ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Danas kuham...

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Danas kuham... - Page 46 Empty Re: Danas kuham...

Post by Guest Sat 1 Aug - 16:13

dzepna_venera wrote:Tortilje sam prvi put radila uz ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-mexicana-na-njegov-nacin/

S vremenom sam našla što meni paše, pa radim od kombinacije 2/3 glatkog i 1/3 oštrog brašna, na vrh nožića sode ili PP (vrlo malo umiješam u brašno), slana voda, malo repičinog/suncokretovog ulja i malena žličica vrhnja. Zamiješam podatno tijesto, ne smije se lijepiti, raspodijelim ga na jednake dijelove, formiram kuglice i zatvorim u posudu na neko vrijeme, da se ne suši. Ispečem na tavi lagano s jedne i druge strane, slažem ih na tanjur i pokrijem masnim papirom za pečenje i laganom krpom, da se ne suše. 

Do ovog sam došla kroz praksu kako meni najbolje paše ;)

:tu  Recept spremljen, baš ću isprobati!

Što se tiče baby špinata, i njega jako volim u raznim kombinacijama salata s komadima parmezana i tvrdo kuhanim jajem, ali najčešće ga ubacim s različitim voćem i cimetom u zelene kašaste sokove koje radim za doručak. :cook

Ontopic: danas ne pretjerano maštovito, sasvim brzinski - juha od mrkve, tikvice i poriluka, pečeni krumpirići i jaje na oko

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 1 Aug - 18:45

Baš si kreativna!  :}
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 2 Aug - 13:36

Jucer tikvice na maslinovom ulju sa feta sirom i zabatci.

Danas: gulas i njoki sa salatom od kupusa.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 2 Aug - 14:18

Danas ne kuham ja, već madre radi ručak. Kad dođem kod njih ovako na duže vrijeme i prihvatim se kuhanja, dopizdi im tu i tamo moja kuhinja bez mesa i počinjem upijati jako mrke poglede. :^0 Dakle, danas je za ostatak familije basmati riža s kozicama na crveno, a za mene palenta sa šalšom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 2 Aug - 18:41

Ne kužim čemu mrki pogledi, ti složiš svoje divote a oni roštilj i eto svi imaju što im treba ;) 

Pročitala baš maloprije jedan članak cura priča kako živi veganski a komentari su bili ono fuj-pljuc. To mi nije jasno  scratch
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 2 Aug - 19:02

dzepna_venera wrote:Ne kužim čemu mrki pogledi, ti složiš svoje divote a oni roštilj i eto svi imaju što im treba ;) 

Pročitala baš maloprije jedan članak cura priča kako živi veganski a komentari su bili ono fuj-pljuc. To mi nije jasno  scratch

Ma to je zbog čiste lijenosti i razmaženosti; htjeli da jedu baš ono što oni hoće, ali ne bi sami pripremali. :starac

Prestala sam uopće čitati komentare ispod članaka. Čim se radi o nekakvom drugačijem životnom stilu od ustaljenog, komentari redovito budu naprosto degutantni. affraid
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 20:04

A baš...ja sam oguglala. Ako mi se jede voće i pije čaj taj dan, moja stvar. 

Danas sam na veliki tanjur nasjeckala nekoliko vrsta paprike, cherry paradajziće, mladi crveni slatki luk, to začinila maslinovim uljem i acetom balsamicom. 
Na vrh sam složila pržene falafele, kobasičice Bratwurstchen vegetarisch od Al Nature iz Dm-a i ukrasila trokutićima tosta koji je bio tostiran sa maslacem i senf. Zgodno dekorativno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 20:05

tebe treba zeniti... :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 20:08

:D ja sam ZA! 
Koji je recept za dalje...  :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 20:15

dobra juhica i dobar desert.. ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 21:03

dzepna_venera wrote:A baš...ja sam oguglala. Ako mi se jede voće i pije čaj taj dan, moja stvar. 

Danas sam na veliki tanjur nasjeckala nekoliko vrsta paprike, cherry paradajziće, mladi crveni slatki luk, to začinila maslinovim uljem i acetom balsamicom. 
Na vrh sam složila pržene falafele, kobasičice Bratwurstchen vegetarisch od Al Nature iz Dm-a i ukrasila trokutićima tosta koji je bio tostiran sa maslacem i senf. Zgodno dekorativno.

Falafel love Zvuči jako fina kombinacija. Kakve su te Alnaturine vege kobasičice?

Išla sa svojima danas na selo kod familije na ručak. S obzirom da je na repertoaru bila mesna juha, pršut i janjetina - dan sam provela na kruhu, siru i salati od paprike, rajčica i krastavaca...

Al' zato je tetka poslala pune vrećice povrća iz svog vrta - tikvice, patlidžane, rajčice, cherry rajčice, paprike, luk, peršin, selen, mrkve i uz to punu vrećicu jabuka. greenstars
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 21:08

Moram priznati da su kobasičice baš fine, kombinacija seitana i tofua, senf paše jako.

A gle mesnog menija :D 

cheers  za povrće iz vrta!!! A jabučice nadam se da su to one malo kiselkaste koje kad vidim ne mogu odoljeti  :x danas vidjeh grožđe na placu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 21:23

Uzet ću idući put kad budem u dm-u, baš me zanima. Volim njihove proizvode, posebno dimljeni tofu i zobeno mlijeko.

Yup, yup, baš te kiselkaste. cheers I dala je nekakvu biljku koju dosad nisam jela - tušt. Ako tko ima kakvu ideju što da s tim radim - let me know.  :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 22:01

Vegi, evo ti zgodan članak...inače portolak mi je otprije poznat kao diuretik, sad mi je jasnije zašto :D zato i potiče mršavljenje :D

http://burza.com.hr/zivot/povratak-prirodi/2014/08/128148-tust-ljekoviti-korov-koji-se-moze-i-jesti/

p.s. danas sam u dm-u našla solidno rižino mlijeko, ugodno, blago i bitno povoljnije cijene od drugih.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 22:20

:tu Super, thanks!

Koje je to mlijeko? Isto alnaturino?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 3 Aug - 23:17

Nije alnaturino, nego njihova robna marka Dm Bio Reis Drink Natur, izgleda da im je dosadilo kupovati tuđe napitke koji su preskupi kupcima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 4 Aug - 10:58

Danas dinstani pureci batak sa umakom od povrca i zelenom salataom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 4 Aug - 13:53

paradajz,zuccini,patlidžan,paprika,izdinstano,sa zvrk tjesteninom,i ledena lubenica..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Riplex Tue 4 Aug - 15:54

Sač/peka od jutros zaklanog teleta...mmm

2015-07-27

Back to top Go down

Post by Guest Tue 4 Aug - 17:11

Tjestenina od pira s raznim povrćem iz woka i prženim dimljenim tofuom mariniranim u soja sosu i teriyaki umaku sa začinima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 4 Aug - 20:50

Riplex wrote:Sač/peka od jutros zaklanog teleta...mmm

Ovo tako krvnicki izgleda
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics