Janša se rješava Titoističkog smrada
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Janša se rješava Titoističkog smrada
ne bi se ja tu vodio za 'provjerenim' srbijanskim medijima...ims dosta podataka na znacima.net gdje je vecinom literatura iz bivse juge...o nob-u....pa sm znao citati ponesto..npr...imas nekoliko knjiga sarajevo u nob-u '41 do '45...izjave sudionika...ilegalnog pokreta u sarajevu i rijetko se spominje ime valter peric tek na nekoliko mjesta poput ono kad su drpili oruzje iz domobranske vojarne na bistriku '42...i njegovo ime se spominje jos nekoliko puta ali ne pojedincano nego u grupi sarajevskih ilegalaca kao jedan od njih...zasto je njemu posvecen film...ne znam...mozda zbog neobicnog imena valter ili nadimka sto li vec koje ono zvuci bondovski...filmski...e sad neke druge verzije spominju d aje valter snimljen po nekom drugom ilegalcu koji je bio ucinkovitiji od pravog valtera...a koji je prezivio 2 svjetski rat..pa po njegovim svjedocenjima navodno je snimljen film tj serija 'valter brani sarajevo'...a valter im se cinilo kao zgodno konspirativno ime...za film..Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:zapravo i ne...valter peric je bio sarajevski komunista i ilegalac...ali ne bondovskih obiljezja kao onaj filmski...bio je kao td stotine drugih komunista i ilegalaca u onom vremenu..no sto mu je zapravo donio nekakav statusni simbol...naime proslavio se u jednojakciji kada su ilegalci iz domobranske vojarne na bistriku iz skladista uzeli stotinjak pusaka,bombi,sanitetskog materijala i tu akciju je osmislio sam valter peric...realno..to je bio hrabar poduhvat uci u domobransku vojarnu istina po noci i uzeti oruzje...no nakon toga valter peric je bio jedan od ilegalaca u sarajevu koji su obavljali uobicajne zadatke ilegalaca u tom vremenu,ljepljeci komunisticke plakate,izvodeci iz grada one koji su htjeli u partizane,ponekad zapucao prema okupatoru ali se ne zna d ali je ikog upucao..poginuo je pred samo oslobođenje sarajeva netko kaze u akciji netko slucajno u nekom puskaranju kada se tamo zatekao...Speare Shaker wrote:Sora wrote:
vratit će se valter jebat će vammater
24.05.2020.
PRAVI VALTER JE BIO ČETNIK: Draža ga je OBOŽAVAO, komunisti mu SPREMALI PAKAO, a završio je u LEGIJI STRANACA
Preminuo je 2000. godine
Četnički potpukovnik Žarko Todorović, pod komandom generala Draže Mihailovića, bio je pravi junak po kome je snimljen kultni film "Valter brani Sarajevo".
https://www.srbijadanas.com/vesti/srpska-istorija/pravi-valter-je-cetnicki-vojvoda-je-zaista-branio-sarajevo-2020-05-24
Vladimir Perić Valter. Spominje se i u tekstu na linku koji sam stavio, ali piše da je bio beznačajan jer ga Nijemci navodno nigdje niti ne spominju.
E sad, je li riječ o tipično srpskoj kombinaciji laganja i pretjerivanja, ne znam, nisam to istraživao.
Međutim, i po onom što ti pišeš (bio bi red da si naveo svoje izvore) također izgleda da njegove akcije i nisu polučile neki bitan efekt.
U svakom slučaju si fulao bit dosjetke iz mojeg posta (vratit će se Valter, jebat će vam mater).
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Tebi je činjenica da je Milošević bio bolji od Tita. Takvo bulažnjenje ne bi prošlo ni u sj. Koreji i time si se diskvalificirao za svaku ozbiljnu raspravu.Speare Shaker wrote:Meni je samo stalo do iznošenja činjenica...Oh_Femder wrote:Ne, nisi, ali nisi rekao ni da nisu, nego si to sve u džuture strpao pod mantru da su se u Tiletovoj Jugi vršila masovna smaknuća političkih neistomišljenika. Takav crno-bijeli ograničeni pogled je tipičan za minus inteligente i jeftine provokatore. Ti si sa svojim ispranim mozgom visoko kvalificiran za obje skupine.Speare Shaker wrote:Nisam rekao da su se masovna smaknuća dogodila sa proljećarima...Oh_Femder wrote:Srao si o masovnim smaknućima i ne možeš se sad iz tog dreka iskopati. Da ni ne spominjem kako ti je Miloševićeva Jugoslavija bila civiliziranija i stabilnija od SFRJ. Pa jesi ti ikad vidio "Bure Baruta" u kojem Srbi sami govore o toj tebi hvale vrijednoj Miloševićevoj Jugi? Koliki li samo moraš biti ideološki zatupljenik da tako nešto jadno izvališSpeare Shaker wrote:
Za tebe je veliko dostignuće sama činjenica da nisu smaknuti....
Oh_Femder wrote:Tebi je činjenica da je Milošević bio bolji od Tita. Takvo bulažnjenje ne bi prošlo ni u sj. Koreji i time si se diskvalificirao za svaku ozbiljnu raspravu.Speare Shaker wrote:Meni je samo stalo do iznošenja činjenica...Oh_Femder wrote:Ne, nisi, ali nisi rekao ni da nisu, nego si to sve u džuture strpao pod mantru da su se u Tiletovoj Jugi vršila masovna smaknuća političkih neistomišljenika. Takav crno-bijeli ograničeni pogled je tipičan za minus inteligente i jeftine provokatore. Ti si sa svojim ispranim mozgom visoko kvalificiran za obje skupine.Speare Shaker wrote:Nisam rekao da su se masovna smaknuća dogodila sa proljećarima...Oh_Femder wrote:
Srao si o masovnim smaknućima i ne možeš se sad iz tog dreka iskopati. Da ni ne spominjem kako ti je Miloševićeva Jugoslavija bila civiliziranija i stabilnija od SFRJ. Pa jesi ti ikad vidio "Bure Baruta" u kojem Srbi sami govore o toj tebi hvale vrijednoj Miloševićevoj Jugi? Koliki li samo moraš biti ideološki zatupljenik da tako nešto jadno izvališ
Bježiš iz rasprave, a?
Ja nisam rekao da je Sloba po bilo kojem kriteriju bio bolji od Tita. Samo da je Slobina Jugoslavija po većini parametara koji se prije svega odnose na društveni život zemlje (ne i ekonomiju) bila bolja od Titove Jugoslavije.
Nevjerojatno mi je da netko nije u stanju shvatiti tu razliku.
Ali dobro, ti si se odavno diskvalificirao kao iole ozbiljan sugovornik za bilo kakvu raspravu.
Za mene osobno kada si napravio silnu strku oko mog pitanja koji je izvor gravitacije po Einsteinovoj Općoj teoriji relativnosti samo da bi prikrio kako ne znaš odgovor na to pitanje.
Tako to inače rade glupani i neznalice koji su istovremeno i obični primitivni trolovi.
Guest- Guest
Koji Slobo bokte, Slobina Jugoslavija nije ni zaživjela u shemi u kojoj je živjela Titina pa se to ionako ne može uspoređivai. Tito je bio autokrat i kao takav je koristio autokratske metode, ali je bio čitavog života takav. Dok je Slobo više onako u sferi drumskog razbojnika sa određenim ambicijama. Nije njemu kultura i društveni život generalno puno značilo.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Koji Slobo bokte, Slobina Jugoslavija nije ni zaživjela u shemi u kojoj je živjela Titina pa se to ionako ne može uspoređivai.
Pa nitko ih ne uspoređuje po veličini teritorija nego po društvenoj organizaciji, okolnostima i političkim prilikama. Uostalom, ako se mogu uspoređivati male i velike jabuke po nekim svojim temeljnim obilježjima, mogu i male i veće odnosno velike države.
MaximusDecimusMiridije wrote:
Tito je bio autokrat i kao takav je koristio autokratske metode, ali je bio čitavog života takav. Dok je Slobo više onako u sferi drumskog razbojnika sa određenim ambicijama. Nije njemu kultura i društveni život generalno puno značilo.
Za razliku od Tita koji je jako držao do kulture. Osobito mu se sviđalo veličanje lika i djela njegove osobe u ratnim spektaklima u boji, kao i manje ili više svakom svjetskom komunističkom vođi koji je držao do sebe. Također mu se jako svidjelo zgrabiti Sofiju Loren što je stvarno vrhunski domet tzv. jugoslavenske kulturne politike.
Guest- Guest
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Dva smrada manje
» HDZ se rješava Kujundžića
» Vučic se rješava Dodika
» Escobar se rješava i četnika i Đukanovića u CG
» vlada rješava problem nezaposlenosti
» HDZ se rješava Kujundžića
» Vučic se rješava Dodika
» Escobar se rješava i četnika i Đukanovića u CG
» vlada rješava problem nezaposlenosti