakoplovima voze oni koji to uistinu mogu platiti, manje linija i rjeđe linije. Nemojmo se pretvarati da svatko može letjeti, jer je realno subvencioniran.
Pate svi, prijevoznici, zračne luke, putnici...
Puknuti će na istoj logici kao svojedobno financijski sektor. A to je da svatko može imati kuću, zarađivao za nju ili ne.
Korona kriza je samo katalizator.
Boeing i Airbus su naštancali tih zrakoplova, a karte jesu jeftinije nego prije 20-40 godina, ali sa golemim brojem zrakoplova i nehumanim uvjetima u ekonomskoj klasi + popunjenost svakog zrakoplova mora biti brutalna. Jedanputa sam bio u zrakoplovu na prekooceanskom letu, pun kao šibica i izračunao sam da se vozi 2,000,000 USD u kartama, po letu.
Ali to nije dosta. Održavanje zrakoplova, gates na aerodromima, gorivo, plaće, osiguranja...ljudi pojma nemaju u čemu se voze, tanka prevlaka luksuza i osnovno nesanitarni uvjeti.
Pa sad vi zamislite manji regionalni let s zrakoplovom od 100-ak mjesta, a svi temeljni troškovi su i dalje tu, samo je volumen nešto manji.
Low-cost kompanije ne da nisu pomogle, zapravo su samo zakotrljale snježnu grudu žešće, RyanAir je neko vrijeme bio sam i profitabilan.
Zračna prijevoz može ozdraviti samo na jedan način. A to je da se zrakoplovima voze oni koji to uistinu mogu platiti, manje linija i rjeđe linije. Nemojmo se pretvarati da svatko može letjeti, jer je realno subvencioniran.
Puknuti će na istoj logici kao svojedobno financijski sektor. A to je da svatko može imati kuću, zarađivao za nju ili ne.
Guest- Guest
marcellus wrote:ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
+ izvlače se iz cijelog posla.
Tko zna na što su naletjeli, nije to greenfield investicija, iako su je vjerojatno Srbi prodali kao takvu.
Ima tu dubioza od prije rata.
Guest- Guest
Dakle, imaš zrakoplov do 800 mjesta i prosječne karte od 2,500 dolara. 2,000,000 dolara/let.
I imaš isti tip zrakoplova sa proširenim redovima, recimo 500 mjesta i i prosječnu kartu od 12,000 dolara. 6,000,000 dolara/let. Avion nije automat salon, troškovi putnika su fiksni jednom kad uđe unutra.
Eh, sad - koja to linija mora biti i kolika frekvencija da bi se popunio drugi zrakoplov? Možda London-New York dvaput dnevno, iz par zračnih luka.
Znači da ima previše kompanija, previše zrakoplova, previše osoblja, previše mjesta i prevelikih aerodroma s nebrojeno puno gates...
Čarter letovi ubuduće s brutalnim cijenama i manje redovnih letova na izrazito komercijalnim linijama sa manjih i rjeđih aerodroma.
I imaš isti tip zrakoplova sa proširenim redovima, recimo 500 mjesta i i prosječnu kartu od 12,000 dolara. 6,000,000 dolara/let. Avion nije automat salon, troškovi putnika su fiksni jednom kad uđe unutra.
Eh, sad - koja to linija mora biti i kolika frekvencija da bi se popunio drugi zrakoplov? Možda London-New York dvaput dnevno, iz par zračnih luka.
Znači da ima previše kompanija, previše zrakoplova, previše osoblja, previše mjesta i prevelikih aerodroma s nebrojeno puno gates...
Čarter letovi ubuduće s brutalnim cijenama i manje redovnih letova na izrazito komercijalnim linijama sa manjih i rjeđih aerodroma.
Guest- Guest
kamata je tolika jer ste tu gdje jeste, kad se drugačije, bolje i kvalitetnije geopolitički pozicionirate kamata će vam biti niža... ja iskreno ali uistinu iskreno ne mogu razumjeti zašto toliko naginjete prema ustoku, kad ste svjesni da će vam istočnjaci za siću nabiti krc do balčaka, i onda vam uši zavrtati... kako ne možete nadoći i upratiti da do konca svijeta jedino u zajednici europskih naroda možete kako tako odživjeti... sve ostalo je životarenje i jad i bijeda... jbg naravno da bi ušli u klub ipak morate neke stvari prvo sami sa sobom a onda i sa drugima raščistiti...Serbinho-3 wrote:michaellcmacha wrote:pa imaju srbi para, srbi imaju više para nego bilo tko drugi... u srbiji... naravno kad bi se lagali... oni 80 milijuna eura ne mogu nasmagati sve da i zadnji bubreg naslažu na kamaru...marcellus wrote:ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
Dobice oni novac bez daljnjeg, samo je sve to politika...
Kamata 7% danas je previsoka, A330-200 mesecno najam 500.000 eura previse.
Avion je praktično od Etihada, sestrinske kompanije Jet Airways, koja je propala u Indiji.
Konfiguracija je tek prica, ima prvu klasu i 252 sedista, sto realno ne treba, osim ako gastosi
ne nose papriku.
Avion realno ide oko 300 u all Economy class, business i first class za Balkance ne treba.
NYC tokom letnje sezone, ostalo mozes i jedan let nedeljno, uposliti ga na drugim destinacijama, cak i za Peru,
Ekvador, ima ih masa ovde, ali to je za nase vec Astrofizika.
Treba znati kompaniju voditi.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
kratke relacije unutar EU, pogotovo centralne za avionski prijevoz su prošlost.mobiu$ wrote:I inače pred koronu avio industrija je bila u problemima.
iz zajebancije smo kolega i ja išli "testirati" brzine prijevoza.
oba smo se iz franfurta morali pojaviti u minhenu. nije bila nikakva stiska.
ja sam otišao na ICE, on na avion.
realno sam došao u hotel prije njega bez obzira što sam ja putovao 3 sata, a on mislim jedan sat.
mreža željeznica u staroj europi je skroz razgranata i kratke relacije su nepotrebno pokrivene avionima.
da bi iz flughafen muenchen došao do centra trebaš jedan sat S bahn-om
isto transfer do frankfurt flughafen.
2014-12-30
Sve dubioze je na sebe preuzela Vlada Srbije. Arapi su u vidu pozajmice uložili 40 miliona koje su raznim manifetlucima već izvukli. Praktično ništa više ne rizukuju a pola kompanije su dobili za džabe.mobiu$ wrote:marcellus wrote:ahm... arapi bi natrag pare koje su posudili de facto republici srbiji, da skratimo...
+ izvlače se iz cijelog posla.
Tko zna na što su naletjeli, nije to greenfield investicija, iako su je vjerojatno Srbi prodali kao takvu.
Ima tu dubioza od prije rata.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:
Sve dubioze je na sebe preuzela Vlada Srbije. Arapi su u vidu pozajmice uložili 40 miliona koje su raznim manifetlucima već izvukli. Praktično ništa više ne rizukuju a pola kompanije su dobili za džabe.
Onda ste naletjeli na braću po ciganluku.
Gdje ste vi bili, ponosan, vitak, plavokosi slavenski narod na Karpatima, dok su oni varali na devama i karavanama...
Sad više ličiti na njih nego na nas doduše.
Guest- Guest
pa srblje stalno tvrdi da su ovdje od doba dinosaurusa.mobiu$ wrote:dzango wrote:
Sve dubioze je na sebe preuzela Vlada Srbije. Arapi su u vidu pozajmice uložili 40 miliona koje su raznim manifetlucima već izvukli. Praktično ništa više ne rizukuju a pola kompanije su dobili za džabe.
Gdje ste vi bili, ponosan, vitak, plavokosi slavenski narod na Karpatima, dok su oni varali na devama i karavanama...
po rimskim opisima crnomanjasti, ogrnuti kožom, ne poznaju pismo niti kulturu tijela(to misli na pranje)
kasnije ih rimljani malo kutivirali.
2014-12-30
Dinosaurusi su bili Srbi. I onda su gledali da budu ekonomski mnogo jaki, poštovani u međunarodnoj zajednici, da se mnogo testiraju i da imaju metro.
Onda ustaše navalile meteor na srpsku nejač, sve pomrlo.
Krv se ledi u žilama.
Krv se ledi u žilama.
Guest- Guest
zanimljivo kako srblje i bosilje, doduše po sendvič i partijskoj dužnosti-pljuje po hrvatskoj, a imaju jako dobar izvoz u hrvatsku i hrpa gospodarstava živi od izvoza u hrvatsku i daljnje redistribucije u EU.mobiu$ wrote:Dinosaurusi su bili Srbi. I onda su gledali da budu ekonomski mnogo jaki, poštovani u međunarodnoj zajednici, da se mnogo testiraju i da imaju metro.
Krv se ledi u žilama.
to im ne smeta.
2014-12-30
Ovaj mali zidov je najveci autoritet kada je u pitanju Croatia Airlines.
Croatia Airlines Lost $27.5 Million Between January And June
by Jakov Fabinger
August 5, 2020
Croatia Airlines registered a loss of over 173 million Kunas (27.5 million USD) in the first half of 2020. However, this is not even twice as large a loss as was registered last year. In 2019, the damage was just under 90 million Kunas (14 million USD).
https://simpleflying.com/croatia-airlines-first-half-loss/
Arapi su imali velike biblioteke, poznavali fičozofiju Aristotela i Platona za koje na primer Krstaši nisu ni čuli kada su došli da ih osvoje. Isto važi i za kupatila.mobiu$ wrote:dzango wrote:
Na vas svakako ne ličimo ni u kom pogledu. Na vas liče Šiptari. Ili vi na njih, jebo vas onaj koji vas pravio i jedne i druge.
2014-04-19
Šta kažu za Hrvate? A da, oni tada nisu ni postojali. Oni si kasnije nastali od Srba, isto kao i Bošnjaci i Crnogorci.veber wrote:pa srblje stalno tvrdi da su ovdje od doba dinosaurusa.mobiu$ wrote:dzango wrote:
po rimskim opisima crnomanjasti, ogrnuti kožom, ne poznaju pismo niti kulturu tijela(to misli na pranje)
kasnije ih rimljani malo kutivirali.
2014-04-19
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Prihodi njemačkih parlamentaraca "sa strane": preko 18 milijuna eura
» Autocesta do Dubrovnika: Novih 50 kilometara od Ploča preko Pelješca za 800 milijuna eura
» Švedska pred kolapsom?
» ENTITET PRED KOLAPSOM
» Nacija pred kolapsom
» Autocesta do Dubrovnika: Novih 50 kilometara od Ploča preko Pelješca za 800 milijuna eura
» Švedska pred kolapsom?
» ENTITET PRED KOLAPSOM
» Nacija pred kolapsom
Page 3 of 9