Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Zavisi, ako Smiljan sutra bude u Srbiji, onda jeste.Eroo wrote:Nije bio u Srbiji, valjda te to zanima?dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Isto kao što je ,šta ja znam,Andrić rođen u Bosni i imaju ga Bosanci pravo svojatati.
Samo,da je glupo Teslu proglašavati Hrvatom-Je.
To da se tesla rodio u AU jer hrvatske nije bilo je toliko bedasto kao da kažeš da se mihajlo pupin rodio u otomanskom carstvu a ne u srbiji.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871. Da je rodjen tipa 1875, moglo bi se reci da je rodjen u Kraljevini Hrvatska i Slavonija u Austro-Ugarskoj.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Isto kao što je ,šta ja znam,Andrić rođen u Bosni i imaju ga Bosanci pravo svojatati.
Putovnica u ovom slucaju nista ne znaci jer nije izdata po negovu rodjenju vec puno kasnije kad je Dzoni vec odrastao covjek.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
To da se tesla rodio u AU jer hrvatske nije bilo je toliko bedasto kao da kažeš da se mihajlo pupin rodio u otomanskom carstvu a ne u srbiji.
A smiljan nisam sigurna, zaboravila sam, moguće u dalmaciji.
Onda na kraju ispada da Tesla uopšte nije rođen u Hrvatskoj, nego u Dalmaciji.
o Božedzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:
Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.
I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:
Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.
Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:
I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ma ne, hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, to su bile upravno tri jedinice s istom vladom. Nije dalmacija imala svoju vladu .dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Razvojačena je da, tada, na zahtjev hrvatskog sabora i vratila se , nije valjda više bilo turske ugroze. Ali to nema veze s ovim slučajem.Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
2015-08-15
S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:
Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?
Jebote, opet sam mu nasjeo...sad on postavlja pitanje, umjesto ja.
Kakve veze ima Tesla sa Srbijom?
Last edited by Eroo on 7/5/2020, 20:33; edited 1 time in total
Želiš reći da tada Hrvatska nije postojala kao dio austrougarske i da nije imala sabor itd???Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871. Da je rodjen tipa 1875, moglo bi se reci da je rodjen u Kraljevini Hrvatska i Slavonija u Austro-Ugarskoj.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Putovnica u ovom slucaju nista ne znaci jer nije izdata po negovu rodjenju vec puno kasnije kad je Dzoni vec odrastao covjek.
Ma komplicirana je to bilo tada, slavonija, hrvatska i dalmacija su bile tri jedinice ali šetale su između beča i budimpešte ali ovlasti je prenosio pešti hrvatski sabor, da ih ne bi dao beču.
On je uvijek bio između čekića i nakovnja, beča i pešte..
On je uvijek bio između čekića i nakovnja, beča i pešte..
2015-08-15
Ima, iz bosne su nas razmnožavali, veli ero . Inače nas ne bi bilo..dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:
Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?
2015-08-15
Jasno da nema veze, samo hocu reci da u trenutku rodjenja, Smiljan je bio dio zasebnog entiteta koji nije bio pod nadzorom hrvatskog sabora.kaya wrote:Razvojačena je da, tada, na zahtjev hrvatskog sabora i vratila se , nije valjda više bilo turske ugroze. Ali to nema veze s ovim slučajem.Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
2019-09-06
kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Lika za boga miloga. Kod Gospica.
Guest- Guest
Ne, neznam otkud ti takva pomisao.tre wrote:Želiš reći da tada Hrvatska nije postojala kao dio austrougarske i da nije imala sabor itd???Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871. Da je rodjen tipa 1875, moglo bi se reci da je rodjen u Kraljevini Hrvatska i Slavonija u Austro-Ugarskoj.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
2019-09-06
Tog momenta nije stvarno, za koju hodinu opet je, stalno je ta povijest sabora između beča i pešte, daju jednom ovlast da ne moraju drugom.Pirate wrote:Jasno da nema veze, samo hocu reci da u trenutku rodjenja, Smiljan je bio dio zasebnog entiteta koji nije bio pod nadzorom hrvatskog sabora.kaya wrote:Razvojačena je da, tada, na zahtjev hrvatskog sabora i vratila se , nije valjda više bilo turske ugroze. Ali to nema veze s ovim slučajem.Pirate wrote:Tesla je rodjen 1856., dok je Vojna Krajina za svo vrijeme svog postojanja bila pod direktnom upravom ministarstva u Becu, ukinuta 1871.tre wrote:jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:
2015-08-15
tre wrote:o Božedzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:
I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.
Je l' ti sad jasno zasto je Tesla nakon par dana glavom bez obzira utekao iz Beograda i Srbije?
Koliki god bio ekscentrik, to je bilo jednostavno previse za njega.
Guest- Guest
Pa dobro znam naravno ali tada je li bila u dalmaciji ili hrvatskoj?Sovak wrote:kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:
Lika za boga miloga. Kod Gospica.
2015-08-15
To su bile tri zasebne jedinice sa jednom Vladom što se vidi iz titule Franje Josifa u kojoj nalazimo 5 pobrojanih entiteta: austrijski, ugarski, hrvatski, dalmatinski i slavonski. To što se navodi da je "apostolsko veličanstvo" je glupost za sebe. A ako jedan od entiteta, hrvatski, danas ima svoju državu i Vladu, zašto ne bi imao drugi entitet, dalmatinski?kaya wrote:Ma ne, hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, to su bile upravno tri jedinice s istom vladom. Nije dalmacija imala svoju vladu .dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:
A tako su se izražavali, apostolski .dzango wrote:To su bile tri zasebne jedinice sa jednom Vladom što se vidi iz titule Franje Josifa u kojoj nalazimo 5 pobrojanih entiteta: austrijski, ugarski, hrvatski, dalmatinski i slavonski. To što se navodi da je "apostolsko veličanstvo" je glupost za sebe. A ako jedan od entiteta, hrvatski, danas ima svoju državu i Vladu, zašto ne bi imao drugi entitet, dalmatinski?kaya wrote:Ma ne, hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, to su bile upravno tri jedinice s istom vladom. Nije dalmacija imala svoju vladu .dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:
A ovo drugo ne može, taj entitet nikada nije bio zasebna jedinica koja nema veze s hrvatskom da bi mogao imati svoj sabor ili tako neki element. Trojedna kraljevina hrvatska, slavonija i dalmacija.
Last edited by kaya on 7/5/2020, 20:55; edited 2 times in total (Reason for editing : ..)
2015-08-15
Kakve veze ima sa Hrvatskom ako je rođen u Dalmaciji? Dalmacija je danas u Hrvatskoj a sutra ne mora da bude kao što i tada nije bila. Sutra Bosna, polovina, može biti u Turskoj a ti nećeš biti Turčin, ili možda hoćeš. I tebe i Teslu određuje vera, njega pravoslavna a tebe katolička, da ne budete ono što ne treba da budete.Eroo wrote:S Bosnom skoro nikakve a sa Slovenijom sam ti ja dokaz da ima.dzango wrote:Kakve to ima voze sa Bosnom i SLovenijom?Eroo wrote:I1b*, danas prevladujući haplotip u HR. Pitaj još, pa ćemo ti sve lepo objasniti.dzango wrote:Znači imamo tri entiteta. Dalmacija, Hrvatska i Slavonija. Iz toga možemo da zaključimo da Dalmacija i Slavonija nisu Hrvatska. A ako nisu Hrvatska, onda mogu da budu i Srbija isto koliko i Hrvatska.kaya wrote:
Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.
Jebote, opet sam mu nasjeo...sad on postavlja pitanje, umjesto ja.
Kakve veze ima Tesla sa Srbijom?
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Srbi sad prisvajaju Teslu,a nekad su o njemu pisali kao ludjaku i sramoti
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
Page 3 of 7