Jedna mučna tema(posebno za Kaju)
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Jedna mučna tema(posebno za Kaju)
Odgovor obojici:Eroo wrote:Djeca su iskrena, a kad odrastu samo glume iskrenost.סמאל wrote:Najgore od svega,što mnogo toga prođe ispod radara,a najmučnije kad to rade djeca.
Kad se maloljetnici iživljavaju na životinjama,onda što možeš očekivat od njih kad porastu,već da se pretvore u Galaktičke generale s 5*.
Moje je mišljenje kako djeca obično nemaju razvijen osjećaj za samilost,pa je među djecom kudikamo veća prisutnost omalovažavanja ,zlostavljanja i naročito nemilosrdnog izrugivanja svojih vršnjaka.
Takvih stvari među odraslima gotovo da i nema.
Kad ste vidjeli da četrdesetogodišnjaci ismijavaju nekog svog vršnjaka zato što nosi naočale sa velikom dioptrijom,ili da se tridesetogodišnjaci pa makar bili i pijani ili našmrkani,smiju čovjeku koji nema jednu ruku???
To je uglavnom dječji specifikum. Djeca još ne znaju šta je život. I ne razmišljaju potpuno. Dakle.po meni bi bilo čudnije da ovakve stvari čine odrasle,zrele osobe.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Odgovor obojici:Eroo wrote:Djeca su iskrena, a kad odrastu samo glume iskrenost.סמאל wrote:Najgore od svega,što mnogo toga prođe ispod radara,a najmučnije kad to rade djeca.
Kad se maloljetnici iživljavaju na životinjama,onda što možeš očekivat od njih kad porastu,već da se pretvore u Galaktičke generale s 5*.
Moje je mišljenje kako djeca obično nemaju razvijen osjećaj za samilost,pa je među djecom kudikamo veća prisutnost omalovažavanja ,zlostavljanja i naročito nemilosrdnog izrugivanja svojih vršnjaka.
Ovo se totalno slažem. I onda kad se djeca okrenu samoobrani uz upotrebu kombinirki i skalpela onda svi seru po tome što se branio da je opet u kurcu...
Guest- Guest
o čemu vi bulaznite?MaximusDecimusMiridije wrote:jastreb wrote:Odgovor obojici:Eroo wrote:Djeca su iskrena, a kad odrastu samo glume iskrenost.סמאל wrote:Najgore od svega,što mnogo toga prođe ispod radara,a najmučnije kad to rade djeca.
Ovo se totalno slažem. I onda kad se djeca okrenu samoobrani uz upotrebu kombinirki i skalpela onda svi seru po tome što se branio da je opet u kurcu...
djeca su ti djeca.
uvijek.
barem normalnim ljudima.
meni je stari održao ovor o štetnosti cigare. ne po bosanski za duvan već cohiba.
gledam i nemrem bilivit. a imam 50g
2014-12-30
Djeca po defaultu su sposobna za okrutnosti za kakve bi se u Auschwitzu medalje dijelilo.
Guest- Guest
gjeca imaju tu liniju preživljavanja. čak su i okrutna.MaximusDecimusMiridije wrote:Djeca po defaultu su sposobna za okrutnosti za kakve bi se u Auschwitzu medalje dijelilo.
osvetoljubiva.
mi odrasli smo grozniji.
2014-12-30
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Evo jedna tema za kaju
» Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
» Brutalan EU udar na kineske aute, posebno na meti jedna marka. Pobunila se Njemačka
» Jedna ekumenska tema
» Jedna neideološka tema...
» Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
» Brutalan EU udar na kineske aute, posebno na meti jedna marka. Pobunila se Njemačka
» Jedna ekumenska tema
» Jedna neideološka tema...
Page 2 of 2