Danas kuham...
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Danas kuham...
dzepna_venera wrote:Tortilje sam prvi put radila uz ovaj recept:
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-mexicana-na-njegov-nacin/
S vremenom sam našla što meni paše, pa radim od kombinacije 2/3 glatkog i 1/3 oštrog brašna, na vrh nožića sode ili PP (vrlo malo umiješam u brašno), slana voda, malo repičinog/suncokretovog ulja i malena žličica vrhnja. Zamiješam podatno tijesto, ne smije se lijepiti, raspodijelim ga na jednake dijelove, formiram kuglice i zatvorim u posudu na neko vrijeme, da se ne suši. Ispečem na tavi lagano s jedne i druge strane, slažem ih na tanjur i pokrijem masnim papirom za pečenje i laganom krpom, da se ne suše.
Do ovog sam došla kroz praksu kako meni najbolje paše ;)
Recept spremljen, baš ću isprobati!
Što se tiče baby špinata, i njega jako volim u raznim kombinacijama salata s komadima parmezana i tvrdo kuhanim jajem, ali najčešće ga ubacim s različitim voćem i cimetom u zelene kašaste sokove koje radim za doručak.
Ontopic: danas ne pretjerano maštovito, sasvim brzinski - juha od mrkve, tikvice i poriluka, pečeni krumpirići i jaje na oko
Guest- Guest
Jucer tikvice na maslinovom ulju sa feta sirom i zabatci.
Danas: gulas i njoki sa salatom od kupusa.
Danas: gulas i njoki sa salatom od kupusa.
Guest- Guest
Danas ne kuham ja, već madre radi ručak. Kad dođem kod njih ovako na duže vrijeme i prihvatim se kuhanja, dopizdi im tu i tamo moja kuhinja bez mesa i počinjem upijati jako mrke poglede. Dakle, danas je za ostatak familije basmati riža s kozicama na crveno, a za mene palenta sa šalšom.
Guest- Guest
Ne kužim čemu mrki pogledi, ti složiš svoje divote a oni roštilj i eto svi imaju što im treba ;)
Pročitala baš maloprije jedan članak cura priča kako živi veganski a komentari su bili ono fuj-pljuc. To mi nije jasno
Pročitala baš maloprije jedan članak cura priča kako živi veganski a komentari su bili ono fuj-pljuc. To mi nije jasno
Guest- Guest
dzepna_venera wrote:Ne kužim čemu mrki pogledi, ti složiš svoje divote a oni roštilj i eto svi imaju što im treba ;)
Ma to je zbog čiste lijenosti i razmaženosti; htjeli da jedu baš ono što oni hoće, ali ne bi sami pripremali.
Prestala sam uopće čitati komentare ispod članaka. Čim se radi o nekakvom drugačijem životnom stilu od ustaljenog, komentari redovito budu naprosto degutantni.
Guest- Guest
A baš...ja sam oguglala. Ako mi se jede voće i pije čaj taj dan, moja stvar.
Danas sam na veliki tanjur nasjeckala nekoliko vrsta paprike, cherry paradajziće, mladi crveni slatki luk, to začinila maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Na vrh sam složila pržene falafele, kobasičice Bratwurstchen vegetarisch od Al Nature iz Dm-a i ukrasila trokutićima tosta koji je bio tostiran sa maslacem i senf. Zgodno dekorativno.
Danas sam na veliki tanjur nasjeckala nekoliko vrsta paprike, cherry paradajziće, mladi crveni slatki luk, to začinila maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Na vrh sam složila pržene falafele, kobasičice Bratwurstchen vegetarisch od Al Nature iz Dm-a i ukrasila trokutićima tosta koji je bio tostiran sa maslacem i senf. Zgodno dekorativno.
Guest- Guest
dzepna_venera wrote:A baš...ja sam oguglala. Ako mi se jede voće i pije čaj taj dan, moja stvar.
Falafel Zvuči jako fina kombinacija. Kakve su te Alnaturine vege kobasičice?
Išla sa svojima danas na selo kod familije na ručak. S obzirom da je na repertoaru bila mesna juha, pršut i janjetina - dan sam provela na kruhu, siru i salati od paprike, rajčica i krastavaca...
Al' zato je tetka poslala pune vrećice povrća iz svog vrta - tikvice, patlidžane, rajčice, cherry rajčice, paprike, luk, peršin, selen, mrkve i uz to punu vrećicu jabuka.
Guest- Guest
Moram priznati da su kobasičice baš fine, kombinacija seitana i tofua, senf paše jako.
A gle mesnog menija
za povrće iz vrta!!! A jabučice nadam se da su to one malo kiselkaste koje kad vidim ne mogu odoljeti danas vidjeh grožđe na placu.
A gle mesnog menija
za povrće iz vrta!!! A jabučice nadam se da su to one malo kiselkaste koje kad vidim ne mogu odoljeti danas vidjeh grožđe na placu.
Guest- Guest
Uzet ću idući put kad budem u dm-u, baš me zanima. Volim njihove proizvode, posebno dimljeni tofu i zobeno mlijeko.
Yup, yup, baš te kiselkaste. I dala je nekakvu biljku koju dosad nisam jela - tušt. Ako tko ima kakvu ideju što da s tim radim - let me know.
Yup, yup, baš te kiselkaste. I dala je nekakvu biljku koju dosad nisam jela - tušt. Ako tko ima kakvu ideju što da s tim radim - let me know.
Guest- Guest
Vegi, evo ti zgodan članak...inače portolak mi je otprije poznat kao diuretik, sad mi je jasnije zašto :D zato i potiče mršavljenje :D
http://burza.com.hr/zivot/povratak-prirodi/2014/08/128148-tust-ljekoviti-korov-koji-se-moze-i-jesti/
p.s. danas sam u dm-u našla solidno rižino mlijeko, ugodno, blago i bitno povoljnije cijene od drugih.
http://burza.com.hr/zivot/povratak-prirodi/2014/08/128148-tust-ljekoviti-korov-koji-se-moze-i-jesti/
p.s. danas sam u dm-u našla solidno rižino mlijeko, ugodno, blago i bitno povoljnije cijene od drugih.
Guest- Guest
Nije alnaturino, nego njihova robna marka Dm Bio Reis Drink Natur, izgleda da im je dosadilo kupovati tuđe napitke koji su preskupi kupcima.
Guest- Guest
paradajz,zuccini,patlidžan,paprika,izdinstano,sa zvrk tjesteninom,i ledena lubenica..
Guest- Guest
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
Tjestenina od pira s raznim povrćem iz woka i prženim dimljenim tofuom mariniranim u soja sosu i teriyaki umaku sa začinima.
Guest- Guest
Riplex wrote:Sač/peka od jutros zaklanog teleta...mmm
Ovo tako krvnicki izgleda
Guest- Guest
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Page 46 of 50