Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
http://www.vecernji.hr/lifestyle/u-makedoniji-su-spasili-psa-kojeg-su-nazivali-cudovistem-i-tukli-i-danas-je-nas-njezni-div-1362085
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
Kaj ti se zmešalo?
Nije isto ubit živinu zbog hrane, niti istu mučit.
2014-12-30
Re: Tema za Norku i Kaju ali bojim se da koje makedonče ne završi kao gravče na tavče zbog ovog
Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Kad ja kažem da seljacima treba hebat mater jer je to primitivan okrutan svijet napadate me. Pa oni otruju mačku da joj ne bi morali dati malo mljeka. Ološ je to...
Kad ja kažem da seljacima treba hebat mater jer je to primitivan okrutan svijet napadate me. Pa oni otruju mačku da joj ne bi morali dati malo mljeka. Ološ je to...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Mislim da se tebi zmešaloveber wrote:Kaj ti se zmešalo?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Na žalost, točno.kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
gravče na tavče bi mu bila nagrada, takvima treba usijani ražanj ...pa natenane
Kajj mi se zmešalo?kaya wrote:Mislim da se tebi zmešaloveber wrote:Kaj ti se zmešalo?
To kaj ubijem životinju da ju pojedem ili kaj sam protivnik držanja pasa u 20 kvadrata?
2014-12-30
Seljaci su praktični ljudi. Pas na selu ima drugačiji status od psa u gradu. pas na selu zapravo nema neku ulogu. On je tu kao i mačka. Nitko se njime ne bavi. Dobije jesti što ostane od ručka, trčkara po dvorištu ili cesti i zapravo nikog nije briga za njega. S mačkama isto. Tu je i jbga ak dobije kakve ostatke za pojest dobro je prošla ak ne , nek si ulovi što će jest. To su životinje koje su tu al nemaju nekakvu ulogu u životu tih ljudi. Najčešće je tako. Ima iznimki ali su rijetke.kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Psi na selu nisu kućni ljubimci. Samo životinje koje, eto žive u tom dvorištu dok ne krepaju. kad krepaju nitko za njima ne plače niti hoda na terapije kod psihologa radi emocionalnih trauma.
Mace nisu ko pesi.
Više su kao žene.
Milo ze gleda i misli si, e jesi najebo.
Više su kao žene.
Milo ze gleda i misli si, e jesi najebo.
2014-12-30
Nije istina.danni1 wrote:Seljaci su praktični ljudi. Pas na selu ima drugačiji status od psa u gradu. pas na selu zapravo nema neku ulogu. On je tu kao i mačka. Nitko se njime ne bavi. Dobije jesti što ostane od ručka, trčkara po dvorištu ili cesti i zapravo nikog nije briga za njega. S mačkama isto. Tu je i jbga ak dobije kakve ostatke za pojest dobro je prošla ak ne , nek si ulovi što će jest. To su životinje koje su tu al nemaju nekakvu ulogu u životu tih ljudi. Najčešće je tako. Ima iznimki ali su rijetke.kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Psi na selu nisu kućni ljubimci. Samo životinje koje, eto žive u tom dvorištu dok ne krepaju. kad krepaju nitko za njima ne plače niti hoda na terapije kod psihologa radi emocionalnih trauma.
Na selu jako vole pse. Naročito djeca. Svako dijete na selu ima psa kao ljubimca i nema ttog čovjeka na selu koji se u djetinjstvu nije emocionalno vezao za barem jedno psetance.
Na selu ljudi znaju i zaplakati zbog nedaća koje zadese konja ili magarca.
Danas zbog napretka tehnike i mehanizacije,ima puno manje životinja,ali još žive priče o volovima i bikovima uz kojih su se seljaci znali vezati maksimalno. Pa se još od starijih ljudi sa sjetom u očima može načuti o Rudonji,Garonji,Zekonji, Medonji...
Razlika između sela i grada je u tome što na selu ljudi drže pse u prirodnom ambijentu i hrane ih prirodnom hranom,a ne prave od njih komedije(krevetići, džemperi, mašnice i sl.)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kaj je pas?
Dvorišna živina.
Kaj je maca?
Kućna.
Dvorišna živina.
Kaj je maca?
Kućna.
2014-12-30
I miševi su kućne živne
2014-12-30
A najviše od svega ih vole gaziti autima po cesti. Možda jest usrana cesta, možda i ne možeš voziti brže od 40 km na sat, ali to te neće spriječiti da staneš na kočnicu ako vidiš psa ili mačku na cesti. I ne, ne gaze ih BMW-ima. Gaze ih zato što mogu i što znaju da za to neće odgovarati.danni1 wrote:Seljaci su praktični ljudi. Pas na selu ima drugačiji status od psa u gradu. pas na selu zapravo nema neku ulogu. On je tu kao i mačka. Nitko se njime ne bavi. Dobije jesti što ostane od ručka, trčkara po dvorištu ili cesti i zapravo nikog nije briga za njega. S mačkama isto. Tu je i jbga ak dobije kakve ostatke za pojest dobro je prošla ak ne , nek si ulovi što će jest. To su životinje koje su tu al nemaju nekakvu ulogu u životu tih ljudi. Najčešće je tako. Ima iznimki ali su rijetke.kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
2015-08-09
Ajd zgazi vepra ako si frajer.
2014-12-30
Ma jok. Djeca uopće na selu ne doživljavaju pse. Fora im je prvih 2,3 dana onda ga zaborave jer ima puno zanimljivijih stvari od psa.jastreb wrote:Nije istina.danni1 wrote:Seljaci su praktični ljudi. Pas na selu ima drugačiji status od psa u gradu. pas na selu zapravo nema neku ulogu. On je tu kao i mačka. Nitko se njime ne bavi. Dobije jesti što ostane od ručka, trčkara po dvorištu ili cesti i zapravo nikog nije briga za njega. S mačkama isto. Tu je i jbga ak dobije kakve ostatke za pojest dobro je prošla ak ne , nek si ulovi što će jest. To su životinje koje su tu al nemaju nekakvu ulogu u životu tih ljudi. Najčešće je tako. Ima iznimki ali su rijetke.kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Na selu jako vole pse. Naročito djeca. Svako dijete na selu ima psa kao ljubimca i nema ttog čovjeka na selu koji se u djetinjstvu nije emocionalno vezao za barem jedno psetance.
Danas zbog napretka tehnike i mehanizacije,ima puno manje životinja,ali još žive priče o volovima i bikovima uz kojih su se seljaci znali vezati maksimalno. Pa se još od starijih ljudi sa sjetom u očima može načuti o Rudonji,Garonji,Zekonji, Medonji...
Razlika između sela i grada je u tome što na selu ljudi drže pse u prirodnom ambijentu i hrane ih prirodnom hranom,a ne prave od njih komedije(krevetići, džemperi, mašnice i sl.)
Druga stvar su volovi, krave, konji, svnje, kokoši...
Ne znam kako je sad. Ja znam da nikad niti jedno dijete, dok sam ja bio dijete nije pustilo suzu za svojim psom.
Bilo nam je jedino fora imat sprovod. Jbga voljeli smo kopat rupe.
mačke služe na selu za tamanjenje glodavaca. Kada imaju dobre uvjete života razmnože se prikoviše pa potamene u krugu od kilometra sve živo, tice, zečeve, zmije,...kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Tada se mora umiješati seljak i vratiti ravnotežu... Tehnike su raznovrsne, a najbezbolnija se čini puška...
Seljak životinji pristupa na način da prvo gleda kakvu korist ima od nje. Samo jednom sam bio na seoskom sajmu i promatrao kako vlasnik tuče tele i tjera ga u kamion za klaonicu. I ne, nemoj mi govoriti da se seljaci vežu za životinje. Moji su sjedi su držali koze. Svaka koza je imala svoje ime. I jarić. I svaki jarić je platio glavom, a prije nego što je platio glavom, sjećam se još kao klinac, u žile su mu pumpali zrak s pumpom za bicikl. U mom selu postoji svake godine se odvija izložba konja. Prodefiliraju hladnokrvnjaci, polukrvnjaci, lipicanci. I na kaju, kao vrhunac, uvijek se nude konjske kobasice. Zato mi nemoj srati o seljačkoj ljubavi prema životinjama. Vidio sam na vlastite oči nebrojeno puta što je i kakva je to ljubav. Uostalom, živim na selu, i da, imao sam psa kojeg sam beskrajno volio, a koji je imao čitavo ogromno dvorište za sebe jer nismo držali ni svinje ni kokoši ni koze ni ovce. Zato dvije ulice kreten ima šarplaninca kojeg drži u kavezu 4x4 m, kavez od aluminijskih i čeličnih cijevi kao da drži lava. I ljudi uredno okreću glavu od tog tužnog prizora jer nitko ne želi imati posla s kretenom koji je vlastitu ženu nožem rasparao po trbuhu a ona lagala u bolnici da se sama.jastreb wrote:
2015-08-09
Činjenica je da se mačka koti 4 puta godišnje, u svakom leglu može imati do 5 mačića. To je 20 mačića godišnje. Sterilizaciju su izmislili Nijemci koji su živjeli u Berlinu prije 10 godina. Ja bih volio znati ima li što za sterilizaciju lokalnih alkosa.mutava baštarda wrote:mačke služe na selu za tamanjenje glodavaca. Kada imaju dobre uvjete života razmnože se prikoviše pa potamene u krugu od kilometra sve živo, tice, zečeve, zmije,...kaya wrote:Na selu su ga tukli i zvali čudovištem a pas bio bolestan. Sva sreća pa ima i drugih.
Tada se mora umiješati seljak i vratiti ravnotežu... Tehnike su raznovrsne, a najbezbolnija se čini puška...
2015-08-09
Još jači ljubitelji životinja su oni koji drže 20 mačaka u stanu, koje su spašene iz kontejnera i uškopljene, a hranu dobivaju iz limenke, u kojoj je isjeckano ono isto tele koje je seljak iz tvoje priče odveo u klaonicu....melkior wrote:Seljak životinji pristupa na način da prvo gleda kakvu korist ima od nje. Samo jednom sam bio na seoskom sajmu i promatrao kako vlasnik tuče tele i tjera ga u kamion za klaonicu. I ne, nemoj mi govoriti da se seljaci vežu za životinje. Moji su sjedi su držali koze. Svaka koza je imala svoje ime. I jarić. I svaki jarić je platio glavom, a prije nego što je platio glavom, sjećam se još kao klinac, u žile su mu pumpali zrak s pumpom za bicikl. U mom selu postoji svake godine se odvija izložba konja. Prodefiliraju hladnokrvnjaci, polukrvnjaci, lipicanci. I na kaju, kao vrhunac, uvijek se nude konjske kobasice. Zato mi nemoj srati o seljačkoj ljubavi prema životinjama. Vidio sam na vlastite oči nebrojeno puta što je i kakva je to ljubav. Uostalom, živim na selu, i da, imao sam psa kojeg sam beskrajno volio, a koji je imao čitavo ogromno dvorište za sebe jer nismo držali ni svinje ni kokoši ni koze ni ovce. Zato dvije ulice kreten ima šarplaninca kojeg drži u kavezu 4x4 m, kavez od aluminijskih i čeličnih cijevi kao da drži lava. I ljudi uredno okreću glavu od tog tužnog prizora jer nitko ne želi imati posla s kretenom koji je vlastitu ženu nožem rasparao po trbuhu a ona lagala u bolnici da se sama.jastreb wrote:
Jebote, di ja živim
2015-08-09
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Evo jedna tema za kaju
» Jedna mučna tema(posebno za Kaju)
» Srbi su i ovog puta tema hrvatskih izbora , no koga će oni birati ?
» Sofija pozvala hrvatsku veleposlanicu na razgovor zbog Milanovćeve izjave kako bugarski četnici žele pobugariti Makedonce
» Fejs me upravo blokirao na 30 dana zbog posta od prije tri godine.. ovog.
» Jedna mučna tema(posebno za Kaju)
» Srbi su i ovog puta tema hrvatskih izbora , no koga će oni birati ?
» Sofija pozvala hrvatsku veleposlanicu na razgovor zbog Milanovćeve izjave kako bugarski četnici žele pobugariti Makedonce
» Fejs me upravo blokirao na 30 dana zbog posta od prije tri godine.. ovog.
Page 1 of 2