nato da zaštiti vernike i spc u c.gori
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: nato da zaštiti vernike i spc u c.gori
pa jel ti velim da je u ranom srednjem vijeku naseljavan prostor oko čačka sa hrvatima iz primorja... nema rezona da u tom prostoru ima toliko tih imena koja nisi srpska, a jesu hrvatska... branimir je hrvatsko ime... i u njegovo vrijeme se također srpsko plemstvo sklanjalo pod Branimirovu zaštitu... od Bugarajastreb wrote:>Znam masu Srba imenom Branimir. Ivanku ne znam ni jednu,ali Ivana je najčešće ime u Srbiji već nekoliko godina među ženskim bebama.michaellcmacha wrote:ma jebeš to, nego otkud srbima tolika simpatija za imena Branimir, Zvonimir, Marijana, Ivanka, a o prezimenima da ne pričamo... tek tu su zastranili skroz na skroz...jastreb wrote:Porijeklom je Banijac. Mislim da je čak i rođen n Baniji.michaellcmacha wrote:ne mislim... mislim na miloševića... u sisku ... ja poznam slavicu, a ti vjerojatno misliš na Đuru Bamburaća, samo on nije iz siska...jastreb wrote:
Misliš na Bamburača?
Marijana uopće nije nekakav hrvatski ekskluzivitet. To je međunarodno ime. Zvonko,baš i ne znam. Mislim da su to Hrvati u Srbiji,primjerice bivši Partizanovi igrači Zvonko Živković i Zvonko Varga.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Pa ja to oduvijek pričam da smo sa Srbima toliko izmiksani,da ne znaš koja je to marka betona.michaellcmacha wrote:pa jel ti velim da je u ranom srednjem vijeku naseljavan prostor oko čačka sa hrvatima iz primorja... nema rezona da u tom prostoru ima toliko tih imena koja nisi srpska, a jesu hrvatska... branimir je hrvatsko ime... i u njegovo vrijeme se također srpsko plemstvo sklanjalo pod Branimirovu zaštitu... od Bugarajastreb wrote:>Znam masu Srba imenom Branimir. Ivanku ne znam ni jednu,ali Ivana je najčešće ime u Srbiji već nekoliko godina među ženskim bebama.michaellcmacha wrote:ma jebeš to, nego otkud srbima tolika simpatija za imena Branimir, Zvonimir, Marijana, Ivanka, a o prezimenima da ne pričamo... tek tu su zastranili skroz na skroz...jastreb wrote:Porijeklom je Banijac. Mislim da je čak i rođen n Baniji.michaellcmacha wrote:
ne mislim... mislim na miloševića... u sisku ... ja poznam slavicu, a ti vjerojatno misliš na Đuru Bamburaća, samo on nije iz siska...
Marijana uopće nije nekakav hrvatski ekskluzivitet. To je međunarodno ime. Zvonko,baš i ne znam. Mislim da su to Hrvati u Srbiji,primjerice bivši Partizanovi igrači Zvonko Živković i Zvonko Varga.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Marijana u tom obliku je hrvatski ekskluzivitet, marijan i marjan također, a upravo tih imena u čačku ima jako puno u kombinaciji sa hrvatskim prezimenima
2015-08-08
nismo mi izmiksani, nego su oni izmiksani, a u zadnjih 200 godina im je cilj bio da taj mix prošire na sve ostale a pogotovo na hrvate, iz razloga koji se vrlo lako da iščitatijastreb wrote:Pa ja to oduvijek pričam da smo sa Srbima toliko izmiksani,da ne znaš koja je to marka betona.michaellcmacha wrote:pa jel ti velim da je u ranom srednjem vijeku naseljavan prostor oko čačka sa hrvatima iz primorja... nema rezona da u tom prostoru ima toliko tih imena koja nisi srpska, a jesu hrvatska... branimir je hrvatsko ime... i u njegovo vrijeme se također srpsko plemstvo sklanjalo pod Branimirovu zaštitu... od Bugarajastreb wrote:>Znam masu Srba imenom Branimir. Ivanku ne znam ni jednu,ali Ivana je najčešće ime u Srbiji već nekoliko godina među ženskim bebama.michaellcmacha wrote:ma jebeš to, nego otkud srbima tolika simpatija za imena Branimir, Zvonimir, Marijana, Ivanka, a o prezimenima da ne pričamo... tek tu su zastranili skroz na skroz...jastreb wrote:
Porijeklom je Banijac. Mislim da je čak i rođen n Baniji.
2015-08-08
a pogotovo marijanka ili ivanka... to nema veze sa srpskim imenima a po ovim popisima iz srbije tih imena imaš ko u priči...michaellcmacha wrote:Marijana u tom obliku je hrvatski ekskluzivitet, marijan i marjan također, a upravo tih imena u čačku ima jako puno u kombinaciji sa hrvatskim prezimenima
2015-08-08
Pa živjeli smo toliko godina zajedno i nikakvo čudo.michaellcmacha wrote:a pogotovo marijanka ili ivanka... to nema veze sa srpskim imenima a po ovim popisima iz srbije tih imena imaš ko u priči...michaellcmacha wrote:Marijana u tom obliku je hrvatski ekskluzivitet, marijan i marjan također, a upravo tih imena u čačku ima jako puno u kombinaciji sa hrvatskim prezimenima
U Primorju i Istri imaš među Hrvatima masu Dušana, Radeta,Radojki,Milica...U Bjelovaru i okolini,kao i na Baniji,muško ime Stevo među Hrvatima je dosta rasprostranjeno.
U Slavoniji i Srijemu imaš ime Đuro.
2014-04-22
Ne uopće nismo. Gorski kotar i Lika,Krajnci. Znači Slovenci s vremenom kroatizirani.michaellcmacha wrote:
nismo mi izmiksani, nego su oni izmiksani,
Talijani,Mađari,Švabe,Česi,Židovi svega toga imaš među Hrvatima jako puno. Puno više nego među Srbima.
O Hrvatima srpskog porijekla da se i ne govori. Recimo onaj Domagoj Hajduković. On je porijeklom Srbin 100%. Ili Maja Šuput.
2014-04-22
kakve gluposti ti pričaš... pa nije srbija dozvoljavala bilo kakvo plansko naseljavanje hrvatima svojih krajeva u modernim vremenima i koji kurac spominješ imena koja uopće nisu izvorno niti hrvatska niti srpska... kakav đuro jebo te đuro, pa nije to ni srpsko ni hrvatsko ime...jastreb wrote:Pa živjeli smo toliko godina zajedno i nikakvo čudo.michaellcmacha wrote:a pogotovo marijanka ili ivanka... to nema veze sa srpskim imenima a po ovim popisima iz srbije tih imena imaš ko u priči...michaellcmacha wrote:Marijana u tom obliku je hrvatski ekskluzivitet, marijan i marjan također, a upravo tih imena u čačku ima jako puno u kombinaciji sa hrvatskim prezimenima
U Primorju i Istri imaš među Hrvatima masu Dušana, Radeta,Radojki,Milica...U Bjelovaru i okolini,kao i na Baniji,muško ime Stevo među Hrvatima je dosta rasprostranjeno.
U Slavoniji i Srijemu imaš ime Đuro.
2015-08-08
alo što si glup... srbi daju svojoj djeci imena branimir, zvonimir, marijan, marijana, marijanka u brojevima od nekoliko stotina u čačku, nišu, valjevu... u hrvatskoj hrvati ne daju svojoj djeci srpska imena... jebote jeste vi svi odreda mutavi, ili se volite takvima praviti...jastreb wrote:Ne uopće nismo. Gorski kotar i Lika,Krajnci. Znači Slovenci s vremenom kroatizirani.michaellcmacha wrote:
nismo mi izmiksani, nego su oni izmiksani,
Talijani,Mađari,Švabe,Česi,Židovi svega toga imaš među Hrvatima jako puno. Puno više nego među Srbima.
O Hrvatima srpskog porijekla da se i ne govori. Recimo onaj Domagoj Hajduković. On je porijeklom Srbin 100%. Ili Maja Šuput.
2015-08-08
Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote:michaellcmacha wrote: kakav đuro jebo te đuro, pa nije to ni srpsko ni hrvatsko ime...
Đuro. Kod Hrvata u Bosni imaš Juro,a u Hercegovini,Primorju i Dalmaciji je Jure. U Zagorju Jura(mada i tamo imaš Đura). Uglavnom Juraj,Jurica.
Ono Đ asocira na Vlahe.
2014-04-22
Sad ne daju ni hrvatska nego neka čudnovata.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote: u hrvatskoj hrvati ne daju svojoj djeci srpska imena..
U Jugi su Hrvati dosta davali "srpska" imena. Slobodan,Dragan, Milan,Mile, Stanko, Ratko, Rade,Dragutin, Siniša,Zdravko, Milka, Svjetlana, Dragana, Dragica, Miroslav,pa čak i Miloš.
2014-04-22
ti nisi normalan... to je grčko ime, a izvedenice su do engleske doguralejastreb wrote:Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote:michaellcmacha wrote: kakav đuro jebo te đuro, pa nije to ni srpsko ni hrvatsko ime...
Đuro. Kod Hrvata u Bosni imaš Juro,a u Hercegovini,Primorju i Dalmaciji je Jure. U Zagorju Jura(mada i tamo imaš Đura). Uglavnom Juraj,Jurica.
Ono Đ asocira na Vlahe.
2015-08-08
koje ti nebuloze pišeš...jastreb wrote:Sad ne daju ni hrvatska nego neka čudnovata.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote: u hrvatskoj hrvati ne daju svojoj djeci srpska imena..
U Jugi su Hrvati dosta davali "srpska" imena. Slobodan,Dragan, Milan,Mile, Stanko, Ratko, Rade,Dragutin, Siniša,Zdravko, Milka, Svjetlana, Dragana, Dragica, Miroslav,pa čak i Miloš.
2015-08-08
U originalu da,ali ja pričam o Đuri,a ne o Georgeu,Georgiusu,o Giorgiu,niti o ruskom Juriju.michaellcmacha wrote:ti nisi normalan... to je grčko ime, a izvedenice su do engleske doguralejastreb wrote:Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote:
Ono Đ asocira na Vlahe.
2014-04-22
michaellcmacha wrote:ti nisi normalan... to je grčko ime, a izvedenice su do engleske doguralejastreb wrote:Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote:
Ono Đ asocira na Vlahe.
Georgios (Geōrgios) koje je izvedeno od "geōrgós" ili "jeorgós" (γεωργός) što znači "zemljoradnik"
evo i ovo sam pogodio da ce reci...jastreb wrote:Sad ne daju ni hrvatska nego neka čudnovata.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote: u hrvatskoj hrvati ne daju svojoj djeci srpska imena..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pišem činjenice. I Hrvati su u Jugi i prije Juge davali djeci imena za koje bismo danas rekli da su srpska.michaellcmacha wrote:koje ti nebuloze pišeš...jastreb wrote:Sad ne daju ni hrvatska nego neka čudnovata.michaellcmacha wrote:jastreb wrote:michaellcmacha wrote: u hrvatskoj hrvati ne daju svojoj djeci srpska imena..
Ima čak i Dimitrija.
2014-04-22
Pričao sam o Đuri. Znači Đuro đaković, Đuro Pucar-Stari,Đuro Gavrilović... Ne o Juriju Gagarinu,niti o Georgeu Washingtonu.Noor wrote:michaellcmacha wrote:ti nisi normalan... to je grčko ime, a izvedenice su do engleske doguralejastreb wrote:
Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.
Ono Đ asocira na Vlahe.
Georgios (Geōrgios) koje je izvedeno od "geōrgós" ili "jeorgós" (γεωργός) što znači "zemljoradnik"
2014-04-22
Na Kordunu sam vidio da među Srbima u dosta se slučajeva javlja muško ime Pavao,a među Hrvatima u Bosni Pavle.
2014-04-22
ma lik je ošo na razinu šojke... nemam što drugo reći... znači srbi u srcu srbije danas daju svojoj djeci hrvatska imena i to u značajnom broju, dok u hrvatskoj nema zabilježenog slučaja da bi hrvati dali svojoj djeci srpsko ime tipa milorad, jovan, i da ih ne nabrajamNoor wrote:michaellcmacha wrote:ti nisi normalan... to je grčko ime, a izvedenice su do engleske doguralejastreb wrote:
Baš je. Hrvatsko i srpsko. Ničije drugo.
Ono Đ asocira na Vlahe.
2015-08-08
Na kordunu grob do groba majka trazi sina svoga...negdje sam citao da je intoncija ove pjesme u prvotnoj verziji bila ustaska...samo su partizani izmjenili vecinu rijeci i doali svojejastreb wrote:Na Kordunu sam vidio da među Srbima u dosta se slučajeva javlja muško ime Pavao,a među Hrvatima u Bosni Pavle.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» NATO da zaštiti ISIL priprema rat protiv Rusije
» Putin ne da Crnoj Gori pridruživanje NATO-u
» Terenska vježba NATO-a i partnera u Crnoj Gori
» Ubrzane pripreme u Crnoj Gori za ulazaku NATO
» Đukanović:Propao prosrpski i proruski puč u Crnoj Gori,ulazimo u NATO
» Putin ne da Crnoj Gori pridruživanje NATO-u
» Terenska vježba NATO-a i partnera u Crnoj Gori
» Ubrzane pripreme u Crnoj Gori za ulazaku NATO