SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
Page 11 of 13
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Re: SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
imam sve ljute izuzev zmajevog ugriza, ajmo reć od 200 scoville do 1,5 milijuna, mada mi carolina baš i ne djeluje toliko ljuto što vjerojatno ovisi o uvjetima uzgoja... ali kad ih posložim narandžasti habanero, crvenu savinu, fatalii, trinidad moruga, čokoladni habanero, bhut jolokia i carolina reaper uz izuzetnu ljutinu najukusnija mi je habanero s tim da je čokoladna malo ljuća a to je oko 500 000 scoville, ali to se lijepo da konzumirati upravo zbog okusa... bhut jolokia je jebena doslovno ti opeče želudac i ne pomaže ni 5 litara mrzlog mlijeka... a carolina ona mi je onak umjetna okus po margarinu... inače od ovih običnih feferona moj savjet izbjegavajte hot wax to su vam one "domaće" slavonske ljute to je smrt za želudac inače radi se o mađarskom hibridu koji se kod nas desetljećima uzgaja jer jebiga ne znamo za bolje...Noor wrote:jao, pa ta ima 1000 000 SHUmichaellcmacha wrote:ja to radim sa habanerom ljutenicu jel, ove godine mi habanero nešto slab ali je bhut jolokia dobra tako da ćemo ove godine malo ljuću kombinaciju...Noor wrote:da, ok...samo velim koji mi je bolji :)michaellcmacha wrote:ma dobar je i sa patlidžanom, radio sam ja jedne godine i zeleni kad mi je ostalo puno zelenih nedozrelih paprika i on je super, ali komentirao sam da je srpski ajvar po receptu bez patlidžana, a makedonski sa patlidžanom...Noor wrote:neka je pravi, al ako nema patliđana, meni je prazan
upravo mu on daje žitkost i punoću, a i prefini okus
a i onaj pinđur i ljutenica je mrak
http://ljutomanija.com/blog/scoville-skala/
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
peče me samo i čitati ovo :)michaellcmacha wrote:imam sve ljute izuzev zmajevog ugriza, ajmo reć od 200 scoville do 1,5 milijuna, mada mi carolina baš i ne djeluje toliko ljuto što vjerojatno ovisi o uvjetima uzgoja... ali kad ih posložim narandžasti habanero, crvenu savinu, fatalii, trinidad moruga, čokoladni habanero, bhut jolokia i carolina reaper uz izuzetnu ljutinu najukusnija mi je habanero s tim da je čokoladna malo ljuća a to je oko 500 000 scoville, ali to se lijepo da konzumirati upravo zbog okusa... bhut jolokia je jebena doslovno ti opeče želudac i ne pomaže ni 5 litara mrzlog mlijeka... a carolina ona mi je onak umjetna okus po margarinu... inače od ovih običnih feferona moj savjet izbjegavajte hot wax to su vam one "domaće" slavonske ljute to je smrt za želudac inače radi se o mađarskom hibridu koji se kod nas desetljećima uzgaja jer jebiga ne znamo za bolje...Noor wrote:jao, pa ta ima 1000 000 SHUmichaellcmacha wrote:ja to radim sa habanerom ljutenicu jel, ove godine mi habanero nešto slab ali je bhut jolokia dobra tako da ćemo ove godine malo ljuću kombinaciju...Noor wrote:da, ok...samo velim koji mi je bolji :)michaellcmacha wrote:
ma dobar je i sa patlidžanom, radio sam ja jedne godine i zeleni kad mi je ostalo puno zelenih nedozrelih paprika i on je super, ali komentirao sam da je srpski ajvar po receptu bez patlidžana, a makedonski sa patlidžanom...
inače, ne jedem ljuto, baš ako moram zaljutiti i to je onda najblaže što može biti, tek da osjetim...malo :)
pa znaš što mi je bzvz stvarno nema gdje me nije bilo po bivšoj jugi, a temeljito sam prošao tu jebenu srbiju i vidio i dobrih stvari a i manje dobrih... isto i sa vojvodinom, u kuli imam ljude. u futogu kojeg je spomenuo, u pazovi staroj, u apatinu... mi smo pak posebna priča, odrastao sam na 3 rijeke znam kako izgleda amur, a i domaći šaran ali tko hoće pojesti pravu ribu onda mora uloviti smuđa... to je lovac koji se teško da uloviti, ali kad ga uloviš i tko ga zna spremiti uz malo rukole i kuhanog mladog krumpira... s druge strane odrastao sam i na baniji sa tri čeke na Ferencu, tak da znam i što je divljač, a hranile su se i domaće svinje od banijske šare pa sve do landrasa tak da sam na ti i sa mesnim prerađevinama tipa češnjovke, salame od fi 45-55 jer smo na brdu pa se to da lijepo osušiti... uglavnom onda kad svetozar počne pisati a točno se vidi da nema pojma o čemu piše... uglavnom bezvezarije... ono tipa on ode u vovodinu i najede se futoškog kupusa, to kao da ti ili ja kažemo da se najedemo varaždinskog zelja, a i jedno i drugo je njemački amager ili brauschweiger križan sa domaćim sortama iza ww1... ali danas nema za kupiti u kartici niti varaždinskog sjemena zelja niti futoškog sjemena kupusa, jer su ih ima več 25 godina i više zamjenili novi hibridi rinda, drago i gonzales... itd itd, al bitno da je on jeo futočki kupus pa mu onda unjemačkoj bio bolji miloradov... pazi lika otišao milorad u njemačku na baklonu uzgajati kupus... led ga jebo munjenog i Svetozara....kaya wrote:Da safalada.. ti se isto svega sjetišmichaellcmacha wrote:ma probao je on, da ne kažem šta... da nije ovog interneta on bi krca i vidio, a ne probao.... njemu je plafon kranjska iz rinfuze dok je tu bio i ako je sad u njemačkoj safalada hrenovke...eto malo finije od onih pilećih gala...kaya wrote:Ti ćuti, tu te miha i ja moramo učiti što je srpski ajvar a ti kao probao sve i svaštaLegendovich wrote:Norči zna ..no za mene je cesnjak must have..poprzeno sve skupa,ludnica..Noor wrote:neka je pravi, al ako nema patliđana, meni je prazan
upravo mu on daje žitkost i punoću, a i prefini okus
2015-08-08
u stvari te voćne frutescens sorte i chinense sorte su puno ukusnije i puno bolje sjedaju na želudac od cajen paprike i hot wax hungarian paprike koju najčešće konzumiramo...Noor wrote:peče me samo i čitati ovo :)michaellcmacha wrote:imam sve ljute izuzev zmajevog ugriza, ajmo reć od 200 scoville do 1,5 milijuna, mada mi carolina baš i ne djeluje toliko ljuto što vjerojatno ovisi o uvjetima uzgoja... ali kad ih posložim narandžasti habanero, crvenu savinu, fatalii, trinidad moruga, čokoladni habanero, bhut jolokia i carolina reaper uz izuzetnu ljutinu najukusnija mi je habanero s tim da je čokoladna malo ljuća a to je oko 500 000 scoville, ali to se lijepo da konzumirati upravo zbog okusa... bhut jolokia je jebena doslovno ti opeče želudac i ne pomaže ni 5 litara mrzlog mlijeka... a carolina ona mi je onak umjetna okus po margarinu... inače od ovih običnih feferona moj savjet izbjegavajte hot wax to su vam one "domaće" slavonske ljute to je smrt za želudac inače radi se o mađarskom hibridu koji se kod nas desetljećima uzgaja jer jebiga ne znamo za bolje...Noor wrote:jao, pa ta ima 1000 000 SHUmichaellcmacha wrote:ja to radim sa habanerom ljutenicu jel, ove godine mi habanero nešto slab ali je bhut jolokia dobra tako da ćemo ove godine malo ljuću kombinaciju...Noor wrote:
da, ok...samo velim koji mi je bolji :)
inače, ne jedem ljuto, baš ako moram zaljutiti i to je onda najblaže što može biti, tek da osjetim...malo :)
2015-08-08
A to je sveto . Sve zna a ne zna.michaellcmacha wrote:pa znaš što mi je bzvz stvarno nema gdje me nije bilo po bivšoj jugi, a temeljito sam prošao tu jebenu srbiju i vidio i dobrih stvari a i manje dobrih... isto i sa vojvodinom, u kuli imam ljude. u futogu kojeg je spomenuo, u pazovi staroj, u apatinu... mi smo pak posebna priča, odrastao sam na 3 rijeke znam kako izgleda amur, a i domaći šaran ali tko hoće pojesti pravu ribu onda mora uloviti smuđa... to je lovac koji se teško da uloviti, ali kad ga uloviš i tko ga zna spremiti uz malo rukole i kuhanog mladog krumpira... s druge strane odrastao sam i na baniji sa tri čeke na Ferencu, tak da znam i što je divljač, a hranile su se i domaće svinje od banijske šare pa sve do landrasa tak da sam na ti i sa mesnim prerađevinama tipa češnjovke, salame od fi 45-55 jer smo na brdu pa se to da lijepo osušiti... uglavnom onda kad svetozar počne pisati a točno se vidi da nema pojma o čemu piše... uglavnom bezvezarije... ono tipa on ode u vovodinu i najede se futoškog kupusa, to kao da ti ili ja kažemo da se najedemo varaždinskog zelja, a i jedno i drugo je njemački amager ili brauschweiger križan sa domaćim sortama iza ww1... ali danas nema za kupiti u kartici niti varaždinskog sjemena zelja niti futoškog sjemena kupusa, jer su ih ima več 25 godina i više zamjenili novi hibridi rinda, drago i gonzales... itd itd, al bitno da je on jeo futočki kupus pa mu onda unjemačkoj bio bolji miloradov... pazi lika otišao milorad u njemačku na baklonu uzgajati kupus... led ga jebo munjenog i Svetozara....kaya wrote:Da safalada.. ti se isto svega sjetišmichaellcmacha wrote:ma probao je on, da ne kažem šta... da nije ovog interneta on bi krca i vidio, a ne probao.... njemu je plafon kranjska iz rinfuze dok je tu bio i ako je sad u njemačkoj safalada hrenovke...eto malo finije od onih pilećih gala...kaya wrote:Ti ćuti, tu te miha i ja moramo učiti što je srpski ajvar a ti kao probao sve i svaštaLegendovich wrote:
Norči zna ..no za mene je cesnjak must have..poprzeno sve skupa,ludnica..
Uglavnom prođe ako netko ne obrati baš pažnju. A ako baš obrati ode popit pifo
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ili žderati... safaladu... iz konzervekaya wrote:A to je sveto . Sve zna a ne zna.michaellcmacha wrote:pa znaš što mi je bzvz stvarno nema gdje me nije bilo po bivšoj jugi, a temeljito sam prošao tu jebenu srbiju i vidio i dobrih stvari a i manje dobrih... isto i sa vojvodinom, u kuli imam ljude. u futogu kojeg je spomenuo, u pazovi staroj, u apatinu... mi smo pak posebna priča, odrastao sam na 3 rijeke znam kako izgleda amur, a i domaći šaran ali tko hoće pojesti pravu ribu onda mora uloviti smuđa... to je lovac koji se teško da uloviti, ali kad ga uloviš i tko ga zna spremiti uz malo rukole i kuhanog mladog krumpira... s druge strane odrastao sam i na baniji sa tri čeke na Ferencu, tak da znam i što je divljač, a hranile su se i domaće svinje od banijske šare pa sve do landrasa tak da sam na ti i sa mesnim prerađevinama tipa češnjovke, salame od fi 45-55 jer smo na brdu pa se to da lijepo osušiti... uglavnom onda kad svetozar počne pisati a točno se vidi da nema pojma o čemu piše... uglavnom bezvezarije... ono tipa on ode u vovodinu i najede se futoškog kupusa, to kao da ti ili ja kažemo da se najedemo varaždinskog zelja, a i jedno i drugo je njemački amager ili brauschweiger križan sa domaćim sortama iza ww1... ali danas nema za kupiti u kartici niti varaždinskog sjemena zelja niti futoškog sjemena kupusa, jer su ih ima več 25 godina i više zamjenili novi hibridi rinda, drago i gonzales... itd itd, al bitno da je on jeo futočki kupus pa mu onda unjemačkoj bio bolji miloradov... pazi lika otišao milorad u njemačku na baklonu uzgajati kupus... led ga jebo munjenog i Svetozara....kaya wrote:Da safalada.. ti se isto svega sjetišmichaellcmacha wrote:ma probao je on, da ne kažem šta... da nije ovog interneta on bi krca i vidio, a ne probao.... njemu je plafon kranjska iz rinfuze dok je tu bio i ako je sad u njemačkoj safalada hrenovke...eto malo finije od onih pilećih gala...kaya wrote:
Ti ćuti, tu te miha i ja moramo učiti što je srpski ajvar a ti kao probao sve i svašta
Uglavnom prođe ako netko ne obrati baš pažnju. A ako baš obrati ode popit pifo
2015-08-08
ona u staklenci je skuplja a on je šparan lik... špara za drugu luksuznu vozilicu... ima nisana sad će si uzeti ljutog poršea cayennea
2015-08-08
1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
jebo ti svoje paprike poluslatke Miha..
Guest- Guest
uffff,pozderah carbonaru selfmejd..odlicno bilo.dobro me Kaya podsjeti,jedno ladno piffce sjeda savrseno..brat te ljubio Kayo..
Guest- Guest
ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
2015-08-08
nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
Guest- Guest
a makedonska vezenka isto jako ljuta ima oko 10 000michaellcmacha wrote:ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
a čoko habanero oko 500 000
2015-08-08
taj Reaper bi sa kapi ljutine progorio kozu covjeku
Guest- Guest
zato što ju je najlakše uzgojiti to je čisti hibrid... ja čoko habanero ili bhut jolokiu uzgajam svaku u tegli, pinciram svaku rodnu granu, oprašujem sa onim štapićem za uho... i tu je ta kvaliteta i aroma i nadasve žestina u ljutini koja ne prži po guzici... za razliku od mađarice od koje pucaju čirevi u želucu i gori sjedalica...Legendovich wrote:nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
2015-08-08
koju tocno stavljas u kulenove i kobasice? sortamichaellcmacha wrote:zato što ju je najlakše uzgojiti to je čisti hibrid... ja čoko habanero ili bhut jolokiu uzgajam svaku u tegli, pinciram svaku rodnu granu, oprašujem sa onim štapićem za uho... i tu je ta kvaliteta i aroma i nadasve žestina u ljutini koja ne prži po guzici... za razliku od mađarice od koje pucaju čirevi u želucu i gori sjedalica...Legendovich wrote:nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
Guest- Guest
ma ne bi, samo nemoš oprati ruke od toga... ja sam se jednom zajebao pa sam trinidad morugu škorpion čistio golim rukama... prvo ruke su mi gorile dan i pol a morao sam poslije još 3-4 dana prati ruke po 20 puta, držati ih u sodi, i imati rukavice... i dobro paziti da se ne dodirnem po oku...Legendovich wrote:taj Reaper bi sa kapi ljutine progorio kozu covjeku
2015-08-08
Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
e sad..vidim da ljudi u Slavoniji se prosipaju mudroscu kako prave najbolje kobasice,kulenove,a ono kad jedes osjecas gorcinu...po pravilu,kako sam cuo,uglavnom slatka crvena paprika to prouzrocuje,ljuta ne..
nekad su se stavljale one Horgoške paprike,a danas sve i svasta...
nekad su se stavljale one Horgoške paprike,a danas sve i svasta...
Guest- Guest
ja stavljam habanero i kobasice su vrhunske, ali ne stavljam samu papriku nego čaj od paprike ... znači ovako... kad natočim u čašu 2 dl vode i uzmem dršku žlice i suhu dršku uronim u prah habanera 2 cm i na drški ostane samo sitna prašina i to saperem u 2 dl vode... to netko tko nije navikao jako teško može popiti... e ja u ta 2 dl stavim 2 žličice praha i ostavim da odstoji preko noći i onda procijedim kroz filter i zaljutim meso samo sa tim čajem... debrecinke/češnjovke za kištru zaljutim sa red savinomLegendovich wrote:koju tocno stavljas u kulenove i kobasice? sortamichaellcmacha wrote:zato što ju je najlakše uzgojiti to je čisti hibrid... ja čoko habanero ili bhut jolokiu uzgajam svaku u tegli, pinciram svaku rodnu granu, oprašujem sa onim štapićem za uho... i tu je ta kvaliteta i aroma i nadasve žestina u ljutini koja ne prži po guzici... za razliku od mađarice od koje pucaju čirevi u želucu i gori sjedalica...Legendovich wrote:nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scovilleLegendovich wrote:1. Carolina Reaper 2,200,000 SHU
2015-08-08
mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...kaya wrote:Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
2015-08-08
uuuuuuuyebote..ovo je gastronomski vrh..cijela tehnologija .a nagledam se ja svacega,sto ljudi rade..uzas..ono zvucno Slavonsko odimljeno meso,pogotovo ovo u obradi,a kladim se da sveukupno 20tak ljudi u cijeloj Istocnoj,zna napraviti vrhunsko..michaellcmacha wrote:ja stavljam habanero i kobasice su vrhunske, ali ne stavljam samu papriku nego čaj od paprike ... znači ovako... kad natočim u čašu 2 dl vode i uzmem dršku žlice i suhu dršku uronim u prah habanera 2 cm i na drški ostane samo sitna prašina i to saperem u 2 dl vode... to netko tko nije navikao jako teško može popiti... e ja u ta 2 dl stavim 2 žličice praha i ostavim da odstoji preko noći i onda procijedim kroz filter i zaljutim meso samo sa tim čajem... debrecinke/češnjovke za kištru zaljutim sa red savinomLegendovich wrote:koju tocno stavljas u kulenove i kobasice? sortamichaellcmacha wrote:zato što ju je najlakše uzgojiti to je čisti hibrid... ja čoko habanero ili bhut jolokiu uzgajam svaku u tegli, pinciram svaku rodnu granu, oprašujem sa onim štapićem za uho... i tu je ta kvaliteta i aroma i nadasve žestina u ljutini koja ne prži po guzici... za razliku od mađarice od koje pucaju čirevi u želucu i gori sjedalica...Legendovich wrote:nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:
ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scoville
imam kontakt sa nekim Madjarima,sto i ovdje u svabiju plasiraju...e ono,bogami,treba si dati truda..sve samo ne konfekcija..
Guest- Guest
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Hrvati zabranili muslimanima i Srbima da ulaze u Livno
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
Page 11 of 13