SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
Page 9 of 13
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
a biće da je popio ko ringo pa ga baca na ustašlukNoor wrote:kažeš, naše zemunče, a?Legendovich wrote:ajd sto džanko kaze..no sto džango ima sa srbijom?michaellcmacha wrote:evo tu džanga nek kaže... ili mogu ja sad da tražim branislava da mi pošalje svoj recept...michaellcmacha wrote:to ti nije srpski ajvar... srpski ajvar ide samo paprika...Legendovich wrote:srpski ajvar je najbolji,uprzeni..paprika,patlidžan i cesnjak...
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
yok,nisam ..yosh..kavica uprav pada..tre wrote:a biće da je popio ko ringo pa ga baca na ustašlukNoor wrote:kažeš, naše zemunče, a?Legendovich wrote:ajd sto džanko kaze..no sto džango ima sa srbijom?michaellcmacha wrote:evo tu džanga nek kaže... ili mogu ja sad da tražim branislava da mi pošalje svoj recept...michaellcmacha wrote:
to ti nije srpski ajvar... srpski ajvar ide samo paprika...
Guest- Guest
što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istimaLegendovich wrote:..poslovicne grabulje..zilijunti puta..tre wrote:de srbo dobro je, očito je da si za sva ta jela čuo u prolazu od nekih sličnih kao tiLegendovich wrote:obicna jela koje svi na balkanu pripremaju,najbolje izvedu srbi..hos grah,hos sarmu,hosh punjenu paprtiku i josh sto cuda..
ma tebi krv u glavu tjera pohvala bilo cega srpskog..yebi ga pomiri se...imaju prejebeno obicnu hranu bogovski pripremljenu...placi ali tako je..tre wrote:što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istimaLegendovich wrote:..poslovicne grabulje..zilijunti puta..tre wrote:de srbo dobro je, očito je da si za sva ta jela čuo u prolazu od nekih sličnih kao tiLegendovich wrote:obicna jela koje svi na balkanu pripremaju,najbolje izvedu srbi..hos grah,hos sarmu,hosh punjenu paprtiku i josh sto cuda..
Guest- Guest
imaju dobru klopu no ništa bolju od naše, i nečemu oni bolji u nečemu mi, u nečemu bosanci i tako to. Lizati im yaya zbog toga je onako baš lijgavo jebemu prašak. Pa nitko živ nije najbolji u svemu no kad si sjeban u glavi(indoktriniran) onda sve poprima drugi levelLegendovich wrote:ma tebi krv u glavu tjera pohvala bilo cega srpskog..yebi ga pomiri se...imaju prejebeno obicnu hranu bogovski pripremljenu...placi ali tako je..tre wrote:što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istimaLegendovich wrote:..poslovicne grabulje..zilijunti puta..tre wrote:de srbo dobro je, očito je da si za sva ta jela čuo u prolazu od nekih sličnih kao tiLegendovich wrote:obicna jela koje svi na balkanu pripremaju,najbolje izvedu srbi..hos grah,hos sarmu,hosh punjenu paprtiku i josh sto cuda..
Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
Jače nego kad je moja frendica izvadila u avionu kruh i namazala paštetu.
Meni je došlo da se ubijem od srama!
Jest da je motiv bio luđački i da ju je bacilo na bio prehranu ( kruh od konoplje i pašteta od paprike) i izgovor da lufthansa to nema al opet...putnici to ne znaju!
Jest da je motiv bio luđački i da ju je bacilo na bio prehranu ( kruh od konoplje i pašteta od paprike) i izgovor da lufthansa to nema al opet...putnici to ne znaju!
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pokojni Ljubo Moljac je to lijepo opisao; uđem ti ja u avion i sjeddnem na mjesto a ono se upali NO SMOKING, ja se ustanem i skinem sako a ljudi oko mene me u čudu gledaju i kažu: Bože što je ovaj čovek vaspitan a zna i engleski!kaya wrote:Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
Do jaja. Šta fali? Zamisli da je izvadila pečeno pile. To bi se baš pamtilo. Ja volim takve zajebancije.kaya wrote:Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Prije svega probao sam i jeo srpsku kuhinju,daaavno prije nego ste se poceli vi krsiti medjusobno u najnovijem duelu..zNAM sto je dobra kuhinja..balkanska je odlicna,a tu spadate i vi,jerbo imate jela kao i svi drugi.,uglavnom turska i mediteranska..tre wrote:imaju dobru klopu no ništa bolju od naše, i nečemu oni bolji u nečemu mi, u nečemu bosanci i tako to. Lizati im yaya zbog toga je onako baš lijgavo jebemu prašak. Pa nitko živ nije najbolji u svemu no kad si sjeban u glavi(indoktriniran) onda sve poprima drugi levelLegendovich wrote:ma tebi krv u glavu tjera pohvala bilo cega srpskog..yebi ga pomiri se...imaju prejebeno obicnu hranu bogovski pripremljenu...placi ali tako je..tre wrote:što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istimaLegendovich wrote:..poslovicne grabulje..zilijunti puta..tre wrote:
de srbo dobro je, očito je da si za sva ta jela čuo u prolazu od nekih sličnih kao ti
to sto ti zoves lizanje jaja,ja zovem navlacenje Treja za rogove,i kao i dosad niti ovaj put nije omanuo.a zasto tvrdim da je srpska najbolja??jer nisu konfekcionirani u jelu,ne drze se stroge recepture nego isprobavaju sve i svasta..nisam primjetio igdje da te pozuruju,da samo uzmu novac i rjese te se,nego ti josh vise nude neke druge specijalitete....
Ovdje kod menea,je jedan herzegovac,dakle Hrvat otvorio restoran u strogom centru,negdje prije 2 godine to bilo,kao mediteranski specijaliteti plus rostilj..ja usao i hajde,narucio ćevape bas da vidim..kakvi su..prvo donio na tanjiru cevape koje je PEKAO U TAVI,malo zelene salate ajvara,i hrpa pomfrija..nekako sam to zgurao u sebe..na kraju pitao ga zasto ih ne pece na grilu u pozadini restorana.rece..ovim rjecima.."pa necu valjda radi koje porcije cevapa da palim rostilj od 5 kilowatta???"..e u tome je poanta,stisnuti ste kao pizda djevice...pare bi za nesh prosjecno i na brzinu...
Podalje ima jedan srbin u nekom zaseocetu koji baca na rostilju pajceke,volove,janjice,koze,a stari mu pravi tipicne balkanske kobascice,sol paprika cesnjak,to prodaje frisko i odimljeno..kad sjednes,samo ti titra i nutka ovo i ono..kako se pece vol,polako snita i donosi gostima..papreno koshta,ali vrijedi svakog ojra..u srbiji ista stvar...ETO ZATO te navlacim na rogove,a lizanje,koje ti spominjes,prije oslikava tvoje duboke komplekse i neke frustracije..
Umjesto sto gnojis po onima koji imaju pravo na svoj izbor,i koji tebe i tvoje nisu odabrali,potrudite se da budete bolji,jerbo tako kutiviran svijet radi..nenabacuje se pljuvackom kao sto ti radis,a postizes upravo suprotan efekat..Radi takvih likova kao ti,nAMJERNO,irud te yebe,necu vise u RH niti ojro ostavit,u nekom restoranu..prepicit cu josh par sto kilometara kod ljudi ,koji se potrude okoi kujne,a ne zasipaju sve oko sebe pljuvackom..
Guest- Guest
joj de ne kaki, probao si tuđu kuhinju kao klinac i naravno da si bio oduševljen s njom, ja sam ko klinac probao njemačku i odma mi je bila ono nešto no kad sam kao čovjek otišao u istu tu njemačku tražeći okuse djetinstva to nigdje nisam našao. Ti bi se napokon trebao ponašati kao odrastao čovjek a ne kao nedoraslo derište.Legendovich wrote:Prije svega probao sam i jeo srpsku kuhinju,daaavno prije nego ste se poceli vi krsiti medjusobno u najnovijem duelu..zNAM sto je dobra kuhinja..balkanska je odlicna,a tu spadate i vi,jerbo imate jela kao i svi drugi.,uglavnom turska i mediteranska..tre wrote:imaju dobru klopu no ništa bolju od naše, i nečemu oni bolji u nečemu mi, u nečemu bosanci i tako to. Lizati im yaya zbog toga je onako baš lijgavo jebemu prašak. Pa nitko živ nije najbolji u svemu no kad si sjeban u glavi(indoktriniran) onda sve poprima drugi levelLegendovich wrote:ma tebi krv u glavu tjera pohvala bilo cega srpskog..yebi ga pomiri se...imaju prejebeno obicnu hranu bogovski pripremljenu...placi ali tako je..tre wrote:što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istimaLegendovich wrote:
..poslovicne grabulje..zilijunti puta..
to sto ti zoves lizanje jaja,ja zovem navlacenje Treja za rogove,i kao i dosad niti ovaj put nije omanuo.a zasto tvrdim da je srpska najbolja??jer nisu konfekcionirani u jelu,ne drze se stroge recepture nego isprobavaju sve i svasta..nisam primjetio igdje da te pozuruju,da samo uzmu novac i rjese te se,nego ti josh vise nude neke druge specijalitete....
Ovdje kod menea,je jedan herzegovac,dakle Hrvat otvorio restoran u strogom centru,negdje prije 2 godine to bilo,kao mediteranski specijaliteti plus rostilj..ja usao i hajde,narucio ćevape bas da vidim..kakvi su..prvo donio na tanjiru cevape koje je PEKAO U TAVI,malo zelene salate ajvara,i hrpa pomfrija..nekako sam to zgurao u sebe..na kraju pitao ga zasto ih ne pece na grilu u pozadini restorana.rece..ovim rjecima.."pa necu valjda radi koje porcije cevapa da palim rostilj od 5 kilowatta???"..e u tome je poanta,stisnuti ste kao pizda djevice...pare bi za nesh prosjecno i na brzinu...
Podalje ima jedan srbin u nekom zaseocetu koji baca na rostilju pajceke,volove,janjice,koze,a stari mu pravi tipicne balkanske kobascice,sol paprika cesnjak,to prodaje frisko i odimljeno..kad sjednes,samo ti titra i nutka ovo i ono..kako se pece vol,polako snita i donosi gostima..papreno koshta,ali vrijedi svakog ojra..u srbiji ista stvar...ETO ZATO te navlacim na rogove,a lizanje,koje ti spominjes,prije oslikava tvoje duboke komplekse i neke frustracije..
Umjesto sto gnojis po onima koji imaju pravo na svoj izbor,i koji tebe i tvoje nisu odabrali,potrudite se da budete bolji,jerbo tako kutiviran svijet radi..nenabacuje se pljuvackom kao sto ti radis,a postizes upravo suprotan efekat..Radi takvih likova kao ti,nAMJERNO,irud te yebe,necu vise u RH niti ojro ostavit,u nekom restoranu..prepicit cu josh par sto kilometara kod ljudi ,koji se potrude okoi kujne,a ne zasipaju sve oko sebe pljuvackom..
ooo rad igastronomije dobre,odem ja posvuda,i uvijek..nema tu zam mene nacionalnosti,kao niti kod picke...jebe se meni je hrvat ili srbin ili makedonac..dajmi dobre papice.i nutkaj me josh boljom.. ..i nakon rata odem u srbiju i opet cu otici,samo radi odlicne hrane...a i srpkinje otkidaju...tre wrote:joj de ne kaki, probao si tuđu kuhinju kao klinac i naravno da si bio oduševljen s njom, ja sam ko klinac probao njemačku i odma mi je bila ono nešto no kad sam kao čovjek otišao u istu tu njemačku tražeći okuse djetinstva to nigdje nisam našao. Ti bi se napokon trebao ponašati kao odrastao čovjek a ne kao nedoraslo derište.Legendovich wrote:Prije svega probao sam i jeo srpsku kuhinju,daaavno prije nego ste se poceli vi krsiti medjusobno u najnovijem duelu..zNAM sto je dobra kuhinja..balkanska je odlicna,a tu spadate i vi,jerbo imate jela kao i svi drugi.,uglavnom turska i mediteranska..tre wrote:imaju dobru klopu no ništa bolju od naše, i nečemu oni bolji u nečemu mi, u nečemu bosanci i tako to. Lizati im yaya zbog toga je onako baš lijgavo jebemu prašak. Pa nitko živ nije najbolji u svemu no kad si sjeban u glavi(indoktriniran) onda sve poprima drugi levelLegendovich wrote:ma tebi krv u glavu tjera pohvala bilo cega srpskog..yebi ga pomiri se...imaju prejebeno obicnu hranu bogovski pripremljenu...placi ali tako je..tre wrote:
što jes jes, nema da omaneš po srpski grabulje a po Hrvatski grablje, bitno da se razumijemo i da ti konstantno gaziš po istima
moje pravo moj izbor..nemoj se ljutiš..
Guest- Guest
uffff..sjetih se punjenih leskovackih paprika safriskim sirom i ukiseljeno...uffffffffffff....
Guest- Guest
eto onda probaj to isto što albanci prave pa se onda javi(srbi su to od njih maznuli)Legendovich wrote:uffff..sjetih se punjenih leskovackih paprika safriskim sirom i ukiseljeno...uffffffffffff....
ne idu sigurno... evo leskovačkog recepta uz pojašnjenje o kakvom se jelu radi, ili proizvodukaya wrote:Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
"Ajvar se ovako pravi po originalnoj recepturi Leskovčana, ako želite i vi da napravite pravi leskovački ajvar obavezno pogledajte do kraja i videćete da u ajvar ide isključivo samo paprika ako pravite blagi, a ako želite da napravite ljuti ajvar onda se ispeku i oljušte ljute papričice, za ovu količinu otprilike 5 komada ili po vašem ukusu ako volite pikantnije.
Ajvar je proizvod od crvene paprike.
Za Leskovački Ajvar po tradiciji
naših baka biće vam potrebno :
15 kg crvenih paprika
4 kašike soli
malo šećera
malo sirća
500 ml zejtina
i male teglice od 0,5kg sa metalnim poklopcima, možete naravno i veće tegle da koristite.
Postupak pripreme je srednje težak, ali je zato nešto najlepše, pravi Ajvar.
Prijatno"... reci Sveletu da nije lepo da Srbin ne zna kako se radi srpski ajvar...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
evo da Svetozar nešto i nauči patlidžan ide u makedonski ajvar a evo što kažu srbi što ide u u srpski:
Ranitović iz šumadijskog sela Gornja Šatornja kod Topole nakon 20 godina iskustva kaže – samo paprika i samo drva ako hoćete „pravi”.
„Na osnovu onoga što sam videla i zaključila na našem terenu pravi ajvar je samo od paprike koja je pečena na šporetu, samlevena i dobro upržena u ulju, vinskom sirćetu, uz dodatak soli i šećera”, kaže Slađana Rajković, savetnica leskovačkog Narodnog muzeja.
Hrana na selu bila je jednostavna. Ajvar je masovno počeo da se proizvodi tek posle Drugog rata”, kaže Tamara Ognjević.
I najzad ono najbitnije – kako glasi recept za taj pr(a)vi ajvar.
prvi recept za ajvar je napisala srpkinja iz austrougarske katarina popović 1877 i u njemu je patlidžan sastojak, ali to je makedonski recept koji je dotična usvojila skupljajući recepte za prvu kuvaricu na srpskom jeziku u austrougarskoj...
međutim prvi put je ajvar ponuđen u sastavu kafanskog menija i to kao podvala za ajvar (turski naziv za kavijar) od morune... pošto je kavijar od morune bio rijetka delicija i vrlo skupa, kafandžije su se dosjetile ponuditi kavijar od paprike koji je također na prijelazu iz 19 u 20 stoljeće bio skup... ali se i trošio... uglavnom eto o ajvaru... srbi u uđoj srbiji rade isključivo ajvar od paprike, ostalo zovu drugačije... makedonci rade sa patlidžanom i to je prvi poznati recept...
Ako se dodaje drugo povrće, to nije ajvar nego pinđur (paprika, paradajz), ljutenica (paprika, paradajz i ljute papričice) ili malidžano (zelena paprika, zeleni paradajz, patlidžan).
Ranitović iz šumadijskog sela Gornja Šatornja kod Topole nakon 20 godina iskustva kaže – samo paprika i samo drva ako hoćete „pravi”.
„Na osnovu onoga što sam videla i zaključila na našem terenu pravi ajvar je samo od paprike koja je pečena na šporetu, samlevena i dobro upržena u ulju, vinskom sirćetu, uz dodatak soli i šećera”, kaže Slađana Rajković, savetnica leskovačkog Narodnog muzeja.
Hrana na selu bila je jednostavna. Ajvar je masovno počeo da se proizvodi tek posle Drugog rata”, kaže Tamara Ognjević.
I najzad ono najbitnije – kako glasi recept za taj pr(a)vi ajvar.
Sve vreme dok govorim o ajvaru govorim o autentičnom srpskom ajvaru, insistiram na geografskoj odrednici. A on se od prvog dana pravi od crvene paprike „šilje”, ulja i soli. To je pravi
„Sve vreme dok govorim o ajvaru govorim o autentičnom srpskom ajvaru, insistiram na geografskoj odrednici. A on se od prvog dana pravi od crvene paprike „šilje”, ulja i soli. To je pravi”, zaključuje Tamara Ognjević.
A i recept Katarine Popović iz Novog Sada, tadašnje Austrougarske, verovatno je stigao od nekog njenog poznanika Cincara iz severne Makedonije. Što se tiče patlidžana u njemu, nije dodat zbog mase i uštede, već zbog specifičnog ukusa.
prvi recept za ajvar je napisala srpkinja iz austrougarske katarina popović 1877 i u njemu je patlidžan sastojak, ali to je makedonski recept koji je dotična usvojila skupljajući recepte za prvu kuvaricu na srpskom jeziku u austrougarskoj...
međutim prvi put je ajvar ponuđen u sastavu kafanskog menija i to kao podvala za ajvar (turski naziv za kavijar) od morune... pošto je kavijar od morune bio rijetka delicija i vrlo skupa, kafandžije su se dosjetile ponuditi kavijar od paprike koji je također na prijelazu iz 19 u 20 stoljeće bio skup... ali se i trošio... uglavnom eto o ajvaru... srbi u uđoj srbiji rade isključivo ajvar od paprike, ostalo zovu drugačije... makedonci rade sa patlidžanom i to je prvi poznati recept...
Ako se dodaje drugo povrće, to nije ajvar nego pinđur (paprika, paradajz), ljutenica (paprika, paradajz i ljute papričice) ili malidžano (zelena paprika, zeleni paradajz, patlidžan).
2015-08-08
e?...mozda zalutam i tamo...papica je papica..tre wrote:eto onda probaj to isto što albanci prave pa se onda javi(srbi su to od njih maznuli)Legendovich wrote:uffff..sjetih se punjenih leskovackih paprika safriskim sirom i ukiseljeno...uffffffffffff....
inace u Zupanji ima jedan Kralj za odimljene Slavonske specijalitete,..a sto taj mijesa kobasice,kulenove seke i kulenove...ne znam jel josh radi...
Guest- Guest
. I meni je sad smiješno. Al tad mi nije bilo. Izvadila je luđakinja u restoranu svoju vodu, obogaćenu himajalskom soli i kozji sir iz bio dućana. Jer u restoranu to nemaju! Tad sam umrla više puta, nezaboravan put!dzango wrote:Do jaja. Šta fali? Zamisli da je izvadila pečeno pile. To bi se baš pamtilo. Ja volim takve zajebancije.kaya wrote:Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
mda..THX na trudu..e jebiga,onda nije srpski najbolji..idemo za makedoniju. .dobri ljudi..michaellcmacha wrote:evo da Svetozar nešto i nauči patlidžan ide u makedonski ajvar a evo što kažu srbi što ide u u srpski:
I najzad ono najbitnije – kako glasi recept za taj pr(a)vi ajvar.Sve vreme dok govorim o ajvaru govorim o autentičnom srpskom ajvaru, insistiram na geografskoj odrednici. A on se od prvog dana pravi od crvene paprike „šilje”, ulja i soli. To je pravi
„Sve vreme dok govorim o ajvaru govorim o autentičnom srpskom ajvaru, insistiram na geografskoj odrednici. A on se od prvog dana pravi od crvene paprike „šilje”, ulja i soli. To je pravi”, zaključuje Tamara Ognjević.
A i recept Katarine Popović iz Novog Sada, tadašnje Austrougarske, verovatno je stigao od nekog njenog poznanika Cincara iz severne Makedonije. Što se tiče patlidžana u njemu, nije dodat zbog mase i uštede, već zbog specifičnog ukusa.
Guest- Guest
kaya wrote:Ja mislim da u njihov ajvar ne idu patliđani...nego meni je ovo sa zimskim turizmom vrh .
Patlidzan sam video da ide, sada opet ko ce ga znati, svako fura svoje...
Stvarno si Kajo iskompleksirana i opterecena sta ce drugi reci.
Umesto da si izvadila slaninu iz jakne i pridruzila se drugarici.
Ljudi glume, sve je to lazno a ti ako brines o ostalima, onda gresis.
Budi ono sto jesi a drugarica pametna, bila je ono sto jeste, sta je briga...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Rec patlidzan treba zameniti.
Stvarno je cirkus.
Ostaviti Hrvatima ako hoce a za Srpski naci nesto prikladnije.
Stvarno je cirkus.
Ostaviti Hrvatima ako hoce a za Srpski naci nesto prikladnije.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
neka je pravi, al ako nema patliđana, meni je prazan
upravo mu on daje žitkost i punoću, a i prefini okus
upravo mu on daje žitkost i punoću, a i prefini okus
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Hrvati zabranili muslimanima i Srbima da ulaze u Livno
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
Page 9 of 13