Da remiziramo...
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Da remiziramo...
gle, ti si običan čefur.
djeca kao djeca, uvijek će nam biti djeca. u tvojim godinama imaš i unuke.
pišeš stalno o nekim obiteljskim okupljanjima i nekim feštama 5 obitelji kao iz kuma.
normalno je da se obitelj nađe, fešta i odeš na krizmu.
ali tvoje ponavljanje o skupu obitelji, druženjima s obitelji ukazuje da te se obitelj malo, odrekla.
rekli bi distancirala.
djeca kao djeca, uvijek će nam biti djeca. u tvojim godinama imaš i unuke.
pišeš stalno o nekim obiteljskim okupljanjima i nekim feštama 5 obitelji kao iz kuma.
normalno je da se obitelj nađe, fešta i odeš na krizmu.
ali tvoje ponavljanje o skupu obitelji, druženjima s obitelji ukazuje da te se obitelj malo, odrekla.
rekli bi distancirala.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Ja sam više usmjeren na "lokalne" prilike. Globalno? Nemam modela, a mislim da ga nema nitko na ovom svijetu, s kojim bi moglimichaellcmacha wrote:ero do konca mjeseca evo nas na 17 milijuna oboljelih... samo večeras za par sati je broj narastao za 100 000.... nemoj izgubiti iz vida onu moju tvrdnju da ćemo do kraja godine imati preko 50 milijuna oboljelih i preko 2 milijuna umrlih (mrtvih)... i nažalost kod nas će se situacija bitno pogoršati...
išta pametno reći u svezi s globalnim širenjem epidemije. Mene više muče naši problemi, kao na primjer:
Što je gore, ili teže, imati cluster s parsto okuženih, ili pešes pojedinačnih primjera s po jednim, kojima nije poznat "kontakt"?
Dok smo imali prvi val imao sam "deterministički model" s kojim sam mogao poprtilično točno predvidjeti situaciju za tjedan-dva unaprijed, ali ovo što se sad događa...nema tog matematičkog modela, ne postoji. Globalno? Ne pada mi na pamet i s time se još mučiti.
Uostalom, kad bih i imao predvidljive točne brojke, čemu bi služile? Kakva korist od toga? Užasno sam tužan zbog ovoga što nas u skorijoj
budućnosti očekuje. Nemam ništa ohrabrujuće za reći...Sve je počelo s jednim virusom, a nastavlja se tisućama, za koje ne znamo
odakle dolaze. Kužiš?
evo da imaš neki orjentir u slijedećih mjesec dana kod nas će broj oboljelih narasti na preko 10 000, imat ćemo i značajan porast kritičnih slučajeva a porast će nam i broj umrlih za duplo koliko sad imamoEroo wrote:Ja sam više usmjeren na "lokalne" prilike. Globalno? Nemam modela, a mislim da ga nema nitko na ovom svijetu, s kojim bi moglimichaellcmacha wrote:ero do konca mjeseca evo nas na 17 milijuna oboljelih... samo večeras za par sati je broj narastao za 100 000.... nemoj izgubiti iz vida onu moju tvrdnju da ćemo do kraja godine imati preko 50 milijuna oboljelih i preko 2 milijuna umrlih (mrtvih)... i nažalost kod nas će se situacija bitno pogoršati...
išta pametno reći u svezi s globalnim širenjem epidemije. Mene više muče naši problemi, kao na primjer:
Što je gore, ili teže, imati cluster s parsto okuženih, ili pešes pojedinačnih primjera s po jednim, kojima nije poznat "kontakt"?
Dok smo imali prvi val imao sam "deterministički model" s kojim sam mogao poprtilično točno predvidjeti situaciju za tjedan-dva unaprijed, ali ovo što se sad događa...nema tog matematičkog modela, ne postoji. Globalno? Ne pada mi na pamet i s time se još mučiti.
Uostalom, kad bih i imao predvidljive točne brojke, čemu bi služile? Kakva korist od toga? Užasno sam tužan zbog ovoga što nas u skorijoj
budućnosti očekuje. Nemam ništa ohrabrujuće za reći...Sve je počelo s jednim virusom, a nastavlja se tisućama, za koje ne znamo
odakle dolaze. Kužiš?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
znači ja sam 10kre kada sam safetu napisao u ožujku da dplazi pick u rujnu.
safet je prije uskrsa proglasio kraj, a nismo došli ni do vrha.
tko ima volje neka traži. safet je vjetrokaz.
2014-12-30
Dijagrami te iz toga razdoblja demantiraju i ne ja.veber wrote:znači ja sam 10kre kada sam safetu napisao u ožujku da dplazi pick u rujnu.
Drži se ti švajs aparata, tu si uspješniji.
Nemam pojma...za sada. Razmišljam o trenutnim rezultatima...treba mi barem tjedan dana za odgovor na tvoje tvrdnje.michaellcmacha wrote:evo da imaš neki orjentir u slijedećih mjesec dana kod nas će broj oboljelih narasti na preko 10 000, imat ćemo i značajan porast kritičnih slučajeva a porast će nam i broj umrlih za duplo koliko sad imamoEroo wrote:Ja sam više usmjeren na "lokalne" prilike. Globalno? Nemam modela, a mislim da ga nema nitko na ovom svijetu, s kojim bi moglimichaellcmacha wrote:ero do konca mjeseca evo nas na 17 milijuna oboljelih... samo večeras za par sati je broj narastao za 100 000.... nemoj izgubiti iz vida onu moju tvrdnju da ćemo do kraja godine imati preko 50 milijuna oboljelih i preko 2 milijuna umrlih (mrtvih)... i nažalost kod nas će se situacija bitno pogoršati...
odakle dolaze. Kužiš?
Model je 2x matematički otvoren...Ima puno sličnosti s Butterfly effectom. Još i gore.
safete, safeteEroo wrote:Dijagrami te iz toga razdoblja demantiraju i ne ja.veber wrote:znači ja sam 10kre kada sam safetu napisao u ožujku da dplazi pick u rujnu.
Drži se ti švajs aparata, tu si uspješniji.
stalno bulazniš.
lažeš-udba sudba
kada je krenulo pa se proširilo pa palo. ti si neuk kakav jesi proglasio pad.
ja sam ti, safete nepismeni, natipkao da pričekamo uskrs a da će vrh biti u rujnu.
ali kaj bi jedan udbaš slušao struku.
nije problem naći prepisku.
sada nastavi fantazirat dalje.
2014-12-30
Švajs aparat-kladivo-kliješta-burek-oslo. I izvijač u zadnjem džepu.
ma treba ti mjesec dana pa da konstatiramo ovo što sam ja danas ustvrdio... ne treba ti nikakav model da pratiš kolotečinu koja ide svojim tokom, a ne postoji ništa što bi ju prekinulo... svih slijedećih 30 dana ćemo imati dnevni prirast oboljelih 100+ i uz to sad kad je pojeftinio test ljudi će se testirati u većoj mjeri samoinicijativno i tu ćemo imati oko 10% evidentiranih oboljelih a to će varirati od 10 pa do 30 oboljelih na dnevnoj bazi... sad je jedino pitanje koliko će nam brzo rasti broj kritičnih, tj onih koji nisu u stanju samostalno disati odnosno oni kojima je došlo do otkazivanja pojedinih organa....bojim se da ćemo imati paralelno rast starijih i mlađih oboljelih, a to su dvije skoro pa potpuno različite simptomatike što dodatno otežava i terapijsku indikaciju i nadzor bolesnih i čini složenim bolničke aktivnosti... to su situacije kojima već svjedočimo u nekim drugim državama...Eroo wrote:Nemam pojma...za sada. Razmišljam o trenutnim rezultatima...treba mi barem tjedan dana za odgovor na tvoje tvrdnje.michaellcmacha wrote:evo da imaš neki orjentir u slijedećih mjesec dana kod nas će broj oboljelih narasti na preko 10 000, imat ćemo i značajan porast kritičnih slučajeva a porast će nam i broj umrlih za duplo koliko sad imamoEroo wrote:Ja sam više usmjeren na "lokalne" prilike. Globalno? Nemam modela, a mislim da ga nema nitko na ovom svijetu, s kojim bi moglimichaellcmacha wrote:ero do konca mjeseca evo nas na 17 milijuna oboljelih... samo večeras za par sati je broj narastao za 100 000.... nemoj izgubiti iz vida onu moju tvrdnju da ćemo do kraja godine imati preko 50 milijuna oboljelih i preko 2 milijuna umrlih (mrtvih)... i nažalost kod nas će se situacija bitno pogoršati...
odakle dolaze. Kužiš?
Model je 2x matematički otvoren...Ima puno sličnosti s Butterfly effectom. Još i gore.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
veber-
2014-12-30
Važno je da se broj aktivnih slučajeva ipak smanjuje.
Na taj način se smanjuje i mogućnost "pada" zdravstvenog sistema.
Mislim da je to stožeru sad upravo to jedini cilj.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Preminule su tri osobe diljem Hrvatske: U Zagrebu 42 nova slučaja zaraze koronavirusom!
27.07.2020 13:07
Vijesti.hr, Vanja Deželić
Grad Zagreb: dvoje novooboljelih
Zagrebačka županija: bez oboljelih
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3857720/dobre-vijesti-za-pocetak-tjedna-istarska-zupanija-bez-novih-zaraza-koronavirusom/
Lakše ćete se riješiti virusa nego ovih medijskih štetočina.
27.07.2020 13:07
Vijesti.hr, Vanja Deželić
Grad Zagreb: dvoje novooboljelih
Zagrebačka županija: bez oboljelih
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/korona/3857720/dobre-vijesti-za-pocetak-tjedna-istarska-zupanija-bez-novih-zaraza-koronavirusom/
Lakše ćete se riješiti virusa nego ovih medijskih štetočina.
24 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 138 osoba
3.936 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu trideset i devet.
https://www.koronavirus.hr/
U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 807. 138 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirana je 831 osoba.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.881 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 24 u protekla 24 sata.3.936 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu trideset i devet.
https://www.koronavirus.hr/
14 dnevna incidenca(učestalost) je pala s 30 na 25.7/100,000 stanovnika,
a porast na prethodnih 14 dana je tek +0.36%. Ulazak u žutu zonu se dogodio
prije par dana, a samo još jedan-dva dobra rezultata i dolazite u zelenu zonu.
Jebali vas vaši svatovi od 300+ ljudi, eto...
a porast na prethodnih 14 dana je tek +0.36%. Ulazak u žutu zonu se dogodio
prije par dana, a samo još jedan-dva dobra rezultata i dolazite u zelenu zonu.
Jebali vas vaši svatovi od 300+ ljudi, eto...
Ja sam zadnji put na svadbi bio lani u 6-om mjesecu. Jebiga...jedan jedini put netko ima kameru u trenutku kad je počelo svirati neto što se meni sviđa...te se desi trenutak neopreza i performans sa batacima,bananama i nekakvim plesom na granici između epileptičkog napada i hodanja po ledu...i nitko te više nigdje ni ne zove.
Guest- Guest
Ovdje su svatovi maksimum 50 ljudi. Ja i moja gospođa smo proslavljali jedan rođendan baš nekako s toliko gostiju. Pa čovječe moraš svakoga posebno dočekat, popričat koji minut, preuzet darove i zahvaliti se...i tako 50x. U međuvremenu red je zaustavit se kod svakog gosta i priupitati je li sve u redu, kako se osjeća i reći još po koju. Toliko ljudine možeš smjestiti kod sebe, a ljudi nakon zabave ne mogu sjesti u auto i otići kući, red im je pobriniti se za spavanje i ujutro za marendu. Nakon toga opet jednog pojednog nagovoriš, pitaš je li dobro spavao it...pozdraviš se i to je to. Ne predstavljam si kako bi isto učinio s 300+ljudi.
Jeba vas vaš šator, da vas jeba...
Jeba vas vaš šator, da vas jeba...
To je u nas davno otišlo u 3pm. Potpuno hebeno nenormalno. Nema mi veće muke nego kad me netko u svatove zove, znam ja hoće proslaviti i sve to, ali zar nije ugodnije svima da ja pošaljem lijepo poklon i zahvalim se i oni em uštedili em ih počastio ja. A meni muka manje na pameti.
Doduše ja sam imao mišljenje da većina ljudi ne voli pireve, ali zapravo ima fin broj ljudi koji stvarno uživaju u tome svemu. Ja se jedino rižotu veselim u tome čitavom cirkusu, ajde i lešadi
Doduše ja sam imao mišljenje da većina ljudi ne voli pireve, ali zapravo ima fin broj ljudi koji stvarno uživaju u tome svemu. Ja se jedino rižotu veselim u tome čitavom cirkusu, ajde i lešadi
Guest- Guest
Jednom prilikom smo ja i moja starija princeza na putu u Hercegovinu svratili u onaj hotel na izlazu iz Tomislavgrada.MaximusDecimusMiridije wrote:To je u nas davno otišlo u 3pm. Potpuno hebeno nenormalno. Nema mi veće muke nego kad me netko u svatove zove, znam ja hoće proslaviti i sve to, ali zar nije ugodnije svima da ja pošaljem lijepo poklon i zahvalim se i oni em uštedili em ih počastio ja. A meni muka manje na pameti.
Velim idemo na sok i kavu i da se malo odmorimo. Kad tamo...pir, jebote. Ono parsto ludih mercedesa, ljudi u crnom s kravatama,
koda će na pogreb. Uđemo gore po stubištu, ljudi ko u priči, žamor. Jedna grupa nas pita jeste li vidili Antišu i njegove, velim sad je tu bija,pogledajte u salu.Moja princeza prasnu u smijeh. Bife ne radi, ali radi u sali di su svatovi. Idemo tamo. Velim ja kćerki "a da sjednemo i nešto pojedemo, za badave je?" ...Trgali sm,o se od smijeha. Idemo na šank i pitamo za kavu i sok, 2x, pa im ispričam što sam namjeravao učiniti.Vele mi, mogli ste slobodno, gospodine, ne bi nitko primijetio.
Popijemo sok i kavu i hoću platiti.Veli konobarica: - Ne, sve je plaćeno!
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Page 7 of 50