ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Danas kuham...

Page 45 of 50 Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50  Next

Go down

Danas kuham... - Page 45 Empty Re: Danas kuham...

Post by Guest 30/7/2015, 23:22

Na mesnu prerađevinu naravno....:D

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 30/7/2015, 23:36

Jednom za neki Uskrs jeo sam kuhani kulen. Mila majka, odlicno.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 30/7/2015, 23:40

veber_1 wrote:Debilana, jede se iz podneblja. Ok nesto probat, ali to nije to. Da se razumijemo. Kuham, dobar sam kuhar ali mi ide na kurac pomodarstvo i fensi smensi, qvazi kuhanje. Kiselo zelje je bolje od tih fensismensi sranja, a malo speka ili cesnjofke nikog nije ubilo.
Jednostavno smo podlozni reklamama pa jedemo ananas umijesto jabuke....sto god vi rekli.
Ti imaš svoje potrebe i svoju istinu, i svako od nas tako. Za stolom kad sjedi 5 ljudi oni premda obitelj imaju različite potrebe,a svi jedu ili ih se sili (užas!) da jedu isto. To je debilana. Najvažnije da se ljudi vole poštuju i da sa stola od ponuđenog uzimaju ono što njihovom tijelu paše. To ti je novo uživanje u hrani prilagođeno zdravlju. Prežderavanje sa očnjacima van je OUT ne zbog mode nego zbog zdravlja. Simpl.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 30/7/2015, 23:49

Jebote, gdje si iscitala da podrzavam ili nagovaram prezderavanje? Sada kada je bilo vruce tjedan dana nisam jeo nista osim malo voca, na kraju je organizam pice traziti sol, minerale.....ja samo velim da u okruzenju imamo dovoljno namirnica, ne moramo posezat za necim sto nije iz naseg okrizenja. Samo to. I jeo sam snack od nekih insekata sto nam je tip dofurao s Tailanda. Osim predrasude bili su ok.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 12:14

veber_1 wrote:Jebote, gdje si iscitala da podrzavam ili nagovaram prezderavanje? Sada kada je bilo vruce tjedan dana nisam jeo nista osim malo voca, na kraju je organizam pice traziti sol, minerale.....ja samo velim da u okruzenju imamo dovoljno namirnica, ne moramo posezat za necim sto nije iz naseg okrizenja. Samo to. I jeo sam snack od nekih insekata sto nam je tip dofurao s Tailanda. Osim predrasude bili su ok.

Kaj se pališ :P nis tebi niš rekla. Jedi kaj voliš s guštom. Kad ti žohar protrči kuhinjom samo ti navali :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 31/7/2015, 12:24

veber_1 wrote:Jebla vas integralna riza, tjestenina, bakraci. Jedete li vi domacu hranu? Spek,luk, cvarke, krmetinu?
Zagy wrote:Ja jedem...ja jedem sve...:p

:raishand I ja ...i ja !!! Slavonke, zna se... :h5
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 13:39

Tortilje s dinstanim povrćem, grahom, dimljenim tofuom i rikulom :witchbrews
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 31/7/2015, 14:30

to cure. špeka i luka i čvaraka.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by medication 31/7/2015, 15:44

Gotovo svo povrće mi je iz domaće majčina vrta.

Čak i u gorespomenutu tjesteninu je išlo domaće maslinovo ulje, domaći peršin, luk i češnjak.
medication
medication

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 17:23

sataras i domace govedje przene kobasice..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 31/7/2015, 19:06

veber_1 wrote:to cure. špeka i luka i čvaraka.
Kod nas su slanina, luk i čvarci. :)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by veber 31/7/2015, 19:09

finese 👅

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 21:34

Laganini. Riža sa pesto genovese umakom, i salata od eko paradajza i krastavaca.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 21:35

Vegvísir wrote:Tortilje s dinstanim povrćem, grahom, dimljenim tofuom i rikulom :witchbrews

Bravo, rikula mi ne bi pala na pamet u ovoj kombinaciji. Sama praviš tortilje ili kupovne?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 22:47

dzepna_venera wrote:
Vegvísir wrote:Tortilje s dinstanim povrćem, grahom, dimljenim tofuom i rikulom :witchbrews

Bravo, rikula mi ne bi pala na pamet u ovoj kombinaciji. Sama praviš tortilje ili kupovne?

Kupovne. :shy Ako imaš kakav dobar recept za home-made tortilje, rado bih probala napraviti sama.

Joj, rikula je još jedna od namirnica koju obožavam i stavljam je u dosta kombinacija. Uvijek mi je bila draža od matovilca, ima više karaktera. :10
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 23:39

Ajd napišem ti recept kako ih ja radim, kad sjednem za komp. Sad pikam po mobu:)
Rikula što intenzivnijeg okusa,tim meni draža. Baby špinat je isto zakon na salatu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2015, 23:50

dzepna_venera wrote:Laganini. Riža sa pesto genovese umakom, i salata od eko paradajza i krastavaca.
mhhh.. :nenene ..to oni Svi-Kao-Jedan..??,stoje na prozoru par mjeseci i uvijek isti..."domace" kod Kumica na Placu,mdaaa... A nis,..ja jedem one Vulgaris Paradajzove,sto se premekane z nekoliko dana,a dotad su slatki i mirisni.. :greenmed
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/8/2015, 08:53

Vegvísir wrote:
dzepna_venera wrote:

Kupovne. :shy Ako imaš kakav dobar recept za home-made tortilje, rado bih probala napraviti sama.

Joj, rikula je još jedna od namirnica koju obožavam i stavljam je u dosta kombinacija. Uvijek mi je bila draža od matovilca, ima više karaktera. :10

Tortilje sam prvi put radila uz ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-mexicana-na-njegov-nacin/

S vremenom sam našla što meni paše, pa radim od kombinacije 2/3 glatkog i 1/3 oštrog brašna, na vrh nožića sode ili PP (vrlo malo umiješam u brašno), slana voda, malo repičinog/suncokretovog ulja i malena žličica vrhnja. Zamiješam podatno tijesto, ne smije se lijepiti, raspodijelim ga na jednake dijelove, formiram kuglice i zatvorim u posudu na neko vrijeme, da se ne suši. Ispečem na tavi lagano s jedne i druge strane, slažem ih na tanjur i pokrijem masnim papirom za pečenje i laganom krpom, da se ne suše. 

Do ovog sam došla kroz praksu kako meni najbolje paše ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/8/2015, 08:54

bogomdani wrote:
dzepna_venera wrote:Laganini. Riža sa pesto genovese umakom, i salata od eko paradajza i krastavaca.
mhhh.. :nenene ..to oni Svi-Kao-Jedan..??,stoje na prozoru par mjeseci i uvijek isti..."domace" kod Kumica na Placu,mdaaa... A nis,..ja jedem one Vulgaris Paradajzove,sto se premekane z nekoliko dana,a dotad su slatki i mirisni.. :greenmed

Bila sam kod kumice na Dolcu, našla prave šljivarice  :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/8/2015, 11:00

E kad bi Kumice to teglile od svojih basti do Placa,okilavile bi se pirat..vidio sam ja kako se to redi...Kombi im doveze robu sa Zelene trznice,gdje svi nabavljaju isto,malo drugacije sorte i to je to...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/8/2015, 16:13

dzepna_venera wrote:Tortilje sam prvi put radila uz ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-mexicana-na-njegov-nacin/

S vremenom sam našla što meni paše, pa radim od kombinacije 2/3 glatkog i 1/3 oštrog brašna, na vrh nožića sode ili PP (vrlo malo umiješam u brašno), slana voda, malo repičinog/suncokretovog ulja i malena žličica vrhnja. Zamiješam podatno tijesto, ne smije se lijepiti, raspodijelim ga na jednake dijelove, formiram kuglice i zatvorim u posudu na neko vrijeme, da se ne suši. Ispečem na tavi lagano s jedne i druge strane, slažem ih na tanjur i pokrijem masnim papirom za pečenje i laganom krpom, da se ne suše. 

Do ovog sam došla kroz praksu kako meni najbolje paše ;)

:tu  Recept spremljen, baš ću isprobati!

Što se tiče baby špinata, i njega jako volim u raznim kombinacijama salata s komadima parmezana i tvrdo kuhanim jajem, ali najčešće ga ubacim s različitim voćem i cimetom u zelene kašaste sokove koje radim za doručak. :cook

Ontopic: danas ne pretjerano maštovito, sasvim brzinski - juha od mrkve, tikvice i poriluka, pečeni krumpirići i jaje na oko
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 45 of 50 Previous  1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics