Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hrvati opet prisvajaju Teslu i u tome im pomaže Evropska unija
Naravno.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Isto kao što je ,šta ja znam,Andrić rođen u Bosni i imaju ga Bosanci pravo svojatati.
Samo,da je glupo Teslu proglašavati Hrvatom-Je.
Eroo- Posts : 79089
2016-07-22
Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Isto kao što je ,šta ja znam,Andrić rođen u Bosni i imaju ga Bosanci pravo svojatati.
Da ... i zato mu je nepostojeca zemaljska vlada nepostojeceg Kraljevstva Hrvatske, Slavonije i Dalmacije (u sklopu Austro-Ugarske monarhije naravno) u ime cara Franje Josipa I izdala putovnicu za SAD.
Isto tako ste tvrdili da Hrvatska nije bila drzava izmedju 1945. i 1991.
Bez obzira sto je u ustavu NRH/SRH pisalo da je ista drzava.
Trebali ste do danas shvatiti razliku od slozene drzave i nepostojanja bilo kakvog drzavno-pravnog oblika.
Cisto dobronamjerno vam velim.
Guest- Guest
Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Kruske i jabuke ... ide to vama.
Guest- Guest
jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
On sam se izjasnjavao kako jest.
U to ne ulazim.
Ali rodjen je u Hrvatskoj.
Tadasnja zemaljska vlada Kr. Hrvatsk, Slavonije i Dalmacije izdala mu putovnicu.
A on sam je pred kraj zivota izuzetno jugoslavenski odredjen i monarhist.
Juga mu je bila nezamisliva bez Karadjordjevica.
Realno, bio je naturalizirani Amerikanac.
Srbijanac najmanje. Srbiju jednom posjetio. Kratko.
Mnogo su ga ''voleli''!
Guest- Guest
Ko je Nikolaus?Sovak wrote:kaya wrote:Izvinite, nećemo više.
Jok ... 'ocemo.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
jebemu barem bi ti trebao biti objektivan i ne podljegati srpskoj historiji pogotovo što ovdje sve imaš crno na bijelo prema kopijama dokumenata ovdje iznešenihPirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Sovak wrote:jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
On sam se izjasnjavao kako jest.
U to ne ulazim.
Ali rodjen je u Hrvatskoj.
Tadasnja zemaljska vlada Kr. Hrvatsk, Slavonije i Dalmacije izdala mu putovnicu.
A on sam je pred kraj zivota izuzetno jugoslavenski odredjen i monarhist.
Juga mu je bila nezamisliva bez Karadjordjevica.
Realno, bio je naturalizirani Amerikanac.
Srbijanac najmanje. Srbiju jednom posjetio. Kratko.
Mnogo su ga ''voleli''!
A danas vele Beograd grad Nikole Tesle.
Pa jebote ..... ne znam kaj reci ... ono ... ''Srbija''!
Guest- Guest
dzango wrote:Ko je Nikolaus?Sovak wrote:kaya wrote:Izvinite, nećemo više.
Jok ... 'ocemo.
Ne zamaraj se. Iznad tvojeg shvacanje bitka ovog svijeta.
Inace si dobro ... djubre matoro?
Guest- Guest
kud baš na hrvatskom a ne na austrougarskom jebemu prašak!!Eroo wrote:Naravno.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
tre wrote:kud baš na hrvatskom a ne na austrougarskom jebemu prašak!!Eroo wrote:Naravno.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
A sto's ... tako mu pao ''pasulj''!
Guest- Guest
da je bar na srpskom da ih ceo svet razume ali Hrvatskom?!!!???! to je baš zabrinjavajuće i gde to vodi osim ustašizaciji i NT i vascelog serbstva!Sovak wrote:tre wrote:kud baš na hrvatskom a ne na austrougarskom jebemu prašak!!Eroo wrote:Naravno.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
A sto's ... tako mu pao ''pasulj''!
I jeste nepostojeća jer takvo kraljevstvo nije realno postojalo. Da bi postojalo mora da ima svoga suverena i svoju suverenost. To je bio provizorij isto kao i NDH, mada je NDH mnogo više bila država nego što je ova bila kraljevina.Sovak wrote:Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Da ... i zato mu je nepostojeca zemaljska vlada nepostojeceg Kraljevstva Hrvatske, Slavonije i Dalmacije (u sklopu Austro-Ugarske monarhije naravno) u ime cara Franje Josipa I izdala putovnicu za SAD.
Isto tako ste tvrdili da Hrvatska nije bila drzava izmedju 1945. i 1991.
Bez obzira sto je u ustavu NRH/SRH pisalo da je ista drzava.
Trebali ste do danas shvatiti razliku od slozene drzave i nepostojanja bilo kakvog drzavno-pravnog oblika.
Cisto dobronamjerno vam velim.
U ime apostolskog veličanstva daju putovnicu Nikolausu? Teške droge.Sovak wrote:dzango wrote:Ko je Nikolaus?Sovak wrote:kaya wrote:Izvinite, nećemo više.
Jok ... 'ocemo.
Ne zamaraj se. Iznad tvojeg shvacanje bitka ovog svijeta.
Inace si dobro ... djubre matoro?
2014-04-19
I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
To da se tesla rodio u AU jer hrvatske nije bilo je toliko bedasto kao da kažeš da se mihajlo pupin rodio u otomanskom carstvu a ne u srbiji.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
To da se tesla rodio u AU jer hrvatske nije bilo je toliko bedasto kao da kažeš da se mihajlo pupin rodio u otomanskom carstvu a ne u srbiji.
2014-04-19
Nije , mi smo bili srbi u austrougarskoj.jastreb wrote:U doba Konstantina Srbija nije postojala. Čak ni kao geografski pojam. Dok Makedonija je.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
U doba AU Hrvatska je postojala.
.
I molimo sulju da i nama pošalje sto evrića, čisto zbog starih dana.
2015-08-15
šta jes, jes...u tome su maestralniSovak wrote:Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Kruske i jabuke ... ide to vama.
Nije bio u Srbiji, valjda te to zanima?dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
srbi su tada jurišali na kineski zid pa im ova podvala oko NT promakla ispod radara!Eroo wrote:Nije bio u Srbiji, valjda te to zanima?dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Hrvatsko slavonsko dalmatinska vlada, tada, tako su i upravno podjeljene bile.dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
A smiljan nisam sigurna, zaboravila sam, moguće u dalmaciji.
Last edited by kaya on 7/5/2020, 22:18; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Zavisi, ako Smiljan sutra bude u Srbiji, onda jeste.Eroo wrote:Nije bio u Srbiji, valjda te to zanima?dzango wrote:Imale su i Dalmacija i Slavonija. Da li onda Dalmacija danas treba da ima poseban status kao i Hrvatska? Inače, da li je Smiljan bio u Hrvatskoj ili u Dalmaciji?kaya wrote:I tadašnjoj hrvatskoj ne samo današnjoj, područja kao galicija i hrvatska su u AU imale poseban status i posebne upravne strukture.Pirate wrote:Rodjen je u Smiljanu u Austro-Ugarskoj danasnjoj Hrvatskoj, kao sto necemo reci za Konstantina Velikog da je rodjen u Srbiji vec u Naissusu u Rimskom Carstvu, danasnja Srbija.jastreb wrote:Pa Tesla je rođen u Hrvatskoj. Znači hrvatski je "proizvod".
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Srbi sad prisvajaju Teslu,a nekad su o njemu pisali kao ludjaku i sramoti
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
» Veliko zlo,Evropska unija kažnjava Srbiju!
» Evropska unija blokira finansiranje brojnih projekata u RS
» Merkel: Evropska unija mora pojačati odbranu
» Poljska: Ovo nije Evropska unija na koju smo pristali
Page 2 of 7