Da remiziramo...
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Da remiziramo...
Vili, ako pogledaš trenutnu epidemiološku sliku Italije slična ti je i u USA.
Prosječna smrtnost u USA je 390/1M.
Prosječna za 5 evropskih država: Švedske, UK, Belgije, Francuske i Italije je 601/1M,
iliti od 475 do 841/1M.
Prosječna smrtnost u USA je 390/1M.
Prosječna za 5 evropskih država: Švedske, UK, Belgije, Francuske i Italije je 601/1M,
iliti od 475 do 841/1M.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Evo i nekih podataka za Italiju o smrtnosti:
Prosjek 575/1M
Lombardija 1,581/1M
Ostatak Italije 575/1M
Prosjek 575/1M
Lombardija 1,581/1M
Ostatak Italije 575/1M
Zanimljivu sam analizu o trenutnim aktivno pozitivnim slučajevima.
HR ukupno: 125/1M
Dalmacija +Istra: 54/1M
Ostatak HR: 163/1M
Jbote, a koliko smo špotali Dalmatince.Šta ti je statistika.
Eroo wrote:Zanimljivu sam analizu o trenutnim aktivno pozitivnim slučajevima.
SLO : 50/1M ...mogu slobodno na more. Ako ništa u Istru gdje 43/1M.
jel se itko sjeća da je svojevremeno bila riječ o drastičnom povećanju broja novoboljelih kad se u mnogoljudnim državama virus počne nekontrolirano širiti... sutra je evidentirani broj oboljelih nešto preko 10,5 milijuna i oko 5% umrlih od tog broja... pitanje je koja je crna brojka, tj koliko je trenutno neevidentiranih oboljelih, i koliko je ljudi umrlo a da ih se ne indexira i ne potvrđuje kao umrle od bolesti c19.
samo za informaciju zainteresiranima prije 2 mjeseca, odnosno prije 60 dana je stanje bilo ovakvo
a na današnji dan je ovakvo
samo za informaciju zainteresiranima prije 2 mjeseca, odnosno prije 60 dana je stanje bilo ovakvo
a na današnji dan je ovakvo
2015-08-08
za 60 dana broj evidentiranih novooboljelih je narastao za nešto manje od 200%, a broj umrlih za oko 135%... e sad imamo ispred slijedećih 60 dana za koje struka neodređeno kaže da se radi o intermezzu, prije drugog vala... što kaže naš remizimator kolega Ero... s kojim brojevima ćemo baratati oko 01. rujna ove godine... hoćemo li do drugog vala brojati 20 milijuna + novooboljelih i preko milijun umrlih i ostati u okviru 5% smrtnosti u odnosu na evidentirane slučajeve ili bi smrtnost mogla porasti na nekih 7% u naredna 2 mjeseca... neevidentirane nećemo pribrajati, da ne derogiramo egzaktnost...
2015-08-08
Gleda se smrtnost na ukupan broj zaraženih. U RH je navodno 80 000 ljudi bilo zaraženo umrlo stotinjak, smrtonosnot oko 0.1%
Na razini svijeta jedan znanstvenik je rekao da bi moglo biti zaraženo već 100 milijuna ljudi.
Razne procjene realne smrtonosnoti su između 0.08%(dakle 99.92% preživi) do najgore realne oko 0.6%(i dalje 99.4% preživi)
Vjerujem da ovisno o zemlji do zemlje varira između ove dvije krajnosti
Detalji na statusima Bakica i Ivice Brkljace
Kako god bilo nema vam više zaključavanje, idemo mi odavno švedskom metodom. Ne kažem da ja to podržavam niti ja o tome odlučujem. Ja za razliku od drugih na forumu nisam niti član HdZa niti glasač niti financijski pomažem tu stranku stoga nemojte me krivit što je država ukinula restrikcije i prati Švedsku i Bjelorusiju sada
Na razini svijeta jedan znanstvenik je rekao da bi moglo biti zaraženo već 100 milijuna ljudi.
Razne procjene realne smrtonosnoti su između 0.08%(dakle 99.92% preživi) do najgore realne oko 0.6%(i dalje 99.4% preživi)
Vjerujem da ovisno o zemlji do zemlje varira između ove dvije krajnosti
Detalji na statusima Bakica i Ivice Brkljace
Kako god bilo nema vam više zaključavanje, idemo mi odavno švedskom metodom. Ne kažem da ja to podržavam niti ja o tome odlučujem. Ja za razliku od drugih na forumu nisam niti član HdZa niti glasač niti financijski pomažem tu stranku stoga nemojte me krivit što je država ukinula restrikcije i prati Švedsku i Bjelorusiju sada
Nema govora o nikakvoj švedskoj metodi, a o smrtnosti sam već sve objasnio.AssadNaPodmornici wrote:
Kako god bilo nema vam više zaključavanje, idemo mi odavno švedskom metodom.
Edit!Eroo wrote:Eroo wrote:Zanimljivu sam analizu o trenutnim aktivno pozitivnim slučajevima.
SLO : 50/1M ...mogu slobodno na more. Ako ništa u Istru gdje 29/1M.
Slično je i sa omjerom dnevnog porasta pozitivnih:Eroo wrote:Edit!Eroo wrote:Eroo wrote:Zanimljivu sam analizu o trenutnim aktivno pozitivnim slučajevima.
SLO : 50/1M ...mogu slobodno na more. Ako ništa u Istru gdje 29/1M.
Istra i Dalmacija 6.0/1M,
ostatak HR 16/1M
Sjever i istok se moraju popraviti!
Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.crvenkasti wrote:Ero, što će biti ako ti dobiješ tu koronu, i nedajbože umreš?
Eroo wrote:Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.crvenkasti wrote:Ero, što će biti ako ti dobiješ tu koronu, i nedajbože umreš?
Ti mrtav, a ja Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:Eroo wrote:Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.crvenkasti wrote:Ero, što će biti ako ti dobiješ tu koronu, i nedajbože umreš?
Ti mrtav, a ja Hrvat.
tre wrote:baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:Eroo wrote:Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.crvenkasti wrote:Ero, što će biti ako ti dobiješ tu koronu, i nedajbože umreš?
Ti mrtav, a ja Hrvat.
Kako se prezivaš ti? Jel Jovanović?
Kad sin od Željka Jovanovića može biti Hrvat, zašto ne bi i ti?
crvenkasti-
2014-04-17
prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:tre wrote:baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:Eroo wrote:Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.crvenkasti wrote:Ero, što će biti ako ti dobiješ tu koronu, i nedajbože umreš?
Ti mrtav, a ja Hrvat.
tre wrote:prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:tre wrote:baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:Eroo wrote:
Bio bi to nenaknadivi gubitak za svijet, a ti bi bi i dalje bio glup kao i dosad.
Ti mrtav, a ja Hrvat.
Jesi ga promijenio u Šprajc ili tako nešto?
crvenkasti-
2014-04-17
ništa nisam mjenjao, ni vjeru ni naciju, čak ni ženu. znam da je vama srbendama to teško poloviti još od turskih vremena ali hebi ga kad ste sami sebi dozvolili da vam turci jebavaju žene kad im se kurac dignecrvenkasti wrote:tre wrote:prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:tre wrote:baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:
Ti mrtav, a ja Hrvat.
Možda je promjenio u šupak, a možda je već bio pa ostao Šupak.crvenkasti wrote:tre wrote:prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:tre wrote:baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3crvenkasti wrote:
Ti mrtav, a ja Hrvat.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
kud ti ode sad, ak ti je crvenkasti društvo, onda u kurac ...Pirate wrote:Možda je promjenio u šupak, a možda je već bio pa ostao Šupak.crvenkasti wrote:tre wrote:prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:tre wrote:
baš bi se usrećili s tobom al ono u mp3
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:kud ti ode sad, ak ti je crvenkasti društvo, onda u kurac ...Pirate wrote:Možda je promjenio u šupak, a možda je već bio pa ostao Šupak.crvenkasti wrote:tre wrote:prezime mi čak ni ne završava na ić a to je vama srbendama barem do sada bio pokazatelj tko je srbo, je da je to vaša glupost ali eto, naučili smo živjeti uz vas tulavecrvenkasti wrote:
Što mi fali? Malo glup, pa što onda?
crvenkasti-
2014-04-17
SAD kupio praktički cijelu svjetsku zalihu remdesivira, lijeka za koronavirus
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE kupile su praktički cijelu globalnu zalihu remdesivira, jednog od lijekova koji se pokazao efikasnim u liječenju covid-19 bolesti. U iduća tri mjeseca neće biti niti jedne dostupne doze za bilo koju drugu državu na svijetu, piše britanski Guardian.
Stručnjaci i aktivisti širom svijeta zabrinuti su zbog ovog poteza američke administracije i boje se da bi se isto moglo dogoditi i u slučaju kada bude otkriveno, odnosno proizvedeno prvo učinkovito cjepivo za koronavirus. Trumpova administracija već je i ranije pokazala da je spremna pregaziti bilo koga na tržištu kako bi osigurala nabavku lijekova ili zaštitne opreme.
"Oni trenutačno imaju pristup gotovo svim zalihama remdesivira, a Europi nije ostalo ništa", rekao je dr. Andrew Hill, znanstvenik sa Sveučilišta Liverpool.
Remdesivir je prvi lijek koji je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila za korištenje u liječenju zaraženih koronavirusom. Proizvođač mu je tvrtka Gilead, a pokazalo se da pomaže u bržem oporavku od covid-19 bolesti. Prvih 140.000 doza raspodijeljeno je u bolnicama diljem svijeta, između ostalog, kako bi se ispitao i učinak lijeka, a Trumpova administracija sada je kupila više od pola milijuna doza. Riječ je o kompletnoj količini koju će Gilead proizvesti u srpnju te 90 posto zaliha koje će proizvesti u kolovozu i rujnu, navodi Guardian.
"Predsjednik Donald Trump sklopio je sjajan ugovor kojim je Amerikancima osigurao da prvi imaju lijek odobren za liječenje bolesti uzrokovane koronavirusom. Koliko god je moguće, želimo osigurati svakom američkom pacijentu koji treba remdesivir da i dobije taj lijek. Trumpova administracija radi sve što je u njenoj mogućnosti kako bi došla do novih saznanja o lijekovima koji spašavaju živote od covida-19 te da ih osigura Amerikancima", poručio je američki ministar zdravstva Alex Azar.
Jedna terapija od šest doza remdesivira košta 3200 dolara
Remdesivir je isprva bio namijenjen liječenju zaraženih ebolom, ali se nije pokazao učinkovitim. Prosječna terapija za liječenje covid-19 bolesti zahtijeva oko šest doza, a to stoji oko 3200 američkih dolara. Dogovor Bijele kuće i Gileada postignut je nakon što je postalo jasno da epidemija koronavirusa u SAD-u ponovno gubi kontrolu.
Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u svojemu je govoru pred Senatom rekao da će se situacija znatno pogoršati.
"Idemo u pogrešnom smjeru. Proteklog tjedna SAD je imao dnevni rast od 40.000 slučajeva zaraze, a ne bih se iznenadio i da se ta brojka popne na 100.000 dnevno. Osim ako se nešto ne promijeni. Ne znam koliko će ljudi umrijeti, ali jamčim da će biti vrlo uznemirujuće", bio je izravan Fauci.
U SAD-u je koronavirusom trenutno zaraženo više od 2,7 milijuna ljudi dok bi broj umrlih od posljedica covid-19 bolesti uskoro trebao prijeći 130.000. Amerikanci su po obje kategorije uvjerljivo u gorem stanju nego Brazil, druga koronavirusom najpogođenija zemlja svijeta.
U SAD-u su se pojavila nova žarišta zaraze i novi rast epidemiološke krivulje što je neke savezne države natjeralo da uspore otvaranje ili se vrate nekom obliku zatvaranja. Među tim državama su Arizona, koja je zatvorila barove, kina, teretane i vodene parkove samo tjednima nakon što su se otvorili, a slijede i Teksas, Florida i Kalifornija.
Američka kupovina velikih zaliha remdesivira nije prvi put da je Trumpova administracija učinila nešto takvo. U svibnju je francuski proizvođač cjepiva Sanofi kazao da će SAD prvi dobiti pristup njihovu cjepivu ako se ono pokaže djelotvornim.
"SAD očekuje da će prvi dobiti cjepiva ako pomognu proizvodnji istog", rekao je tada izvršni direktor Sanofija Paul Hudson i tako na sebe navukao bijes francuske vlade zbog čega je vrlo brzo povukao svoju izjavu.
"Zamislite da je ovo cjepivo"
Osim toga u nekoliko navrata Sjedinjene Američke Države kupile su zalihe zaštitne opreme čiju su kupnju praktički dogovorile zemlje zapadne Europe, ali su bez opreme ostale jer su Amerikanci ponudili više novca.
Kanadski premijer Justin Trudeau već je upozorio na negativne posljedice toga da Amerikanci uvijek prevagnu zbog financijske moći.
"U interesu obje države je da radimo zajedno kako bismo sačuvali zdravlje naših građana", poručio je Trudeau.
Međutim, čini se da njegov glas nitko nije čuo. Trump je očito monopolizirao tržište remdesivira u narednim mjesecima. Učinak ovog lijeka pozorno se prati već mjesecima, praktički od samog početka pandemije.
Zasad ne postoji nikakav mehanizam koji bi omogućio nabavku remdesivira izvan SAD-a.
"Zamislite da je ovo cjepivo. Ovo bi bio potpuni kaos. No ovo nam možda pokazuje što nam tek slijedi", dodao je Trudeau.
Remdesivir pomaže pri bržem oporavku pacijenata što znači da se brže oslobađaju i nužni kreveti za nove pacijente koji boluju od covid-19 bolesti i tako smanjuje pritisak na zdravstveni sustav. No za razliku od vrlo jeftinog i široko dostupnog steroida deksametazona, za remdesivir još nije dokazano da može znatno povećati šanse za preživljavanje kod najugroženijih pacijenata.
Zalihe deksametazona nitko nije dosad pokušao kupiti jer za tim nije bilo potrebe.
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE kupile su praktički cijelu globalnu zalihu remdesivira, jednog od lijekova koji se pokazao efikasnim u liječenju covid-19 bolesti. U iduća tri mjeseca neće biti niti jedne dostupne doze za bilo koju drugu državu na svijetu, piše britanski Guardian.
Stručnjaci i aktivisti širom svijeta zabrinuti su zbog ovog poteza američke administracije i boje se da bi se isto moglo dogoditi i u slučaju kada bude otkriveno, odnosno proizvedeno prvo učinkovito cjepivo za koronavirus. Trumpova administracija već je i ranije pokazala da je spremna pregaziti bilo koga na tržištu kako bi osigurala nabavku lijekova ili zaštitne opreme.
"Oni trenutačno imaju pristup gotovo svim zalihama remdesivira, a Europi nije ostalo ništa", rekao je dr. Andrew Hill, znanstvenik sa Sveučilišta Liverpool.
Remdesivir je prvi lijek koji je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila za korištenje u liječenju zaraženih koronavirusom. Proizvođač mu je tvrtka Gilead, a pokazalo se da pomaže u bržem oporavku od covid-19 bolesti. Prvih 140.000 doza raspodijeljeno je u bolnicama diljem svijeta, između ostalog, kako bi se ispitao i učinak lijeka, a Trumpova administracija sada je kupila više od pola milijuna doza. Riječ je o kompletnoj količini koju će Gilead proizvesti u srpnju te 90 posto zaliha koje će proizvesti u kolovozu i rujnu, navodi Guardian.
"Predsjednik Donald Trump sklopio je sjajan ugovor kojim je Amerikancima osigurao da prvi imaju lijek odobren za liječenje bolesti uzrokovane koronavirusom. Koliko god je moguće, želimo osigurati svakom američkom pacijentu koji treba remdesivir da i dobije taj lijek. Trumpova administracija radi sve što je u njenoj mogućnosti kako bi došla do novih saznanja o lijekovima koji spašavaju živote od covida-19 te da ih osigura Amerikancima", poručio je američki ministar zdravstva Alex Azar.
Jedna terapija od šest doza remdesivira košta 3200 dolara
Remdesivir je isprva bio namijenjen liječenju zaraženih ebolom, ali se nije pokazao učinkovitim. Prosječna terapija za liječenje covid-19 bolesti zahtijeva oko šest doza, a to stoji oko 3200 američkih dolara. Dogovor Bijele kuće i Gileada postignut je nakon što je postalo jasno da epidemija koronavirusa u SAD-u ponovno gubi kontrolu.
Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u svojemu je govoru pred Senatom rekao da će se situacija znatno pogoršati.
"Idemo u pogrešnom smjeru. Proteklog tjedna SAD je imao dnevni rast od 40.000 slučajeva zaraze, a ne bih se iznenadio i da se ta brojka popne na 100.000 dnevno. Osim ako se nešto ne promijeni. Ne znam koliko će ljudi umrijeti, ali jamčim da će biti vrlo uznemirujuće", bio je izravan Fauci.
U SAD-u je koronavirusom trenutno zaraženo više od 2,7 milijuna ljudi dok bi broj umrlih od posljedica covid-19 bolesti uskoro trebao prijeći 130.000. Amerikanci su po obje kategorije uvjerljivo u gorem stanju nego Brazil, druga koronavirusom najpogođenija zemlja svijeta.
U SAD-u su se pojavila nova žarišta zaraze i novi rast epidemiološke krivulje što je neke savezne države natjeralo da uspore otvaranje ili se vrate nekom obliku zatvaranja. Među tim državama su Arizona, koja je zatvorila barove, kina, teretane i vodene parkove samo tjednima nakon što su se otvorili, a slijede i Teksas, Florida i Kalifornija.
Američka kupovina velikih zaliha remdesivira nije prvi put da je Trumpova administracija učinila nešto takvo. U svibnju je francuski proizvođač cjepiva Sanofi kazao da će SAD prvi dobiti pristup njihovu cjepivu ako se ono pokaže djelotvornim.
"SAD očekuje da će prvi dobiti cjepiva ako pomognu proizvodnji istog", rekao je tada izvršni direktor Sanofija Paul Hudson i tako na sebe navukao bijes francuske vlade zbog čega je vrlo brzo povukao svoju izjavu.
"Zamislite da je ovo cjepivo"
Osim toga u nekoliko navrata Sjedinjene Američke Države kupile su zalihe zaštitne opreme čiju su kupnju praktički dogovorile zemlje zapadne Europe, ali su bez opreme ostale jer su Amerikanci ponudili više novca.
Kanadski premijer Justin Trudeau već je upozorio na negativne posljedice toga da Amerikanci uvijek prevagnu zbog financijske moći.
"U interesu obje države je da radimo zajedno kako bismo sačuvali zdravlje naših građana", poručio je Trudeau.
Međutim, čini se da njegov glas nitko nije čuo. Trump je očito monopolizirao tržište remdesivira u narednim mjesecima. Učinak ovog lijeka pozorno se prati već mjesecima, praktički od samog početka pandemije.
Zasad ne postoji nikakav mehanizam koji bi omogućio nabavku remdesivira izvan SAD-a.
"Zamislite da je ovo cjepivo. Ovo bi bio potpuni kaos. No ovo nam možda pokazuje što nam tek slijedi", dodao je Trudeau.
Remdesivir pomaže pri bržem oporavku pacijenata što znači da se brže oslobađaju i nužni kreveti za nove pacijente koji boluju od covid-19 bolesti i tako smanjuje pritisak na zdravstveni sustav. No za razliku od vrlo jeftinog i široko dostupnog steroida deksametazona, za remdesivir još nije dokazano da može znatno povećati šanse za preživljavanje kod najugroženijih pacijenata.
Zalihe deksametazona nitko nije dosad pokušao kupiti jer za tim nije bilo potrebe.
vili40-
2015-08-02
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50