SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
Page 12 of 13
Page 12 of 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Re: SKANDAL!I Hrvati zabranili ulazak Srbima na njihovu teritoriju
uuuuuuuyebote..ovo je gastronomski vrh..cijela tehnologija .a nagledam se ja svacega,sto ljudi rade..uzas..ono zvucno Slavonsko odimljeno meso,pogotovo ovo u obradi,a kladim se da sveukupno 20tak ljudi u cijeloj Istocnoj,zna napraviti vrhunsko..michaellcmacha wrote:ja stavljam habanero i kobasice su vrhunske, ali ne stavljam samu papriku nego čaj od paprike ... znači ovako... kad natočim u čašu 2 dl vode i uzmem dršku žlice i suhu dršku uronim u prah habanera 2 cm i na drški ostane samo sitna prašina i to saperem u 2 dl vode... to netko tko nije navikao jako teško može popiti... e ja u ta 2 dl stavim 2 žličice praha i ostavim da odstoji preko noći i onda procijedim kroz filter i zaljutim meso samo sa tim čajem... debrecinke/češnjovke za kištru zaljutim sa red savinomLegendovich wrote:koju tocno stavljas u kulenove i kobasice? sortamichaellcmacha wrote:zato što ju je najlakše uzgojiti to je čisti hibrid... ja čoko habanero ili bhut jolokiu uzgajam svaku u tegli, pinciram svaku rodnu granu, oprašujem sa onim štapićem za uho... i tu je ta kvaliteta i aroma i nadasve žestina u ljutini koja ne prži po guzici... za razliku od mađarice od koje pucaju čirevi u želucu i gori sjedalica...Legendovich wrote:nastranu ljutinu,mudraci kazu da je bitna aroma,odnosno okus...e sad..koji se najvise koristi u europi,a onda i kod nas..Madjarica?michaellcmacha wrote:
ne mre tu kod nas toliko postići... moje su prošle godine bile možda 1,3 milijuna, ali velim okus im je koma... bhut jolkia je tu ne negdje oko 1 milijun ali žešće peče... ali evo samo da vam pokušam predočiti razliku... hot wax ili po našem domaća ljuta jako ljuta ima 15 000 scoville
imam kontakt sa nekim Madjarima,sto i ovdje u svabiju plasiraju...e ono,bogami,treba si dati truda..sve samo ne konfekcija..
Guest- Guest
A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogumichaellcmacha wrote:mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...kaya wrote:Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
tja..meni su od maloih nogu,gurali ljuto u svakom obliku pred ralje,pa bilo je,ili se navikni ili ostani gladan..danas,sve te Čorbuljke tipa Cobanca ili Gulasha,mogu gutati ljuto,gdje drugi pusu nos,okice im se zakrvave i slicno..obozavam ljuto i vrelo jelo..Čorbuljci jel..cak i grah mora biti ljut..kaya wrote:A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogumichaellcmacha wrote:mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...kaya wrote:Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
Guest- Guest
Dobro sad ako baš nešto je toliko ljuto da s ruke ne možeš isprati kao te paprilice onda valjda to ne bi mogla, al ljuće od normalnoga da.
2015-08-15
napose ljuto je zdravo,utice pozitivno na cijel orgnizam..dakako ne valja pretjerati da pocne nagrizati sluzokozu i zeludac,ali onako fino ljuto,oke..
Guest- Guest
A meni nisu, kod mene sve laganije. Nemam pojma od kud mi sklonosti prema ljutomLegendovich wrote:tja..meni su od maloih nogu,gurali ljuto u svakom obliku pred ralje,pa bilo je,ili se navikni ili ostani gladan..danas,sve te Čorbuljke tipa Cobanca ili Gulasha,mogu gutati ljuto,gdje drugi pusu nos,okice im se zakrvave i slicno..obozavam ljuto i vrelo jelo..Čorbuljci jel..cak i grah mora biti ljut..kaya wrote:A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogumichaellcmacha wrote:mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...kaya wrote:Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
2015-08-15
Kayo de ti tamo zapici kod Mihe,izgleda da je tamo skriven kulinarski pravi talent..izjedi mu tamo sto valja..
Guest- Guest
nESH ti u organizmu "trazi"..pase ti..malo guglaj,zanimljiva tema..obicno organizam na cude nacine upucuje poruku,da mu nesh treba ili koristi..kaya wrote:A meni nisu, kod mene sve laganije. Nemam pojma od kud mi sklonosti prema ljutomLegendovich wrote:tja..meni su od maloih nogu,gurali ljuto u svakom obliku pred ralje,pa bilo je,ili se navikni ili ostani gladan..danas,sve te Čorbuljke tipa Cobanca ili Gulasha,mogu gutati ljuto,gdje drugi pusu nos,okice im se zakrvave i slicno..obozavam ljuto i vrelo jelo..Čorbuljci jel..cak i grah mora biti ljut..kaya wrote:A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogumichaellcmacha wrote:mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...kaya wrote:Ne kužim se o omjere ljutine al ja mogu valjda i tu reaper. Ono tip od 100 kila padne u nesvjest skoro i gori a ja bi da je još malo ljuće. Meni ta meksička hrana ništa..
Guest- Guest
Možda, ne znam. Ne jedem ja to često, ali nemalo puta ljudi oko mene kažu ja ne mogu ovo a ja niš , ja bi da je još malo ljuće .Legendovich wrote:nESH ti u organizmu "trazi"..pase ti..malo guglaj,zanimljiva tema..obicno organizam na cude nacine upucuje poruku,da mu nesh treba ili koristi..kaya wrote:A meni nisu, kod mene sve laganije. Nemam pojma od kud mi sklonosti prema ljutomLegendovich wrote:tja..meni su od maloih nogu,gurali ljuto u svakom obliku pred ralje,pa bilo je,ili se navikni ili ostani gladan..danas,sve te Čorbuljke tipa Cobanca ili Gulasha,mogu gutati ljuto,gdje drugi pusu nos,okice im se zakrvave i slicno..obozavam ljuto i vrelo jelo..Čorbuljci jel..cak i grah mora biti ljut..kaya wrote:A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogumichaellcmacha wrote:
mislim da ne mreš bez pripreme ni pokušati probati bhut jolokiu ili čoko habanero ili trinidad morugu ili carolinu... to su kayo malo žešće ljutine neg što možeš zamisliti...
2015-08-15
uglavnom,to ti busta organizam i zdravlje..povecava vitalnost..mehikanci kazu i dize libido.. e sad..znam danakon ljute papice,odlicno sjedne ledeno pifo..kaya wrote:Možda, ne znam. Ne jedem ja to često, ali nemalo puta ljudi oko mene kažu ja ne mogu ovo a ja niš , ja bi da je još malo ljuće .Legendovich wrote:nESH ti u organizmu "trazi"..pase ti..malo guglaj,zanimljiva tema..obicno organizam na cude nacine upucuje poruku,da mu nesh treba ili koristi..kaya wrote:A meni nisu, kod mene sve laganije. Nemam pojma od kud mi sklonosti prema ljutomLegendovich wrote:tja..meni su od maloih nogu,gurali ljuto u svakom obliku pred ralje,pa bilo je,ili se navikni ili ostani gladan..danas,sve te Čorbuljke tipa Cobanca ili Gulasha,mogu gutati ljuto,gdje drugi pusu nos,okice im se zakrvave i slicno..obozavam ljuto i vrelo jelo..Čorbuljci jel..cak i grah mora biti ljut..kaya wrote:
A ne znam sad o kakvoj se ljutini radi al toleranciju imam na to iznenađujuću . Meni je ljuti feferon ništa. Kada svi govore za nešto da je ljuto, bio to čobanac ili nešto meksičko meni je ništa. Ne znam kako to al mogu
Guest- Guest
inače prvakinja svijeta u izjedanju najljućih papričica je žena i zove se sid barber pobjedila je koliko ja znam 2014-2017 a za jednu pood tih pobjeda trebala je u nizu pojesti do 15 ljutih papričica po ljutini od jalapena do caroline... a to je sveukupno preko 5 milijuna scovillea puta grami ukupne mase papričica... to je strava... bilo tko od nas običnjaka bi završio u šok sobi do polovice natjecanja...
2015-08-08
vjerujem da ipak ima nekih trikova u pripremi za tako neshto..to je brutalni šok za organizam,probavni trakt joj mora biti od titanijuma..
Guest- Guest
evo natjecanja iz 2015., ali to su sve ljudi koji svaki dan jedu te ljute paprike i vježbaju... to ne moš ti ili bilo tko od nas uzeti naga viper i staviti u usta i požvakati... to je prejeben šok za organizam... prvo nekontrolirano počnu oči suziti dok ne obnevidiš, potom ti šmrklje počnu doslovno ispadati iz nosa, a tek onda osjetiš bol od pečenja u ustima u jednjaku i konačno u želucu... evo pa pogledajte kako odustaju većina na fatali a to je do 350-400 000 scovillea... uz napomenu da su to ljudi koji to vježbaju svaki dan... a ne neki dripci skupljeni sa ulice....
michaellcmacha wrote:inače prvakinja svijeta u izjedanju najljućih papričica je žena i zove se sid barber pobjedila je koliko ja znam 2014-2017 a za jednu pood tih pobjeda trebala je u nizu pojesti do 15 ljutih papričica po ljutini od jalapena do caroline... a to je sveukupno preko 5 milijuna scovillea puta grami ukupne mase papričica... to je strava... bilo tko od nas običnjaka bi završio u šok sobi do polovice natjecanja...
2015-08-08
nema trikova, vježbaju svai dan tako što ih jedu...Legendovich wrote:vjerujem da ipak ima nekih trikova u pripremi za tako neshto..to je brutalni šok za organizam,probavni trakt joj mora biti od titanijuma..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
a vid mlika sto su posadili ispred sebea..no hajmo pogledati video...
Guest- Guest
Ovi nisu normalnimichaellcmacha wrote:
evo natjecanja iz 2015., ali to su sve ljudi koji svaki dan jedu te ljute paprike i vježbaju... to ne moš ti ili bilo tko od nas uzeti naga viper i staviti u usta i požvakati... to je prejeben šok za organizam... prvo nekontrolirano počnu oči suziti dok ne obnevidiš, potom ti šmrklje počnu doslovno ispadati iz nosa, a tek onda osjetiš bol od pečenja u ustima u jednjaku i konačno u želucu... evo pa pogledajte kako odustaju većina na fatali a to je do 350-400 000 scovillea... uz napomenu da su to ljudi koji to vježbaju svaki dan... a ne neki dripci skupljeni sa ulice....michaellcmacha wrote:inače prvakinja svijeta u izjedanju najljućih papričica je žena i zove se sid barber pobjedila je koliko ja znam 2014-2017 a za jednu pood tih pobjeda trebala je u nizu pojesti do 15 ljutih papričica po ljutini od jalapena do caroline... a to je sveukupno preko 5 milijuna scovillea puta grami ukupne mase papričica... to je strava... bilo tko od nas običnjaka bi završio u šok sobi do polovice natjecanja...
2015-08-15
Ajde feferončić ili čili al ovo je tortura.
2015-08-15
eto i u ljutom nash cure pregazise...yebote..
Guest- Guest
ja mogu pojest bez problema do čokoladnog habanera... i tu stojimo nju ne mrem jer počnem ostajati bez zraka... ali jalapeno, serrano,cajene, tabasco, tajlandski chilli, scotch bonnet, fatalii, crvena habanero do tu mogu ali slijedeća je čokoladni habanero i to ne ide... ali napominjem ne da ih pojedem sve redo jednu za drugom nego bilo koju od jednom do te zadnje koju ne mogu i sve ostale iza nje... znači danas mogu pojesti tu crvenu ili narandžastu habanero jednu papričicu i to je to...
2015-08-08
to unutarnji organi ima da vriste,posebno jetra..
Guest- Guest
feferončić je od 200 do 3000 scovillea... onda dolazi sve ovo što vidite plus ima tog izmeđukaya wrote:Ajde feferončić ili čili al ovo je tortura.
2015-08-08
Page 12 of 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Similar topics
» Hrvati zabranili muslimanima i Srbima da ulaze u Livno
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
» Vlado i Jurica zabrinuti: Hrvati u BiH sa Srbima iz RS-a dovode u pitanje ulazak zemlje u NATO?
» Urednica s HRT-a završila na crnoj listi Kremlja, zabranili joj ulazak u Rusiju!
» Zona sumraka: zbog napada migranata zabranili muškarcims ulazak na festival
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
Page 12 of 13